Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Rok po MH-17: Co západní vyšetřovatelé nechtějí slyšet? Soukromí detektivové už prý znají pravdu. Nové svědectví muže s dalekohledem. Detektor lži ukrajinské krize

Rok po MH-17: Co západní vyšetřovatelé nechtějí slyšet? Soukromí detektivové už prý znají pravdu. Nové svědectví muže s dalekohledem. Detektor lži ukrajinské krize

17. 7. 2015

Tisk článku

Václav Danda se při smutném výročí havárie malajského Boeingu zamýšlí nad ničivými následky celé tragédie nejen pro rodiny obětí a přináší dosud nezveřejněné a vyšetřovateli zjevně ignorované svědectví, podle něhož letadlo sestřelila stíhačka

Sestřelení malajského boeingu nad Doněckem, od něhož uplynul dnes právě rok, se stalo rozhodujícím momentem v "ukrajinské krizi": Nejen na bojové frontě, kde právě loni v červenci došlo k mohutné ofenzivě ukrajinské (respektive kyjevské) armády, podporované západními žoldáky, ale především v propagandistické válce proti Rusku. Před rokem jsme psali: nevyšetří se nic. Po dvanácti měsících to stále platí. Následky však byly v každém případě katastrofální – a neseme je dodnes.

pp

Masáž letadlem

Rozpoutání hysterické protiruské kampaně je tím hlavním. Dnes již málokdo soudný pochybuje o tom, že atentát na letadlo byl akcí kyjevské junty, pravděpodobně předem připravenou a koordinovanou se západními tajnými službami. Ještě zajímavější je ale „akce“, která následovala – a která měla za cíl zdiskreditovat domobranu v Doněcku a zároveň ukázat na údajného viníka celé tragédie - Vladimíra Putina.

Západní veřejnost tak měla být připravena  nejen na přijetí protiruských sankcí, ale také na případná "odvetná" zvěrstva, kterých se nelegitimní kyjevská vláda při trestné výpravě proti vlastnímu obyvatelstvu dopustí. Což bylo jistě moudré opatření, protože se tak dělo a děje dodnes.

Hlavním cílem však bylo připravit západní veřejné mínění na masivní vojenské akce u ruských hranic. Válka proti Rusku, jejíž přípravy běží bez ohledu na politický vývoj v Evropě i v USA rok od tragédie na plné obrátky, je jen občas zakryta nějakými jinými událostmi. Může však stále vypuknout prakticky kdykoli.

pp

Čtěte ZDE: Cynická hra na vyšetřování pokračuje: Pilot Dmitro Jakacuc na věčné dovolené? Objednal si zločin Kolomojskij? Kruh důkazů se stahuje. Překryje úsilí o pravdu něco mnohem horšího?

Čtěte ZDE: Ruská zpráva i generál GRU tvrdí: Let MH 17 sestřelila ukrajinská stíhačka z 299 letky. Válka o Donbas pokračuje na všech úrovních. Čeští mediální „komsomolci“ vracejí úder

Problém velké lži

Povedlo se? Byli strůjci atentátu na civilní letadlo úspěšní? Tak napůl. Háčkem je samotný nástroj: všudypřítomná lež, která se stala základním "střelivem" v propagandistické válce, s sebou současně nese i povinnost lhát ve všem a do důsledku. Pokud se začnou v  gigantické lživé konstrukci objevovat trhliny, má to katastrofální důsledky.

Jenže ani "dodržení bojové linie" není bez následků. Výsledkem je totální odtržení médií a západních/globálních „elit“ od reality a vlastních občanů. Právě toto se západní propagandě (nejen) v případě MH-17 stalo. Lidé, kterým už tlak propagandy instinktivně zvedá žaludky, začínají samostatně přemýšlet. Pak vypukne panika v Bruselu a Washingtonu a zakládá se jedna instituce za druhou ve snaze zastavit „ruskou“ propagandu. Experti na lež si (za spousty peněz daňových poplatníků) v oněch institucích lámou hlavy, jak přimět veřejnost, aby „pravdám“ které západní korporátní média (včetně těch našich) dnem i nocí chrlí, začala opět věřit. A jak se zbavit "Protiproudů", které jim do toho otevřenými informacemi "házejí vidle".

PP koláž

Čtěte ZDE: Nové záznamy z radarů: Boeing MH 17 sestřelila ukrajinská stíhačka. Byla fotografie z USA provokací? Kyjev i Washington hlasitě mlčí. Proč média začínají obracet?

Čtěte ZDE: Obrat v oficiálním vyšetřování tragédie letu MH17. Vyšetřovatelé: Boeing mohla sestřelit kyjevská stíhačka. Holanďané žádají Moskvu o pomoc. Naše média mlčí

Chybička se vloudila

Sestřelený boeing je typickým příkladem: Fakta, která zveřejňují nezávislá média totiž hovoří jasnou řečí. Ukazují, že byla okamžitě vytvořena virtuální realita. Připomeňme: Hned od prvních chvil, kdy se v odpoledních hodinách 17. července 2014 objevila zpráva o tragédii, měla západní média, zásobovaná výhradně jen "informacemi" z ukrajinských (respektive amerických)  tajných služeb (SBU), okamžitě jasno.

Jako na zavolanou se objevila tajná nahrávka donbaských povstalců, která dokazovala, kdo je za tragédii zodpovědný. Když se po čase zjistilo, že jde o falzifikát SBU a jejich západních poradců, sestříhaný a vyrobený s největší pravděpodobností ještě před sestřelením letounu, okamžitě se „kozácká nahrávka“ stáhla z oběhu.

Když se pak několik dní po tragédii objevilo svědectví kyjevského dispečera letového provozu (o němž jsme samozřejmě na Protiproudu podrobně informovali), které dokazovalo že za celou akcí stál Kyjev, západní propaganda znervózněla. Dále pak už pracovala ve standardním režimu propagandistů: Čím méně důkazů, tím více lži.

pp

Čtěte ZDE: Zpráva o zámince ke světové válce: Chce zastřít zjištěná fakta? Mají být výsledky utajeny? Expert: Vše ukazuje na to, že let MH17 sestřelilo jiné letadlo

Čtěte ZDE: Záhada má možná jednoduché řešení: Celou situaci viděly nejen radary. Proč mlčí piloti linky, jež byla méně než dvě minuty od malajského Boeingu?

Uklizený pilot neexistující stíhačky

A důkazy se množily. Další „chybičkou“ totiž bylo, že místo u Toresu, kde se letadlo zřítilo, bylo v bojové zóně, navíc pod kontrolou domobrany. Nebylo tedy možné vyčistit místo od nežádoucích svědků, ani upravit trosky a těla obětí, „pršící“ z nebe. Právě fotografie trosek letadla, které se objevily ve velmi kvalitním rozlišení, ukazovaly na jiný příběh, než se veřejnosti od počátku snažila vsugerovat korporátní média. Zcela zřetelné průstřely kokpitu od palubního kulometu a děla, které jsme rovněž publikovali, dokazovaly, že letadlo bylo pravděpodobně sestřeleno ukrajinskou stíhačkou.

Tuto verzi potvrdilo i velení ruského letectva, které vše popsalo na mimořádné tiskové konferenci. Verzi potvrzují i ruské satelity a radary. Najdou se dokonce očití svědkové, kteří na místě tragédie ukrajinské stíhací letouny viděli. V dokumentárním filmu Andreje Karaulova „Jak zahynul Boieng“ se objevují i výpovědi svědků, kteří vypovídají o tom, kdo zmíněné vražedné letadlo pilotoval a kdo dal k celé akci příkaz.

PP koláž

Čtěte ZDE: Spadla klec: Západní propaganda před složitým úkolem. Jak popřít záběry ze satelitu? Média jsou v šoku a narychlo přepisují titulky. Už je jasné, proč USA dosud nic neposkytly

Čtěte ZDE: Důkazy v rukou leteckého odborníka: Žádná raketa BUK nezasáhla let MH 17. Boeing zničil kanón ukrajinského bitevníku. Ze Západu slyšíme jen ohlušující hrobové ticho

Pilot Vladislav Vološin, který měl podle dokumentu letadlo sestřelit, byl posléze „uklizen“ do Arabských emirátů a nad jeho kolegyní, která se na akci podílela jako dispečerka, se zavřela voda. Podle některých zdrojů žijí buď pod falešnou identitou na Blízkém východě, nebo byli „preventivně odstraněni“.

Dokument Jak zahynul Boeing

Vyšetřování Chytré Horákyně

Všechno to začínalo být trochu moc i na západní média, která na rozdíl od těch českých alespoň občas předstírají zdání objektivity. Snad proto konečně padla otázka, proč vlastně Spojené státy, které měly v době tragédie prokazatelně nad Doněckem své satelity, narozdíl od Rusů nepředložily snímky incidentu? Báječně by tím přece potvrdily tvrzení, že za akcí stála domobrana vyzbrojená a vycvičená v Rusku. Kdyby totiž bylo letadlo sestřeleno z pozic domobrany raketou BUK, jak dodnes tvrdí Američané a Kyjev, jistě by to satelitní snímky prokázaly. Američané by se o takové záznamy s médii i vyšetřovateli určitě rádi podělili. Kupodivu se tak nestalo.

Holandští vyšetřovatelé, rovněž „kupodivu“, stále nic nevyšetřili, a stále pracují s oběma verzemi: Tedy jak s útokem povstaleckou raketou, tak sestřelením ukrajinským bitevníkem. Již rok opakují, že prověřují fakta, výpovědi a zkoumají trosky a černé skříňky, které jim domobrana předala. Dosavadní výsledek vyšetřování se tedy dá charakterizovat jako nula. Konečná zpráva vyšetřovatelů by měla být zveřejněna, ovšem stane se tak až letos v říjnu. Nebo kdykoli, až se to bude politicky hodit.

Mezitím se v médiích objevily zprávy, že neznámý zadavatel vypsal vysokou odměnu za informace, které by vedly k odhalení pravých viníků tragédie. Německá soukromá detektivní agentura, která celou záležitost zprostředkovává, již údajně obdržela cenné svědectví, které dokazuje, kdo za celou akcí stál, včetně jmen konkrétních viníků střelby i těch kdo k takovému jednání vydali rozkazy.

PP koláž

Čtěte ZDE: Špatně zabitý králík: Okolnosti sestřelení letu MH 17 nemají být nikdy vyšetřeny. Zfalšované fotografie a videa. Kolik dalších podvodů na nás Američané chystají?

Čtěte ZDE: „Válka o letadlo“ pokračuje. Významný americký novinář: „USA mají důkazy, že let MH17 sestřelila ukrajinská armáda.“ Zbrojí mediální mainstream ke světové válce?

Konkrétní údaje ovšem odmítla agentura zveřejnit s tím, že toto právo má pouze neznámý zadavatel. O co jde, to nejspíš brzy zjistíme. Nejpravděpodobnější je, že půjde o akci některé ze západních tajných služeb, která by ráda vychládající polívčičku MH-17 trochu přihřála. Pak bychom se asi z údajně „nezávislého“ zdroje určitě nedozvěděli, že za "operací pod falešnou vlajkou" stojí CIA. Ale nechme se překvapit.

Detekovaná lež...?

Vyšetřování, nevyšetřování – mezitím se objevil další svědek, který potvrzuje věrohodnost „donbaské“ verze příběhu. Bývalý horník bydlící v oblasti tragédie, Lev Aleksandrovič Bulatov, dosvědčil novinářům, že na vlastní oči viděl, jak stíhačka SU zaútočila na Boeing. „Byly tam tři rány. Viděl jsem všechno od začátku do konce. Viděl jsem ji dalekohledem. Slyšel jsem Suchoje, jak letí nad zemí, a zasahují Torez a Šachťorsk. Stíhačky byly vlastně tři. A později jsem viděl, jak jeden letoun ostře zrychlil v severním směru a šel nahoru.“

Podle Bulatova byla viditelnost perfektní. „Viděl jsem dalekohledem siluetu stíhačky a když to zrychlilo, slyšel jsem řev turbín, jak rychle šel nahoru. Po nějaké době jsem slyšel tři rány. Poslední z nich po určité době. Viděl jsem dopravní letadlo, jak začalo padat. Centrální část začala padat směrem na Grabovo. Kokpit se oddělil, stejně jako jedno křídlo s turbínou a ocas. Ostatní zůstalo pohromadě. Trosky pršely z oblohy. Musel jsem před nimi uskakovat, aby mi nespadly na hlavu.“

Bulatov není schopen určit, zda šlo o raketu vypálenou z bitevníku, jak potvrzují další svědci, nebo zda střílel jen palubní kanon. Své svědectví předal opakovaně i západním médiím, ale nikdy o ně nebyl přílišný zájem. Je přitom ochoten podrobit se i výslechu na detektoru lži. Za svými slovy si stoprocentně stojí.

V posledních dnech se objevila americká tvrzení, že mají neoficiální zprávy od nizozemských vyšetřovatelů, podle nichž boeing sestřelili povstalci. Letecká propagandistická bitva prostě pokračuje. Stejně jako přípravy na skutečný válečný střet.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky