Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Milion chvilek proti Donaldu Trumpovi: Liberálové ládují munici. Volby se blíží. Včera Putinova loutka, dnes odporný rasista? Hysterické mulatky v Kongresu. Rozkol se prohlubuje. Neutrpí Trump, ale Spojené státy

Milion chvilek proti Donaldu Trumpovi: Liberálové ládují munici. Volby se blíží. Včera Putinova loutka, dnes odporný rasista? Hysterické mulatky v Kongresu. Rozkol se prohlubuje. Neutrpí Trump, ale Spojené státy

27. 8. 2019

Tisk článku

Petr Akopov líčí nehorázné metody, které mají očernit Donalda Trumpa před prezidentskými volbami - jež se velmi podobají metodám našich vlastních "ochránců svobody a demokracie"

Trumpovi protivníci si lámou hlavu nad tím, jak zabránit jeho znovuzvolení v roce 2020. Místo „ruské stopy“, která nefungovala, bylo rozhodnuto zaměřit se mimo jiné na rasismus. Rozvíjení tohoto tématu nevyhnutelně povede ke konfrontaci v rámci americké společnosti, jež se stále více polarizuje. Ale to samozřejmě americké „antifašisty“ nezastaví.

Volební kampaň v USA je již v plném proudu, i když do voleb zbývá více než 14 měsíců. Volební otázka je pouze jedna – zda Demokraté (i když je přesnější mluvit o většině establishmentu, pověstných "washingtonských bažinách") dokážou přijít na to, jak zabránit téměř nevyhnutelnému znovuzvolení Donalda Trumpa.

Bez alternativy

Zatím se nerýsuje naděje, že se by se našel horký kandidát, který by byl schopen schopen Trumpa zastínit. V horším případě pro Demokraty bude jimi nominován bývalý viceprezident Joe Biden, v lepším případě jedna ze senátorek, které se v současnosti ucházejí o nominaci, případně socialista Bernie Sanders. Nicméně pouhou popularitou se jim porazit Trumpa nepodaří. Kavárny a bažiny tudíž sázejí na maximální démonizaci úřadujícího prezidenta, aby vůči němu vyvolali takovou averzi, že donutí maximální počet lidí přijít k volbám, a hlasovat proti němu. Jednoduše sázejí na protestní hlasování.

Dva roky byl hlavním tématem strašák „ruského vměšování“. Ten ovšem zemřel už na jaře, kdy byla zveřejněna zpráva zvláštního žalobce Muellera, a všechny pokusy o galvanizaci mrtvoly „ruského špiona Trumpa“ k ničemu nevedly. Ve skutečnosti museli Demokraté už dávno pochopit, že „ruská sága“ byla neúčinná a tím spíše nebude fungovat ve volbách 2020. Úporně se však dosud drželi absurdního mrtvého tématu. Teprve v posledních měsících si začali uvědomovat, že je čas téma změnit. Dobrým potvrzením toho je nedávný únik informací z vydavatelství New York Times.

Čtěte ZDE: Trump má soupeře: Zradí Biden partaj nebo víru? Falešná představa o tradičních politických stranách. Jen hlupáci stále důvěřují. Křesťanské principy na ústupu. Devatero deviací pro úspěšnou kandidaturu

Hon na čarodějnice

Před několika dny zveřejnil internetový portál slate.com přepis sdělení výkonného redaktora Deana Baqueta z New York Times (NYT) na setkání se spolupracovníky redakce:

„Od počátku činnosti Trumpovy administrativy se NYT zabývaly případem ruského vměšování. Tento příběh jsme odhodláni rozvíjet i nadále. Za tuto práci jsme obdrželi dvě Pulitzerovy ceny. A myslím, že jsme to dělali lépe než kdokoli jiný.

Pak ale přišla zpráva Roberta Mullera, v níž zvláštní žalobce nebyl schopen prokázat, že Trumpova volební kampaň v roce 2016 byla koordinována s Ruskem. Věřím, že to Donalda Trumpa politicky povzbudilo. Myslím, že nastala nová situace.

Postavili jsme práci našeho zpravodajského oddělení na jednom příběhu, a dělali jsme to opravdu dobře. Nyní se musíme přeskupit, aktivizovat zdroje a přeorientovat své zaměření, abychom předložili jiný příběh. Myslím, že nastal čas na změnu. The New York Times by měly psát podrobněji o vnitřních problémech USA, o tématu rasismu a dalších formách diskriminace.“

Čili nemá smysl dál psát o Trumpově spojení s Putinem. Ne proto, že by to nikdo nečetl (byť i zájem čtenářů poklesl, ale začalo to už mnohem dřív a nijak to nezabránilo antitrumpovským médiím zaměřit většinu svých materiálů na „ruskou ságu“), ale proto, že je nutné přejít na téma údajného Trumpova rasismu. Americký prezident samozřejmě na únik okamžitě reagoval a poznamenal, že „upadlé The New York Times byly chyceny na švestkách a nyní přecházejí od svého falešného ruského spiknutí k rasismu a honu na čarodějnice.

Téma „Trump a rasismus“ není nikterak nové. Americká média ho rozehrála už během volební kampaně v roce 2016, zejména po nepokojích v Charlottesville před dvěma lety. Tehdy tam došlo ke střetům mezi pravicí a Antifou a Trump odvážně odmítl odsoudit pouze jednu ze stran – totiž pravici. V posledních měsících hovory o Trumpově rasismu zaujímají v americké mediální agendě stále důležitější místo. A přiznání redaktora The New York Times pouze potvrzuje, že v protitrumpovské kampani dochází k obratu.

Úder pod pás

Trump bude démonizován jako hrozivý rasista. Vzhledem k tomu, že podíl barevných voličů stále narůstá a dokonce i mezi bílými, zejména ve státech na západním a východním pobřeží, se najde dostatek přívrženců politické korektnosti a všemožné podpory kdejakých menšin, mediální pátá kolona sází na to, že všichni tito lidé přijdou a budou hlasovat pro libovolného demokratického kandidáta, jen aby zabránili zvolení Trumpa. A jakéže jsou důkazy "Trumpova rasismu"?

Většina příslušníků americké radikální pravice a skuteční "rasisté" pochopitelně obhajují Trumpa. Nicméně nepředstavují nijak velkou ani nijak zvlášť přesvědčivou část jeho voličů (nemluvě ani o tom, že radikální rasisté většinou nechodí k volbám a duchovně neovlivňují současný americký stát jako takový). Pokusy spojovat Trumpa s touto miniaturní částí jeho voličů je zjevně podvodné a může vést k opačnému výsledku. Totéž nastalo již v roce 2016, kdy Hillary Clintonová nazvala polovinu Trumpových příznivců ostudnou spodinou – rasisty, sexisty, homofoby, xenofoby, islamofoby – všechno ani nelze vyjmenovat. To jen pobídlo Trumpovy hlavní voliče, aby přišli k volbám a hlasovali za svého kandidáta. Takže nyní budou Trumpa obviňovat z rasistického smýšlení a dokládat to příklady ze života.

Trump se během svého úřadování nedopustil žádného rasistického prohlášení, a to ani ve značně rozšířeném smyslu, v jakém dnes američtí bojovníci proti „bílé nadvládě“ tento termín používají. Stejně mu předhazují všechno možné – od nelichotivé zmínky o afrických zemích až po útoky an politické konkurenty (například zpochybněním toho, že se Obama narodil v USA).

Čtěte ZDE: Trump zaválel a zavelel: V Americe socialismus nebude! Nejsilnější prezidentské poselství v dějinách USA? Smrtící maska legračního černocha. Krvavý koktejl šílející levice. Ten nahoře má asi Trumpa rád

Trumpova prostořekost se hodí

Skutečným svátkem bojovníků proti Trumpovu rasismu bylo jeho vyjádření na adresu „progresivních“ kongresmanek. Minulý měsíc prezident kritizoval levicové Demokratky – skupinu v čele s primátorkou New Yorku Alexandrií Ocasio-Cortezovou. Fakt, že dříve tyto barevné „progresivistky“ všemožně nadávaly samotnému Trumpovi, nikoho nevzrušuje: tisk a Kongres se probudily až po prezidentových útocích. Co ale vlastně Trump opravdu řekl, nebo spíše napsal na svém Twitteru?

Aniž by někoho jmenoval, pouze se rozhořčil nad tím, že „progresivní“ demokratky z Kongresu, které přijely ze zemí, jejichž vlády jsou naprostou katastrofou – nejhorší, nejvíce zkorumpované a nejneschopnější na celém světě, nyní hlasitě vykládají lidem v USA, velkému a silnému národu, jak si má vládnout.

A dodal: „Proč se nevrátí a nepomáhají obnovit úplně zničená a zločinem zpustošená místa, odkud pocházejí?“

Trumpovi okamžitě vytmavily, že tři ze čtyř kongresmanek se narodily v USA. I když je jasné, že Trump nemyslel všechny, nýbrž měl na mysli konkrétně dvě – Ilhan Omarovou, narozenou v Somálsku, a Rashidu Tlaibovou s palestinskými kořeny. Ocasio-Cortezová vyrostla v rodině přistěhovalců z Portorika, a to není součást USA, jde o asociované území.

Palestina a Somálsko skutečně prožívají těžké časy (v mnoha ohledech vinou USA, ale na tom nyní nezáleží). A Trumpova poznámka se týkala právě toho, nikoli barvy kůže oněch ambiciózních žen. Ale to ne – všem je přece jasné, kam tím mířil! Stejně jako v případě mexických migrantů – ani se neopovažujte myslet si, že Trump bojuje proti nelegální migraci, nebo že chce snížit míru kriminality ve státech. Ne, prostě nenávidí Latinoameričany.

Navzdory demokratické sněmovně

Nakonec poslanecká sněmovna dokonce přijala zvláštní usnesení, „důrazně odsuzující rasistické poznámky prezidenta Donalda Trumpa, které legitimizovaly a posílily strach a nenávist vůči novým Američanům a lidem s barevnou pletí“. Přesně deset dní na to dal Trump znovu dárek svým levicovým oponentům. Napsal totiž, že hodlá označit levicové radikální skupiny za teroristické organizace:

„Uvažuje se možnost vyhlásit organizaci ANTIFA, ony pomatené a zbabělé levicové radikály, kteří bijí lidi do hlavy baseballovými pálkami (pouze ty, jež se nemohou bránit), jako teroristickou organizaci spolu s MS–13  (pouliční gang považovaný za jeden z nejnebezpečnějších v USA) a dalšími. Pro policii bude pak snazší dělat svoji práci.“

To je tedy skandál! Antifa bojuje proti fašistickým rasistům a Trump ji chce zakázat, naprostá hrůza! Ve skutečnosti se radikální levičáci z Antify nijak neliší od ostatních radikálů – jsou stejně agresivní a náchylní k násilí. Pouhý fakt, že zastávají „progresivní“ názory, nedává žádné ospravedlnění jejich provokacím a pogromům studentských poslucháren zaplněných těmi, jež považují za „fašisty“ a „rasisty“. A to tím spíše, že nálepkou „rasista“ je dnes označován kdekdo.

Před pár dny Trump znovu zopakoval svá slova o Antifě – v předvečer možných střetů mezi ultrapravicí a ultralevicí v Portlandu. Reakce liberální veřejnosti byla opět hysterická: podnítila ji rovněž střelba do davu, k níž došlo nedávno v El Pasu a jejíž aktér zanechal manifest oslavující Trumpovu migrační politiku.

Čtěte ZDE: Trump u královny: Debakl kavárny a blábolení médií. Rýpla si Alžběta? Je větším zlem USA nebo Čína? Banality a zajímavosti pro našince. Kdyby Putin šířil gender a multikulti...

Kdo seje vítr?

Například toto napsala na svém Facebooku jistá Suzette Sommerová ze Seattlu (post má sedmnáct tisíc obdivovatelů). Po výčtu svých antifašistických příbuzných, včetně dědečka ve Francii a zetě v Norsku, kteří bojovali na frontách druhé světové války, nazývá Sommerová sama sebe antifašistkou a láteří:

„Pomyšlení, že tu máme fašisty, nacisty, autoritářské a zkorumpované zrádce, kteří jsou právě teď u moci a ničí naši demokracii, mě pálí.

Skutečnost, že republikáni spolupracují s Putinem na zničení naší demokracie, nás volá do bitvy, kterou musíme vyhrát. Je to bitva s vnitřními zrádci. Doslova nás prodali.

Představte si, co by asi řekly naše ozbrojené síly z časů světových válek. Kdyby jen věděli, jak hluboko klesla Republikánská strana.“

Odpověď je obsažena na obrázku ilustrujícím tento příspěvek – fotografie amerického vojáka z druhé světové války s nápisem „Za nacisty jsme nehlasovali. Stříleli jsme je.“ Názory osmašedesátileté Sommerové sdílí nejen mládež z radikálních pouličních skupin, ale také celá řada představitelů liberální inteligence a establishmentu. Stačí si vzpomenout, s jakou nenávistí mluví o Trumpovi hollywoodské hvězdy nebo profesoři vždy radikálně levicových prestižních univerzit.

Semena nenávisti, z níž obviňují Trumpa, ve skutečnosti rozsévají liberální média a elity. Po celé tři roky častují Trumpa společenskou hrozbou, nepřítelem žen, vrahem migrantů, zrádcem, ruskou loutkou a rasistou. Provokují tím prohlubování již tak nesmiřitelného rozdělení Ameriky – majetkového, sociálního, rasového. A je jim jedno, že ve skutečnosti podrývají nikoli Trumpovu pozici, ale svoji vlastní zemi.

Právě tak jako současní levičáci kdekoli na světě.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky