Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Republikán Ron Paul: Ekonomická krize je nevyhnutelná. Bude Trump obětním beránkem? Za všechno může FED a jeho tiskárny. Bilióny nekrytých dolarů. Padne impérium? Vládní politika Spojených států selhala

Republikán Ron Paul: Ekonomická krize je nevyhnutelná. Bude Trump obětním beránkem? Za všechno může FED a jeho tiskárny. Bilióny nekrytých dolarů. Padne impérium? Vládní politika Spojených států selhala

8. 2. 2017

Tisk článku

Jack Burns se zabývá prognózami kongresmana Rona Paula hovořícími o nevyhnutelnosti ekonomického kolapsu Spojených států v následujících dvou letech

Pokud má bývalý republikánský kongresman a prezidentský kandidát Ron Paul pravdu, přichází ekonomický Armageddon. Druhá finanční bublina, daleko větší než ta předchozí, brzy praskne a není nic, jak by se tomu dalo zabránit. Všechno je zapříčiněno - říká Paul a nejen on - tím, že americký FED (Federal Reserve) vytiskl v letech 2008 a 2009 bilióny dolarů, které nikdy neměly sjet z rotačky. Tím prý americkou ekonomiku nasměroval k nevyhnutelnému ekonomickému kolapsu.

Trump obětním beránkem?

"Politika FEDu, který vytiskl v letech 2008 a 2009 bilióny dolarů navíc, finanční krizi v budoucnosti učinily naprosto jistou," píše Ron Paul. Dovolil si dokonce tipnout, že se kolaps finančního systému odehraje někdy v příštích dvou letech: "Je to nevyhnutelné. Ani Donald Trump zhroucení nemůže zabránit."

Paul si myslí, že Trump se stane obětním beránkem, na nějž bude svedena vina za ekonomický kolaps. Stejně, jako Obamu vinili z finanční krize roku 2009, Trump "naprosto nespravedlivě bude vinen" kolapsem příštím. Paul tvrdí, že svůj odhad zakládá na řadě studií, a že ekonomika zkolabuje zhruba v rozmezí 18 až 24 měsíců. 

Bývalý kongresman vysvětlil, že stále doufá, že Trump uskuteční v oblasti ekonomiky dost reforem na to, aby Amerika ještě měla budoucnost. Současně se ale obává, že někteří Trumpovi poradci mají přímé napojení na Wall Street. Kromě toho má Paul za to, že Trumpova válka proti radikálnímu islámu je válkou stejně nevyhratelnou, jako byl boj proti jiné ideologii - té komunistické.

Sebrat se a jít pryč

Paul má za to, že Trump správně rozhodl zrušit účast Ameriky v obchodní dohodě s Asií, takřečeném Transpacifickém partnerství (TPP). Věří, že je to v nejlepším zájmu Spojených států. Současně doufá, že Trump stáhne vojáky z alespoň sedmi zemí, v nichž je americká armáda momentálně přítomna. "Řekl bych - prostě se pojďme sebrat a jít domů. Pojďme ze všech těch zemí vypadnout a nechat místní, ať si své konflikty vyřeší sami." To je Paulův návod pro řešení Amerikou způsobených krizí - včetně těch na Ukrajině a v Sýrii. 

Paul věří, že hrozby, které směrem k Číně vysílala předchozí americká vláda, byly nesmyslné. Má za to, že by si Američané lépe posloužili tím, kdyby s Čínou vyjednávali a soustředili se na výměnný obchod s ní - a s celou Asií - raději než na výměnu urážek a vyhrožování. Je ovšem fakt, že - jak podotýkají komentátoři na stránkách Free Thought Project - Trump se už směrem k velmi nebezpečnému kurzu co se týče Číny vydal - a vyvolal patřičnou reakci. 

Paul také varuje, že v období Trumpovy vlády uvidíme prudký nárůst počtu utajovaných vojenských a zpravodajských akcí v podání CIA a zvláštních jednotek, jako je Spojené velitelství zvláštních operací (Join Special Operations Command, JSOC). To, jak si všímá i již zmiňovaný Free Thought Project, neodpovídá nikomu jinému, než právě přímo prezidentovi.

Čtěte ZDE: Světová ekonomika na kraji propasti: Největší bublina historie praskne v roce 2017. Hodný Obama a zlí konzervativci. Výbuch umožní zrození světové měny. Donald Trump jako volavka? Lze zabránit katastrofě?

Ron Paul nikdy Donalda Trumpa nepodporoval a nijak se tím netají. Vždycky znovu vyjadřuje své obavy o údajně přerostlé ego nového amerického prezidenta. Také se vždycky ptá, zda bude jednat spíše impulzívně, zvláště pokud jde o boj s radikálním islámem. Podle Paulova názoru je skvělý způsob výroby nových džihádistů vyprovokovat takzvané umírněné muslimy k radikální akci americkými vojenskými operacemi v zámoří - tedy přesně tím, co Trump nyní, zdá se, dělá.

Na druhé straně se bývalému republikánskému kandidátovi na prezidenta (neprošel primárkami, pozn. PP) líbí Obamova politika normalizace vztahů s Kubou. Doufá prý, že i při drastické změně politického kurzu, který právě Trumpova administrativa provádí, tuto část politiky nechá být a  s nejbližším karibským sousedem bude udržovat dobré vztahy.

Padne impérium?

Zajímavější ovšem je, že si Paul také myslí, že se americké politice podařilo v USA vytvořit "politický systém, který selhal". "Všechna impéria jednou skončí. My jsme impérium. A to skončí, a brzy. Důvody budou ekonomické. Nutně musíme selhat, protože už teď pracujeme v rámci systému, který selhal… hlavní problém je peněžní. Problém utrácení. Krize, která přijde, přijde v podobě finanční."

V závěru svého článku Ron Paul zdůrazňuje, že kolaps Ameriky je na dosah:

"Přichází něco, co bude daleko horší, než léta 2008, 2009. Daleko. A pamatujme si, že za přicházející krizi nemůže Trump. Je to dílo FEDu," uzavírá. Dodává, že k prasknutí první bubliny podle něj významně přispěl tehdy - a stále - populární keynesiánský ekonomický model. V každém případě je však příčina krize jinde, než v novém prezidentovi. Je jí vládní politika a způsob utrácení veřejných peněz - minimálně v posledních 17 letech.

Myslíte si, že se Paul zbláznil? Tak se zamyslete znovu. A k jeho slovům přičtěte fakt, že podobnou velkou krizi už předpovídá i bývalý šéf FEDu. 

Alan Greenspan totiž Bloombergu minulý rok řekl: "Jsme v počátcích krize, která má před sebou ještě o mnoho horší časy. Tohle je nejhorší období, kterému budeme čelit, od doby, co jsem nastoupil úřad. Nic se mu nevyrovná - ani krize, jestli ji ještě pamatujete - 19. října 1987 - kdy Dow poklesl o rekordních 23 %. Tato krize má korozívní efekt, který jen tak neodmyslíte. Rád bych našel něco pozitivního, co bych sdělil publiku… nevím, jak krize dopadne, ale určitě to bude krize."

Když muž, který řídil naši centrální banku, říká totéž, co bývalý prezidentský kandidát, je dobré zbystřit.

Ale především připravit se na pořádný sešup.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky