Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Impérium Nového světového řádu hlásí úder: Globální digitální měna. Otevřený útok na dolar? Facebook a spol. ve světě financí. Jak Trumpovi i Johnsonovi přistřihnout křídla. Krok k likvidaci reálných peněz?

Impérium Nového světového řádu hlásí úder: Globální digitální měna. Otevřený útok na dolar? Facebook a spol. ve světě financí. Jak Trumpovi i Johnsonovi přistřihnout křídla. Krok k likvidaci reálných peněz?

31. 8. 2019

Tisk článku

Crimson Alter referuje o dalším kroku globalistů zastoupených londýnskými bankéři, který je namířen proti Trumpově politice a má nastolit bankovní dohled nad světem

Pro fantastickou pitoresknost chaotického summitu G7 (viz rozbor na PP) nevěnovalo globální informační pole dostatečnou pozornost mnohem významnější události: narůstající vzpoura Londýna proti Washingtonu, přičemž tato vzpoura je ekonomické a měnové povahy, tudíž mnohem důležitější než jakékoliv politické sblížení s USA, o něž se hodlá opřít premiér Boris Johnson po tvrdém Brexitu. 

Zatímco Johnson dělá všechno možné, aby se na politické úrovni sblížil s Donaldem Trumpem, na finanční úrovni se děje opak: guvernér Bank of England (centrální banka Spojeného království) Mark Carney vyjádřil nutnost revidovat globální měnový systém založený na americkém dolaru a nahradit ho novým „digitálním aktivem“ zavádějícím „digitální měnu“.

Projekt konsorcia banksterů

Demarše Marka Carneyho je obzvláště pikantní díky dvěma detailům, které zaznamenali kanadští novináři z Bloombergu: šéf Britské centrální banky učinil toto agresivní prohlášení ve Spojených státech na každoročním sympoziu západních finančních vůdců v Jackson Hole, které se koná pod patronátem Federální rezervní banky Kansasu a zastřešuje ho tudíž Centrální banka USA (FED). Je třeba mít velmi dobré důvody k tomu, aby člověk přijel na návštěvu k bankéřům a finančníkům, jejichž život, bohatství a sociální postavení závisí na statutu americké měny, a otevřeně prohlásit, že by měl být tento privilegovaný status ponížen na úroveň prošlapaného prahu.

Druhý důležitý detail: to, co hlavní bankéř Spojeného království požaduje, velmi připomíná „Projekt Libra“ – digitální měnu, kterou hodlá zavést konsorcium předních (zejména amerických) finančních a technologických korporací. Projekt již vyvolal hněv a kritiku Donalda Trumpa. Americký prezident správně pochopil, že digitální měna „Libra“, kterou se snaží spustit konsorcium zahrnující Facebook, Mastercard, Paypal, Stripe, Visa, Ebay, Lyft, Uber, Vodafone a dalších velké společnosti, představuje přímé a vážné ohrožení americké měnové suverenity a postavení dolaru. 

Vzniká logický předpoklad, že analogický návrh, jaký co do povahy i formy předložil Mark Carney, vyvolá v Trumpově administrativě stejně dotčenou a agresivní reakci. Guvernér britské centrální banky ovšem záhy vysvětlil, že projekt konsorcia, jehož ideovým strůjcem je Facebook, nemůže být alternativou k dolaru jako hlavní měně planety, ale londýnský bankéř má mnohem zajímavější návrh: vytvořit digitální měnu na základě konsorcia, které nebude složeno ze soukromých (hlavně amerických) finančních a technologických společností, ale z centrálních bank různých zemí. Jinými slovy: FED byl vyzván, aby si sundal z hlavy korunu a stal se „rovnocenným členem“ kolektivní organizace centrálních bank, která bude vydávat globální „digitální měnu“.

Čtěte ZDE: Zatím hodujeme: Klepe nová krize už na vrata? Obří dluhy obřích korporací. Američané si již půjčují i na jídlo. Podaří se Trumpovi zničit konkurenci dřív, než ona zničí Spojené státy? Dobrá zpráva: Válka to už asi nevyřeší

Finanční impérium útočí

Abychom pochopili logiku reakce washingtonské administrativy (mimochodem, každá podobná reakce bude nezávislá na jménu a stranické příslušnosti konkrétního amerického prezidenta), stačí vzít v úvahu skutečnost, že důvody, proč je taková poptávka po dolarech na světovém trhu, nesouvisí s americkou ekonomikou a jejími úspěchy. Příčiny jsou dvě:

Za prvé, statut dolaru jako hlavní světové měny spočívá v tom, že se jím obchoduje s klíčovými komoditami, jako je ropa a obilí, a prochází přes něj většina směnných transakcí – například při směně lokálního tugriku (mongolská měna) za euro probíhá operace ve skutečnosti tak, že „tugrik se smění za dolary a dolary za eura.“

Za druhé, k těm, kdo nechtějí prodávat svoji ropu nebo jiný vývozní artikl za dolary, přicházejí odborníci na barevnou revoluci (obvykle z důvodu náhlého zjištění případů porušování lidských práv), nebo rovnou připlouvají úderné skupiny amerických letadlových lodí. Návrh Marka Carneyho podráží stoličku pod dolarem a jeho implementace nevyhnutelně přivede do vážných problémů rozpočet USA a finanční systém jako celek, což ovšem výrazně omezí možnost použití letadlových lodí.

Ze zprávy agentury Reuters navíc vzniká dojem, že důvody hlavy Bank of England znějí jako soudní obvinění proti americké měně a systému na ní postaveném: „Podle Carneye země s rozvíjejícími se ekonomikami zvýšily svůj podíl na světové ekonomické aktivitě na 60% ve srovnání se 45% úrovní před finanční krizí roku 2008. Dolar se však stále používá nejméně u poloviny všech zúčtování v mezinárodním obchodu – u pětkrát většího objemu zboží, než je podíl USA na světové obchodní výměně, což stimuluje poptávku po amerických aktivech a vystavuje mnoho zemí ničivým vedlejším účinkům v závislosti na balancování americké ekonomiky.

Čtěte ZDE: Šokující bankovní operace Basilej III: Revoluce, které si nikdo nevšiml. Kdo si vytvořil zlaté rezervy, neprohloupil. Kdo zlato prodával, jako ČNB, míří do pekel. Pád dolaru začíná. Držte si klobouky. Čeká nás divoká jízda?

Změna globální strategie

A je tu ještě jedna důležitá okolnost: Mike Carney sice už před osmi měsíci řekl, že dolar jako hlavní globální měna bude nahrazen, ale tehdy předpokládal, že novým měnovým hegemonem bude čínský jüan.

Jak se svět bude měnit, stávající disproporce mezi reálnou a finanční ekonomikou bude slábnout a v tomto procesu se mohou vedle dolaru objevit jiné rezervní měny (ve smyslu rezerv centrálních bank). Především očekávám, že to budou existující národní měny, jako je jüan,“ uvedl v lednu guvernér Bank of England s tím, že přechod z dolaru na jüan bude vyžadovat spoustu času.

Nyní se postoj „hlavního bankéře Jejího Veličenstva“ změnil a Reuters píše, že Carney má nový plán: „Čínský jüan byl nejpravděpodobnějším kandidátem na to, aby se stal rezervní měnou odpovídající dolaru, ale má před sebou ještě dlouhou cestu, než bude připraven. Podle Carneyho by nejlepším řešením byl diverzifikovaný multipolární finanční systém, který může být postaven technologicky.

Cynik (nebo takzvaný konspirační teoretik) by předpokládal, že takové převlékání kabátů je způsobeno tím, že se Londýn nebyl schopen dohodnout s Pekingem na vzájemně přijatelných podmínkách pro spolupráci ve věci vytvoření společného globálního pořádku. Nebo že centrum v Londýnské City najednou ucítilo šanci „slepit“ mezinárodní protidolarovou (rozuměj protitrumpovskou) koalici, v níž bude mít hlavní roli Bank of England, coby architekt NWO. 

V každém případě došlo k výraznému rozšíření spolku těch, kdo chtějí svrhnout hegemonii dolaru – a jestliže Londýn si už brousí nůž, aby ho vbodl do zad Washingtonu, lze si položit otázku, zda USA ještě mají na této planetě nějaké skutečné přátele a spojence.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky