Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
V německém papiňáku roste tlak: Pegida přivedla do ulic Drážďan 30 tisíc lidí. Pozice Merkelové v CDU slábne. Řádění imigrantů, násilí a chaos. Spustí se dominový efekt?

V německém "papiňáku" roste tlak: Pegida přivedla do ulic Drážďan 30 tisíc lidí. Pozice Merkelové v CDU slábne. Řádění imigrantů, násilí a chaos. Spustí se dominový efekt?

20. 10. 2015

Tisk článku

Pavel Kopecký komentuje nejen včerejší dosud největší demonstraci proti migrantskému šílenství a klade si otázku, zda nejsme svědky podobného probuzení německé veřejnosti, jako na konci osmdesátých let

Německo se probouzí. Dlouho neotřesitelná pozice Angely Merkelové, těžící z hospodářských a ekonomických úspěchů dosažených často na úkor ostatních evropských zemí, se otřásá v základech. Tak jako na podzim 1989, kdy začala „revoluce“ vedoucí ke sjednocení obou částí Německa masovými demonstracemi proti tehdejší komunistické moci, tak i dnes pochodují ulicemi Drážďan a dalších saských měst desetitisíce lidí, majících plné zuby sebevražedné politiky současné německé vlády. Té vlády, jež otevřela zemi dokořán imigrantům a postavila tak celou Evropu před bezprecedentní dilema.

pp

Zcela zaplněné náměstí před drážďanskou operou 19.10. 2015

Pegida je zpět

Včerejší pravidelná pondělní demonstrace na hlavním náměstí v Drážďanech předčila všechna očekávání. Pegida, která se pro mnoho Němců stává poslední záchranou před zničením celé země, dokázala přivést do ulic dosud rekordní počet demonstrantů. A ti dali jasně najevo, že se s daným stavem nehodlají jen tak smířit.

Třicet - podle některých odhadů až padesát - tisíc občanů (česká hlavní média jich napočítala sotva dvacet) zahájilo podle mnoha pozorovatelů již nezvratný proces, na jehož konci může stát i pád vlády a odchod nenáviděné kancléřky. Ta stále více ztrácí podporu nejen mezi svými voliči, ale také mezi spolustraníky a poslanci CDU. Není prý vyloučeno, že pokud by se Merkelová zabetonovala ve svých „proimigrantských“ pozicích, mohli by se jí zbavit i její vlastní zákonodárci, kteří se stále větší nelibostí nesou padající preference strany.    

pp

Čtěte ZDE: Německo: Napětí před výbuchem? I vojáci Bundeswehru se už musejí stěhovat do stanů. Kasárna obsazují imigranti. Epidemie znásilnění i epidemie chorob. Již brzy také u nás?

Čtěte ZDE: Migrantský seriál v nových kulisách: Tady bude Ruhe! Krást v Rakousku povoleno. Konec Vánoc i Mikuláše - dráždil muslimy. Vláda nás podvádí. Postaví se jí někdo?

Pozice Merkelové slábne 

V této věci bude zajímavé sledovat, jak se Angela Merkelová postaví k apelu skupiny politiků z CDU i CSU, vyzývajícímu kancléřku, aby okamžitě přehodnotila své vstřícné kroky vůči nelegálním migrantům, a pokusila se zachránit co se dá, urychleným uzavřením hranic. Vlivná parlamentní skupina Parlamentskreis Mittelstand (PKM, Mittelstand - střední vrstva), sdružující 188 z 310 členů poslaneckého klubu CDU/CSU, chce podle listu Bild vypracovat návrh na uzavření hranic Německa. Návrh by se měl v nejbližší době projednávat na zasedání poslaneckého klubu.

Předseda PKM Christian von Stetten pro Bild doslova řekl, že by se mělo jednat by o "opevnění" německých hranic. Za okamžité přijetí tohoto návrhu se vyslovil také Stephan Mayer z CSU. "Doufám, že kancléřka pochopí, že politika otevřených hranic nemůže pokračovat," řekl Mayer pro Bild. Zároveň požaduje, aby migranti, přicházející z bezpečných zemí, byly vraceni již na hranicích.

pp

Čtěte ZDE: Utajený rozklad Evropské unie: Veřejnost už toho má dost. Masové demonstrace v Německu. Merkelová na Sibiř, Putin do Berlína? "Pane Klausi, staňte se naším kancléřem!"

Čtěte ZDE: V německých táborech to bouří: Boj zatím jen židlemi a noži. Je libo samopal, granát nebo semtex? Požáry v českých muničních skladech jako čirá náhoda. Ministr vnitra nabízí migrantům 150 tisíc pasů

Kancléřku kritizuje už i dorost CDU

Minulý týden obhajovala Merkelová ve frakci CDU / CSU svůj postoj k uprchlické krizi. Podle účastníků setkání se sice vyslovila za zřízení tranzitních center na německých hranicích, zároveň však rezolutně odmítla požadavek několika poslanců na odmítání uprchlíků z Rakouska. Odpor vůči kancléřčině imigrantské politice se zvedá i v Mladé unii (JU), společné mládežnické organizaci Křesťanskodemokratické a Křesťanskosociální unie. Ta minulý týden na svém zasedání v Hamburku žádala zavedení limitů pro přistěhovalce a padl zde i požadavek na rezignaci Merkelové.

Situace se mezitím dále dramatizuje. Přes veškerou snahu o utajování přicházejí každý den zprávy o násilí, páchaném mezi přistěhovalci navzájem, i o útocích na domácí německé obyvatelstvo. Zejména se množí případy sexuálního napadání německých žen. Velký rozruch vyvolal otřesný případ z minulého týdne, kdy došlo  k opakovanému znásilňování německé uklízečky v táboře v Kitzingenu.

PP koláž

Čtěte ZDE: Proměna uprchlíka v teroristu během několika minut: Dobře organizované jednotky bojovníků. Matky s dětmi jako živý štít. Kdo a proč vtáhl Trojského koně za evropské hradby? Smrtelný omyl nepoučitelných

Chaos, znásilňování a kriminalita 

Nebohá žena byla sexuálně zneužívána po celých deset dní. Podle německé policie přitom zdaleka nejde o ojedinělý případ. Politici a média však prý tyto zprávy zamlčují, neboť mají příkaz z nevyšších míst "nedělat paniku". Tento případ však přece jen "probublal" na veřejnost. Uklízečka se však obávala děsivé zkušenosti z uprchlického tábora zveřejnit a našla k tomu odvahu až po několika dnech. Pachatelé byli krátce na to zatčeni. Firma, zajišťující úklid uprchlického tábora, se následně rozhodla do terénu nasazovat pouze muže. Konečně se ale museli vyjádřit i politici:

„Jako žena jsem těmito událostmi skutečně znepokojena,“ konstatovala příznačně opatrně místní radní Tamara Bishopová. Podobné příběhy se ovšem podle očitých svědků odehrávají v mnoha dalších táborech. Uprchlíci buď zneužívají své souputnice, či se vydávají mimo vymezený prostor a napadají německé ženy a dívky. Kromě toho se v uprchlických táborech pravidelně střetávají při hromadných rozmíškách desítky mužů ze zemí Blízkého východu a Afriky. Podle zjištění jednoho britského deníku dokonce po jedné takové bitce odmítli němečtí lékaři přijet ke zraněným, protože je při minulých výjezdech agresivní migranti ohrožovali na životě.

V táborech, které se často stávají základnami organizovaného zločinu, jde často skutečně o život. Ilustruje to i případ z minulého týdne, kdy v hamburském přijímacím táboře došlo k masové rvačce asi šedesáti běženců. Několik z nich bylo ozbrojeno železnými tyčemi, jeden imigrant měl u sebe i střelnou zbraň.

pp

Čtěte ZDE: Vzkaz Frau Merkel: Nepleťte se. Čechy nevystěhujete, nepřevychováte ani neosídlíte! Zrazuje nás Sobotka kvůli své bruselské budoucnosti? Pokud bude přisluhovat, tvrdě narazí

Ztrácejí kontrolu

Ještě horší situaci obyvatelé zažili obyvatelé v Braunschweigu, kde se do bitky, která se přelila do ulic i mimo tábor, zapojilo na 300 uprchlíků. Řež propukla mezi organizovanými gangy z Alžírska a Syřany. Konflikt  v uprchlickém táboře v Kasselu vyústil do masové bitvy mezi desítkami obyvatel stanového městečka. Ve večerních hodinách došlo k fyzické konfrontaci mezi skupinou asi tří stovek proti jiným sedmdesáti migrantům.

Dramatické situace, napadání domácího obyvatelstva a bitky s policií jsou hlášeny prakticky ze všech velkých německých měst, v nichž se migranti sdružují. Situace se začíná vymykat kontrole a ani policie ji často není schopna zvládnout. Tak, jako v uplynulých dnech, kdy se vyhrotila napjatá situace na berlínském Zemském úřadě pro zdravotnictví a sociální věci. Podle svědků házeli uprchlíci kameny na strážníky i pracovníky soukromé bezpečnostní agentury, kterou si město na zjednání pořádku najalo.

Demonstrace proti imigraci v Praze 12.9. 2015

Protesty i v Praze

Poslední šílený krok Angely Merkelové, která chce otevřít dveře bezvízovému styku s Tureckem, jako by dosvědčoval, že německá kancléřka již snad ani nepočítá s dalším zvolením. Svůj diverzní úkol je však připravena plnit až do svého hořkého konce. Otázkou je, zda Němci, kteří se po desetitisících probouzejí v ulicích ke svému národnímu sebeurčení, jak dlouho nechají Merkelovou ještě vládnout.

Včerejší Drážďany se mohou - podle názou některých politologů - brzy přelít do celé země. Na druhé straně je fakt, že se zatím nevynořil vážnější kandidát, který by mohl kancléřské otěže převzít - a na to dost možná Merkelová spoléhá. Stejně jako na sedmdesát tisíc amerických okupačních vojáků, kteří s několika desítkami tisíc britských jí v případné kritické situaci budou krýt záda. Vždyť za ně dělá špinavou práci - a oni si proto mohou "umýt ruce".  Jde o to, jestli se tentokrát nepřepočítají.

Demonstrace proti imigraci v Praze 17.10. 2015

V Praze se zatím schází vyjádřit odpor proti migrantské politice vlády desetkrát méně lidí, ale to není nic překvapivého. I v roce 1989 byly zpočátku východoněmecké demonstrace početnější než ty naše. A pak se spustilo domino...

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky