Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Tanec kostlivců na vlastním hrobě: Dojde na podzim k pádu evropských bank? Němci a nové jaderné zbraně. Řím hoří, my to však nechceme vidět

Tanec kostlivců na vlastním hrobě: Dojde na podzim k pádu evropských bank? Němci a nové jaderné zbraně. Řím hoří, my to však nechceme vidět

18. 7. 2014

Tisk článku

Redakce Protiproud přináší úvahu ekonomky Květy Lauterbachové o důvodech amerického směřování k válce, jedné velké, nebezpečné německé iluzi a fotbalovém mistrovství světa

Systém založený na hegemonii dolaru se začíná rozkládat samovolně. Ani sankce americké vlády vůči neposlušným bankám jako BNP Paribas či nyní ohlášená další sankce vůči druhé největší německé bance Commerzbank, kterým byla bližší košile v podobě zisků, než kabát made in USA, nemohou nic na stavu věcí změnit. Probíhá tvrdý boj o plynovod South Stream. Investoři totiž nechtějí přijít o své peníze a průmyslový sektor zase nestojí o drahý plyn z USA nebo plyn z jiných zdrojů, získaný frakováním. Ukazuje se totiž, že se jedná o zdroj velmi neekonomický.

Podvod, zvaný mistrovství

Ekonomická sféra nechce jaksi slyšet na „demokratické hodnoty a svobody“, propagované ve velmi zvláštním balení ze strany USA. A tak jedinou pákou, jak zastavit pád celého podvodného bankovního a finančního systému a posílit znovu pozici USA, může být ta nejhorší varianta: válka.

PP

Německá veřejnost šílí před televizními obrazovkami a ani si nevšimla, že Německo jako tahoun a vzor v Evropě přistoupilo s ročním předstihem - aby bylo zřejmě dobrým příkladem pro ostatní - ke schválení programu „bail in“. Tedy podílení se věřitelů bank na záchraně bank. A těmi jsou v současném systému i střadatelé. Dojde tedy k vyvlastňování, které nepostihne bohaté, protože ti už dávno zvedli kotvy, nýbrž především drobné a pilné německé střadatele a navázané menší banky, které jsou součástí vysoce zadluženého bankovního systému. Největším nebezpečím pro Evropu je hrozící mohutný odliv kapitálu, který posílí na čas dolar a učiní Evropu proti USA méně konkurenceschopnou. A o to přece jde.

Chaos vypukne na podzim

O nástrojích největší loupeže v historii jsme psali už mnohokrát, nicméně nyní končí veškerá legrace. A to dříve, než bylo plánováno. Chaos vypukne na podzim současně se „stres-testem“ bank. Očekávejme tedy urychlení pádu evropských bank, což je součástí strategie s cílem oslabení Evropy a rozeštvání všech proti všem. Všechny ty stres-testy, snižování úrokových sazeb až k nule, negativní úrok jako postih za neumístění likvidity do oběhu - to je propaganda pro hlupáky, ve které jedna lež následuje druhou.

Děti si budou hrát asi v kasárnách na vojáky a cvičit se v zacházení se zbraněmi. Inu, ideální řešení pro mladé nezaměstnané Evropy, pro které je těžké sehnat práci a koupit si byt nebo zaplatit drahý nájem. Vstali noví bojovníci, od Kataru přes Sýrii a Írák až po Ukrajinu. A teď se pomalu budou přesunovat hlouběji do Evropy. Militaristické choutky v Německu opět ožívají, rozdmýchávané mohutně ze zámoří.

Velký třesk ovšem přijde zejména tehdy, budou-li zmrazeny platby za pohledávky ruských firem vůči odběratelům v USA, vedených v dolarech a eurech v evropských bankách. I to je součást hry zvané monopoly, která umožní snížení celkové zadluženosti USA. Na ty letošní hry v podobě fotbalového šampionátu budeme ještě v budoucnu vzpomínat.

Německo volá po válce

Zpitomělá veřejnost u televizorů si ani nevšimla výzvy německého prezidenta a bývalého křesťanského pastora Joachima Gaucka. Ten nedávno vysvětlil, že je na čase, aby Němci začali bránit svobodu a demokracii se zbraní v ruce. Podrobně si o názorech tohoto humanisty můžete přečíst v článku Gauck volá do zbraně. Jeho vystoupení byla částečně i reakce na americké požadavky na zvýšení výdajů zbrojení členskými zeměmi NATO.

A koneckonců nová ministryně obrany Spolkového státu Německo a horká kandidátka na místo Merkelové Ursula von Leyen, tato zasloužilá matka, lobbuje pro přímou vojenskou angažovanost Němců ve válkách po boku USA. A pak že se ženské v politice neumějí pochlapit! Věřte nebo ne, dokonce přinášejí do armády zajímavé inovace. Tato dáma, která měla v minulosti na starosti německou rodinnou politiku, chce učinit armádu „příznivou rodinám“.

Děti si budou hrát asi v kasárnách na vojáky a cvičit se v zacházení se zbraněmi. Inu, ideální řešení pro mladé nezaměstnané Evropy, pro které je těžké sehnat práci a koupit si byt nebo zaplatit drahý nájem. Vstali noví bojovníci, od Kataru přes Sýrii a Írák až po Ukrajinu. A teď se pomalu budou přesunovat hlouběji do Evropy. Militaristické choutky v Německu opět ožívají, rozdmýchávané mohutně ze zámoří.

PP koláž

Čtěte ZDE: Mocenské hry Rothschildů a Rockefellerů: rozhodující faktor ukrajinské krize a tlaku na Rusko. Sledujeme rozpad starých struktur NWO a vytváření nových?

Prezidenti? Fusekle!

Ve světle událostí, které se na nás valí, hledejme proto raději důvody, proč odstoupil například ze své funkce německý prezident Horst Köhler. O něm se nedá říci, že by měl levicové smýšlení a nesloužil dobře elitám ve funkci bývalého šéfa Mezinárodního měnového fondu. Ale znelíbil se, protože v pozici německého prezidenta procitl a prohlásil, že „finanční trhy se staly monstrem ohrožujícím planetu a je potřeba je spoutat.“.

Nebo co ve skutečnosti tak strašného stálo za odstoupením jeho nástupce, prezidenta Wulffa. A proč se vůbec prezidenti v Německu mění jako fusekle. Kdo přes veškerou kritiku však zůstává, je Velká Mutti, kancléřka Angela Merkelová. Co všechno na ni americké tajné služby vědí? A co vědí na prezidenta Joachima Gaucka, jehož spisy záhadně zmizely z archívu STASI okamžitě po pádu berlínské zdi? Jsme svědky nových „překvapujících odhalení.“ Špionáže a předávání informací do USA vlastními zaměstnanci německého ministerstva obrany a tajných služeb. No a co?

SRN není suverénní stát

Pokryteckým reakcím prezidenta Gaucka, stejně jako ohromně dobře zahranému divadlu ze strany „překvapené“ kancléřky, se směje celá nezávislá mediální fronta v Německu. Co se tak diví? To špehování je zcela legitimní. A bylo součástí dohod při sjednocování Německa začátkem devadesátých let. Protože už toho špehování „bylo opravdu dost“, byl vypovězen hlavní americký spolupracovník CIA v řadách německých tajných služeb. Nějaká oběť se musí v zájmu uklidnění lidu předhodit. Podle hlášek v německých médiích prý má být nahrazen někým méně agilním. No nekupte takové píár…

Německo v dnešní podobě, ač to většina Němců ani neví, je obsazeno pátou kolonou. Není suverénním státem, což nám vysvětlil samotný ministr financí Wolfgang Schäuble, protože při sjednocování nebyla podepsána mírová smlouva s Německem. Ta by znamenala také definitivní vypořádání válečných reparací, což by si velmi přálo například Řecko. Takto zůstalo Německo navždy, možná až do onoho pověstného sedmého pokolení, vazalem USA, a potažmo i Velké Británie. Proto takové okolky kolem vydávání německého zlata.

Řím hoří. Shoříme také?

Těžko chápat, proč ohlašované vyzbrojování Německa a jeho zásobování novými atomovými zbraněmi nerozsvěcuje červené kontrolky v hlavách politiků zemí na východ od německých hranic. Tedy i našich politiků. Nejde jenom o Ukrajinu. Jde i o nás. Jde o rozdmýchání nenávisti mezi národy Evropy, aby se s chutí pustily do horké fáze III. světové války. Militaristický konflikt na Ukrajině je prologem k nové světové válce, kterou rozpoutávají USA na evropském kontinentu. Jenže to my nechceme vidět.

Země EU, poté, co budou zbaveny definitivně státní suverenity a svých národních zájmů, mají být využity ke sdílení nákladů na válku proti Rusku. Draghimu nestačí moc, kterou už má. Nastoupil s požadavkem jednoho evropského státu, jedné vlády pod bičíkem bankéřů a předání státní suverenity všech zemí do Bruselu. Už jde do tuhého. Tady jsou jeho poslední vyjádření, se kterým přišly Deutsche Wirtschaftsnachrichten. Slované nemají v tomto plánu možná ani právo na budoucí existenci. Leda těch pár, kteří posloužili a zůstanou nakonec sloužit v pozici otroků.

Jak je vidět z Ukrajiny, člověk, který se sám označil za „homo sapiens“, se nikam neposunul. Spíše naopak. Vítězí touha po mamonu, která je schopná probudit v člověku jeho nejhorší myslitelné stránky. Slované jsou schopni vyvraždit se pro peníze nakonec navzájem sami. Dobrá investice, těch 5 miliard dolarů! Zvláště podíváme-li se na to, co za ně investor na Ukrajině dostal a ještě dostane. Ukrajina - dříve zásobárna obilí, dnes zásobárna lidských orgánů.

Žádné bičování, žádné ukřižování nebo předhazování lvům v aréně. Řím hoří, my to však nechceme vidět. Máme pořád ještě chleba a mistrovství světa ve fotbalu…

Zdroj.

PP




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky