Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Na Doněck a Luhansk mají být vypuštěny balistické střely a odpálit zásobníky s chlórem. Situace na frontě se Kyjevu komplikuje. Pučisté mluví už otevřeně o vyhlazení všech Rusů na Donbasu

Na Doněck a Luhansk mají být vypuštěny balistické střely a odpálit zásobníky s chlórem. Situace na frontě se Kyjevu komplikuje. Pučisté mluví už otevřeně o vyhlazení všech Rusů na Donbasu

3. 8. 2014

Tisk článku

Václav Danda sleduje stále dramatičtější situaci na Donbasu a snahu o „konečné řešení“, ke kterému Kyjev směřuje, zatímco média se věnují maximálně pádu letadla MH17

Situace na východní frontě se pro kyjevské pučisty stále více komplikuje. I když vojenská přesila proti Doněcké a Luhanské republice je obrovská, stále se nedaří zlomit odpor obránců Donbasu. Poslední zprávy naopak hovoří o tom, že kyjevským jednotkám obkličujícím Luhansk a Doněck chybí voda, jídlo i munice a některé jednotky již začaly vyjednávat s domobranou o své kapitulaci.

pp

Čtěte ZDE: Ukrajinský pilot se přiznal k sestřelení Boeingu: Kyjev nasadil do bojů podle CNN balistické střely. Strelkov a jeho „Cristeros“ – zamlčovaný rozměr občanské války

Kyjev se chystá odpálit raketami zásobníky s chlórem

Přesto Kyjev tvrdí, že zlomí odpor Novoruska do jednoho měsíce. Co stojí za těmito tvrzeními, kterým neodpovídá stále složitější situace na frontě? Řešení tohoto rébusu poskytl o víkendu ministr obrany Doněcké republiky plukovník Igor Strelkov. Na mimořádné tiskové konferenci sdělil, že domobrana má poznatky o tom, že v dobytém Kramatorsku se připravují balistické střely, které by měly zasáhnout  zásobníky chlóru v Doněcku a Luhansku. „Ukrajinští vojáci se připravují na monstrózní akci. Podle našich údajů, které jsme získali zpravodajskou cestou, byly na letiště v Kramatorsku dodané tři balistické rakety. Cílem jsou zásobníky chlóru v Doněcku a Luhansku, které obsahují 160 a 120 tun jedovaté látky,“ uvedl Strelkov.

Celá východní Ukrajina, kromě míst, která ještě ovládají orgány Novoruska, se zvolna mění v jeden velký koncentrační tábor. Další a další zprávy hovoří o vraždění a únosech celých vytipovaných skupin, které se v květnových referendech vyslovily pro samostatnost Donbasu

Kyjev se podle něho po odpálení raket chystá svést odpornou teroristickou akci právě na domobranu, s vysvětlením, že právě její rakety zasáhly zásobníky v metropolích a také chemický závod v Gorlovce. "Následky tohoto útoku mohou být nepředstavitelné. Oběti by se počítaly na desetitisíce,“ konstatoval Strelkov.

Zdroje vytěžit lidi pobít

Pokud by se Kyjev k tomuto kroku odhodlal, byl by to nejhorší zločin od použití chemických zbraní v zákopech první světové války. Že to Porošenkovi lidé myslí s vyhlazením velké části obyvatelstva Donbasu vážně, potvrdil nedávno jeden z režimních novinářů v Ukrajinské televizi. V hlavním vysílacím čase divákům nečekaně otevřeně sdělil, že obyvatelstvo Novoruska, by mělo být z velké části vyhubeno a Donbas použit pro Ukrajinu jako zdroj surovin:

"V ukrajinském národním zájmu je využít Donbas jako zdroj a zbytečné lidi je třeba jednoduše pobít," řekl Bogdan Butkevič. "Donbas – to není jen depresivní region. Je tam strašné množství nepotřebných osob. Absolutně vědomě o tom mluvím. V Doněcké oblasti jsou asi 4 miliony obyvatel. A nejméně půldruhého milionu z nich je zbytečných. My nepotřebujeme rozumět Donbasu. Musíme chápat ukrajinský národní zájem. A Donbas je třeba použít jako zdroj. Neznám recept, jak to udělat rychle. Ale jsou tam lidé, které je prostě nutno zabít."

Slova tohoto Západem podporovaného kyjevského novináře - demokrata korespondují s mnoha dalšími podobnými informacemi. V uplynulých dnech jsme již psali o tom, že městská infrastruktura na dobytých územích již nemá být znovu obnovována a území Donbasu má být použito mimo jiné k těžbě "břidličného plynu", který se právě kolem Slavjanska a Doněcka nachází v zajímavém množství. Toto území již podle všeho bylo prodáno západním „investorům“.

pp

Čtěte ZDE: Pozadí občanské války: U Slavjansku a Doněcku se ve skutečnosti bojuje o břidlicový plyn. Jihovýchod Ukrajiny byl již prodán západním naftařským firmám

Ukrajina se mění ve velký koncentrák

Celá východní Ukrajina, kromě míst, která ještě ovládají orgány Novoruska, se zvolna mění v jeden velký koncentrační tábor. Další a další zprávy hovoří o vraždění a únosech celých vytipovaných skupin, které se v květnových referendech vyslovily pro samostatnost Donbasu.

Podle očitých svědků to připomíná scény z hororových filmů o „odchytech lidí“. Například v Charkově 30. července před supermarketem ATB Lyubotin zastavilo šest autobusů, z nichž vyskákali příslušníci speciálních jednotek Národní gardy v maskáčích a se samopaly. Uzavřely obchodní centrum a vyvedly z něj všechny muže od 18 – 60 let. Muži byli pod hlavněmi samopalů naloženi do autobusů a odvezeni neznámo kam. Údajně se tak Kyjev pokouší mimo jiné získat i nové brance.

Zprávy o dramatických únosech mužů, kteří jsou násilím nuceni jít bojovat na východ se množí. Stejně tak přibývají protesty a rebelie proti nuceným odvodům. Černá komanda Národní gardy a Pravého sektoru „verbují“ pod hlavněmi samopalů lidi čekající třeba na autobus nebo tramvaj. Vtrhávají do bytů, restaurací i do kin. Teprve později zjišťují, kdo v síti uvízl. Pokud se ukáže, že jde o rusky mluvící občany jsou často internováni v koncentračních táborech, které vznikají na celé východní Ukrajině.

Lidé brání své domovy

Hlavní evropská i americká média nyní zcela soustřeďují svou pozornost na boj Ameriky, respektive Západu proti „neposlušnému“ Rusku. Svým způsobem je to pochopitelné: Právě o to v celé ukrajinské tragédii ve skutečnosti jde. Jenže na východě rozpadajícího se ukrajinského státu mezitím umírají po stovkách lidé, kteří už jen brání zbytky svých domovů, v nichž až do státního převratu v Kyjevě relativně poklidně po desetiletí žili.

A zdá se, že prozápadní pučisté nyní chystají další eskalaci tohoto vraždění. Nikoli náhodou i česká média o situaci na bojišti v posledních dnech „ztrácejí zájem“, maximálně referují o „vyšetřování“ pádu letadla MH17. Jde o podobné pokrytectví, jaké produkují při „zpravodajství“ o izraelském vraždění v Gaze. Obě „protiteroristické operace“ mají vskutku mnohé společné. Kromě jiného „zaoceánské sponzory“ a jejich světovládné zájmy.

Narozdíl od mainstreamu budeme vše proto nadále intenzivně sledovat a naše čtenáře nezávisle informovat. Tak chápeme úlohu médií my. Proto jsme Protiproud.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Postní naděje: Skutečnost nebo klam? Už i vědci souhlasí, že všechno vzniklo z ničeho. Víra v Něj je cesta zdravého rozumu. Stovky proroctví a stovky vzkříšení. Ateismus je rovněž víra - bez Víry. On žije a je přítomen mezi námi!

Postní naděje: Skutečnost nebo klam? Už i vědci souhlasí, že všechno vzniklo z ničeho....

Velké zatmění v USA: Přesně za měsíc to začne. Znamení biblických rozměrů? Vzkaz z Ninive pro celý Západ? Kříž nad Amerikou. Ze země vylezou miliardová mračna cikád. Varování? Příležitost? Jednou za 32 000 000 let. Porozumíme?

Velké zatmění v USA: Přesně za měsíc to začne. Znamení biblických rozměrů? Vzkaz z Ninive...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky