Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Šéf společnosti Total odmítal západní sankce proti Rusku: Nehoda, nebo vražda? Ruská tajná služba pracuje i s touto verzí tragédie na letišti Vnukovo. Letecké záhady se množí

Šéf společnosti Total odmítal západní sankce proti Rusku: Nehoda, nebo vražda? Ruská tajná služba pracuje i s touto verzí tragédie na letišti Vnukovo. Letecké záhady se množí

25. 10. 2014

Tisk článku

Václav Danda přináší závažné informace o pozadí smrti jednoho z důležitých představitelů francouzského ropného průmyslu, který chtěl obchodovat s Ruskem – ale bez petrodolarů

Podivné letecké tragédie, které v poslední době občas zacloumají světem, pokračují. Po MH 370, MH 17 a dalších „nevysvětlitelných“ událostech a incidentech, přinesl tento týden další: Christophe de Margerie, šéf společnosti Total, zahynul při startu vlastního letadla z letiště Vnukovo v Moskvě. Světovými médii proběhla okamžitě jak tato zpráva, tak i její interpretace: Letadlo prý narazilo do sněžného pluhu, který řídil opilý šofér. To víte, Rusko...

PP

Toto první „vysvětlení“, které se objevilo se stejnou rychlostí jako interpretace MH 17 (sestřelili jej „separatisté“ systémem BUK), bylo z téže „stáje“: Vyrazilo do světa ještě předtím, než začalo jakékoli vyšetřování. A ihned poté vmžiku uhasl zájem světových médií o tuto dosti fantastickou tragédii, která může mít významné důsledky. První zprávy a zjištění vyšetřovatelů už nikoho nezajímají. Nepochybně proto, že ukazují na něco úplně jiného: Nikoli nehoda, ale atentát. Nebyl by v poslední době první. A bylo by k němu dosti důvodů.

Přísně tajné

Konstatujme: Christophe de Margerie odlétal ze setkání s ruským premiérem Dmitrijem Medveděvem z  Moskvy do Paříže. Jeho soukromé tryskové letadlo Falcon - 50 při startu na letišti Vnukovo narazilo do vozidla, které odklízelo sníh, a začalo hořet. Opravdu šlo o banální nehodu? Nebo měl někdo zájem na likvidaci tohoto významného ekonomického hráče, právě proto, že byl západoevropským „spojencem“ Vladimíra Putina?

Kolem tragédie se totiž množí spousta nejasností, které ukazují, že spíše než o nešťastnou náhodu (náhody neexistují) mohlo jít o atentát – provedený specialisty americké CIA. Naznačoval by tomu i fakt, že Ruská Federální bezpečnostní služba (FSB) vydala pro všechna ministerstva rozkaz, že veškeré informace týkající se vyšetřování havárie budou označeny jako Mimořádně důležité, což je nejvyšší stupeň utajení.  Něco podstatného však přesto z této zprávy uniklo.

Žádný opilý řidič

Předběžné vyšetřování FSB ukazuje na řadu „podivností“. Letadlo při startu skutečně zachytilo přední částí o sněžný pluh a převrátilo se. Vypukl sice požár, ale nedošlo k explozi. Oheň letištní služba ostatně velmi rychle uhasila. Podstatnější je však ještě něco jiného:

FSB uvádí, že zjistila „nevysvětlitelné rozpory“ mezi informacemi získanými ze záznamů o letech a z kontrolní věže, z nichž je zřejmé, že letadlo bylo „tajně naváděno do dráhy sněžného pluhu“, který pracoval na jiné runwayi. Jeho řidič přitom nebyl, jak se zpočátku uvádělo, opilý, ale naprosto střízlivý. Jeho právník sdělil: „Můj klient trpí srdeční poruchou, při níž je pití naprosto vyloučeno, a jeho příbuzní a přátelé to mohou dosvědčit.“ Nic takového nám už ovšem Česká televize a další hlavní média nepřinesla.

Atentát? Motiv? 

Šlo o atentát? První otázka, kterou si musíme položit, by v takovém případě zněla: Kdo měl zájem „odklidit“ šéfa významné západní energetické firmy? Zpráva FSB hovoří také o tom. Zmiňuje možnou motivaci „státních vykonavatelů“ (výraz používaný FSB pro označení CIA). Bezprostředním důvodem pokusu o zavraždění Christopha de Margerie, byla zřejmě úspěšná schůzka šéfa Totalu s premiérem Dmitrijem Medveděvem. Total a jeho partner, ruská ropná a plynová společnost Novatek, měly zahájit obchod s ropou a tekutým plynem (LNG). Ale v eurech či rublech – nikoliv v amerických dolarech.

FSB uvádí, že Total a Novatek mají společný projekt v hodnotě 21 miliard euro (27 miliard dolarů) na produkci LNG v Jamalu v Ruské Arktidě, který by měl být spuštěn v roce 2017. Zásoby tamějšího pole jsou odhadovány na 800 miliónů barelů, z nichž by obě společnosti měly v budoucnu těžit až 15 miliónů tun LNG ročně.

Je přitom známo, že ředitel Totalu Christophe de Margerie ležel Spojeným státům v žaludku již delší dobu. Letos v červnu, řekl agentuře Reuters větu, která se mu zřejmě stala osudnou: „Není důvod platit za ropu v dolarech. Fakt, že ceny ropy jsou udávány v dolarech, neznamená, že platby musí probíhat v této měně.“

Kdo něco takového pronese obvykle dlouho nežije. Někdy s ním padne i celý stát.

Zdroj

Podivné skony se množí

Od začátku letošního roku došlo ke čtrnácti záhadným úmrtím světových bankéřů. Někteří spáchali sebevraždy, jiní byli nalezeni mrtví ve svých domech s celou rodinou, někteří byli prostě zastřeleni na ulici. Pachatelé nebyli dosud nalezeni. Média se o to přímo demonstrativně nezajímají. Přitom většina těchto tragédií byla dávána do souvislosti s tím, že příliš mnoho věděli o obřích finančních transakcích elit Nového světového řádu (NWO).

PP koláž

Čtěte ZDE: Likviduje někdo nepohodlné západní bankéře? Co věděli, že museli zemřít? Od začátku roku nepřirozeně zahynulo již 14 významných finančníků. Náhoda, nebo předehra?

Nezbytným předpokladem k rozsáhlé „Operaci svět“ – tedy eventuálnímu nastolení Nového světového řádu – je ovšem udržení dosavadního postavení petrodolaru. Právě to se stalo osudnými i vůdcům Iráku a Libye Saddámu Husajnovi a Muammaru Kaddáfímu, kteří se rozhodli dolar jako platidlo za ropu opustit. Oba čekala smrt a jejich země totální rozvrat. Dalším na řadě byl bezpochyby syrský prezident Bašár Asad – díky ruskému vlivu zatím bez „kýženého výsledku“. Jeho země je nicméně rozvrácena občanskou válkou vyvolanou a financovanou USA a jejich satelity. A boj proti ISIL na syrském území vede právě tímto směrem.

Dodnes se také vznáší mnoho otazníků nad smrtí syna jednoho z nejvyšších „zasvěcenců“ a zakladatelů Bilderberg group a Trilaterální komise, Davida Rockefellera. Richard Rockefeller, který byl šéfem organizace Lékaři bez hranic, se zřítil se svým malým soukromým letadlem, když se vracel z oslavy 99. narozenin svého otce. Co se na oslavě, konané 13. června letošního roku – mimochodem jen měsíc před sestřelením letu MH 17 nad Doněckem – za účasti zednářských špiček odehrálo, je dodnes tajemstvím.

Spekuluje se, že nehoda malého letadla Piper Meridian, které Richard Rockefeller sám pilotoval, byla pojistkou k tomu aby „vzbouřený syn“ nezačal mluvit. V každém případě na letadle nebyla nalezena žádná technická závada, a přesto se stroj zřítil krátce po startu z letiště Westchester County Airport, když narazil do stromů západně od letiště.

Souvislosti

„Operace svět“ hlavních aktérů NWO již běží naplno. Aktuálně nejdůležitějším cílem je ovládnutí Ruska, které se ve Vladimíru Putinovi těmto plánům vzepřelo. Je tedy velmi dobře možné, že nechuť šéfa francouzského ropného gigantu Total k ekonomickým sankcím Západu mohla být skutečným motivem tragédie, ke které došlo v noci 21. října na moskevském letišti Vnukovo.

Bude zajímavé sledovat, zda se v tomto případě rozuzlení záhady dočkáme.

PP 




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky