Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Sestřelený Boeing 777 letu MH17: Cesta k vyhlášení „bezletové“ zóny nad Ukrajinou, kterou bude zajišťovat NATO? Shodné indicie se „ztraceným“ letadlem MH370

Sestřelený Boeing 777 letu MH17: Cesta k vyhlášení „bezletové“ zóny nad Ukrajinou, kterou bude zajišťovat NATO? Shodné indicie se „ztraceným“ letadlem MH370

19. 7. 2014

Tisk článku

Redakce Protiproud přináší úvahu o „sestřeleném“ Boeingu Malajských aerolinií a vysvětluje, jak lze pomocí jednoho GPS vysílače „ztratit“ letadlo bez vědomí pilotů

Tak to netrvalo dlouho. Jako blesk z čistého nebe přichází další pokus a cesta, jak dostat na Ukrajinu jednotky a ozbrojené síly NATO jinak, než vstupem Ukrajiny do NATO. Na Ukrajině byl sestřelen dopravní letoun Malajských Aerolinií.

Libyjský scénář?

Ano, schyluje se tady k libyjskému scénáři, tedy k tomu, že západní politici řeknou, že vzdušný prostor nad Ukrajinou není bezpečný, že tento prostor ohrožují teroristé, protože v této chvíli, dámy a pánové, už nejde o lokální konflikt mezi Kyjevem a pro-ruskými povstalci, nyní už se jedná o mezinárodní konflikt, neboť bylo sestřeleno dopravní letadlo třetí země s pasažéry mnoha zemí, tedy jde už o věc, která překračuje po právní stránce vnitřní záležitosti Ukrajiny.

PP

V této chvíli je úplně jedno, kdo bude ze sestřelení stroje obviněn. Je to nepodstatné. Mezinárodní společenství prohlásí, že vzdušný prostor Ukrajiny už není bezpečný, že Kyjev není schopen zabezpečit svůj vzdušný prostor. Kyjev požádá NATO o pomoc s vytvořením bezletové zóny nad východem Ukrajiny a tato „bezletová“ zóna se poté zneužije (po vzoru Libye) k zahájení náletů NATO na pozice pro-ruských povstalců.

Bezletová zóna za tři sta mrtvých

„Bezletovou“ zónu totiž nemá Kyjev sám jak vytvořit nebo dokonce udržet, protože nedisponuje prostředky pro zničení protiletadlových mobilních komplexů rozmístěných na východě Ukrajiny, které jsou v držení povstalců, to jest vlastních ukrajinských vojáků, kteří dezertovali i s technikou, anebo údajných ruských ozbrojenců. „Pomoc“ od NATO bude nezbytná.

Co když dojde k tomu, že v bezletové zóně nad východem Ukrajiny NATO sestřelí ruské letadlo. To ani nemusí být přímo v bezletové zóně, ale jen v její blízkosti. Jak zareaguje Rusko na takový akt nepřátelství? Začne bombardovat pozice NATO na Ukrajině? Vyšle stíhačky, aby sestřelily několik letadel NATO? Tohle není už žádná legrace. Rýsuje se cesta k otevřenému válečnému konfliktu v Evropě.

Co bude následovat? Dá se očekávat následující: Kyjev a západní země označí za původce sestřelu letadla proruské „separatisty“. Ti to odmítnou, spolu s nimi i Rusko. To však nezabrání tomu, aby Kyjev nepožádal NATO o vytvoření a zajištění „bezpečného nebe“ nad Ukrajinou, což bude znamenat, že letadla NATO spolu s personálem dostanou úkol v rámci boje proti mezinárodnímu terorismu chránit vzdušný prostor Ukrajiny.

Chytrá partie

Dobře si všimněte, Kyjev nemohl požádat NATO o vojenskou podporu dokud šlo pouze o lokální konflikt odehrávající se mezi Kyjevem a východem země. Ale nyní je všechno jinak. Došlo k sestřelení letadla cizí země a už tedy nejde o lokální konflikt, ale o „mezinárodní terorismus“. A to znamená zelený signál pro vstup NATO na území Ukrajiny. Když jde o ochranu mezinárodní bezpečnosti a boj proti terorismu, NATO nemá problém s vysláním vojáků do třetích zemí, i když nejsou členy NATO. Chytře vymyšlené.

Bílý dům rozehrál velkou partii. Za každou cenu chce vojáky NATO dostat na Ukrajinu do blízkosti ruských hranic. Nebezpečná hra, která má zatáhnout Rusko do války se západem, začíná nabírat hrozivě nebezpečné obrysy. Kde a kdy se to proboha zastaví? Washington potřebuje válku za každou cenu, aby zachránil dolar. Rusko chce na Kubě obnovit vojenskou přítomnost, hrozí i nasazením balistických raket. Dnes Ukrajina sestřelí dopravní letadlo, aby mohla obvinit separatisty a získat tak mezinárodní vojenskou pomoc a ochranu od NATO.

Bude válka?

Co když dojde k tomu, že v bezletové zóně nad východem Ukrajiny NATO sestřelí ruské letadlo. To ani nemusí být přímo v bezletové zóně, ale jen v její blízkosti. Jak zareaguje Rusko na takový akt nepřátelství? Začne bombardovat pozice NATO na Ukrajině? Vyšle stíhačky, aby sestřelily několik letadel NATO? Tohle není už žádná legrace. Rýsuje se cesta k otevřenému válečnému konfliktu v Evropě.

Prezident Porošenko označil pád letadla za akt terorismu. Na palubě cestovaly více než tři desítky Američanů, uvedla CNN. Později to však dementovala. Podle odborníka má raketové komplexy schopné sestřelení letadla z výšky 10 km k dispozici jen ukrajinská a ruská armáda v oblasti, nikoliv povstalci!

Velká Británie požádala o mimořádné zasedání Rady Bezpečnosti OSN. Vzdušný prostor nad Ukrajinou byl uzavřen pro veškerý civilní provoz až do odvolání. Uniklé video pořízené jen pár minut po pádu letadla šokovalo širokou veřejnost, video je ke zhlédnutí zde:

Kyjevské stíhačky a „šťastná čísla“

Španělský dispečer prozradil, že let MH17 doprovázely ukrajinské stíhačky. Kyjev totiž oznámil pád stroje moc brzy. Amatérské video navíc vnáší pochybnosti o sestřelení stroje raketou, letadlo vybuchlo až po dopadu. Video zde:

Jen pro zajímavost: Všimli jste si číselné symboliky celé tragédie? Let MH17, letadlo Boeing 777, zřítilo se dne 17. 7. tohoto roku 2014, když sečtete čísla roku 2014, dostanete opět číslo 7. Jsou lidé, kteří věří, že čísla mají souvislost s velkými katastrofami. Otázkou ale je, zda jde pouze o shodu náhod anebo o smysl pro černý humor toho, kdo za sestřelením letadla stojí… i takových detailů je dobré si všímat.

Proč letěl let MH17 jinudy?

Let MH17 měl velkou navigační odchylku od běžného letového koridoru nad Ukrajinou. Než stroj vstoupil do letového prostoru Ukrajiny, kopíroval let běžně obvyklou letovou trasu. Odchylovat se začal náhle až nad Ukrajinou. Tady se opět dostáváme ke kauze letu MH370 z března tohoto roku. Pokud opravdu má Boeing 777 v softwaru nějaký „heartbleed bug“, programovací zneužitelnou chybu ve Fly-by-Wire systému letadla, která umožňuje útočníkovi na dálku pozměnit letovou dráhu stroje anebo v tichosti překalibrovat GPS navigační software letadla, potom je naprosto logické, proč stroj změnil svoji trasu, což neučinilo ani jedno z letadel, která koridorem prolétla před ním.

Pokud došlo k dálkovému překalibrování GPS navigace v letounu, znamená to, že byl stroj úmyslně naveden nad území povstalců. Je naprosto vyloučené, aby za podobnou akcí stála jenom kyjevská vláda, anebo dokonce povstalci. Zde by musely zasáhnout americké zpravodajské služby, dost možná tytéž služby, které stojí za bezprecedentním únosem letu MH370 z jara tohoto roku.

PP koláž

Čtěte ZDE: Pilot vysvětluje: Malajské letadlo nemohlo „jen tak spadnout“. „Obyčejný terorista“ by stroj nepřeprogramoval. Co nám chtějí vlády utajit?

Navigační zmatení

Už včera zazněly zprávy, že v blízkosti letu MH17 se nacházely ukrajinské stíhačky nebo že v dosahu stroje letělo i jiné, další letadlo, které ho sledovalo celou dobu. To by potvrzovalo teorii o elektronickém útoku na letoun, konkrétně na jeho GPS systém. Jak je totiž už nějakou dobu známo, signál GPS se dá snadno „fejkovat“, kdy zařízení z vašeho přijímače nezískává údaje ze skutečných satelitů, ale z vysílače útočníka ve vaší rádiové blízkosti.

Mladý student z Texasu dokázal takto převzít kontrolu nad jachtou za osmdesát milónů dolarů. Pokud vám spadla brada, že tohle dokázal studentík z Texasu, tak si jen těžko představíte, co asi dokážou americké tajné služby s neomezenými rozpočty.

Útok využívá zranitelný design GPS systému, který nepoužívá zabezpečenou identitu vysílače (podobně zranitelná je GSM síť, ale u ní je to spíš úmyslný záměr, aby orgány státního režimu mohly v případě potřeby „fejkovat“ BTS věže a odposlouchávat sledované osoby, které často mění telefony a čísla). Pokud je takto zranitelná GPS síť, stačí vyslat do vzduchu letadlo s vysílačem falešného GPS signálu a pokud bude letadlo v blízkosti sledovaného stroje, napadené letadlo začne přebírat GPS signály od nejsilnějšího zdroje GPS údajů v blízkosti, tedy z falešného vysílače umístěného na palubě letadla letícího v závěsu pár kilometrů za ním.

Jak „ztratit“ dvě letadla

Napadený stroj poté můžete odklonit naprosto kamkoliv, bez vědomí pilotů, neboť na displeji GPS navigace v kokpitu nikdo žádnou odchylku od kurzu neuvidí. Navigace totiž získává překalibrované GPS souřadnice od útočníka v reálném čase. I proto je namístě podezření, že stejný útok na GPS mohl proběhnout i při únosu stroje MH370 v březnu. V tom případě by piloti nemohli tušit, že jejich GPS modul v letadle sice ukazuje původní trasu směrem na Thajsko, ale stroj ve skutečnosti už letí úplně jinam. Navíc se vše odehrálo v noci, takže i kdyby se stroj otočil pětkrát kolem dokola nad mořem, piloti nic neuvidí, tedy s výjimkou Měsíce a hvězd – ale pokud je vysoká oblačnost, piloti neuvidí opravdu nic.

Pokud ale jde o odchylku z letového kurzu nad Ukrajinou, která není prudká a velmi výrazná, nemají piloti ani za dne šanci zjistit, že stroj letí fyzicky trochu jinam, než kam ukazuje „zfalšovaná“ GPS navigace, která přebírá podvržené a překalibrované GPS souřadnice z falešného GPS vysílače. Zvláště, když stroj letí ve výšce přes 10 kilometrů.

Všem možnostem, které vyplývají z výše popsaných hypotéz, se samozřejmě budeme na Protiproudu dále věnovat a pozorně sledovat dění nejen kolem Ukrajiny, jemuž mainstreamová média "shodou okolností" nevěnují pozornost.

Zdroj.

PP




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky