Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Ekonomický převrat: Vydává se Trump Kennedyho cestou? Plán zestátnění FEDu. Koronavirus rozehrál riskantní partie. Chce americký prezident skončit na márách? Hrozba rekordní ekonomické krize. Poučit se z chyb

Ekonomický převrat: Vydává se Trump Kennedyho cestou? Plán zestátnění FEDu. Koronavirus rozehrál riskantní partie. Chce americký prezident skončit na márách? Hrozba rekordní ekonomické krize. Poučit se z chyb

8. 4. 2020

Tisk článku

Redakce Protiproud přináší zprávy o zamýšlených odvážných krocích amerického prezidenta proti korporacím a FEDu - pokud nejde pouze o kouřovou clonu či předvolební tanečky

Koronavirus by mohl pohřbít celý systém liberální ekonomiky založený na dohodách Bretton Woods Accords. Podle zdrojů sympatizujících s Trumpem se americký prezident uvolil bezmála zopakovat rozhodnutí Johna F. Kennedyho. Ten, jako jediný americký prezident, se pokusil vrátit americké vládě právo na emise dolaru. To roku 1914 "ukradli" americkým občanům globální satanisté ze soukromé banky FED (obdoba centrálních bank ve zbytku světa. Jak tento pokus pro Kennedyho skončil, každý dobře ví. Kromě toho Trump zamýšlí posílit kontrolu ekonomiky, a přimět tak korporace, abyalespoň zčásti  pracovaly v zájmu Američanů. 

Donald Trump již dal ultimátum společnostem General Motors a Ford, aby obnovily práci v továrnách, které „z hlouposti uzavřely“ - a zahájily výrobu plicních ventilátorů okamžitě, nikoli až v červnu. Vše se sice může ukázat jako předvolební taneček, ale už samotná skutečnost, že americká média o možnosti znárodnění FEDu vůbec hovoří, je velmi významná.

Znárodňování po americku

Všechno začalo tím, že na začátku března sdělil prezident  médiím, že přijde recese, a že se proto začal připravovat na znárodnění FEDu a řady korporací. Píše o tomto portál Aurora“ s odkazem na americká média.

„Uvědomil si, že je třeba odstranit bubliny, které vytvářejí centrální banky. Rozhodl se začít ovládat celý systém. A nyní Trump usoudil, že nastal čas to udělat. Infekce koronaviru urychlila všechno dění. Trump pochopil, že volné tištění ničím nekrytých peněz (tzv. kvantitativní uvolňování) má svůj vlastní časový rámec, za nímž stimulace ekonomiky novými penězi přestává fungovat. FED bude financovat speciálně vytvořené společnosti (SPV – special purpose vehicles). Ministerstvo financí přispěje penězi na kapitál těchto společností. FED pověří společnost BlackRock, aby skupovala cenné papíry. FED dá peníze ministerstvu financí. Ministerstvo financí bude nakupovat cenné papíry přes BlackRock.

Prakticky to znamená, že Federální rezervní systém a státní pokladna splynou v jedno. Na základě těchto operací lze říci, že velká část trhu bude znárodněna. Trump tím ovládne centrální banku. A nikdo ho nemůže zastavit. Nyní probíhá první fáze spojení Federálního rezervního systému a ministerstva financí. Jakmile se to stane, ostatní země také začnou útočit na své centrální banky.

Dalším krokem bude obnovení kontroly nad národní měnou. Celý systém bude restrukturalizován. Všechno se změní. A to vše se děje před našimi užaslýma očima.Může se stát, že peníze přestanou devalvovat. Že nebude nekontrolovatelná inflace. Že nebudeme žít na úvěr. Sebereme moc lidem, kteří ovládají FED. Steven Mnuchin (ministr financí USA – pozn. PP) přivede FED k bankrotu. Likviditu na trhu nyní kontrolují Mnuchin a Ministerstvo financí. Žádosti o půjčky ze všech 186 zemí budou nyní ovládány námi. Od této chvíle budou úvěrové swapy řízené Mnuchinem a ne Rothschildy,“ doufá americký vlastenecký portál.

Čtěte ZDE: Půl století po vraždě JFK: Spiknutí, nebo „osamělý střelec“? Přinášíme také film, který mnohé napovídá. Kennedy sáhl na peníze nejmocnějších...

Předvolební rétorika?

Toto médium je jako jedno z mála silně protrumpovské a hovoří o plánech amerického prezidenta v době předvolební kampaně, tudíž všechno bycom měli dělit třemi. Nicméně situace v USA se skutečně blíží k bodu, odkud není návratu. Prezident Federální rezervní banky v St. Louis James Bullard připustil v rozhovoru pro Bloomberg snížení HDP o 50% a zvýšení nezaměstnanosti až na 30% – tedy na úroveň, která nebyla ani během Velké hospodářské krize. Tehdy za čtyři roky ekonomika klesla o 25% HDP a bez práce zůstal každý čtvrtý práce schopný AmeričanTotéž říkají v Bílém domě. Jestliže půl roku všichni zůstanou sedět doma, situace „bude podobná jako při Velké depresi“, řekl v interview pro CNN bývalý hlavní ekonom Bílého domu Kevin Hassett, který se vrací do administrativy Donalda Trumpa jako poradce.

Navíc s vpádem epidemie do volebního roku musí Trump čelit sabotáži ze strany oligarchů. Najednou se hlavním problémem USA stala nemožnost vyrobit vlastní zdravotnická zařízení, zejména aparáty pro umělou ventilaci plic. Trump požadoval, aby společnosti General Motors a Ford obnovily výrobu v továrnách, které „hloupě uzavřely“, a zahájily výrobu ventilačních zařízení okamžitě, a ne až v červnu. „General Motors by měl okamžitě otevřít svůj hloupě uzavřený závod Lordstown v Ohiu nebo nějakou jinou továrnu a začít vyrábět ventilátory, právě teď! Forde, začni okamžitě dělat ventilátory!“ - napsal na svého Twitteru americký prezident.

„Hloupě uzavřeny“ byly „optimalizované“ závody, které korporace neviděly dál jako potřebné, zatímco praly peníze – a to značné – za nákup levných čínských komponent, o čemž, byť ne tak otevřeně, nedávno hovořil Kevin McCarthy v Kongresu. „Musíme se podívat na celý dodavatelský řetězec. Čína ovládá dodávky našeho lékařského vybavení a kriticky důležitých nerostů,“ prohlásil.

Čtěte ZDE: Globální stínová vláda: Čím finančníci ovládají svět? Brexit a Trump chybami v Matrixu? Čína na páky bez války nedosáhne. Proč přijel šéf ruské rozvědky nečekaně do Washingtonu? Chobotnice, o níž veřejnost nic neví

Na hraně propasti

Trump již dříve napsal, že společnost General Motors slíbila poskytnout 40.000 plicních ventilátorů pro pacienty s koronavirem „velmi rychle“ – v dubnu. Avšak poté, co se ukázalo, že továrna na jejich výrobu byla uzavřena, společnost uvedla, že jich může vyrobit pouze šest tisíc do konce června. Kromě toho požadovala tu „nejvyšší cenu“, což samozřejmě znamenalo, že zařízení by si mohly dovolit pouze vybrané kliniky „s těmi správnými lidmi“. Není vůbec těžké uhodnout, co se bude dít dál, pokud na vrcholu epidemie nebude v nemocnicích potřebné vybavení: stačí se podívat na Itálii a Španělsko.

Přitom FED hodlá "vytisknout" rekordní 4 biliony dolarů. Aby bylo jasno, americký státní rozpočet představuje přibližně 3,422 bilionů dolarů, a pokud Trump nechá tyto peníze prošustrovat, prognóza FEDu bude ještě příliš optimistická. Nepraskne pouhá jedna bublina, ale celá americká ekonomika, která strhne zbytek světa do propasti. Včetně nás. A to je důvod, proč Trump, jak věří američtí vlastenci, ustanoví kontrolu nad FEDem a levně vykoupí akcie a dluhy, čímž fakticky provede znárodnění. V opačném případě dojde k tomu, že tu miliardu prodělají banky, tam zase miliardu vyperou a „optimalizují“ korporace. A namísto toho, aby Trump zvítězil ve volbách, svalí se na něho všechny hříchy. 

Pravda, existuje vysoká pravděpodobnost, že „majitelé klíčů“ Trumpovi prostě neumožní realizovat jeho záměry. Za posledních sto let se jen jeden americký prezident pokusil přestat být loutkou globálních satanistických bankéřů z FEDu (tento soukromý moloch dostal právo emitovat dolary v roce 1914, podle rozhodnutí tehdejšího prezidenta a agenta bankéřů Woodrowa Wilsona, a od té doby si zcela podmanil americkou ekonomiku a následně celého světa) – John F. Kennedy. Brzy nato byl Kennedy zavražděn a dvoudolarové mince vytištěné na jeho příkaz státní pokladnou zůstaly pouze v kolekcích sběratelů.

Měli bychom mít oči otevřené a učit se z chyb druhých, dokud je ještě čas. Po ukončení nouzového režimu už může být pozdě.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat. Mluvte šeptem! Neomezená moc všude a nikde. Chapadla ke všemu, co je připojené. Ovládnou i zbraňové systémy? Moloch se probouzí. Mlčení...

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat....

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky