Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Evropská armáda: Proč Trumpovi najednou nevadí? Za vším hledej zbraňové kšefty. Dlouhé prsty amerických fondů. Jádro Čtvrté říše se rýsuje. Macronův napoleonský sen. Co na to podřadní členové unie?

Evropská armáda: Proč Trumpovi najednou nevadí? Za vším hledej zbraňové kšefty. Dlouhé prsty amerických fondů. Jádro Čtvrté říše se rýsuje. Macronův napoleonský sen. Co na to "podřadní" členové unie?

28. 11. 2018

Tisk článku

Vladimír Prochvatilov odhaluje pozadí projektu evropské armády EU jako procesu vytvoření jednotného evropského vojensko-průmyslového komplexu pod kontrolou USA

V Paříži se před pár dny setkal prezident USA Donald Trump s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem. Těsně předtím Trump označil za „velmi urážlivá“ Macronova slova o potřebě vytvořit evropskou armádu za účelem obrany proti „Číně, Rusku a dokonce i USA.“ „Možná by Evropa měla nejprve přispět svým spravedlivým dílem na financování armád NATO, již USA významně sponzorují!napsal Trump na Twitteru.

Amerického prezidenta urazilo Macronovo vyjádření ve vysílání rozhlasové stanice Europe 1, kde francouzský prezident mluvil o důležitosti vytvořit dnes jednotnou celoevropskou armádu a o tom, že Evropa se musí bránit převážně sama a nespoléhat přitom na Spojené státy.

Na setkání s Trumpem Macron silně zmírnil rétoriku, když poznamenal: „Není čestné, když dnes bezpečnost v Evropě zajišťují pouze Spojené státy ... Proto se domnívám, že Evropa musí mít větší možnosti a silnější obranu, aby mohla sdílet tento úkol. “Dále uvedl, že Evropa (používá tento termín jako by to už byl jeden stát) by měla zvýšit svůj podíl na výdajích na obranu v rámci NATO. Tím se Macron plně ztotožnil s Trumpem.

Odkud pochází idea evropské armády?

Myšlenka na vytvoření „evropské armády“ není nová a Macron není první, kdo ji předkládá. Ostatně Článek 42 Smlouvy o Evropské unii stanoví významnou vojenskou integraci v rámci EU. Diskuse o společných ozbrojených silách Evropské unie se zintenzivnila v roce 2014. K vytvoření jednotné armády EU vyzval předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker a předseda německého parlamentního výboru pro zahraniční politiku Norbert Röttgen. Podle Junckera tím, že si EU pořídí vlastní armádu, dá Rusku na srozuměnou, že má „vážný zájem na zachování hodnot Evropské unie“. Německá ministryně obrany Ursula von der Leyenová na Junckerovu podporu řekla, že prý v dohledné budoucnosti bude EU potřebovat svou vlastní armádu „ve světle krizí, jako je ta ukrajinská“.

V srpnu 2016 mluvil také maďarský premiér Viktor Orbán a jeho český protějšek Bohuslav Sobotka o nutnosti přistoupení k vytvoření společné evropské armády. Následně s návrhem na vytvoření jediné obranné aliance vystoupily 17. září 2016 na summitu EU v Bratislavě Německo a Francie. Myšlenku vytvoření evropské vojenské aliance podpořil i generální tajemník NATO Jens Stoltenberg v domnění, že to není v rozporu s rolí NATO. V září roku 2016 Francie a Německo připravily návrh na modernizaci evropské obrany, který předpokládá vytvořit jednotné velící středisko, zorganizovat sdílení materiálně technických zdrojů a zavést společný satelitní sledovací systém.

Čtěte ZDE: Čistá a plánovaná zrada: Společná armáda EU. Dovršení ztráty naší státní suverenity upečeno na Bilderbergu. Více muslimů do Evropy? Odzbrojení států i jednotlivců je nezbytné. Historie naléhavě varuje

Jádro unie

Iniciátory vytvoření jediné armády Evropské unie jsou Francie a Německo. Příprava již začala a jedinou otázkou je, kdy bude vytvoření celoevropské armády takříkajíc kodifikováno. Ale pravděpodobně to nenastane dříve, než bude završena integrace vojensko-průmyslových komplexů stávajících hegemonů EU.

Odchod Velké Británie z EU znamená začátek restrukturalizace „kolektivního Západu“: USA a Velká Británie na jedné straně a Evropská unie s tendencí stát se německou Čtvrtou říší na straně druhé. Integrace vojensko-průmyslových komplexů Německa a Francie, k nimž se samozřejmě připojuje také průmysl severní Itálie, vytváří svojí ekonomickou strukturou dle některých komentátorů francouzsko-německé „karolínské“ (podle podobného územního útvaru podléhajícího vládě Karla Velikého – pozn. PP) jádro Evropy.

K němu se mohou připojit nějakým způsobem i "Mladoevropané", například Polsko, Rumunsko, Bulharsko a Maďarsko. Anglie tradičně upřednostňuje povýšit se nad rozpory se svými kontinentálními konkurenty.

Armáda zbrojních gigantů 

V létě roku 2016 média uvedla, že francouzská státní společnost Nexter Systems SA a německá Kraus-Maffei Wegmann GmbH & Co. KG (KMW) vytvořily společný holding (tankový airbus), který se bude specializovat na výrobu obrněných vozidel, tanků a dělostřeleckých zbraní. Holding byl pojmenován KNDS (podle KMW a Nexter Defense Systems). Původní pracovní název Honosthor (kombinace jmen starověkého římského boha vojenské cti Honose a skandinávského boha hromu Thora) byl zamítnut: jména pohanských bohů války byla totiž až příliš zjevným odkazem na Třetí říši, v níž „osvícení“ árijci mávali Thorovým kladivem a vztyčením ruky kopírovali gesto římských legionářů.

49% akcií společnosti Kraus-Maffei Wegmann patří skupině Siemens AG, jejímiž menšinovými akcionáři s právem podílet se na výběru představenstva jsou světově největší americké investiční fondy The Vanguard Group a BlackRock. To znamená, že USA budou mít přímý přístup ke všem inovativním řešením evropského tankového airbusu.

Když v září loňského roku Macron oznámil, že byla konečně schválena fúze největší italské vojensko-námořní společnosti Fincantieri s francouzskou státní společností Naval Group, mluvil také o vzniku „vojensko-námořního airbusu“. A nedávno tiskový mluvčí Fincantier oznámil, že v blízké budoucnosti vznikne společný kapitál (společnosti Fincantieri a Naval Group budou vlastnit každá po 50 %), což bude první krok k vytvoření společné aliance. Obě společnosti již dříve spolupracovaly na stavbě obslužných lodí pro francouzské námořnictvo. V roce 2019 hodlají předložit plán modernizace torpédoborců třídy Horizon, včetně implementace systému řízení bitevní činnosti. 34% základního kapitálu Naval Group vlastní nadnárodní korporace Thales, jejímiž menšinovými akcionáři jsou jako v případě italské Fincantieri tytéž investiční fondy The Vanguard Group a BlackRock.

Čtěte ZDE: Evropská armáda: Budeme s vůdcem Emanuelem Bonapartem pochodovat tam a zase zpátky? Kouzlo otevření Overtonova okna. Fort Trump nebo Festung Merkel? Polské reparace? Válka, totalita a migrační migréna

Holding EADS

Letecký a kosmický průmysl vedoucích mocností Evropské unie se spojil již koncem dvacátého století. V roce 1998 schválily vlády Francie, Británie, Německa, Itálie, Španělska a Švédska projekt na vytvoření evropského leteckého a kosmického holdingu European Aeronautic Defence and Space Airbus Group (EADS). Podnik byl tvořen sloučením německé firmy Daimler-Benz Aerospace AG, francouzské Aérospatiale-Matra a španělské CASA (Construcciones Aeronáuticas SA).

EADS je druhý největší výrobce letadel na světě hned po Boeingu a druhá společnost v Evropě po firmě BAE Systems ve výrobě zbraní a vojenské techniky. EADS je jediným akcionářem společnosti Airbus S.A.S. zabývající se výrobou osobních, nákladních a vojenských dopravních letadel. EADS dále vlastní:

  • 100% Eurocopter (vrtulníky);
  • 100% EADS Astrium (satelity);
  • 50% ATR (turbovrtulová letadla);
  • 47% Dassault Aviation (stíhačky);
  • 46% Eurofighter GmbH (stíhačky);
  • 40% MBDA (rakety);
  • Airbus Military.

Je snad třeba ještě říkat, že spoluvlastníkem EADS je všudypřítomný americký fond Vanguard?

Trump na straně evropských průmyslníků

Spojení zbrojních korporací Německa a Francie je dle vnějších pozorovatelů v souladu se silnou tendencí k oživení tzv. „karolínského jádra“ staré finančně průmyslové aristokracie Evropy, z vnitřní perspektivy v jistém smyslu kopíruje model dvourychlostní Evropy. Ostří expanze tohoto zbraňového giganta směřuje na Východ, přičemž vytvoření jednotného evropského vojensko-průmyslového komplexu probíhá pod kontrolou USA - které budou těžit ze všech budoucích inovací evropské obrany.

Proto Donald Trump ponechal Evropanům Čtvrté říše volnou ruku v projektu organizace jednotné armády EU, jejíž páteří budou německé a francouzské divize.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky