Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Výročí vraždy v Dallasu: Kennedy i Trump sovětskými agenty? Suchá voda a studená válka. Svět se ideologicky přepóloval. Putin a mimozemšťané v tom mají prsty. Rozuzlení historických paralel

Výročí vraždy v Dallasu: Kennedy i Trump sovětskými agenty? Suchá voda a studená válka. Svět se ideologicky přepóloval. Putin a mimozemšťané v tom mají prsty. Rozuzlení historických paralel

18. 11. 2018

Tisk článku

Petr Trombik před nadcházejícím 55. výročím jednoho z "nejslavnějších" a nejzáhadnějších atentátů zamýšlí nad řadou historických paralel, které jsou zcela současné

"Studená válka" je oxymóron, protimluv, asi jako "suchá voda". Můžeme mluvit o válce nebo míru, případně příměří. Pojem "studená válka" by nevymyslel ani Orwell. Tomu stačil dvojmysl "válka je mír" a "mír je válka". Zamysleme se nad tím, co se označuje jako studená válka a nad jejím průběhem od Churchillova projevu ve Fultonu v 1946 až po Reaganovu a Gorbačovovu Maltu v r. 1989. 

Soupeření mezi velmocemi nebylo v prvé řadě soupeření nějakých protichůdných ideologií, komunismu a demokracie. Jistě oba způsoby řízení společnosti mohly najít své zdůvodnění a ospravedlnění. Lidé však byli zabíjeni na obou stranách velmocenské barikády, bída a hlad byly také na obou stranách a pravda byla na obou stranách taky jen jedna. Byla to prostě koexistence a prosazování vlastních velmocenských zájmů SSSR a USA. Jen zájmy jsou trvalé, přátelé a nepřátelé nikoliv, zní teze zahraniční politiky USA. O demokratických ideálech a hodnotách řeč není, neboť ty trvalé nejsou a v čase se mění.

Ze studené je hybridní

Nechci bagatelizovat rozdíly mezi komunistickými a kapitalistickými státy. Havlovy hry se například v těch komunistických tehdy hrát nemohly. V demokraciích Havla dávali určitě častěji než Shakespeara. V demokratickém Mexiku, v jeho hlavním městě, zabila policie v srpnu 1968, před konáním Olympijských her, mnohem víc studentů než bylo obětí v srpnu téhož roku v celém Československu při potlačení rebelie tuzemských komunistů, proti těm moskevským, které se říká "pražské jaro" .  

Aspoň máme pro co žít a čemu věřit, bít se za pravdy a ideály a umírat za ně. Sledujte TV z Kavčích hor, ať víte o čem je řeč. Před 1. ani 2. světovou válkou "studená válka" nebyla. Ani před vynalezením střelných zbraní žádná studená válka nebyla i když se bojovalo jen studenými zbraněmi. "Studenou válku" snad musel vymyslet až nositel Nobelovy ceny za literaturu W. Churchill, když spustil "železnou oponu". Byl to velký britský literát.

Na ukončení "studené války 1.0" a jejím současným znovuobjevením se jako "studené války 2.0", což je nově pojmenováno jako "hybridní válka", si můžeme uvědomit nesmyslnost ideologického zdůvodnění soupeření obou velmocí na případě našeho současného nejvýše postaveného generála Petra Pavla. 

Čtěte ZDE: Rozklad USA postupuje: Na počátku úpadku byl Vietnam. Proč Amerika plodí bídu? Od demokracie k finanční oligarchii. Kapitoly z dekád, kdy se lámal chleba. Útok na Sovětský svaz, dělníky i produktivní ekonomiku

Šavel a Oswald

Jako důstojník Československé lidové armády, která byla spolehlivou součástí Varšavského paktu, byl připraven na povel z Kremlu pochodovat až k Atlantiku, svrhnout demokracii i kapitalismus u svých současných chlebodárců a nastolit v západoevropských státech komunismus sovětského střihu. Na Věrnost Československé lidové armádě i jejím spojencům přísahal.

Nyní už jako vysoký důstojník NATO je připraven vést vojska v "hybridním míru" na Moskvu, asi proto, že v Rusku byl komunismus svržen. A tak jako viděl předtím hlavní hrozbu v NATO, nyní vidí hlavní hrozbu v Rusku. Možná, že se před rokem 1989 jmenoval Petr Šavel a spadl z koně jako apoštol Pavel před svým prozřením. To by hodně vysvětlovalo, ale ne vše.

Svět se nám ideologicky přepóloval, tak jako se občas přepóluje geomagnetické pole zeměkoule. Kompasová střelka jménem Petr Pavel se nám podle toho přesměruje opět správným směrem i když úplně opačným. Tak se tomu novému směru nedivte. Takový kompas však neukazuje směr Sever-Jih, ale Dobro-Zlo, případně Pravdu-Lež, Hrozbu-Ochranu před ní. To je rozdíl mezi geopolitickým a geomagnetickým polem. Geomagnetické přepólování hrozí vždy pozemskou katastrofou a co říkají „geopolitici“ si můžeme v blízké budoucnosti lidstva ověřit na vlastni kůži.

Teorii "studené války" bylo nutné probrat obšírněji, aby byly lépe pochopitelné důvody atentátu na J.F.K. jako charakteristické události jejich dějin. Teorií o zavraždění presidenta Kennedyho v Dallasu je mnoho, počínaje oficiální verzí, dle které podivná osoba jménem Lee Harvey Oswald střílela na presidenta z různých míst současně, z karabiny, ze které se předtím ani potom nikomu tak rychle nepovedlo mířit, střílet a strefit. Oswald střílel mimo jiné i ze svého pracoviště, což je opravdu mimořádně rafinované.

Oficiální verzi o zavraždění amerického presidenta věří kupodivu okolo 20% Američanů. Divím se, že tolik. Spíš bych uvěřil teorii, že Oswald byl mimozemšťan, protože ovládal bilokaci. Pro stručnost článku nebudu referovat podrobně všechny teorie atentátu. Jsou všechny všeobecně známé. Nově interpretuji jen jednu z nich, pomocí jejího nového zdůvodnění, v němž hraje nová teorie studené války zásadní roli.

Nejoblíbenější prezident

Jedna z teorií tvrdí, že v atentátu měla prsty CIA a FBI. Předložená teorie tvrzení nezpochybňuje, jen uvádí nové zdůvodnění odstranění presidenta. Nešlo o hrozbu sesazení šéfů obou agentur, kteří vždy byli a jsou nejschopnější ze schopných.

Jaký je tedy ten důvod? J.F.K. byl ve skutečnosti sovětský agent, právě tak jako je nyní ruským agentem D. Trump. Ale v CIA a FBI Kennedyho tehdy včas prokoukli a konali v Dallasu dřív, než bylo pozdě. D. Trumpa sice také odhalili a neustále odhalují, ale konat prozatím nestihli.

Co pro uvedený důvod k atentátu na Kennedyho mimo jine svědčí? Kennedy se stal nejoblíbenějším presidentem USA až po své tragické smrti. Dallaský atentát měl a má dobré publicisticko-umělecké „píárko“. V krátkém období své presidentury toho moc nepředvedl. Kromě zatažení USA do Vietnamu odpovídal za totálně zpackanou invazi na Kubu, za pokus o vylodění v Zátoce sviní. Tahle akce CIA byla opravdu „svinsky“ zpackané zahraničněpolitické fiasko. Vietnamská katastrofa US Army se ještě v plné kráse neprojevila. Úspěch z přistání na Měsíci, které vyhlásil J.F.K. jako svůj cíl, byl ještě daleko a zněl lákavě především pro německé vědce v NASA, respektive pro režiséry a kulisáky v Hollywoodu.

J.F.K. zoufale potřeboval úspěch, aby se v blížících prezidentských volbách před americkými voliči předvedl. V předchozích volbách vyhrál nad R. Nixonem jen minimálním počtem hlasů, protože v TV debatě byl lépe nalíčen. J.F.K. potřeboval ohromující úspěch v zahraniční politice, v čemž mu mohl pomoci jen Nikita Chruščov. A také mu pomohl i když Fidela tím dost zklamal. Ale každý špás něco stojí a co teprve mít svého člověka v Bílém domě!

Čtěte ZDE: Hybridní válka: Jaké přesně používá metody? Rusko musí být zničeno! Poznáme, až se povede proti nám? Heartland a obchvat anakondy. Západní cyklus dějin se završuje. Skončí Putin u reklamy na pizzu?

Krize nekrize

Jak to mělo proběhnout? Pamětníci si vzpomenou, že SSSR tehdy ohrozil bezpečnost USA raketami na Kubě. USA sice měly obdobné rakety v Turecku, ty však SSSR určitě neohrožovaly. Probíhala tedy "kubánská krize". Svět byl prý na pokraji války. Chruščov rakety na Kubě nemaskoval, přepravovali je na lodích, tak aby byly viditelné. Ani plachtou je snad nepřikryli! Těžko je šlo přehlédnout. Kennedy mohl akutní sovětskou hrozbu ukázat národu a světu. 

Kennedy pak zmužile jednal jako správný president a dal Chruščovovi ultimátum, aby rakety neprodleně a bezpodmínečně stáhnul. Sovětský vůdce všechny rakety poslušně a veřejně odvezl z Kuby a Kennedy slavně triumfoval, jak sovětskou hrozbu pevnou rukou odstranil a USA i zbytek světa zachránil. Znovuzvolení měl v kapse.

Současně však potichu recipročně stáhl své rakety z Turecka a požádal Chruščova, aby si tenhle ústupek USA vůči SSSR nechal pro sebe, protože pak by vítězství Kennedyho ve studené válce mohlo být vyloženo jako trapný kompromis. Kennedy předvedl svaly a který americky volič by ho neobdivoval? Chruščov úspěch u vlastního publika v SSSR nepotřeboval, myslel si, že má Kreml pod palcem. Neměl, ale na rozdíl od Kennedyho aspoň přežil.

Rozuzlení

Myslíte, že tu studenoválečnickou frašku pro americké voliče, zvanou "kubánská krize" a demokratickou část světa neměl Kennedy s Chruščovem domluvenou? O nic míň, než měl Trump s Putinem domluvené ruské vměšování do amerického demokratického systému ve svůj prospěch.

Resumé: Chruščov připravoval znovuzvolení Kennedyho v blížících se volbách, CIA a FBI však včas ruského agenta v Bílém domě odhalily a v Dallasu konaly. Vítězství Trumpa ve volbách prosadil Putin. V CIA však „dallaské řešení“ zaspali, i když o ruském agentovi v Bílém domě určitě věděli.

Porážku Hillary Clintonové způsobili i mimozemšťané, protože mezi její důležité volební sliby patřilo úplné odtajnění informací o UFO. CIA ani FBI ji to nerozmluvily. I UFO však chtělo svého člověka v Bílém domě a Hillary jím kvůli tomuto volebnímu slibu nebyla.




Tagy článku

Doporučujeme

Dva scénáře katastrofy: Trumpova prohra a Trumpova výhra. Má Amerika ještě na výběr? Spolčení proti svobodě a demokracii. Miliony proudí přes hranice. Budou se státy bránit? Jak bude vypadat chaos? V biblických rozměrech

Dva scénáře katastrofy: Trumpova prohra a Trumpova výhra. Má Amerika ještě na výběr? Spolčení...

Rusko a Čína na koni: Úder Pekingu už i západnímu módnímu byznysu. Macron běsní. Pokuta za čínské tričko? Západ dostal padáka v Africe. Poučíme se od ní? A co s Fialou a pirátskou buržoasií? Do práce! To by byla teprve mela

Rusko a Čína na koni: Úder Pekingu už i západnímu módnímu byznysu. Macron běsní. Pokuta...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky