Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Malý velký podvod J. J. & spol.
Popisek: Slunce se prodralo mezi mraky | Autor: Ondřej Höppner

Malý velký podvod J. J. & spol.

30. 3. 2013

Tisk článku

Petr Hájek Z letopisů bojů o Václava Klause v době jeho prezidentské mise:

Velký podvod s globálním oteplováním se jmenuje zásadní film britského dokumentaristy Martina Durkina, který tento čtvrtek v pražském kině Blaník poprvé zprostředkovalo české veřejnosti Centrum pro ekonomiku a politiku (CEP). Jak je většinou zvykem na seminářích CEP, úvodní slovo patřilo Václavu Klausovi, neformální hlavě tohoto významného pravicového "Think Tanku" (a formální hlavě českého státu).

Dokument proti švindlu

Film ve zhuštěné zkratce odhaluje pravdu o důvodech a pozadí současné celosvětové hysterie kolem údajného vlivu člověka na tzv. globální oteplování. Vystupují v něm známé osobnosti a vědci z celého světa - pochopitelně především ti, kteří dokazují, že celosvětové tažení zelených všeho druhu proti omezení produkce CO2 je rozsáhlý podvod ("Great global warming swindle").

Fakta kontra envirovirtuální „realita“

Na nezpochybnitelných faktech odhalují, že jde ve skutečnosti o navýsost politickou, nikoli ekologickou záležitost, která - pokud se prosadí - teprve přinese opravdovou globální katastrofu nejen pro vyspělý průmyslový svět, ale především pro rozvojové země, Afriku atd.

Jandourek upřímný, štěkající

O tom všem se v článku Jana Jandourka ve včerejším vydání MFD (Upřímný strach o pana prezidenta v době oteplení) čtenář nic nedozví. Jeho "štěknutí" je jen dalším příkladem způsobu referování většiny médií o tomto závažném problému současnosti: nikoli věcná diskuse o tématu, ale osobní útoky. Pan Jandourek pouze opakuje pomluvy rozšiřované před projekcí dokumentu aktivisty Hnutí Duha na tvůrce filmu, které si neověřuje, protože jim již dopředu věří. Ale především primitivně útočí na prezidenta republiky, který se v jeho očích smrtelně provinil tím, co měla ve skutečnosti udělat dávno třeba veřejnoprávní Česká televize: uvedl tento snímek české veřejnosti.

 Když hysterie ohrožuje svobodu

"Jednostranná kampaň kolem tohoto tématu velmi připomíná podobné kampaně, které si dobře pamatujeme od nás z doby komunismu," řekl v úvodním slově před nabitým sálem prezident a dodal: "To není bagatelizace komunismu, jak se mi stále někdo snaží předhazovat, jen připomenutí, že ty metody a techniky a zamlčování protiargumentů už tady byly. Tato hysterie ohrožuje demokracii a svobodu. Jde o hodně."

 Jandourek cituje Lenina a ví co si prezident jistě myslí

"Podle Lenina je film nejdůležitější ze všech umění," říká ve svém článku pan Jandourek. "Prezident Klaus si to jistě myslí též, a tak se rozhodl uvést promítání dokumentu " je klasický podpásový závěr, který pan Jandourek čtenářům listu sugeruje.

Modrá, nikoli zelená planeta

Dokud budou média plná podobných "malých" podvodů, bude mít šanci i ten velký. A to je právě to, proti čemu Václav Klaus dlouhodobě (naposledy svou úspěšnou knihou Modrá, nikoli zelená planeta) konzistentně vystupuje. A proti čemu (a komu) se Jandourkové všech zemí spojují.

 

 

 




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky