Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Chudáčci zpět z turecké basy: Někdo dostane slovníček, jiný vládní speciál. Proč na ultralevičácích tolik záleželo? Sagan může závidět. Kdoví, co jsme za to drahému spojenci slíbili

Chudáčci zpět z turecké basy: Někdo dostane slovníček, jiný vládní speciál. Proč na ultralevičácích tolik záleželo? Sagan může závidět. Kdoví, co jsme za to drahému "spojenci" slíbili

28. 7. 2020

Tisk článku

Lu Lina se pozastavuje nad tím, jaké úsilí naše vláda věnovala vysvobození dvou Čechů napomáhajících Kurdům, když je přece Turecko náš báječný spojenec v NATO a kamarád

Markéta Šelichová a Miroslav Farkas byli propuštěni z turecké ťurmy po odpykání poloviny trestu a česká vláda pro ně do Turecka poslala vojenský speciál, čtu na internetu. Zajímavé. Protože nešlo o nějaký justiční omyl, zvůli vůči nevinným obětem okolností v nějaké banánové diktatuře či něco podobného. Šelichová s Farkasem byli odsouzeni naším váženým partnerem (v NATO), aspirantem na členství v EU a spojencem za napomáhání terorismu. A přesto se domů vrátí vládním letadlem. Takže na pohodlnou a bezplatnou dopravu dvou ultralevičáků a podporovatelů terorismu z Turecka nedobrovolně přispěju i já. 

Což je skutečnost, kterou ani při nejlepší vůli nemohu označit za radostnou. Tu kauzu jsem tehdy sledoval a došel k závěru, že člověk by měl být schopen přijmout následky svého jednání. Když z vlastní vůle vyrazíte se zavázanýma očima na procházku po okraji propasti, musíte počítat i s tím, že do ní spadnete. Komu žalovati.

Česká vláda (a Koudelkovi špióni z BIS) se i přesto v jejich kauze velice angažovala. Což mi v kontextu toho, jak v jiných kauzách a u lidí, kteří ke svým obviněním přišli na rozdíl od těch dvou exotů jako slepí k houslím, nehnula ani prstem, přišlo velice zvláštní a dodnes jsem ten veliký státní zájem o dva extrémisty nepochopil. Což byl, přiznám se, jeden z důvodů, proč mě jako pravičákovi představa českých ultralevičáků v turecké báni nepůsobila žádné bezesné noci, Na rozdíl od ministra Zaorálka.

Jakýsi smysl by to všechno dávalo jedině v případě, že Všelichová s Farkasem byli v Sýrii na služební cestě.

Terorista může být našinec

Terorismus je pojem široký jako Pacifik. Díky tomu můžete být zároveň teroristou i hrdinou. Antifa je v USA označována za teroristickou, v Evropě za protifašistickou organizaci. Všechna ta „hnutí za osvobození Palestiny“ jsou do jednoho teroristická a je všeobecně známo, že jejich cílem je zničení Izraele a genocida Židů. Některá nejextrémističtější jako teroristická nazývá dokonce i EU, a přesto je všechny přímo nebo nepřímo financuje. Z peněz evropských daňových poplatníků. Tedy i Židů. A Palestinci za ně kupují zbraně, výbušniny, montují rakety, vraždí s nimi Židy a platí renty rodinám mrtvých teroristů.

U nás byl například za terorismus odsouzen důchodce, co pokácel na koleje strom. Chtěl vykolejit vlak a svést to na muslimy. Zvláštní terorismus, takový typicky český, ale terorismus. Nedávno tu padly tresty vězení také za „schvalování atentátu“ na novozélandskou mešitu. To vše za souhlasného pokyvování státu a hlasitého potlesku médií. Terorismus je prostě ee.

Někdy. A někdy zase ne. Záleží, jako vždy, na úhlu pohledu. Z toho tureckého Všelichová s Farkasem pomáhali někomu, kdo v Turecku i jinde zabíjí lidi, proto tam jsou považováni za teroristy, a proto je Turci šoupli do basy. Já v tom nevidím problém. Zabíjení nevinných lidí, lhostejno ve jménu čeho, by taky rozhodně mělo být ee. Jestli teda chápu ty evropské hodnoty správně.

Čtěte ZDE: Tyranie nejistoty: Došlo k průlomu spravedlnosti. Drastická změna právního systému. Místo soudů aktivisté a média? Objektivní hranice zločinu neexistuje. Málo prozíravá Saganova obhajoba. Nikdy nevíte...

Turecko, spojenec ČR, USA i EU, prostě považuje všechny Kurdy za teroristy, zatímco USA i EU označují za teroristy jen některé. Je to složité. Obecně ale platí, že pokud pomáháte Americe svrhávat vlády a šířit demokracii, tak se nad vaším případným teroristickým vedlejšákem zpravidla zavírají obě oči, nebo je dokonce označován jako boj za svobodu a demokracii.

A česká vláda prostě z nějakého důvodu považuje to, co dělali Všelichová s Farkasem v Turecku a Sýrii ne za podporu terorismu, ale zřejmě za v podstatě záslužnou věc, za dobrý úmysl, který jen nějakým nedorozuměním skončil špatně. A proto ta nadstandardní péče.

Já bych k tomu měl v jejich případě výhrady, i kdyby takovou péči tenhle stát věnoval všem občanům s podobnými problémy bez rozdílu. Ale protože to se rozhodně neděje a rozsah státní péče o nejrůznější kriminálníky se mi v porovnání s mírou péče věnované bezúhonným lidem v nesnázích jeví šíleným, tak moje rozhořčení dosahuje obřích rozměrů.

Někomu slovníček a někomu letadlo

Dojemná státní starost o osud české pašeračky drog v Pákistánu nebo těch dvou ultralevicových výlupků v Turecku totiž šíleně kontrastuje například s ledovým nezájmem vlády o osud řidiče kamionu Jiřího Sagana.

Který byl v těchto dnech také propuštěn z vězení v zahraničí, konkrétně ve Francii. Odseděl si tam dva roky za údajné pašování migrantů, navzdory absenci důkazů. To si takhle jedete s kamionem do Anglie a cestou vám do auta nalezou černoušci, co prchají za jejím sociálním systémem. Nevíte o nich, na hranicích je objeví celníci a už se taky vezete. Do basy. A nemáte páru proč.

A přestože měl jeho případ slušné mediální pokrytí, vláda pro pana Sagana neudělala vůbec nic. Žádná politické jednání, žádné zastání, žádná pomoc. Nic. Jediné, co mu tenhle stát poskytl, byl malý a ohmataný francouzsko-český slovníček. Na právníka se dělala soukromá sbírka (některé osobnosti se angažovaly po vlastní linii - pozn. PP) a o vládním speciálu na cestu domů si mohl nechat leda zdát.

A tahle záhadná a pro mne zcela nepochopitelná disproporce mi vadí. Velice. A stát, který, kromě mnoha dalších zásadních vad, na slušné lidi v nouzi sere a pro levicové extrémisty posílá letadla, považuji za velice… podivný. A já podivný stát nechci.

Protože k čemu je slušným lidem takový stát?

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky