Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Prosba o zasvěcení Slovenska Kristu Králi: Představitel slovenské vlády žádá o stejný akt jako v Polsku. A biskupové? Distancují se! Jako kdysi farizeové před Pilátem: Nemáme krále, jen prezidentku! Že Kristus rozděluje věřící? To je vtip?

Prosba o zasvěcení Slovenska Kristu Králi: Představitel slovenské vlády žádá o stejný akt jako v Polsku. A biskupové? Distancují se! Jako kdysi farizeové před Pilátem: Nemáme krále, jen prezidentku! Že Kristus rozděluje věřící? To je vtip?

19. 11. 2023

Tisk článku

Matej Gavlák komentuje skandální odmítavou reakci slovenských biskupů na prosbu státního tajemníka slovenského ministerstva kultury Štefana Kuffy, aby - právě tak jako polští biskupové - uprostřed dramatické doby zasvětili zemi a národ Kristu Králi

Kauza kolem prosby představitele slovenské vlády Štěpána Kuffy, který žádal zasvětit Slovensko Kristu Králi ukazuje, že Konferenci biskupů Slovenska o tom nechce ani slyšet. A to v době, kdy Slovensku - stejně jako ČR a celé západní civilizaci - reálně hrozí pád do LGBT woke tyranie a kdy nás ohrožují vojenské konflikty ze všech stran.

Kristus - král Polska

Byli to Poláci, kdo v roce 2016 zasvětil svou zemi Kristu Králi. Byla to obrovská akce, na které se podíleli prezident, parlament i polští biskupové. Portál Ucatholic uvádí: „Polsko je oficiálně unitární poloprezidentská ústavní republika, ne monarchie. Ale po hlasování polského parlamentu v dubnu 2016 byl Ježíš Kristus oficiálně prohlášen polským králem… Na ceremonii, které se zúčastnil prezident Andrzej Duda a polští biskupové v Kostele Božího milosrdenství v Krakově, společně provedli oficiální akt zasvěcení.“

pp

Čtěte ZDE: Král všeho stvoření: Také stát je Boží dílo. Satan si je jen snaží přivlastnit. Falešné cesty náboženských svobod. Kompromis není možný. Každý se musí rozhodnout - zvlášť v dnešní dramatické době

Na nádherné oficiální ceremonii 19. listopadu 2016 zazněla v krakovské katedrále mimo jiné i tato slova: „Proto s pokorou skláníme své hlavy k tobě, Pane vesmíru, a uznáváme tvou vládu nad Polskem a celým naším národem, který žije ve vlasti i daleko světě.“ A dále: „Nesmrtelný Králi věků Pane Ježíši Kriste, jsi náš Bůh a Spasitel, skláníme před tebou hlavy, Králi vesmíru, uznáváme tvou nadvládu nad Polskem…, proto voláme: vládni nám, Kriste!“

Slavnostní akt byl inspirován zjeveními, které měla Boží služebnice Rosalia Zelkova na počátku 20. století. V jejích poznámkách stojí, že Ježíš požaduje, aby byl prohlášen za Krále Polska, aby tak „mohl zachránit Polsko v příští válce, která přijde“. Jinými slovy: akt zasvěcení nebyl jen symbolický; byl to akt, který možná zachrání polský národ i do budoucna. Rok 1656 je v Polsku slavným rokem - tehdy král Jan Kazimierz zasvětil zemi Panně Marii; rok 2016 bude vnímán podobně.

Čtěte ZDE: Kříž: Nejvznešenější symbol lidských dějin. V čem spočívá jeho význam? Válka proti křesťanství již také na vrcholcích Alp. Jednejme jako rytíři! Boj o základy civilizace v předvečer velkého svátku

Jednejte, biskupové! 

Na konci slavnostní mše svaté v Trnavské diecézi za účasti biskupa Jana Orosche i vatikánského nuncia na Slovensku Nicola Girasoliho vystoupil představitel slovenské vlády a státní tajemník ministerstva kultury, Štefan Kuffa (SNS), se svým projevem, ve kterém, mimo jiné, zazněla tato prosba:

„Já vás takto prosím, excelence, kdyby to bylo možné v co nejbližší krátké době, aby Slovensko bylo zasvěceno Kristu Králi za účasti všech biskupů a za účasti celé vlády. Biskupové, to jste vy, na to nemám vliv, ale vládu mohu požádat, aby se to událo. Byla by to velká věc.“

A dále: "Za ministerstvo kultury dáváme příslib, i takto zde veřejně ho dávám, že my budeme ti, kteří budou iniciovat, aby se co nejdříve dosáhlo toho, aby Kristus Král byl intronizovaný a stal se králem Slovenska."

NENECHTE SI UJÍT!

Protiproud TV uvede v sobotu 25. 11. 2023 od 18 hodin další z cyklu rozhovorů Alfa a Omega, tentokrát s Kardinálem Dominikem Dukou, a to nejen na témata duchovní, ale i na některé palčivé otázky dnešní doby. 

Skandál roku

Jak je vidět, jde o upřímnou prosbu věrného katolíka - dokonce bratra jednoho z nejmilovanějších představitelů katolické církve na Slovensku. Pan Kuffa oznamuje, a dokonce se zavazuje, že dokáže prosadit z pozice ministerstva kultury, aby vláda SR iniciovala prohlášení Ježíše Krista za krále Slovenska a Slováků stejně, jako se v Polsku! To je příležitost, jaká se slovenským katolíkům může naskytnout tak jednou za 100 let! Jenže reakce Konference biskupů Slovenska (KBS) je naprosto skandální.

V tiskové zprávě KBS uvádí: „Konference biskupů Slovenska se distancuje od slov, která zazněla v projevu zástupce ministerstva kultury během Trnavské novény, kterou každoročně připravuje Trnavská arcidiecéze. Chrám je místem modlitby a nemá být prostorem pro apely, které rozdělují věřící…“

Neuvěřitelné: Konference se distancuje od prosby ke spolupráci od vysokého představitele vlády, který je schopen a ochoten dosáhnout, aby vláda SR oficiálně zahájila proces prohlášení Ježíše Krista za našeho Krále! To je skandál roku!

Jednou z možností, jak ve stále napjatější mezinárodní situaci ochránit alespoň své peníze před loupeživými nájezdy fialové pětikolky, inflací a "vševidoucím zrakem" Velkého bratra - a k tomu ještě současně podpořit další existenci Protiproudu - je spoření či "konzervace" svých financí ve zlatě. Nepodvoleným nabízíme bezpečnou metodu (zdaleka ne všechny totiž bezpečné jsou).
Mnozí naši čtenáři, diváci, příznivci a podporovatelé již ke své spokojenosti tuto možnost s námi využili (budiž jim velký dík!), mnozí o ní ale stále nevědí. Stačí si pustit některý z rozhovorů, který jsme nedávno odvysílali a pochopí. Braňme se! Nedejme jim nic zadarmo!

pp

Čtěte ZDE: Zlatá horečka v Protiproudu: Občanská sebeobrana proti fialovým loupežníkům. Markéta Šichtařová a spol. Jak spořit ve zlatě? Jak přelstít Velkého bratra? Hlavní je bezpečí: 5 tun falše. Pomozme sobě i svobodě slova! Nedejme se!

Že Kristus rozděluje věřící? To je vtip?

Když katolický představitel vlády prosí biskupy, aby společně prohlásili Krista za krále národa, distancují se, ale když matovičovsko-hegerovská klika tlačila na tytéž biskupy, aby zavírali kostely, to se dvakrát nerozmýšleli, zatímco supermarkety byly plné lidí. A zakazovali také přijímání do úst, či zpověď, později mohli chodívat do kostelů jen očkováni. Dokonce na setkání s papežem dovolili jít jen vakcinovaným. A na Velikonoce 2021 byly Slovensko a Irsko jedinými zeměmi EU, kde věřící nemohli jít na mši svatou. A to vše na pouhé požádání vlády.

To tehdy se měli biskupové distancovat od tyranské vlády, ne teď! A pak ještě ta zmínka o apelu, který prý rozděluje věřící!

To je jako vtip? Pán Ježíš že rozděluje věřící? Nebyla to náhodou právě výše zmíněná „vládní opatření“, co nás rozdělilo? Kristus naopak spojuje, vždyť jsme křesťané – „následovníci Krista“. Jak nás může rozdělovat prohlášení Mesiáše za našeho Krále?!

Není divu, že autor zprávy se ani nepodepsal.

pp

Velmi nás těší, kolik z Vás chce dát najevo svoji příslušnost k hnutí odporu a solidaritu s pronásledovanými nepodvolenými médii.

Trička Protiproudu ve velikostech M, L, XL, 2XL a 3XL si můžete objednat na adrese: [email protected]. Možnost po dohodě vyzvednutí osobně v redakci, nebo zasíláme poštou na dobírku. Pro osobní odběr volejte na redakční telefon 737 461 817. Po dohodě vám trička připravíme k vyzvednutí v redakci v Opletalově ulici (pár kroků od Václavského náměstí).

Hodní a nehodní vinohradníci

Biskupové by měli být zástupci Krista v našich regionech. Jak mohou odmítat Jeho intronizaci? Naopak musí přijmout podanou ruku člena vlády - a společně dosáhnout prohlášení Ježíše za Krále Slovenska a Slováků. A to co nejrychleji! Proto, aby se naší zemi dařilo, proto, abychom byli ctnostným a Bohumilým národem. Aby náš malý národ vůbec přežil hrozící turbulence příštích let.

Pokud to slovenští biskupové přesto odmítnou udělat, budou už opravdu jako ti starozákonní farizeové, kteří křičeli na Piláta: „My nemáme krále, jen císaře!“ (v našem případě „prezidentku“!)

A Písmo nás také informuje, co se stane, až Kristus, Pán vinice, kterého odmítli intronizovat - přijde do své vinice a najde tam tyto nehodné vinohradníky, co s nimi udělá? „Přijde, vinaře zahubí a vinici dá jiným.“ (Mk 12,9)

Toto, vážení biskupové, mějte prosím na paměti.

Ano, Bůh je Láska. Ale i spravedlivý Soudce.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Postní naděje: Skutečnost nebo klam? Už i vědci souhlasí, že všechno vzniklo z ničeho. Víra v Něj je cesta zdravého rozumu. Stovky proroctví a stovky vzkříšení. Ateismus je rovněž víra - bez Víry. On žije a je přítomen mezi námi!

Postní naděje: Skutečnost nebo klam? Už i vědci souhlasí, že všechno vzniklo z ničeho....

Velké zatmění v USA: Přesně za měsíc to začne. Znamení biblických rozměrů? Vzkaz z Ninive pro celý Západ? Kříž nad Amerikou. Ze země vylezou miliardová mračna cikád. Varování? Příležitost? Jednou za 32 000 000 let. Porozumíme?

Velké zatmění v USA: Přesně za měsíc to začne. Znamení biblických rozměrů? Vzkaz z Ninive...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky