Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Tajný expert radí Věře Jourové: Jak zatočit s děsivou nezaměstnaností v EU? Auta a letadla pro dlouhány i liliputy – tomu se říká rovnost! Češka bude slavná!

Tajný expert radí Věře Jourové: Jak zatočit s děsivou nezaměstnaností v EU? Auta a letadla pro dlouhány i liliputy – tomu se říká rovnost! Češka bude slavná!

15. 10. 2014

Tisk článku

Jindřich Husička po schválení Babišovy komisařky v bruselském „parlamentu“, donutil našeho dosud utajeného přispěvatele, aby jí veřejně nabídl své služby

Jmenuji se Regere Dividitur. Pracuji v Bruselu již dvě desetiletí. Do svého úřadu jsem nastoupil rovnou ze stáže pro jednu z institucí Evropského společenství. Již na gymnáziu jsem pochopil, že základem fungování lidské společnosti je solidarita, spolupráce a spravedlivé rozdělení veřejného bohatství. Teprve na vysoké škole mi došlo, že zmíněné je možno praktikovat jen v sounáležitosti s pravidly udržitelného rozvoje a že je nutné pomoci přírodě v boji s bezohlednými lidmi.

pp

Ve svém úřadě bojuji za vaše blaho. Nejsem sice nikým volen, ale to má svůj hluboký smysl a účel. My v Bruselu zastáváme názor, že volený politik svá rozhodnutí vždy podřídí krátkodobým zájmům svých voličů. My ne. My se zodpovídáme jen svému svědomí, integraci a silné Evropě a tu můžeme vybudovat jen, když budou naše pozice v úřadě silné, pevné a neotřesitelné. Máme společný zájem: Blaho. Nevadí nám proto, že našim pokrokovým krokům občané EU většinou nerozumějí. I oni totiž jednou pochopí, že nám šlo vždy jen a jen o blaho jednotné Evropy.

pp

Čtěte ZDE: Lék na krizi i zdraví: Evropská unie v noci vypne elektřinu. Kdo spí, nezlobí. A proč EU dobře věděla, že Island přileze ke křížku? Tajné dokumenty hovoří...

Čtěte ZDE: Z deníku eurobyrokrata: Odhalené záměry Bruselu, které svět neměl znát: Konečně víme, na čem jsme! Budeme regulovat horko a vyplácet muslimy

Musíme být solidární!

Moje vize budoucí Evropy stojí na solidaritě. Bohatých s chudými, zdravých s nemocnými, mladých se starými a nyní bych rád přidal solidaritu zaměstnaných s nezaměstnanými. Nemyslím si, že dosavadní premisa, kdy na pracovní místo dosáhne jen uchazeč s kvalitnějším profilem, je správná. Zaměstnavatel si musí přestat usurpovat právo rozhodovat, koho zaměstná.

My, přední představitelé EU, jsme víc než trh. Proto ještě před tím, než nějaký nikým neřízený tržní mechanismus zasáhne do života euroobčanů, můžeme provést změny ku prospěchu evropské veřejnosti

Myslím si a jsem s tímto názorem mezi svými bruselskými kolegy ve shodě, že pracovní trh je věcí veřejnou, a proto by o něm měl rozhodovat Brusel, jakožto prodloužená ruka zájmů evropské společnosti.

Není možné, aby jedinec, který není v očích zaměstnavatele nejlepší, zůstal bez práce na krku evropské společnosti. V rámci této iniciativy navrhuji zkrátit pracovní týden na tři sedmihodinové směny, čímž vytvoříme nová pracovní místa pro milióny nezaměstnaných napříč Evropou.

Brusel nemůže přihlížet tomu, aby část obyvatel užívala svých vysokých příjmů a další žili ze sociálních dávek ve strachu o materiální zabezpečení rodiny. Myslím, že pokud rozprostřeme pracovní trh mezi větší počet občanů, čímž vznikne více pracovních míst, než kolik je pracovně aktivních Evropanů, přestanou se Evropané bát o svou práci, jelikož budou vstávat a usínat s vědomím, že nezaměstnanost je už nikdy nemůže postihnout.

Zároveň je součástí mé předlohy nová směrnice, aby po zkrácení pracovního týdne na 21 hodin nebyl zkrácen plat o více než 25%.

Jsem přesvědčen, že díky této nové politice zaměstnanosti stoupne produktivita práce, jelikož zaměstnanec, který se nemusí strachovat o své živobytí, pracuje v klidu, pohodě a odvede tak logicky daleko vyšší výkon. Zároveň se zbavíme problému s nezaměstnaností a  jako vedlejší efekt, dle mého názoru bohulibý, rozdělíme bohatství zaměstnavatelů mezi větší počet zaměstnaných a tak je to správné!

pp

Čtěte ZDE: Stránky z tajného deníku: Nejen sankce proti Rusku. Evropský úředník chce zákaz alkoholu po dobu Ramadánu. Diskriminace strak musí skončit!

Dost bylo diskriminace!

Diskriminace. Věc, kterou bytostně nesnáším a považuji za svou morální povinnost, abych bojoval proti všemu, co diskriminací zavání. Rozhodl jsem se proto přijít s konkrétními antidiskriminačními návrhy!

Je mou příjemnou povinností zmínit, že EU v čele s Bruselem stabilně a úspěšně bojuje proti rasové či náboženské nesnášenlivosti. V tomto ohledu mají vrcholné orgány EU čisté orgány. Ale nesmíme usnout na vavřínech. Diskriminovaných napříč sjednocenou Evropou je mnohem více!

Mám bezpočet nadprůměrně vysokých přátel a několik kolegů, které nekorektně nazýváme liliputány. Jejich výška je zjevně předmětem diskriminace. Nepovažuji za správně, aby lidé s výškou nad dva metry nemohli pohodlně projít dveřmi, či se pohodlně usadit za volant jakéhokoliv vozidla. Nemůžu přihlížet tomu, jak se můj dvoumetrový náměstek tísní v sedačce nízkonákladového leteckého přepravce v rámci inspekčního letu.

Předložil jsem tedy Komisi návrh, aby měly automobilky za povinnost konstruovat interiéry svých vozidel tak, aby měl metrový muž stejné pohodlí jako dvoumetrový. Díky grantu, který mé oddělení na tento projekt získalo, přicházím po konzultaci s odborníky i s technickým řešením a studií, podle níž bude každé nové auto od roku 2016 disponovat mechanismem posuvných pedálů, podlážky, sedaček, volantu a přístrojové desky. Zároveň jsem do návrhu zapracoval, aby touto úpravou nebyla navýšena cena pro koncového zákazníka. Za tímto účelem jsem zřídil speciální výbor spadající pod Evropskou komisi, který bude na dodržování směrnice dohlížet.

V současné době pracuji na další směrnici, která evropským aerolinkám nařídí, aby se do jejich sedaček pohodlně vešel dospělý muž o výšce 211 cm. Opět samozřejmě dohlédneme na to, aby provozovatelé komerčních letů nepromítli poměrně vysoké náklady na zavedení této novoty do koncové ceny letenky.

O tom, že by poslanci do Evropského parlamentu neměli být voleni, ale vybíráni a jmenováni, mě utvrdila naprostá hloupost jednoho z pravicových (a tudíž z definice podplacených) poslanců, který na moje sociálně citlivé návrhy neustále opakoval, že zákazník má možnost výběru a v tržním prostředí si sám vybere na základě svobodného rozhodnutí, jaké auto si koupí a se kterou společností poletí.

Trh. Opět slyším to ohavné slovo a mám nutkání praštit do stolu. Nedovolíme trhu, aby určoval, co je správné. Ne! My, přední představitelé EU, jsme víc než trh. Proto ještě před tím, než nějaký nikým neřízený tržní mechanismus zasáhne do života euroobčanů, můžeme provést změny ku prospěchu evropské veřejnosti. Proto tu Brusel je. Aby vás ochránil – a jsem na to náležitě hrdý!

Podepsán

Regere Dividitur

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Postní naděje: Skutečnost nebo klam? Už i vědci souhlasí, že všechno vzniklo z ničeho. Víra v Něj je cesta zdravého rozumu. Stovky proroctví a stovky vzkříšení. Ateismus je rovněž víra - bez Víry. On žije a je přítomen mezi námi!

Postní naděje: Skutečnost nebo klam? Už i vědci souhlasí, že všechno vzniklo z ničeho....

Velké zatmění v USA: Přesně za měsíc to začne. Znamení biblických rozměrů? Vzkaz z Ninive pro celý Západ? Kříž nad Amerikou. Ze země vylezou miliardová mračna cikád. Varování? Příležitost? Jednou za 32 000 000 let. Porozumíme?

Velké zatmění v USA: Přesně za měsíc to začne. Znamení biblických rozměrů? Vzkaz z Ninive...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky