Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Blízká budoucnost: Spoříte? Neutrácíte? Stát vám to spočítá. Vezmou nám fyzické peníze. Povinné účty - absolutní fízlování zbytků soukromí. ČNB krade pro dolar. Bankovní diktatura před branami

Blízká budoucnost: Spoříte? Neutrácíte? Stát vám to spočítá. Vezmou nám "fyzické" peníze. Povinné účty - absolutní fízlování zbytků soukromí. ČNB krade pro dolar. Bankovní diktatura před branami

13. 5. 2015

Tisk článku

Erika Magdalena Hájková upozorňuje na další metodu státní krádeže našich svobod i peněz a přináší text Květy Polhammer - Lauterbachové, který to dokládá více než názorně

Aniž si toho většina z nás všímá, na mnoha úrovních probíhá nenápadná bitva o poslední zbytky naší svobody. A stejně nenápadně v ní - prohráváme. Cíl, k němuž má naše zneužitá svoboda jako "palivo" společnost dopravit, je směšný a tragický současně: udržení neudržitelné hegemonie jedné velmoci a udržení stejně neudržitelné spirály "papírové měny", dnes stále ještě zvané dolar. "Vedlejším produktem" pak bude dokonale kontrolovatelná (a kontrolovaná) totalitní společnost. Je zjevné, o co jde elitám, které v bezpečí Bilderbergů (nejbližší bude počátkem června v Tyrolsku - samozřejmě o něm budeme informovat) tahají za nitky. Složitější je někdy sledovat, jak se tato tichá likvidačni operace proti naší civilizaci vede.

pp

Jejím prostředkem jsou mimo přesně kontrolované a dávkované "informace" - především peníze. Čím dál tím více jsme zbaveni možnosti se svými penězi nakládat. Vlastně už ani nejsou naše - ačkoli si to mnozí ještě myslí. Útok na ty, kteří si ještě chtějí vlastnictví svých těžce získaných prostředků ponechat pod svou kontrolou, se vede ze dvou směrů.

Nutnost činit postupně veškeré transakce bezhotovostně nás vystavuje totální a totalitní kontrole a sledování.

Prvním je odstranění hotových peněz. Podobných tendencí si na Protiproudu všímáme pravidelně: hotové peníze se mění v nedostatkovou komoditu - a navíc ve sprosté slovo. Někdy pod legendárním jménem "boje proti korupci". Jindy pod oblíbeným "trhákem", zvaným naše vlastní bezpečnost - vždyť z hotových peněz se přece financuje terorismus a prodej drog (tedy, těch momentálně ilegálních, ne těch, které nám naopak nutí mafie farmaceutických firem prostřednictvím státu). Nutnost činit postupně veškeré transakce bezhotovostně nás samozřejmě vystavuje především totální a totalitní kontrole a sledování.

Někteří si myslí, že pokud nepodnikáme, vlastně se nás podobné "hrátky" nemusejí týkat. Hluboký omyl. Nejen, ale i proto, že zanedbáváme druhou frontu útoku státu na peníze (a na nás): Tou je možnost (virtuální a zdánlivě "bezpečně" v bance uložené) peníze snadno všem sebrat, pokud se to zrovna bude domácí či nadnárodní vládnoucí moci hodit.

Dokonalou ukázkou je "švédský model": evropská země, která se po desetiletí snaží stát synonymem pro nesmyslnou ekonomickou politiku, konečně dosáhla svého. Nejen, že její občané už mají povinnost vlastnit bankovní účet. Teď se navíc přidává báječný "záporný úrok". Ten tak vlastně znamená především další daň: účet mít musím a dokud jej mám, peníze mi na něm budou ubývat. Jejím účelem, nehledě na hezká slova, je jediné: financovat kolabující dolar. A to je teprve začátek cesty do pekel...

Přehledně si "švédských trablů" i s nimi souvisejících otázek všímá Květa Polhammer-Lauterbachová v jednom ze svých nových zamyšlení:

Polhammer-Lauterbachová: Jak Švédsko zešílelo 

Švédská centrální banka nedávno oznámila, že banky budou nadále strhávat lidem peníze z vkladů na bankovních účtech. Jde o tzv. "trestný úrok" za to, že peníze leží na účtu a vy nepodporujete dostatečně konzum.

Švédsko bylo pro nás příkladem země s vyvinutou ekonomikou, ale i silným sociálním státem a občanskou soudržností. To vše je zřejmě minulostí. Uváděli jsme jako příklad hodný následování družstevní banku JAK, která by mohla být alternativou k současnému "bankovnímu socialismu" udržovanému korporacemi na náš účet. Viz příslušné heslo, psali jsme o tom už dost. Proto je dobré se vrátit a podívat se, jak tato banka funguje. Viz článek Družstevní banka JAK a tento obrázek.

Lauterbachova 1

 Družstevní banka JAK

Tento model totiž napomáhá udržovat makroekonomickou stabilitu, není inflační, posiluje komunitu, sociální a mezigenerační vztahy. Je založen na filozofii zdravých peněz a faktu, že bez odpovědného hospodaření není funkční žádná domácnost, natož stát. A úvěry mohou být emitovány pouze do výše dosažených úspor v ekonomice. Základní matematika, vysokou školu k tomu nepotřebujete.

pp

Čtěte ZDE: Tanec zlata II: Plundrování Evropy Američany nabírá na síle. Jsou švýcarští bankéři jen „bílým koněm“? Přerozdělení? Od bohatých k super bohatým

Čtěte ZDE: Tanec zlata, propad eura a švýcarský frank: Podobná situace jako před II. světovou válkou? Nic není náhoda. Česká republika nám už dávno nepatří

Jak ČNB krade pro dolar

Záporný úrok je prý jediná cesta, jak dosáhnout žádoucí inflace 2 %, tvrdí tzv. „experti“. Zase je to tady, a nyní ve velkém. Česká národní banka oslabuje korunu kvůli „hrozící deflaci“ a jde na nulu se základní úrokovou sazbou. Švédská národní banka oslabuje švédskou korunu, a jde na záporný úrok 0,25 %. To znamená, že banky, které by si snad chtěly u ní deponovat volné prostředky, budou platit penále. Tyto banky ovšem náklady okamžitě přenesou na své klienty.

Trvalá záporná sazba se má stát skutečností do té doby, než bude dosaženo dvouprocentního inflačního cíle. Švédsko sice není v eurozóně, ale poslouchá globálního protektora stejně jako Česko. Za nově vytištěné koruny plánuje nakoupit státní dluhopisy ve výši 4,7 miliard eur, a tím prý pomůže oživit ekonomiku. Samozřejmě oslabením švédské koruny pomůže udržet kurz dolaru, který se kymácí sem a tam. Cui bono je tedy jasné, a není to blaho obyvatel ani v Česku, ani ve Švédsku.

S Václavem Moravcem to neřešte!

Že by Švédové přešli k plánovitému řízení ekonomiky? Že by stát začal ve velkém podnikat? Protože my normální smrtelníci si myslíme, že restart ekonomiky závisí na investicích do reálné ekonomiky. Ale především do smysluplných návratných projektů, zajišťujících pracovní místa. Příklad „kvantitativního uvolňování“ a snižování úrokových sazeb například z Japonska ukázal, že tudy cesta nevede.

Podívejme se na katastrofální nezaměstnanost v Evropě a USA a nenechme se ohlupovat oficiální manipulovanou statistikou. Tato strategie má pouze jeden cíl. Ukrást v posledním tažení systému, který je na huntě, ještě to, co zbývá. S panem Václavem Moravcem to ale neřešte, prosím! Ten ke kořenu problému nepůjde a skutečně kvalitní diskutéry si do studia nepozve.

pp

Čtěte ZDE: Nejmocnější zbraň proti zvůli a tyranii: Měna krytá zlatem. Může "zlatá koruna" vzkřísit naši státnost?

Čtěte ZDE: Koruna dál oslabuje a ČNB si s námi dál hraje: Nejsme jediní. Chystá se bankovní koncentrák. Co se stane 14. ledna? Konec států i hotových peněz. A co Angela?

Konec hotovosti: Proč Stalin neměl platební kartu

Švédsko je na čele v úsilí o odstraňování hotovostních peněz. Okrádání lidí za účelem "dosažení optimální míry inflace" bude realizováno přímo z povinného účtu každého občana. Dnes se tomuto šílenství politicky napomáhá uzákoněním práva kontroly státu nad každým pohybem občana na jeho bankovním účtu, dokonce až 10 let nazpátek. Korporace si vesele protlačují TTIP, TISA, TPP a CETA, a právě ve finančních záležitostech prosazují neuvěřitelné podmínky.

Jak to v té naší svobodné demokratické společnosti vypadá, každá mamina v Evropě bude za chvilku podezřelá z daňových úniků a terorismu. Proč? Protože nebude platit kartou. To může vést minimálně k bankovnímu teroru, jaký jsme nezažili ani v době největších stalinistických čistek! Pochopitelně, protože Stalin neměl k dispozici tu platební kartu. Ale k našemu tématu.

PP koláž

Čtěte ZDE: V Británii vám banka nevydá vaše vlastní peníze: Musíte prokázat, k čemu je potřebujete. Brzy to bude i u nás. Babišova vláda jde stejnou cestou

Čtěte ZDE: Tichá vražda hotovosti: Jeden z posledních znaků svobodného jednání zmizí. Jak souvisí vdova z Iowy a Charlie Hebdo? Stát chce mít kontrolu nad vším. Nevadí?

Chytré krysy utíkají z Titaniku

K tomu viz výše uvedený článek Ekonomické výhody tzv. "cirkulačního poplatku". Rozumní ekonomové navrhují tento poplatek právě kvůli stabilizaci peněžního a hospodářského systému a bránění vzniku inflace. A také chtějí, aby nedocházelo k poruchám ve financování podniků reálné ekonomiky. A krach reálné ekonomiky nám plánovači typu Masters of Universe cyklicky a pravidelně ve vlnách připravují, vinou jejich téměř absolutní ignorance reality.

Alternativní návrhy tedy nemají nic společného se současnou mega-zlodějnou řízenou centrálními bankami. A nakonec bylo by také na čase uzavřít současné finanční kasino. Chytré krysy jako Warren Buffet a Bill Gates už z US-titaniku potichu utíkají. Stahují se z dolaru a podporují čínský jüan v přesvědčení, že ten nahradí dolar a status quo jedné světové měny bude zachován. Bude to tak? V tomto okamžiku je to těžko říct.

Budeme „okupovat peníze“?

Naštěstí se najdou bývalí investiční bankéři, jako Rainer Voss z níže odkazovaného filmu, který pracoval od roku 1986 do roku 2008 v investičních bankách Deutsche Bank a Dresdner Bank. Ten byl hostem u známého německého moderátora Günthera Jauchse a byl ochoten vypovídat. Například o tom, jak se na nátlak z USA začaly rozvíjet a aplikovat na evropském kontinentě nové „finanční inovace“. Film Der Banker - Master of the Universe  najdete celý níže na videu. Podívejte se zejména na rozhovory s Rainerem Vossem.

Skandály jdou tak daleko, že dokonce německá kriminální policie označuje politiku německých bank ve 21. století za „kriminální spolčení“. Článek o filmu vyšel pod názvem Kriminalpolizei: Deutsche Bank ist kriminelle Vereinigung . Může za to spojení politiky a finančního průmyslu. Třeba se chytí v České televizi za nos a film nám nadabují v češtině, aby se pan Moravec mohl také poučit, jak se dělá poctivá žurnalistika.

V brzké době bude vydán český překlad aktualizovaného vydání knihy Occupy Money od profesorky Margrit Kennedyové. V této klíčové knize je jasně a srozumitelně vysvětleno, proč potřebujeme neinflační peníze s trvale udržitelnou hodnotou. A proč se peníze musí stát neutrálním médiem, sloužícím pouze k logistickým transakcím usnadňující směnu v ekonomice. Jde totiž o hodně, a možná i o všechno. Zvítězí-li peníze v dnešní podobě, je zánik planety a většiny lidstva nevyhnutelný.

Zdroj.

PP




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky