Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Záhadný případ Afía Siddíkiová: Co má společného s vraždou Jamese Foleyho? A byl americký novinář opravdu zavražděn? O čem chce jednat Kerry s Asadem?

Záhadný případ Afía Siddíkiová: Co má společného s vraždou Jamese Foleyho? A byl americký novinář opravdu zavražděn? O čem chce jednat Kerry s Asadem?

30. 8. 2014

Tisk článku

Erika Magdalena Hájková si všímá pozoruhodných souvislostí jednoho medializovaného a jednoho „utajeného“ mučedníka v populární „válce proti islámskému terorismu“

Americký novinář James Foley a Afía Siddíkiová tvoří pozoruhodnou dvojici, jejíž různorodé osudy se v jednom bodě nečekaně protínají. Nepřekvapí, že se o prvním z nich ví a mluví nepoměrně více, než o tom druhém. Skrývá se za tím totiž docela zvláštní „záhada“ – o níž zřejmě důvodně mediální mainstream mlčí.

Neznámá „cennost“ Siddíkiová

Video s nebohým Foleym, budiž mu, pokud skutečně takto strašlivě zemřel, země lehká, obletělo svět a zaplavilo se silou klasické bulvární epidemie i česká média. O dr. Siddíkiové, jejíž vydání za Jamese Foleyho údajně požadovali jeho únosci, jsme se zato směli dozvědět jen letmo, pokud vůbec. A to především v souvislosti s loňskou kauzou unesených českých dívek v Pákistánu.

PP

Dále bylo ticho po pěšině a zkoumání jejího případu se, pokud vím, v českém mainstreamu nikdo nikdy nevěnoval. Přitom je to právě Siddíkiová, jejíž šílený příběh představuje další indicie v zamotané otázce vraždy Jamese Foleyho. Zajímavé světlo vrhá i na zkoumání, zda se čin skutečně odehrál a není jen dalším dílem mystifikačního seriálu typu „jedenácté září“.

Mediální vražda

Předpokládám, že skalní fanoušci masmediální verze reality, neboli krásným českým termínem „ovčané“, již v této chvíli dávno přestali číst, absolutně zhnuseni „špiněním“ památky chrabrého amerického válečného reportéra. Video s Foleyho popravou v přímém přenosu přece viděl snad každý, kdo na to měl žaludek. Je možné o ní pochybovat?

Kupodivu ano. Již samo video je sporné. V každém případě, na základě důkazů, které předložily některé internetové servery, je možné přinejmenším pochybovat o tom, kdo celou akci inscenoval a řídil.

Poprava bez krve?

Ne všichni  viděli odpornou scénu „on-line popravy“ perořízkem celou – buď z respektu k jejímu hlavnímu protagonistovi, nebo proto, že byla mezitím cenzurována. Údajně také z respektu. Na internetu však kolují spekulace o tom, že je celá scéna prostě nahraný podvod, který byl až příliš evidentní. Pokud máte sílu a chuť, podívejte se například na tuto „konspiračně-teoretickou“ stránku.

Na ní se (na části videa, té méně odporné) podrobně rozebírá, proč je začátek údajné popravy (a tedy i ona sama) podvrh, neboť ubožák, jenž je jejím objektem, ani po několika „říznutích“, vůbec nekrvácí. Ani kapka. Každý, kdo někdy viděl kohokoli, zasaženého do hrdla, ví, jak vypadá předek šatů oběti okamžitě po jeho protržení. Není to, věru, nic pěkného.

PP koláž

Čtěte ZDE: Záhada letu MH-17 se posunuje k objasnění: Sestřelil malajský boeing Obama? Hororová groteska má zjevného viníka. O vrazích se nadále mlčí. Víme proč

Vražda, nebo postprodukce?

Na první pohled by většina z nás tuto námitku odsoudila jako fantazii někoho, kdo pozdě v noci příliš dlouho sledoval některý díl populárního seriálu Dexter. Ke stejnému závěru však došel i tým forenzních expertů. Jak píše server infowars.com: „Britští forenzní experti ve čtvrtek potvrdili naše dřívější domněnky o tom, že video, na němž ISIS stíná Jamese Foleyho, je se vší pravděpodobností podvrh, vytvořený s pomocí ‚kamerových triků a několika postprodukčních technik‘.“

To samo o sobě samozřejmě neznamená, že je Foley naživu – jeho uťatá hlava, nacházející se na konci videa, může být pravá. Ale také nemusí. Ve světě, kde může ožít Glum z Pána Prstenů, je možné digitálně vyrobit cokoli.

Důkaz spadl. Doslova

Tedy – ne cokoli. Ne, pokud jde o živé vysílání. Pozoruhodné rysy „tragikomedie“ vykazuje rozhovor s Foleyovými „sourozenci“. Uvozovky jsou na místě. Podle některých rozborů se totiž jedná o „krizové herce“, (crisis actors), podobné těm, o nichž se spekuluje v případech medializované střelby na americké střední škole Sandy Hook, jež měla být poslední kapkou k politickému tlaku na dokonalé odzbrojení amerických občanů.

Nejen, že může jít o tutéž herečku (v jednom případě vystupuje jako bývalá spolužačka střelce s pozoruhodným jménem Alex Israel, ve druhém jako Foleyho sestra Katie). Především však do živého vysílání „unikl“ podivný detail: „Sourozenci Foleyovi“ sedí „doma“ na sedačce před televizní kamerou a komunikují s televizní moderátorkou. V pozadí náhle spadne z rachotem ze zdi obraz. Normální reakce, když za vámi doma spadne s třeskem k zemi nějaký předmět, je trhnout sebou, či se alespoň ohlédnout. Ani jeden z přítomných však nehne ani brvou. Jen dívka se mírně pousměje, když hlasatelka zmíní „bolest“, kterou museli prožít. Jde jen o americkou snahu „zachovat si tvář“ v televizi? Podíváme-li se na podrobný záznam jejich chování, zjistíme, že sotva.

"Sourozenci Foleyovi" v televizním interview.

Jak je tomu tedy s Jamesem Foleym? Je mrtev (už rok, jak se někdy tvrdí), živ, vězněn, nebo již je na svobodě? Pokud je mrtev, kdo ho zavraždil? Byl to skutečně „terorista-raper s britským přízvukem“? Těžko říci.

Doktorka jako motiv

Podíváme-li se, komu jeho smrt prospěje, zjistíme, že ISIS sotva. Pokud bude rozzuřený americký národ požadovat vyhlazovací válku proti brutálním vrahům, je možné, že ji nyní dostane. Profitovat tedy bude v každém případě ten, kdo dodává americké armádě zbraně. Teroristé však nejspíš ne.

Afia Siddiqui

Afía Siddíkiová

Druhou možností, o níž lze spekulovat, je ovšem důležitost doktorky Siddíkiové. Její propuštění mělo být jedním z požadavků Foleyho únosců. Je možné, že „První dáma Al-Kájdy“, jak se jí občas přezdívá, stojí za cokoli – včetně náletů a války s Amerikou? Pokud ano, proč?

Podivný případ dr. Siddíkiové

Siddíkiová, v jejímž příběhu je nejméně tolik otazníků a záhad jako ve Foleyho, si momentálně odpykává trest v Texasu. Byla odsouzena za pokus o vraždu, který se měl odehrát kdesi v Afghánistánu. Jeho svědky byly jen osoby, které ji v tu chvíli zadržovaly. Nikomu se nic nestalo – ovšem kromě Siddíkiové. Ta byla postřelena do břicha. Za tento „zločin“ dostala žena, která měla ve Spojených státech pověst ženy spíše příliš tiché a mírné, osmdesát šest let „natvrdo“. Navíc byla odsouzena k sazbě, pohybující se ve výši svědčící pro to, že spáchala teroristický čin, ačkoli jí nebylo nic takového dokázáno, už proto, že z žádného takového činu nebyla ani obviněna.

...její případ ukazuje někam do končin, v nichž „radikální islám“ nemá mnoho společného s islámem ani s terorismem, zato však leccos s působením tajných služeb, používajících amerikanizované či pobritštělé muslimy k vlastním cílům. Stejným směrem, kterým ukazují zdvižené prsty v případu Jamese Foleyho. Nebo „teroristických útoků“ z 11. září 2001.

Otázka zní: Je pro Spojené státy natolik cenná, že ji odmítají „vyhandlovat“ za kteréhokoli vězně, včetně Jamese Foleyho? Proč raději propustí pět význačných „teroristů“ (válečných rukojmí) z věznice Guantanamo, než by křehkou černovlásku nechaly odpykat si zbytek trestu v domovském Pákistánu? Je problém skutečně jen v „negativní PR“, které by její vydání představovalo pro Obamovu vládu, či absolutní nezájem pákistánských představitelů o ženské plémě, jak se občas můžeme ze zahraničních zdrojů dočíst?

Typická teroristka

Dr. Siddíkiová je na první pohled typickou představitelkou Al-Kájdy. Doktorka neurovědy, vystudovaná na Brandelsově univerzitě a Harvardu ve Spojených státech a žijící dlouho tamtéž, se může směle postavit po bok bohatého saúdsko-amerického „princátka“ Usámy bin Ládina a mnoha dalších islámských „radikálů“. Její bratr je architektem, sestra neuroložkou. Celá rodina je více či méně amerikanizovaná. Afía Siddíkiová je v mnohém smyslu toho slova zřejmě kompletním americkým „výrobkem“. Podobně jako její podivný případ.

O co ve skutečnosti šlo a které jsou ony klíčové informace, jež je spolu s  arabskou „odbornicí na nervy“ z Al-Kájdy patrně nutno držet pod zámkem, samozřejmě nevíme a vědět nebudeme, dokud doktorka Siddíkiová nevyjde z vězení na světlo Boží. Což se patrně nestane nikdy.

Zcela jistým proviněním dr. Siddíkiové jsou totiž pouze její rodinné vztahy. Strýcem druhého muže, kterého si podle americké rozvědky vzala v roce 2003 v Karáčí, je Chálid Šajch Muhammad, jeden z údajných architektů údajných útoků na Světové obchodní centrum v roce 2001. Relativně krátce po zatčení svého nevlastního strýce, který v té době ovšem ještě jejím nevlastním strýcem nebyl, v roce 2002, Siddíkiová zmizela i s dětmi z USA a poté zmizela docela. Léta nikdo nevěděl, kde se nachází.

Její rodina dodnes tvrdí, že byla již tehdy unesena a mučena. Oficiální verze však tvrdí, že zadržena byla až v roce 2008 v Afghánistánu, protože si „četla“ v mapě, což bylo hlídce podezřelé – neboť místní ženy málokdy umějí číst. Při zatčení u sebe měla mít plány na teroristický útok na několik význačných cílů v New Yorku, kilo kyanidu draselného (?!) a plány buď na výrobu „špinavé bomby“, nebo na rozšíření eboly jako biologické zbraně. Rovněž prý měla svým vyšetřovatelům tvrdit, že umí vyrobit zbraň hromadného ničení, která však zabije jen dospělé a ponechá naživu děti.

PP koláž

Čtěte ZDE: Temný Barack Obama: Prezident bez minulosti“ stvořený Bilderbergem. Má za úkol vyvolat světovou válku? Útok na Rusko jako řešení vnitřní krize USA?

Odbornice v mediální válce

Fantastická obvinění – zvláště ve světle nynější „kampaně ebola“ – následoval ještě fantastičtější průběh vyšetřování. Během něj měla Siddíkiová „zpoza záclony“ ve vyšetřovací místnosti popadnout pušku, která ležela na stole a začít střílet na své vyšetřovatele. Ti kupodivu neutrpěli ani škrábnutí, ale při odvetné palbě trefili Siddíkiovou do břicha. Čistě náhodou a nechtíce. Po převozu do Spojených států poté byla ztýraná žena, která při soudním líčení donekonečna vykřikovala, že je nevinná, odsouzena. Nikoli za terorismus. Za onen „incident s puškou“, který byl ohodnocen jako pokus o vraždu amerického veřejného činitele.

Verdikt: osmdesát šest let vězení. Původní obvinění z držení plánů na výrobu špinavé bomby a spol. kamsi zmizela. Doktorka, která stále tvrdí, že se v osudné chvíli na nikoho nestřílela, pronesla závěrečná slova k porotě: „Tento rozsudek přišel z Izraele, ne z Ameriky“. Kam zmizely údajné plány na bojové využití eboly, neví dnes už zřejmě nikdo, možná kromě Stevena Spielberga a majitelů jeho filmového „skladu vynálezů a kuriozit“ z filmů o Indiana Jonesovi.

Celá věc je ovšem mnohem vážnější, než americká filmová kovbojka. O co ve skutečnosti šlo a které jsou ony klíčové informace, jež je spolu s  arabskou „odbornicí na nervy“ z Al-Kájdy patrně nutno držet pod zámkem, samozřejmě nevíme a vědět nebudeme, dokud doktorka Siddíkiová nevyjde z vězení na světlo Boží. Což se patrně nestane nikdy. Je však možné, že její případ ukazuje někam do končin, v nichž „radikální islám“ nemá mnoho společného s islámem ani s terorismem, zato však leccos s působením tajných služeb, používajících amerikanizované či pobritštělé muslimy k vlastním cílům. Stejným směrem, kterým ukazují zdvižené prsty v případu Jamese Foleyho. Nebo „teroristických útoků“ z 11. září 2001.

Zajímavá informace z jejích studijních let říká, že Siddíkiová nestudovala jako neuroložka nic tak „ohavného“, jako „že by brala lidské nervové buňky a pouštěla na ně plyn, nebo tak“. Místo toho zkoumala „způsob, jímž se lidské bytosti učí imitací“. Její pokusné subjekty „sledovaly objekty na televizní obrazovce“ a poté měly reprodukovat, co se ze sledování naučily. „Účelem bylo zjistit, jak dobře si lidé pamatují to, co viděli na obrazovce.“

Jinými slovy, vězněná „muslimská teroristka“ je mimo jiné odbornicí na mediální působení na lidský mozek. „Konspirační praktik“ by jistě podotkl, že takovým „objektem“ sledovaným na televizní obrazovce mohou být například „útočící“ či záhadně zmizelá dopravní letadla...

Jakou další tragikomedii s námi v tomto případě kdo hraje? Jak souvisí causa Siddíkiová s domnělou či skutečnou vraždou Jamese Foleyho? Americký ministr zahraničí Kerry právě přijíždí jednat se syrským prezidentem Assadem. Proč? Jeho odstranění bylo přece jedním z důvodů, proč Američané „stvořili“ ISIS – proti němuž nyní tak odhodlaně bojují: Zmatek? Nebo jen stínová clona, z níž se má narodit „překvapivé řešení“? Mediální verzi se dozvíme již brzy.

PP




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky