Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Zneužitá katedrála na Pražském hradě: Cizinci otevřeně diktují požadavky českému prezidentovi.  Exhibicionista Gemund v akci. Kardinál mlčí. Povede nás proti Rusku?

Zneužitá katedrála na Pražském hradě: Cizinci otevřeně diktují požadavky českému prezidentovi. Exhibicionista Gemund v akci. Kardinál mlčí. Povede nás proti Rusku?

9. 12. 2014

Tisk článku

Michal Semín komentuje další z řady nechutných politických provokací „cizinecké legie“ v naší zemi a zamýšlí se, proč hlava Církve nepozvedla hlas na obranu posvátné katedrály, ale vede „nepolitickou politiku“

V neděli 7. prosince krátce po poledni byl zneužit Pražský hrad a katedrála sv. Víta k politickému útoku na hlavu našeho státu. Zatímco do půli těla vysvlečení pomalovaní mladí muži zaměstnávali příslušníky Hradní stráže na prvním hradním nádvoří, několik aktivistů vyvěsilo z ochozu Velké jižní věže transparent s nápisem „Zde sídlí Putinova loutka“. Tato provokace má ovšem hlubší pozadí.

pp

„Revoluční gardy“ podle známé metody

Stejně jako všechny aktivity, které nyní útočí na prezidenta Zemana a usilují o vyvolávání protiruských nálad v české společnosti, měla i tato akce předem zajištěné pokrytí mediálním mainstreamem. Konstatujme, že členů skupiny oMen, napodobujících svým veřejným obnažováním nechvalně známé aktivistky z neomarxistické skupiny Femen, není více jak deset. Péčí spřátelených novinářů však o nich ví každý, kdo po jejich primitivním „happeningu“ brouzdal hlavními zpravodajskými servery na internetu. Potud žádné překvapení.

Vše ostatní by nás však překvapovat mělo. Ptejme se, jak je možné, že zákrok policie na Prvním hradním nádvoří byl tak bezzubý? Jak je možné, že poté, co aktivisté narušili polední střídání Hradní stráže, nebyli vyvedeni, ale bylo jim umožněno, aby se s rozvinutými transparenty a vlajkami i nadále fotografovali?

Jak je možné, že ani po zhruba osmi minutách, kdy z věže svatovítské katedrály vlála urážka prezidenta republiky, se nenašel jediný ochránce veřejného pořádku, jenž by se alespoň pokusil o odstranění této nechutnosti?

Holandský exhibicionista

Za hlavního organizátora akce označila média exhibicionisticky založeného holandského novináře a překladatele Otakara van Gemunda. Muže, jenž se v říjnu spolu s jedním ze svých soudruhů „protiputinovsky svlékl“ na tiskové konferenci po jednání české vlády, třímaje vlajky EU a NATO. Do budovy byli tito výtržníci tehdy vpuštěni na novinářské průkazy časopisu Petra Placáka Babylon. Holanďan Gemund poutal však na sebe pozornost již dříve, když podobně provokativně požadoval, aby prezident Klaus podepsal ortel nad samostatností České republiky, takzvanou Lisabonskou smlouvu.

                       Gemund s jedním ze svých soudruhů na Úřadu vlády ČR

„Důvodem, proč jsme nedělní akci organizovali, je, že se prezident Zeman nechová, jak by se měl český prezident chovat. Jednak razí vlastní zahraniční politiku - my silně pochybujeme o tom, jestli na to má právo - a samozřejmě vůbec nesouhlasíme s tím, že pozval do České republiky ruského prezidenta Putina. Myslíme, že je to velmi skandální, chceme tomu zabránit,“ řekl iDNES.cz o důvodu nedělního protestu.

Nemám v zásadě nic proti tomu, aby u nás žili i Holanďané. Neměli by si však činit nárok rozhodovat, jak se má chovat český prezident. Přesto nám však nyní něco alespoň přinesl. Cizinec pochybuje o tom, zda má hlava českého státu „právo na vlastní zahraniční politiku“. Lépe už stav naší země po Lisabonské smlouvě vyjádřit nemohl.

pp

Čtěte ZDE: Existuje 5 druhů lži: lež prostá, statistika, předpověď počasí, diplomatická nóta a – oficiální dementi. Pyrrhovo vítězství havlistů? Mlčící většina se pohnula? Máme zásadní dokument!

Čtěte ZDE: Americká ikona svobody naléhavě varuje prezidenta Zemana: Spojené státy se v Praze pokusí o převrat! Dovolujete si příliš. Myslíte snad, že demokracie znamená nezávislost země?

Cizinecká legie v ČR

Gemund je rovněž členem militantně laděného takzvaného Pražského Majdanu, který stejně jako oMen vzešel ze skupiny Kaputin. Toto jsou její požadavky, adresované české vládě:

1) podpora tvrdé sankční politiky proti ruskému režimu doprovázená informační ofenzivou
2) zahájení informační kampaně proti putinismu
3) výcvik ukrajinských vojáků na našem území
4) vyslání polní nemocnice na Ukrajinu
5) zřízení hlídkových letů našeho stíhacího letectva v rámci cvičení nad západní Ukrajinou
6) okamžitá peněžní pomoc pro modernizaci ukrajinské obrany
7) ulehčení vízové povinnosti pro ukrajinské studenty

I kdyby tyto požadavky byly v souladu s českými národními zájmy, jakože jsou s nimi v přímém protikladu – měli bychom, možná naivně, trvat na tom, že rozhodovat o nich přísluší stále ještě výhradně Čechům, nikoli cizincům. Bez ohledu na to, že bývalý ministr zahraničí a současný předseda zahraničního výboru poslanecké sněmovny Karel Schwarzenberg má švýcarský pas a ministr české vlády Jiří Dienstbier americké občanství. Nebo je nám to už opravdu jedno a necháme tuto „cizineckou legii“, aby už zcela otevřeně rozhodovala o nás bez nás?

pp

Čtěte ZDE: Pátá kolona Washingtonu v Praze: Dočkáme se od ní reprízy „bratrské pomoci“ z roku 1968? Pravda o lži. „Pan Radar“ opět v plné práci. Začínají se nás bát

Čtěte ZDE: Proč ve sporu o Krym nejde jen o Krym: „Sankce“ vůči některým ruským osobnostem vypovídají mnohé. Sociálně inženýrský džihád kulturní levice má různé nástroje

ČBK mlčící a manipulující

Vraťme se však na Třetí hradní nádvoří. K provokaci se vyjádřil mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček, který kromě jiného řekl: „Je zarážející, pokud je k politickým akcím zneužita katedrála sv. Víta“. S tím rozumně uvažující člověk jistě musí souhlasit. Kdo však čekal, že se podobně vyjádří i někdo z čelných představitelů Církve, jíž zneužitá katedrála patří, čekal –  alespoň prozatím – marně. Jak si to vysvětlit?

Určitým vodítkem k tomuto nepochopitelnému mlčení nám snad může být pastýřský list České biskupské konference z konce letošního října, nazvaný List českých a moravských biskupů o pomoci trpícím křesťanům. Některé jeho pasáže jsou sice „opsány“ z pastýřského listu olomouckého arcibiskupa Jana Graubnera – avšak se dvěma významnými rozdíly.

List arcibiskupa Graubnera konstatuje, že za stále se zvyšující utrpení křesťanů v zemích Blízkého východu může „arabské jaro“, podporované západními mocnostmi, v listu ČBK podobná zmínka již zcela chybí. Proč asi? Ještě více příznačný je ovšem druhý podstatný rozdíl obou listů. Tentokrát nejde o to, co společný list biskupů zamlčuje, ale co naopak k původnímu Graubnerovu textu přidává. Srovnejme:

Graubner: „Také vás prosím: Obracejte se na naše politiky s výzvami, aby se více angažovali pro spravedlnost a mír ve světě, pro lidská práva a pro pomoc trpícím. Pro naši zemi od nich požadujte rozhodování v souladu s morálkou a zásadami Desatera Božích přikázání.“

ČBK: „Také vás prosíme: Obracejte se na naše politiky s výzvami, aby se více angažovali pro spravedlnost a mír ve světě, pro lidská práva a pomoc trpícím. Ať nemají strach připojit se k sankcím vůči agresorům, ani když to bude znamenat omezení našich obchodů a od každého z nás to bude vyžadovat nějakou oběť. Pro naši zemi od nich požadujte rozhodování v souladu s morálkou a zásadami Desatera Božích přikázání.“

Nepolitická politika kardinála Duky?

Předseda ČBK kardinál Dominik Duka v zářijovém rozhovoru pro Parlamentní listy mimo jiné prohlásil: „Nejsem politik, ale to, co dělá v současné době ruská politika, je opravdu něco, co ohrožuje světový mír“. Jako občan má jistě na svůj názor právo. Není-li však pan kardinál politik, proč si přál mít v oficiálním prohlášení konference, jíž předsedá, tak ostré politické stanovisko ve prospěch sankcí vůči Ruské federaci?

Souvisí toto studenoválečnické prohlášení České biskupské konference s mlčením pražského arcibiskupství po zneužití katedrály sv. Víta k útoku na prezidenta Zemana? Přichází neblahá repríza ostudných momentů, kdy čeští církevní představitelé, vedení tehdy kardinálem Vlkem, podporovali bombardování Srbska a aktivně se zapojovali do propagandistické kampaně za vstup naší země do Evropské unie? Povedou nás nyní naši biskupové do války proti „Moskalům“?

Nejen katolíkům (ale především jim) dluží katoličtí biskupové odpovědi na tyto fatální otázky. Po nedělním ostudném „holandském“ incidentu, na místech symbolizujících českou státnost a posvátných (nejen) pro věřící veřejnost, pak dvojnásob.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky