Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
USA: Odstřel prvního Trumpova muže. Konspirace tajných služeb proti vlastnímu prezidentovi. Stát plný špiclů. Krtek v Bílém domě. Zbaví se bažiny Trumpa i za cenu povstání?

USA: Odstřel prvního Trumpova muže. Konspirace tajných služeb proti vlastnímu prezidentovi. Stát plný špiclů. Krtek v Bílém domě. Zbaví se bažiny Trumpa i za cenu povstání?

17. 2. 2017

Tisk článku

Jan A. Mařenka líčí různé aspekty souboje nového prezidenta USA s obludou zvanou Deep State (neoficiální stát ve státě) a stále věří v Trumpovo vítězství, i když...

Novináři na tiskových konferencích prezidenta Donalda Trumpa připomínají smečku hyen, dotírající na raněného lva. Cokoli, co Trump řekne, je následně pokrouceno, nebo vytrženo z kontextu. Na poslední tiskové konferenci se však nemohli ani podplacení novináři ubránit smíchu, když Trump na další pitomou otázku CNN odpověděl: "Víte co? Vy nejste falešné zpravodajství. To odvolávám. Vy jste velmi falešné zpravodajství."

Establishment je v panice a stádo hyen je jeho přední voj. Realita je úplně jinde než ta, kterou média masírují občany. "Akciové trhy dosáhly nových vrcholů a prodlužují dosud nejlepší vítěznou sérii, nejdelší za poslední dekády," napsal Trump na Twitter. Akcie trhají rekordy, protože lidé věří v lepší časy s Donaldem Trumpem. Prezident oznámil, že velká daňová reforma bude hotova za pár týdnů. Má jít o revoluční změnu, největší od časů prezidenta Ronalda Reagana.

Oběť střelce

Prezident Donald Trump, dosud neotřesitelný vůči tlaku médií a o život bojujícího establishmentu, před pár dny obětoval svého prvního muže. Odstoupení poradce pro Národní bezpečnost Michaela Flynna znamená první zářez na pažbě "washingtonských bažin" dosud vládnoucího establishmentu - a je chybně interpretováno jako začátek Trumpova konce.

Flynn byl symbolem Trumpovy zahraniční politiky, když se nebál říkat nahlas věci, které jsou zjevné, ale mainstreamem v USA považované za "podvratné". Například: Obama lhal a je válečný štváč. USA dodávaly zbraně Islámskému státu. Clintonová patří do vězení, Obama také. Putin není válečný zločinec. Je lepší s ním spolupracovat, než proti němu bojovat.

Flynn byl odvolán na základě smyšleného obvinění, že "tajně vyjednával s Rusy". Pravdou je, že příliš horlivě kontaktoval různé zahraniční představitele (včetně ruského velvyslance) ještě před Trumpovou inaugurací. Tajné vyjednávání proběhlo takto (jak vyplývá z transkriptu protizákonně vyneseného odposlechu):

Velvyslanec Ruska v USA Sergej Kisljak:
"Plánuje prezident Trump nějaká jednání o zrušení sankcí proti Rusku?"

Trumpův poradce pro Národní bezpečnost Michael Flynn:
"To není otázka pro mě, ale pro prezidenta Donalda Trumpa."

Odvolání proběhlo oficiálně tak, že Flynn nabídl Trumpovi svou demisi, a ten ji přijal. Ve skutečnosti to však byl Trump, kdo požádal Flynna, aby odstoupil. Měl nad obviněními mávnout rukou stejně, jako nad mnoha absurditami předtím? Tentokrát to bylo jiné. Flynn porušil zákon (který dosud spal hlubokým spánkem). A navíc - byly důkazy - odposlechy ruského diplomata, které "unikly" do mainstreamových médií jako CNN, Washington Post a New York Times.

Jinými slovy - a to je na celé záležitosti nejvíc skandální - americké tajné služby odposlouchávaly a odposlouchávají ruské diplomaty a členy Trumpova týmu. Pokud k odposlechu Flynna došlo náhodou, jak tvrdí agenti, pak byl měl být Flynnův nadřízený Trump, kdo se první dozví obsah rozhovoru. Což se nestalo - a tajné služby místo toho nechaly přepis nahrávky "uniknout" do médií.

Flynnovo odvolání - ač jde o vykonstruované a v podstatě lživé obvinění - je zdánlivým úspěchem establishmentu. V této fázi války je třeba trpělivosti, "vysoušet bažinu" a bude-li třeba, i o krok ustoupit. Proto Trump obětoval Flynna, svého klíčového poradce, byť - nebo právě proto - že má jeho ztráta obrovský symbolický význam.

Čtěte ZDE: Divoké protesty mnohé objasnily: Profesionální ženy řádily v ulicích. Přeškrtnuté mužské pohlaví: symbol pravdy a lásky? Monstrum na odstřel. Přistanou Američané - tentokrát už doopravdy - na Měsíci?

Krysa v Bílém domě

Souboj s tajnými službami má zajímavý vývoj. Prezident si ponechal ředitele FBI Comneyho, kterého do funkce dosadil Obama. Dalo by se tedy předpokládat, že je Comney muž z druhé strany barikády. V předvolební kampani však sehrála FBI zvláštní úlohu, když sice vypouštěla ničím nepodložené důkazy proti Trumpovi, ale nakonec, těsně před volbami, zveřejnila odposlechy nevěrného manžela poradkyně Hillary Clintonové.

Před pár dny vypustila FBI čtyřsetstránkovou zprávu o tom, že byl Trumpův otec rasista. Jiné tajné služby (jichž jsou v USA desítky, násobně víc, než v kterékoli jiné zemi) mapují Trumpův majetek, aby vytvořily základ prezidentova obvinění ze střetu zájmů. Nejmocnější tajná služba, CIA, se otevřeně staví proti Trumpovi a zatím ani jmenování Mikea Pompea (potvrzeného Senátem) do funkce nového ředitele CIA nepřináší rozeznatelné výsledky.

Jedna z buněk se usadila i přímo v blízkosti Trumpova týmu. "Úniky informací a dokonce úniky utajovaných informací jsou už dlouhé roky problémem Washingtonu," napsal Trump na Twitteru. "Konečně je upřena pozornost na pochybné únikáře. Budou dopadeni!" Trump má zkrátka v Bílém domě krtka - či spíše krysu.

Válka s Ruskem a bez Trumpa?

Všechny Trumpovy dosavadní kroky byly podřízeny tomu, aby Senát odhlasoval členy jeho kabinetu. Útok na Flynna přišel pár dní poté, co Senát schválil Trumpovu ministryni školství DeVosovou nejtěsnějším rozdílem v historii (a nejtěsnějším možným). Prošla poměrem 50:50, když o konečném výsledku musel rozhodnout až Trumpův viceprezident Mike Pence. To bylo pro establishment velkým zklamáním.

DeVosová byla důkladným testem spolupráce republikánských senátorů s "jejich" prezidentem. Nominace DeVosové znamenala vytvoření jasné hranice mezi Republikány a ideologií Demokratické strany. Je nekompromisní stoupenkyní hnutí "pro–life", tedy odpůrkyní "práva" žen na zabíjení nenarozených dětí. Demokraté v čele s Clintonovou naopak volí "pro–choice", která dává ženám absolutní moc nad životem a smrtí ještě nenarozené lidské bytosti.

Proti Trumpově nominantce DeVosové se ve stočlenném Senátu postavili nejen všichni demokratičtí senátoři (46), oba dva nezávislí, ale i dvě republikánské senátorky. Na tomto příkladu se ukázalo, jak křehká je v Senátu republikánská většina a jak riskantní je spoléhat na její podporu.

Trump potřebuje v boji s Deep State mít na své straně čas. To je důležitější, než všechno ostatní, včetně uklidnění vztahů s Ruskem. K prezidentu Putinovi tak prezident Trump musí zachovat neutrální pozici co možná nejdéle – ale je otázkou, zda mu to jeho soupeři dovolí.

Čtěte ZDE: Trump otevírá ruskou frontu: Mastná brada pána Ukrajiny. Peking šikuje rakety a kupuje Hollywood. Skutečný nepřítel je uvnitř – jako vždy. Pláč zhrzených žen pod okny Bílého domu. Kdy nám začnou vybuchovat telefony?

Na ruských hranicích je připravena po zuby ozbrojená armáda USA (a její nohsledové z NATO) jako pohrobek Obamovy agresivní politiky. Roste napětí v Baltském a Černém moři. Stačí jeden zbloudilý dron, raketa, potopená loď - a vzplane konflikt.

Válka, to je přesně to, po čem Deep State zoufale touží: Po válce, která vytvoří poptávku po amerických zbraních, vrátí do hry nezbytnost existence NATO - a odehraje se mimo území USA (což je absurdní předpoklad, protože poté už světový jaderný konflikt nic nezastaví). Záminka už existuje – je jí údajný, důkazy nepodložený vliv ruských hackerů na americké volby.

Nehledě na to, že žádná ruská hrozba není, ani důkaz o vměšování Ruska – musí Deep State kout toto železo, které rozžhavil. Nenechat Trumpa ani chvíli vydechnout, přesněji řečeno - co nejdřív ho zardousit.

Prubířským kamenem Trumpova postoje k Rusku bude jeho názor na tzv. "anexi" Krymu. Není žádná anexe Krymu, je jen mírumilovné referendum které přišlo poté, co USA agresivní barevnou revolucí obrátily Ukrajinu v trosky.

Pokud se Trump nechá vmanipulovat ke stanovisku, že je normalizace vztahů s Ruskem možná jen tehdy, pokud Rusko vrátí Krym, je vyhlídkám na mír konec. Když to ovšem Trump neudělá, bude pod neustálým tlakem obvinění, že je loutkou Kremlu, a dříve či později za to bude "potrestán".

Proces impeachmentu už začal

Důvody pro impeachment (proces vedoucí k dovolání) prezidenta Trumpa lze ve virtuální realitě vytvářené a potvrzované složkami Deep State najít snadno. Například: Vlastizrada, spiknutí, ohrožení bezpečnosti státu, střet zájmů.

Vlastně stačí jen vytáhnout z propadliště dějin kauzu bývalého šéfa Trumpovy volební kampaně Paula Manaforta, který musel odstoupit poté, kdy ho média obvinila, že obchodoval se svrženým ukrajinským prezidentem Janukovyčem. Odtud vede oslí můstek, široký jako dálnice: Trump – Manafort – Janukovyč – Putin – hackeři.

K impeachmentu prezidenta USA (v historii byli tomuto procesu podrobeni dva prezidenti – Andrew Johnson a Bill Clinton, ale oba vyvázli) je třeba nejprve nadpoloviční souhlas Sněmovny reprezentantů. Zde mají Republikáni pohodlnou většinu, ale spoléhat se na ni by bylo bláhové, protože "bezpečnost státu" je víc než "stranická příslušnost".

Klíčové rozhodnutí je následně v rukou Senátu, kde je třeba k uznání viny souhlas dvoutřetinové většiny přítomných. K odvolání Trumpa by tak stačilo pouhých 67 hlasů. Tedy: všech senátorů Demokratické strany (46), nezávislých (2) a 19 hlasů republikánů (celkem jich je 52). Vzhledem k velkému zákulisnímu vlivu skupiny kolem válkychtivého rusofobního senátora McCaina není oněch 19 republikánských hlasů úplně nereálných.

Trump se několikrát pokusil ruského břemene zbavit – upřením pozornosti na Čínu a její (prokazatelné) hackery, nebo možností spolupráce s Ruskem v boji proti terorismu. Pěkný pokus, ale média na to neskočila, a dál zatvrzele vytvářejí iluzi, že je Putin větší zlo než terorismus. Čímž se dostávají do vývrtky - Byl to snad Putin, kdo zbořil mrakodrapy 11. září?

Trump byl několikrát vystaven odpudivé otázce, zda souhlasí s tvrzením, že je Putin vrah (a nikdy na to nekývl). Jako by bylo třeba souhlasu, že "zlo je jinde". Jako by bylo třeba - k výkonu funce prezidenta USA - zapomenout na to, že největším válečným zločincem 21. století je Obama s krví statisíců mrtvých na pazourech.

Čtěte ZDE: Ruská operace u hranic Aljašky: Odpověď na tanky u Kaliningradu? Američtí hackeři v akci. Kam zmizel Eskymák, který rodil Obamu? Trump opět v kleštích senátora McCaina. To nám ten rok pěkně začíná!

Šílená realita USA

Proces impeachmentu Trumpa už zapouští kořeny. Pod petici za odvolání prezidenta se podepsalo takřka milión Američanů. Taková petice stačí jako podnět, aby se Sněmovna reprezentantů začala Trumpovým odvoláním zabývat - a s vysokou pravděpodobností se to i stane.

Ve Sněmovně již vystoupil poslanec za Demokratickou stranu (vysoce pokrokový, neboť má "manžela") a demonstroval, že je Trump prý v jasném střetu zájmů. Učinil tak mimořádně groteskním způsobem, který však plně zapadá do šíleného rámce současné americké reality.

Ukázal na mapě sedm států, jejichž občanům prezident zakázal vstup do USA, neboť znamenají hrozbu terorismu. Poslanec poukázal na to, že v žádném z těchto sedmi států Trump nemá hotel. Což je, podle něj, krajně znepokojivé, a vyzval Trumpa k okamžité nápravě. Pokud se tak nestane, apeloval na kolegy poslance, je třeba začít jednat.

Bizarní? Ano, ale o to tu přece nejde.

Po Trumpově impeachmentu by ho nahradil ve funkci viceprezident Mike Pence, který establishmentu plně vyhovuje - mimo jiné proto, že považuje Rusko za hrozbu. Možností je i zrušení výsledků voleb (důkazy o "devastujícím" vlivu ruských hackerů na volby již dodala CIA). O prezidentovi by pak mohl rozhodovat nově svolaný sbor volitelů, nebo Senát.

Obě možnosti by dostaly zpátky do hry Hillary Clintonovou - a Trumpovy ozbrojené příznivce patrně do ulic. Risknou si to "bažiny"?




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky