Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Amerika před kolapsem: Černoši prohlašují „Jsme připraveni na válku! Lhaní do kapsy pomocí falšování statistik nepomůže. Preppeři už mají zabaleno. Ostatní se porvou o život

Amerika před kolapsem: Černoši prohlašují „Jsme připraveni na válku!" Lhaní do kapsy pomocí falšování statistik nepomůže. Preppeři už mají zabaleno. Ostatní se porvou o život

14. 8. 2015

Tisk článku

Michael Snyder přináší realistický obraz stoupajícího napětí ve Spojených státech, které nemá jenom rasový podtext a jež může v kteroukoli chvíli přerůst do skutečné občanské války

Budeme opět svědky nové vlny rasově motivovaných nepokojů a demonstrací po celých Spojených státech? Protestní akce k připomenutí výročí smrti Michaela Browna se v neděli večer zvrtla v násilné potyčky. Osmnáctiletý Tyrone Harris, který se považoval za nejlepšího kamaráda Michaela Browna, začal po policii střílet ukradenou pistolí. Policie střelbu opětovala a Harrise zranila. V současné době je mladík v nemocnici s nejistou prognózou, což pochopitelně nebývalou měrou zvýšilo napětí, takže ve městě Ferguson byl vyhlášen výjimečný stav.

pp

Kdo přilévá olej do "rasového ohně"

Co může přimět osmnáctiletého mladíka, aby vzal do ruky pistoli a začal pálit po policistech? Tato epizoda se samozřejmě neodehrála ve vzduchoprázdnu. V současné době je záměrně vytvářeno prostředí nabité násilím a rasovými konflikty, přičemž mainstreamová média a naši politici neustále přilévají oleje do ohně.

30. července pronesl Louis Farrakhan, vůdce Islámského národa (Nation of Islam) projev, v němž prohlašoval, že hledá “deset tisíc nebojácných mužů, kteří věří, že smrt je sladší než dál žít v tyranii.” Zde je úryvek z jeho řeči:

Smrt je sladší než přihlížet, jak se mezi sebou vraždíme k radosti těch, kdo jsou našimi nepřáteli už čtyři století. Ano, smrt je sladší! Korán učí, že pronásledování je horší než smrt. Také praví: Krevní msta je předepsána v případě zabití. Odplata je Božím příkazem, aby byl utišen hněv těch, jejichž děti byly zabity. Jestliže federální vláda nezasáhne v náš prospěch, pak musíme povstat a zabít ty, kdo zabíjejí nás. Sledujte je a zabíjejte je, ať pocítí bolest ze smrti, kterou teď cítíme my.”

pp

Čtěte ZDE: Tragická kovbojka v americkém Charlestonu: Za oběť padlo víc, než tušíme. Šílený střelec, nebo provokace tajných služeb? Uherský Brod a rukopis nové totality. Ozbrojený běloch = extrémista?

Čtěte ZDE: Obamova přestavba Ameriky: Prezident řádí v Bílém domě. Na jihu hoří ulice. Ilegální přistěhovalci slaví. Amerika už není stát, ale mamutí nákupní centrum

Připraveni na válku

Ve světě sociálních sítí vidíme, že zlověstné tagy #vrátit úder nebo #spravedlnost nebo… mají vysokou frekvenci. Implicitně řečeno: Afro-Američané mají právo na násilné činy, protože v minulosti na nich byla spáchána nespravedlnost. A v neděli večer “mírumilovní demonstranti” ve Fergusonu neustále skandovali: “Připraveni na co? Připraveni na válku!”

Pokud chápeme tuto situaci v kontextu doby, je nám mnohem jasnější, proč tihle mladí lidé dělají to, co dělají. Místo, aby se v pondělí snažili situaci uklidnit, snaží se ji ještě víc vyhrotit. Několik velmi prominentních aktivistů včetně Cornela Westa bylo zatčeno při přelézání zábran před soudní budovou v St. Louis…

Cornel West a několik dalších protestujících včetně Deraye McKessona a Johnetty Elzie bylo zadrženo v pondělí odpoledne před soudní síní v St. Louis. Celá demonstrace byla součastí strategie několika církevních hodnostářů nechat se záměrně zadržet policií.

pp

Čtěte ZDE: Amerika v plamenech: Černá sedlina společnosti rabuje Baltimore za podpory starostky. Generální zkouška na nastolení totality. Trénují americké ozbrojené síly útok na Rusko nebo na své "nepřizpůsobivé" spoluobčany?

Čtěte ZDE: Vojenské manévry ve Spojených státech: Texas jako nepřátelské území. Co na to Chuck Norris? Spousty „tajných“ v ulicích. Koncentrační tábory připraveny. Kdo má z koho strach?

Útoky na policii se šíří po celé Americe

Hněv a násilí nejsou to, co Amerika potřebuje. Kdybychom se jen dokázali naučit mít rádi jeden druhého a vzájemně se sebou zacházet s úctou, všechno by v téhle zemi mohlo být jiné. Místo toho se chystáme na rasovou válku.

Vezměte si jen reakce na nedávný incident, který se stal v Alabamě…

Během dopravního kolapsu byl jeden alabamský policista ztlučen vlastní pistolí, a pak se mu ještě odpůrci policie posmívali na internetu. Jiný policista, birminghamský detektiv v civilu, který vyšetřoval sérii vloupání, zastavil auto s yukonskou značkou, a řidič na policistu zaútočil. Policista sice neudělal vůbec nic špatného, ale jen proto, že je policajt, se stal předmětem agresivních a vulgárních útoků na internetu.

Vztek a frustrace narůstají do hrozivých rozměrů všude po celé zemi. Také rostoucí chudoba, kterou vidíme v mnoha oblastech, hraje v tom všem významnou roli.

pp

Čtěte ZDE: Malý zázrak: Nejvyšší soud USA „odvážně“ konstatoval, že o ústavě by měl rozhodovat lid. Dočkáme se i u nás „pozitivně diskriminovaných“ muslimů či Romů?

Čtěte ZDE: Občanská válka v USA? Rozbuška doutná: Chystá se Pochod na Washington. Stráví Obama texaský řízek po ukrajinsku? Nebo je všechno jinak?

Chudoba se prohlubuje recese sílí

Přese všechno, co slyšíme z mainstreamových medií, je pravda taková, že stav ekonomiky se nezlepšuje. Naopak, v mnoha ohledech je na tom hůř než v nejhlubším minimu poslední recese. Pokud bydlíte v hezké čtvrti, ani si nemusíte všimnout, co se děje ve zbytku země. Ale podle deníku The Atlantic se počet Američanů žijících v oblastech největší chudoby od roku 2000 téměř zdvojnásobil.

Počet lidí žijících v oblastech šokující chudoby - podle definice posledního sčítání lidu jde o oblast, kde 40% i více rodin má příjem pod federálně stanovenou hranicí velké chudoby - se v letech 2000 - 2013 téměř zdvojnásobil (ze 7,2 milionu na 13,8 milionu). Taková čísla uvádí Paul Jargowsky, profesor Rutgers University a člen The Century Foundation (Nadace Století).

Tento vývoj je znepokojivý, zejména proto, že počet lidí žijících v oblastech velké chudoby klesl v letech 1990-2000 o 25% (z 9,6 milionu na 7,2 milionu). V té době byla chudoba zčásti na ústupu, protože ekonomika prudce rostla.

pp

Čtěte ZDE: Americký sen u konce: 70 miliónů občanů na potravinových poukázkách. Již polovina všech Američanů na sociálních dávkách. Globální zchudnutí jako restart systému?

Čtěte ZDE: Spojené státy stojí na pokraji největší krize své historie. Kandidát na prezidenta Ron Paul: „O skutečném bankrotu se vůbec nemluví“

Nezaměstnanost jako za Velké hospodářské krize

Lidé žijící v oblastech koncentrované chudoby se mohou dostat do stavu naprostého zoufalství, a zoufalí lidé dělají zoufalé věci. Nenechte se ošálit ekonomickými statistikami. Jak poznamenal Paul Craig Roberts, kdyby se opravdu “natvrdo” přiznala skutečná čísla, počet nezaměstnaných by téměř dosáhl cifry z doby Velké krize…

V roce 1994 Clintonův režim přestal považovat za nezaměstnané lidi, které situace natolik odradila, že si dlouhodobě přestali shánět práci,. Clinton chtěl, aby ekonomika jeho éry vypadala lépe než za Reagana, a tak přestal počítat ty, kteří za Reagana byli ve statistikách vedeni jako nezaměstnaní. John Williams (shadowstats.com) ale nadále uplatňuje statistickou metodologii této doby. Jestliže započítáme i tyto nezaměstnané, činila míra nezaměstnanosti ve Spojených státech v měsíci červenci 23%, což je několikanásobně víc než číslo, s nímž během recese president Federální banky uvítal Reagana v presidentském úřadu.

Míra nezaměstnanosti 23% dodává ekonomickému “zotavení” zcela nový smysl. Od Velké krize uplynulo osmdesát pět let, a americká ekonomika se “zotavuje” s mírou nezaměstnanosti, která se blíží číslům z doby Velké krize.

Ekonomický kolaps a pohádková média 

Jenomže média, místo aby nám řekla pravdu, nám servírují spoustu roztomilých pohádek. Jeden čtenář mi například poslal novinový titulek: “Čtyři známky, že ekonomika Des Moines je na vzestupu”. Musel jsem se smát, když jsem to viděl. Přestože americká ekonomika kolabuje už nějaký čas, kolabuje i v tomto okamžiku a všude kolem sebe vidíme všemožné známky, že se tento kolaps bude prudce zrychlovat, najde se hodně lidí, kteří se posmívají “krizovým scénářům” a tvrdí, že všechno je v nejlepším pořádku. A samozřejmě mainstreamová media se i nadále vysmívají každému, kdo se seriózně pokouší připravit na nadcházející krušné časy.

Následující úryvek je z deníku Toronto Star:

“Prepeři (preppers = ti, kdo se připavují), předpokládají nejrůznější katastrofy, a tak si dělají zásoby potravin, učí se přežít v divočině a pravidla sebeobrany. Kdyby hurikán typu Katrina způsobil v Torontu přerušení dodávky elektrického proudu, poznali byste preppery podle toho, že v jejich oknech by se svítilo - elektřinou dodávanou záložními generátory. A kdyby došlo na nejhorší a vypukl zmatek, popadnou svá předbalená zavazadla napěchovaná pomůckami pro přežití a vypadnou z města. Nás ostatní tu nechají, abychom se porvali o poslední kapky benzínu a pitné vody.”

Posměváčci se budou posmívat dál, a jejich žerty budou i nadále vtipné - až do chvíle, kdy se všechno kolem nás začne hroutit.

Ale ti moudří chápou, co se děje, a připravují se na nadcházející zlé časy.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky