Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Dotace: Nespravedlivé okrádání chudších. Není důležité, komu Čapí hnízdo patří. Krmení dotačních byrokratů. Proč čerpá i Praha? Blbý, kdo dává, blbější, kdo nebere? ALE...

Dotace: Nespravedlivé okrádání chudších. Není důležité, komu Čapí hnízdo patří. Krmení dotačních byrokratů. Proč čerpá i Praha? Blbý, kdo dává, blbější, kdo nebere? ALE...

13. 9. 2019

Tisk článku

Zdeněk Koudelka se pozastavuje nad tím, jak je možné z kapes nás všech fromou dotací podporovat nejen veřejně prospěšné, ale i privátní podnikatelské projekty

Čapí hnízdo bylo užito v politickém boji proti Andreji Babišovi. Ale skutečný problém není, zda měla být dotace udělena firmě snad spojené s Agrofertem. Problém je, zda mají být dotace na Čapí a podobná hnízda, ať je vlastní kdokoli.

Odpověď je: takové dotace jsou zlo a Evropskou unií organizovaná legální krádež peněz občanů.

Dotace na hospody 

Čapí hnízdo je hotel, hospoda, golfové hřiště. Jeden z areálů, kterých je u nás více. Jsou-li v nějakém městě čtyři hospody, z nichž jedna dostane dotaci a další ne, naruší to tržní soutěž. To je zlé. Podstatou každé hospody je hostinská činnost a je jen kamufláží, že se v žádosti o dotaci zakryje slovy úřednické bruselštiny o podpoře lidských zdrojů, udržitelného rozvoje, inovací a podobných žvástů.

Proč mají lidé ze svých daní platit hospody? Lidé jsou nuceni platit něco, co není důvodné hradit z veřejných peněz. Ať je každá hospoda placena těmi, co tam chodí na pivo či jídlo. Platit ji z peněz těch, kteří ji nepotřebují, je nenormální. Platit ji z peněz těch, kteří jsou podstatně chudší, než hospodský či jeho hosté, je nemorální a antisociální. Je to okrádání chudších.

Čtěte ZDE: Česká republika: Stát II. kategorie? Totalita zabalená v eurobankovkách. Evropské dotace: Rozkrádání a korupce v přímém přenosu. Stojí nám za pošlapanou sebeúctu? Máme na to žít samostatně!

Legalizovaná krádež 

Není důležité, zda dotace směřují k podnikatelům, kteří jsou zároveň politiky či nikoli. Špatné je, že dotace jsou dávány na podnikání. Lze pochopit dotace chudším regionům na výstavbu dálnice či železnice, které slouží všem, chudším i bohatým. Dotace pro podnikání však jsou jen ve prospěch omezené skupinky podnikatelů a těch evropských a státních úředníků i zpracovatelů projektů, pro které je poskytování dotací zdrojem obživy. Slouží jim pro dobývání renty.

Tento smysl dotací dokazuje program evropských dotací pro Prahu, která je jedním z nejbohatších měst Evropy a má přes 180% hrubého domácího produktu průměru Evropské unie. Takové dotace popírají jejich původní smysl - pomoci chudším regionům. Mají smysl jiný - živit armádu dotačních byrokratů.

Snad si už lidé podstatu dotací placených z daní všech do podnikání nemnoha uvědomí jako zlo a legalizovanou krádež. I zde však platí heslo: blbý, kdo dává, blbější, kdo nebere. Avšak zároveň platí, že podílet se na legální krádeži peněz mnohem chudších daňových poplatníků a jejich přerozdělování některým bohatým podnikatelům a bohatým městům, je podílnictví a příživnictví na zlu.




Tagy článku

Doporučujeme

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat. Mluvte šeptem! Neomezená moc všude a nikde. Chapadla ke všemu, co je připojené. Ovládnou i zbraňové systémy? Moloch se probouzí. Mlčení...

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat....

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky