Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Podzemní město na Kavkaze: Co zde hledali Hitlerovi vědci? Nacházíme stále nové komplexy. Svědectví o neznámé civilizaci? Dunivý zvuk se ozývá na různých místech světa. Příbuzní egyptských pyramid?

Podzemní město na Kavkaze: Co zde hledali Hitlerovi vědci? Nacházíme stále nové komplexy. Svědectví o neznámé civilizaci? Dunivý zvuk se ozývá na různých místech světa. Příbuzní egyptských pyramid?

29. 12. 2017

Tisk článku

Redakce Protiproud přináší další poznatky o tajemných stavbách minulosti, okolo nichž je více otázek, než odpovědí, a které mohou vrhnout nové světlo na historii lidstva

Není to tak dlouho, co byl na severním Kavkaze objeven systém záhadných podzemních staveb. Vedle toho v Kabardsko-Balkarsku, poblíž vesnice Zajukovo, byly odkryty tajemné mnohakilometrové tunely. Vědci naznačují, že spojovaly starověká osídlení, která existovala na naší planetě před mnoha tisíci lety. Je zajímavé, že všechny místní tunely jsou soustředěny kolem obrovské podzemní stavby ve tvaru převrácené pyramidy...

Po mnoho let jsme pátrali, vyjížděli na místa údajných podzemek a vyslýchali starousedlíky,“ říká Vadim Černobrov, vedoucí Všeruské národní vědecko-výzkumné asociace Kosmopojisk. – „A tu, na podzim předloňského roku, jsme se dostali na místo, kde se podle příběhů stařešinů nachází podzemní Staré město. Není to podobenství, ale doslovný překlad z místního dialektu. Starousedlíci říkají, že je postavili lidé, kteří zde žili před nimi. Kdo to byl, jaký národ, to dnes neví nikdo.

Objekt se nachází v nadmořské výšce asi 1000 metrů. Místní obyvatelé ukázali výzkumníkům jednu malou díru v horách. Vstup je velmi úzký – o průměru asi 30 cm. Průvodce řekl, že mezi místními obyvateli se traduje legenda: Vstoupíte-li tam, dostanete se do obrovského města, kde jsou náměstí, ulice a domy, ale nejsou tam žádní lidé. Ve skutečnosti se však výzkumníci ocitli v rozsáhlých podzemních prostorách, které se postupně rozšiřují a táhnou do hloubky desítek, možná i stovek metrů.

Když vědci začali zkoumat oblast kolem otvoru, objevili širokou rozsedlinu. Možná to byl hlavní vchod do podzemí, protože pokud předpokládáme existenci podzemního osídlení, je nepravděpodobné, že by jeho obyvatelé prolézali úzkou dírou. Pokud se ovšem oním otvorem spustíme, můžeme se dostat na „hlavní ulici“. V předloňském roce se to kvůli počasí nepodařilo, proto výzkumníci přesunuli sestup na příhodnější období. Nicméně učinili v místní lokalitě ještě druhý objev: nedaleko od údajného Starého města byl nalezen další vchod. Narazil na něj horolezec a speleolog Artur Žemuchov, který si svým cvičeným okem horala všiml neobvyklé prohlubně.

Nekonečný podzemní labyrint

Svrchu jsou navaleny kameny, rostou tam keře a na pohled je to obyčejná nora, jakých je v zemi vidět nespočet. Ale Artur si všiml, že dírou protahuje silný průvan vzduchu. Tudíž v zemi musí být velká dutina. Začal díru rozšiřovat a dostal se do obrovské šachty, která vedla kamsi do temnoty. Sám se tam neodvážil vlézt, proto přizval celý oddíl speleologů. Spustili se do šachty a brzy pochopili, že konec podzemní dutiny je v nedohlednu.

První věc, která jim padla do oka, byly nosné stěny šachty, zjevně umělého původu,“ říká Vadim Černobrov. „Jsou vystavěny z rovných kamenných bloků přibližně stejné velikosti jako kvádry v egyptských pyramidách a rovněž vyskládány jsou stejnou technologií – jeden na druhém. Každý z nich váží 50-100 tun, jsou perfektně opracovány, ačkoliv čas na nich zanechal rýhy a trhliny.“

Co je to za tajemné zdivo? Neexistují stopy betonu ani jiné malty, stejně jako v egyptských pyramidách. Jak staří stavitelé sestavili bloky dohromady, to se vymyká našemu chápání, nicméně stojí už tisíce let a spárami mezi bloky neprojde jehla.

Když se speleologové spustili do podzemí, objevili podivný pilíř. Doslova visel ve vzduchu, ale přitom byl pevně spojen se zdí. Podzemí má podle všeho kolosální rozměry, lidem se zatím podařilo prozkoumat jen malou část. Pokročili do hloubky 100 metrů. A uvázli v úzkých škvírách a dutinách.

Čtěte ZDE: Arkaim: Tajemné praměsto za Uralem. Starší než Trója a egyptské pyramidy? Obří kruhy a největší observatoř na světě. Jde o epochální objev? Máme co do činění s Hyperborejci?

Centrum energie?

Fakt, že toto podzemí není určeno k životu lidí, se stal zřejmý, když průzkumníci probádali celou dostupnou část vnitřních prostor. Ukázalo se, že je protkáno úzkými prostupy, jimiž by se ani dítě neprotáhlo, a malými otvory, kam se sotva vtěsná lidská ruka. Každá taková miniaturní dutina prochází daleko do hlubin země: světlo od svítilen na dno nedosáhne. Co je to za stavbu? Vědci dospěli k názoru, že podzemní pyramida má technologický, nikoliv sakrální účel. Vypadá jako nějaký obří stroj, inženýrská struktura neznámého účelu.

Může jít o nějaký druh rezonátoru, nástroj pro seismologický výzkum, průzkum, těžbu nebo generátor energie,“ říká Černobrov. „Přesně to říci nedokážeme, na světě nebyl dosud nalezen žádný analog“. Mnoho lidí napadá analogie s tajemnými dutinami uvnitř egyptských pyramid, které také nejsou určeny pro pohyb lidí. V principu se tudy člověk nemůže nikam dostat, ale staří stavitelé na ně přesto pamatovali. Tyto úzké díry také vedou do hloubky desítek metrů, ale proč a kam – to je velká otázka. Někdy končí řadou dveří s rukojetí, za nimiž se nacházejí prostory neznámého určení.

Existuje spousta verzí o účelu podzemních průchodů: „chladnička“ pro skladování potravin, obydlí starých Árijců, obří klimatizační zařízení, vzduchové potrubí. Nebo například gigantický generátor energie ... Máme důkazy, že během druhé světové války byli na těchto místech Kavkazu pozorováni badatelé z německého výzkumného ústavu SS „Ahnenerbe“, kteří zde, jak známo, hledali vstup do mytologického království Shambhaly. Říká se, že Hitler považoval Kavkaz společně s Tibetem za „místo soustředěné Síly" a „centrum řízení světa“. A právě z tohoto důvodu údajně toužil Kavkaz ovládnout.

Čtěte ZDE: Záhada bosenských čtverhranných kopců: Byly pyramidy již v době lovců a sběračů? Léčivé jeskyně a uzdravení cukrovkáři. Indiana Jones bojuje s archeology o granty. Šlapeme si po vlastní historii?

Gigantické planetární podsvětí

Vědci samozřejmě nezapomínají, že vedle pyramidy se nachází ono legendární Staré město. A předpokládají, že tyto dva objekty jsou nějak propojeny. Koneckonců například v Turecké Kapadokii, poblíž vesnice Derinkuyu, bylo nalezeno osmi patrovépodzemní město určené pro trvalé a pohodlné bydlení 40 až 50 tisíc osob. Měli tam obydlí, hospodářské prostory, bazary, obchody, zdroje zásobování vodou, studny a větrací šachty. Jedním slovem zázrak inženýrské technologie staré neméně než 4 tisíce let.

V současnosti je ve světě rozkopáno okolo tuctu podzemních měst, tři z nich se již staly turistickými atrakcemi. Přitom se ví, že některá města jsou navzájem spojena podzemními tunely běžícími na obrovské vzdálenosti – stovky kilometrů. Podle některých vědců zvláštní dunivý zvuk, který byl zaznamenán v různých částech planety, není nic jiného, než proud vzduchu v systému umělých podzemních komunikací umístěných v hlubinách země.

Pokud se ukáže, že pod vesnicí Zajukovo se opravdu rozkládalo podzemní město, může být pyramida považována za technickou instalaci, která zajišťovala jeho život. A pak „Zajukovský div“ bude dosud největší uměle vytvořená prehistorická stavba na území současného Ruska.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky