Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Češka ubodaná v Egyptě: Galerie neschopnosti ministerstva zahraničí a médií. Nečekané souvislosti s případem Petra Kramného. Klíčový důkaz na vodě. Už padají trestní oznámení na soudní znalce

Češka ubodaná v Egyptě: Galerie neschopnosti ministerstva zahraničí a médií. Nečekané souvislosti s případem Petra Kramného. Klíčový důkaz na vodě. Už padají trestní oznámení na soudní znalce

31. 7. 2017

Tisk článku

Ondřej Höppner se podivuje nad dramatickým obratem českých mainstreamových médií k otázce odbornosti egyptských lékařů.

Smrt Češky ubodané v Egyptě ukázala nejen stupňující se nenávist islamistů vůči Evropanům, ale odhalila také tragický stav českých mainstreamových médií. Jejich funkci, jak se opět ukázalo, plně vystihuje citát z filmu Avatar: "Čůrají nám na hlavu a ani se to nesnaží vydávat za déšť."

Média na tomto případu znovu ukázala schopnost šířit "fake news", které by měly přimět Chovancovo "dezinformační komando" vtrhnout do redakcí se zapálenými pochodněmi. To však samozřejmě cudně mlčí a za peníze daňových poplatníků dál horečně vykazuje svou ne(činnost) především v oblasti archivnictví.

Jak se média pletla

A tak jsme se nejprve dozvěděli, že 14. 7. zaútočil na pláži v Hurghadě muž a kromě toho, že dvě ženy zabil, také "lehce zranil" na noze Češku, která byla ošetřena v místní nemocnici. O den později přišla zpráva, že vlastně nebyla lehce zraněná na noze, ale těžce, a to na zádech.

Až deset dní po činu česká média uvedla, co se vlastně stalo. Češka utrpěla nejméně šest bodných a řezných ran v horní polovině těla, na hrudi a na zádech. O pár dní později (27. 7.) v důsledku těchto zranění zemřela.

Tím však tragická mediální estráda zdaleka nekončí. Den poté rozšířil český mainstream zprávu, že do Egypta míří český soudní lékař, který má rozhodnout, zda pitva proběhne tam, nebo u nás. Nikdo si nepoložil otázku, jak může český lékař rozhodovat o tom, co se stalo na území cizího státu. A tak přišlo záhy dementi: Pardón, ale žádný český soudní lékař vlastně do Egypta nejede, natož aby o něčem rozhodoval.

Do Egypta však odletěla skupina českých odborníků, kteří měli zhodnotit práci egyptských kolegů. Jejich verdikt zněl: "Udělali, co mohli." Téhož názoru byl otec zavražděné: "Chtěl bych poděkovat všem doktorům v Egyptě i českým lékařům. Všichni udělali maximum," řekl.

To ovšem rozhodně nelze říci o českém ministerstvu zahraničí, jehož role v celé kauze je stejně tristní, jako tomu je u českého mainstreamu. Ministerstvo zahraničí mělo přece už dávno zařadil Egypt na seznam zemí, do kterých varuje před vycestováním.

Po sebevražedných útocích proti Koptům je totiž v Egyptě (od 9. dubna 2017) vyhlášen výjimečný stav. Četné organizace, monitorující aktivitu na islámistických webech, rozesílaly varování už v květnu, že Islámský stát vyzývá k útokům proti nezahaleným turistkám zejména v Egyptě. Bezpečno je pro turisty v Egyptě jen v rezortech, které jsou za vysokou zdí a s ostře střeženým přístupem z moře.

Egypt je mimo tyto rezorty pro turisty nebezpečnou, občanskou válkou rozvrácenou zemí. Podobně jako další země arabského světa se jen ztěžka vzpamatovávají z krvavé série barevných revolucí, řízených Spojenými státy, tolik vychvalovaných tehdejším ministrem zahraničí Karlem Schwarzenbergem.

Patrně to tedy nebyli egyptští lékaři, kdo by nesl vinu na smrti české turistky. Což ovšem českým mainstreamovým médiím, nejde pod fousy, a vůbec to nezapadá do jiného případu, kdy v Egyptě (také v Hurghadě) zemřely dvě Češky: Monika a Klárka Kramné. Je důležité si to v těchto souvislostech připomenout.

Čtěte ZDE: Lidské právo v Nové Evropě: Svoboda terorizovat. Proč jsou deportace tabu? Británie: Zločinci drtivě vítězí nad MI5. 23 tisíc džihádistů připraveno k akci. Rozhodl se náš kontinent k sebevraždě?

Nečekaná odbornost Egypťanů

V této kauze byla totiž role (a schopnost) egyptských lékařů podle českého mainstreamu zcela odlišná. Nešlo o odborníky, před kterými je třeba navzdory neúspěchu hluboce smeknout – byť šlo v obou případech o lékaře v Hurghadě a Káhiře - a možná dokonce i o stejné osoby.

V případě Petra Kramného byli podle českých médií a celého policejně soudního systému zcela nekompetentní, šlo spíše o takové beduíny, kteří nemají skalpely, ale klacíky, a místo do nemocnic se uchylují do stínu pyramid. Proto na závěry egyptských lékařů, nyní tolik ceněných jejich českými protějšky, nebyl v případě Kramný brán žádný zřetel.

Místo podrobné pitevní zprávy z Egypta české soudy v případě Kramný raději přihlížely k nové pitvě z Ostravy, která měla k dispozici již jednou pitvaná těla, navíc ve stádiu rozkladu a zbavené celého trávicího traktu.

Policejní zpráva egyptských vyšetřovatelů z místa činu české soudy tehdy vůbec nezajímala – raději pracovaly z verzí české policie, která ovšem na místě činu vůbec nebyla.

Nabízí se otázka, proč jsou v případě ubodané Češky popisováni egyptští lékaři jako špičkoví odborníci a v případě Petra Kramného jako nesvépravná skupinka nomádů z delty Nilu?

Kdyby totiž na závěry egyptských lékařů a vyšetřovatelů v kauze Kramný byl brán zřetel, musel by být případ uzavřen tak, jak určili oni, tedy, že šlo o "smrt v důsledku otravy neznámou látkou".

Ani jedinkrát egyptská strana nezmínila jako příčinu smrti Moniky a Klárky Kramných elektřinu. Petr Kramný byl v Egyptě vyšetřován jen jako svědek. Tam se případ stal, a tam byl také uzavřen. Tečka.

Česká verze o vraždě elektřinou byla od začátku postavena na chabých domněnkách a věrohodnost jí měla dodat až zpráva soudem určených znalců. Jejich závěry však mají trhliny, které se s postupujícím časem ještě zvětšují. A co hůř - zřejmě zasahují i do ostatních kauz. Například při likvidaci znalce Matlacha, jehož posudek mediálně - policejně - soudní verzi nepodpořil. Matlach byl následně dehonestován i v kauze "Sestry smrt" z Nymburka. A hle - zdravotní sestra podezřelá ze spáchání šesti vražd byla omilostněna, a teď žádá po státu odškodné tři milióny.

Čtěte ZDE: Kauza Kramný: Nejvyšší soud drží basu. Šokující zákulisí případu započatého mediálním lynčem. Proč musí pykat za něco, co asi neudělal? Klíčový důkaz je podvrh - vědí to všichni a všem je to jedno

Trestní oznámení na znalce

Spolek Šalamoun, zabývající se podporou nezávislé justice, podává v těchto dnech trestní oznámení na znalce v oboru soudního lékařství, kteří vypracovávali znalecké posudky v trestní věci Petra Kramného a to MUDr. Margitu Smatanovou, MUDr. Pavla Dokoupila a Doc. MUDr. Františka Vorla pro důvodné podezření ze spáchaní trestného činu za nepravdivý znalecký posudek s trestní sazbou 3 až 10 let.

Nejde o žádný výstřel do vzduchu z pušky fanoušků neviny Petra Kramného, ale o poctivě a důkladně "vyfutrovaný" názor. Spolek Šalamoun má k dispozici nově stanovisko pěti expertů, jejichž pověst a odbornost vysoce přesahuje výše zmíněné znalce.

Experti spolku Šalamoun se po mnoha peripetiích dostali k nekroskopickým vzorkům srdcí obou žen, tedy k údajnému "klíčovému důkazu", že došlo ke smrti v důsledku působení elektrickým proudem – čímž se česká média - a policie a justice v jejich vleku - dostala oslím můstek k závěru, že je Petr Kramný vrah.

Vzorky zadržoval Ústav soudního lékařství v Ostravě v čele s MUDr. Igorem Dvořáčkem, který celým případem prostupuje jako duch. Odmítal důkazy vydat i přes soudní příkaz a pomohla až interpelace v parlamentu.

Záhy se ukázalo, proč. Vzorky srdcí, tedy "klíčový důkaz", že je Petr Kramný vrah, totiž podle znalců nedokazují, že došlo k působení elektřiny. Kupodivu jsou vzorky jen tři, ostatní se ztratily, nebo nikdy neexistovaly. Navíc jsou špatně označené (vzorek Moniky má číslo Kláry a naopak) a jejich snímky ve spise jsou na počítači upravenou kopií.

Ve světle všech dostupných faktů nezbývá než souhlasit se závěrem spolku Šalamoun, že "trestní věc Petra Kramného je největší justiční zločin ze známých kauz, které na svém občanovi spáchala česká justice." Dodejme, že nejen justice, ale také policie, která všechno justici "připravila" a mainstreamová média, která kolem vytvořila propagandu jako z červené knihovny.

Petr Kramný je ve znění obžaloby nevinen. Nezabil svou ženu a dceru elektrickým proudem. Média si jeho příběh vybrala, protože se jim hodil.

Ve filmu Avatar říká Jake, když hledá svého draka: "Jak poznám, že si mě vybral?" Neytiri: "Bude tě chtít zabít." Jake: "Tak to je bezvadný."

Oba "egyptské" případy usmrcených českých žen prostě na hony daleko "zapáchají". Každý jinak - ale podstata je vlastně stejná. České úřady manipulují veřejností - a hlavní média jim v tom jdou na ruku. Vypadá to, jako by šlo o "faraonská prokletí" - tolik populární v dobrodružných filmech.

Jenže tohle je realita. A řešení bude daleko prostší: "Někdo" rozehrává dosti ohavné hry. S životy našich spoluobčanů.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky