Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Ondřej Höppner: Vrtěti Nagyovou aneb Proč nevěřím, že kauza údajné milenky premiéra nemá politické pozadí
Popisek: Nečas a jeho parta | Autor: Žertovná koláž: Ondřej Höppner

Ondřej Höppner: Vrtěti Nagyovou aneb Proč nevěřím, že kauza údajné milenky premiéra nemá politické pozadí

17. 6. 2013

Tisk článku

Ondřej Höppner Bizarní milostný trojúhelník premiéra, jeho milenky a „překážející“ manželky patří na stránky románů pro ženy, ne do politiky. Tento příběh neměl být příčinou pádu vlády, ať už byla jakákoliv.

V okamžiku, kdy podal premiér Nečas demisi, legitimizoval tuto politicko - policejní frašku a potvrdil, že byl slabým premiérem. Volební boj (volby se zatím mají konat na jaře 2014) bude zřejmě mnohem drsnější, než na jaký jsou zvyklí i ti nejotrlejší z nás, co stále ještě chodíme k urně.

hop

Pravici hrozí největší volební výprask od roku 1989, takže se zřejmě budou dít věci. Docela pěkně to vystihl hokejista Jaromír Jágr, který je sice daleko za mořem, ale zase má tah na branku: "On Klaus věděl, proč vyprazdňuje věznice".

První volební láska, první sledovačka, první klepeta, první virtuální kauza, první premiér podává demisi, první vláda se poslušně hroutí. Přitom se to dalo řešit padákem vojákovi, před kterým se třásli bubáci z Talibanu, ale on sám se bál paní, co podezřele často mění barvu vlasů.

Pekáč

V úterý premiér oznamuje rozvod a už ve středu zasahují u jeho milenky muži v kuklách. Zásah policie je uspěchaný a nepřipravený. Důvody vratké. Lobbisté podřimují na Jadranu. Zlato stydne v sejfu. Na trafiky za poslušnost už roky padá prach. Působí to celé dojmem jakéhosi trapného nedorozumění. Nespletli si dveře?

Silný premiér by čekal na rozhodnutí soudu a neskládal by zbraně hned.

Máme tu tři různé kauzy na jednom pekáči, je to jako dort, který upekli pejsek s kočičkou a když se nedívali, zežral jim ho pes, kterého teď bolí břicho. Není divu, že kňučí, nedalo by se to sníst ani každé zvlášť. A nad tím vším se vznáší boubelatý duch snaživé úřednice, která si nejspíš spletla vojenskou rozvědku se sňatkovou kanceláří.

Vzpomínáte? Zpráva byla zveřejněna jen několik hodin před volbami a obsahovala mimo jiné nepravdivou informaci o sexu Jiřího Paroubka na jachtě s dětmi zbohatlíka Ďurička.

Připomeňme, že ministra Kubiceho jmenovala do čela ministerstva vnitra vláda, jejíž pád nyní způsobil. Kauza Nagyová není očistou ODS, je to jednosměrná letenka do pekla. Petr Nečas, zřejmě nejnudnější premiér všech dob, se stal přes noc (ze středy na čtvrtek) veřejným nepřítelem číslo jedna, i když do té doby čím dál tím víc, chudák, připomínal neškodné razítko.

A lidová tvořivost nese první ovoce a jako lampión naděje svítí nám, ukázněným voličům, na ponurou cestu urnovým hájem: Když nemůže Rath do vlády, musí vláda za Rathem.

Jediný subjekt, pro kterého je v této trapné kauze odpovědí na otázku Cui bono, je ten "první čistý vpravo". Rázný krok už TOP 09 udělala na pražském magistrátu, když vyštípala primátora z ODS a nahradila ho vlastním adolescentem. "My nejsme ODS" zní vzkaz voličům po radničním puči. Pro TOP 09 je pád ODS v dlouhodobém horizontu (do voleb) vlastně dobrá zpráva, pokud se k tomu postaví přiměřeně zdrženlivě.

Tisk

Klíčovou roli nejen v kauze Nagyová hrají tištěná média. Ani ne tak Blesk (suveréně nejčtenější titul), ale Mladá fronta Dnes (potýkající se stejně jako ODS se strmě klesajícím zájmem publika). Podpora TOP 09 od Mf Dnes je zcela zjevná a vlastně ani nijak neskrývaná. Toto periodikum se už dávno vzdalo snahy o objektivní politické zpravodajství a zcela se převtělilo v tzv. vlivové médium s jasnou preferencí doprava.

Vlivové médium převlečené za zpravodajské noviny je ještě horší než lobbista převelečený za politika nebo funebrák za kominíka. Zákulisní hráči se prý již netají tím, že mají Mf Dnes „zmáknutou“ a „poslat Kmentu“ mohou kdykoli a na kohokoli si vzpomenou.

Korupční kauzy už nebudou objasněny ani když se chopí moci ČSSD.

Pokud se případ Nagyová skutečně odehrává na politickou objednávku a za podpory Mf Dnes, jde o záležitost ještě pozoruhodnější než tzv. Kubiceho zpráva, která (údajně na objednávku ODS na stránkách Mf Dnes) v roce 2006 zásadním způsobem ovlivnila volby v neprospěch levice. Vzpomínáte? Byla zveřejněna jen několik hodin před volbami a obsahovala mimo jiné absurdní informaci o sexuálních hrátkách Jiřího Paroubka (ČSSD) na jachtě s dětmi zbohatlíka Ďurička.

Ocas

Zatímco je veřejnost masírována banálním příběhem úřednice, která se chtěla nejspíše vdát za premiéra a vzala to za špatný konec, zůstávají skutečně závažné korupční případy bez povšimnutí nebo jsou zameteny pod koberec. Nebudou už nikdy objasněny, samozřejmě ani tehdy, až - pokud - se chopí moci ČSSD.

Premiérova milenka Jana Nagyová, která s despektem mluvila o novinářích jako „psech, kteří chtějí žrát“, se tak nejspíše sama stala psem, kterým zavrtěl cizí ocas.

galerie




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky