Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Vražedný útok na Doněck: Obrovské ztráty na životech. Stejný scénář jako v Gaze. Kromě obytných čtvrtí bombarduje Kyjev i nemocnice. Druhá fronta na Majdanu?

Vražedný útok na Doněck: Obrovské ztráty na životech. Stejný scénář jako v Gaze. Kromě obytných čtvrtí bombarduje Kyjev i nemocnice. Druhá fronta na Majdanu?

7. 8. 2014

Tisk článku

Václav Danda informuje o dramatické situaci na východní frontě, kde vraždění nabírá další novou „kvalitu“, a uvažuje, proč se pučisté rozhodli právě nyní likvidovat stopy po převratu

Kyjev dnes dopoledne zahájil drastický útok na polomrtvý Doněck. Rakety včetně balistických střel dopadaly od časného rána do centra metropole, kde způsobily obrovské škody a zatím neurčený počet ztrát na životech a zranění zbylých obyvatel města, včetně dětí.

PP

Podle očitých svědků použila armáda a nacistická garda k dělostřeleckému útoku i nové zbraňové systémy, které jsou mnohem účinnější, než to, co dosud Kyjev k vraždění civilistů používal. Jak nasvědčují úlomky na místě dopadu raket a granátů, je proti obyvatelům Doněcka nasazena munice, kterou zakazují mezinárodní normy, jako jsou například kazetové bomby či bomby s bílým fosforem.

Některé informace naznačují, že letadla ke smrtícím misím startují mimo území Ukrajiny, ze základen NATO a dokonce prý i z Izraele. Právě ten údajně dodává spřízněným sionistům, jako je Kolomojský a spol., munici, používanou také při vraždění Palestinců v Gaze. Scénáře obou „protiteroristických operaci“ jsou si ostatně v mnohém podobné.

Útok je veden převážně na centrum města a obytné čtvrti. Těžce zkoušená metropole Novoruska je již dlouho bez elektřiny i pitné vody a humanitární katastrofa nabývá úděsných rozměrů. Dnešní ranní raketový útok na vysokopodlažní dům v centru Doněcku, kde zahynulo dosud nezjištěné množství lidí, je typickým příkladem tohoto barbarství. Občané byli zasaženi v nákupních centrech i v kancelářích. Otřesné záběry rovněž dokumentují zcela zničené nemocnice, kde se pod sutinami objevují operační sály a pokoje s pohřbenými pacienty. Záchranné týmy nestačí likvidovat dílo zkázy, které kyjevští „demokraté“, obdivovaní a podporovaní Spojenými státy a Evropskou unií, obyvatelům Novoruska, Doněcku a Luhansku servírují.

Stejné zprávy přicházejí i z měst jako je Gorlovka, Krasnodon, Šachťorsk či Torez. Slabě vyzbrojená domobrana nicméně stále vzdoruje obrovské přesile a zatím drží rozhodující pozice ve městě. Ministr obrany Doněcké lidové republiky plukovník Igor Strelkov, vydal dnes prohlášení, ve kterém konstatoval, že město bude brzy bombardováním a raketami zcela zničeno. Požádal rovněž ruské humanitární a vlastenecké organizace, aby se pokusily poslat do města pomoc, neboť humanitární katastrofa nabírá nepředstavitelných rozměrů.

PP koláž

Čtěte ZDE: Na Doněck a Luhansk mají být vypuštěny balistické střely a odpálit zásobníky s chlórem. Situace na frontě se Kyjevu komplikuje. Pučisté mluví už otevřeně o vyhlazení všech Rusů na Donbasu

Donbas již opustil skoro milion obyvatel a další prchají v těchto dnech a hodinách. Je zjevné, že Kyjev se rozhodl zlomit odpor za použití všech prostředků. Už dříve jsme psali, že západoukrajinská armáda se připravuje odpálit nádrže chlóru a amoniaku, které jsou umístěny na různých místech Donbasu.

Je příznačné a více než symbolické, že dnes byl zasažen také hlavní pravoslavný chrám v Doněcku. Stejně systematicky jsou bombardovány další kostely a kláštery v Donbasu a ničeny pomníky vítězství ve Velké vlastenecké válce pro nacismu. Ostatně nejprudší boje dnes probíhají právě v místech velkých bitev proti hitlerovskému Německu. Právě u slavného památníku Saur - Mohila vede dnes linie těch nejtěžších bojů.

Pomníky vítězů Druhé světové války jsou cíleně ničeny i v dobytých městech. Jak by také ne, když proti donbaské domobraně stojí často jednotky se znaky SS a nacistické divize Galicia. Na tyto šílené zprávy jsme už tak trochu „zvyklí“, stejně jako jsme si už zvykli, že politici a média Západu, slovně vždy tolik oddaní „humanismu“, s klidným zájmem a mlčením pozorují a podporují genocidu Ukrajinců z východu země.  

Novinkou je, že se nepokoje dnes opět přenesly také do Kyjeva. Pučisté již mají mocenské páky pevně v rukou, a tak se rozhodli zbavit zbytků „mouřenínů z Majdanu“, kteří vykonali špinavou práci a dnes přišel čas je bez mrknutí oka zlikvidovat. Na kyjevském náměstí Nezávislosti (Majdan), se proto dnes znovu rozhořely boje. Tvrdé střety mezi demonstranty a policisty probíhaly už od ranních hodin.

Aktivisté se střetli se speciální policejní jednotkou „Kyjev 1“. Podle oficiální verze Kyjeva je to reakce na útoky na kyjevské komunální služby, které se v předchozích dnech pokusily rozebrat barikády a vyklidit náměstí od již nepotřebného komparsu „revolucionářů“.

Policisté již v minulosti opakovaně vyzývali tábořící k opuštění náměstí, ti ale pokaždé odmítli. Vypadá to však, že nyní „kulisy Majdanu“ mají definitivně zmizet. Televizní štáby to už nezajímá. Další dějství představení se přesunulo jinam. O státním převratu již ani slovo, bojuje se přece proti Rusku. O to od počátku ve skutečnosti šlo. Majdan musí být proto stůj co stůj vyklizen. Již v červenci vyzval „revolucionáře“ k odchodu a odevzdání budov, které na přelomu roku obsadili, ukrajinský generální prokurátor. Argumentoval pozoruhodně: Ukrajina je prý právním státem, takže neuposlechnutí příkazu veřejných orgánů je trestným činem. Nebýt to tak tragické, šlo by o docela povedený drsný vtip.

Přímo na náměstí Nezávislosti mělo podle informací současného kyjevského primátora, německého občana Vitalije Klička, přebývat přibližně tisíc demonstrantů. Dalších 500 aktivistů „bydlí“ v devatenácti budovách, které pučisté při převratu obsadili.

Kyjevu se tak může stát, že proti své vůli otevře druhou frontu. Ale nemusí si dělat příliš velké starosti. Dnes je již vše zcela v rukou amerických „poradců“, kterých je Kyjev plný. Ti nepochybně vědí, co činí. Stupňování napětí docela dobře zapadá do válečného scénáře, který krok za krokem uskutečňují.

Téměř bez povšimnutí proběhla zpráva, že včera vplul do Černého moře americký raketový křižník Vella Gulf. Další loď Spojených států s bojovou technikou má koncem týdne přistát v Norsku. Vyloží tam těžké tanky Abrams, obrněné transportéry a výsadková vozidla. Barack Hussein Obama, držitel Nobelovy ceny míru, se tak vrací na „místo činu“ s opravdu pozoruhodným mírovým poselstvím. Možná mu za to Norové dají ještě jednu „nobelovku“. Pokud bude kde.

PP




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky