Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Nová migrační brána: Kypr. Covidová kouřová clova. Otevřou se letos opět stavidla? Ohlédnutí za řeckými boji. Spálené ostrovy a albánský úskok. Měli bychom na to při volbách myslet

Nová migrační brána: Kypr. Covidová kouřová clova. Otevřou se letos opět stavidla? Ohlédnutí za řeckými boji. Spálené ostrovy a albánský úskok. Měli bychom na to při volbách myslet

12. 1. 2021

Tisk článku

Pavel Kopecký se zamýšlí nad otevřením další migrační trasy do Evropy a tuší, že by brzy mohli nějakou tu hořkou zkušenost s migranty zažívat i občané naší země

V minulém roce se díky rozhodnosti řeckých úřadů podařilo zastavit migrantské invazní jednotky podporované tureckou armádou na souši i na moři. Strategie globálních hráčů, kteří potřebují v letošním roce opět zvýšit intenzitu přesunu migrantů do Evropy se znovu dostává ke slovu. Kromě dramatického nárůstu přechodů organizovaných skupin dobře ukrytých mezi zbožím v přepravovaných kamionech (před pár dny byl objeven u Lanžhotu další kamion s Afghánci) se po novém roce otevřela nová migrační brána - Kypr.

Severní část ostrova, která je od roku 1974 okupovaná Tureckem, se tak od nového roku mění v obří nástupiště, kde se podle dostupných informací soustřeďují invazní migrantské jednotky doplněné tureckými agenty pro další fázi přechodu do Evropy. Příliv stále nových migrantů na ostrov zahájený ihned po novém roce minulý týden zesílil natolik, že si dramatické situace všímají nejen řecká média, která na toto nebezpečí dlouhodobě poukazují, ale i některé evropské listy jako například rakouský Kronen Zeitung.

Turecká operace

Muslimská invaze na Kypr je podle všech dostupných informací organizována ze dvou ohnisek. Prvním nástupištěm je Turecko, které tímto způsobem začíná přesunovat naverbované džihádisty ze svých uprchlických táborů, kde čekají miliony muslimů na začátek pochodu na Evropu - a druhé ohnisko je Libanon, jehož vláda se dostala po dodnes zcela nevysvětleném srpnovém obřím výbuchu v Bejrútském přístavu, který srovnal se zemí celou čtvrť kdysi výstavního města, prakticky pod kuratelu Evropské unie. 

Kyperský prezident Nikos Anastasiades opakovaně vyjádřil znepokojení nad situací ve své zemi při probíhající migrační operaci a požádal o pomoc Brusel. To působí jako dobrý vtip, neboť to byla právě Evropská unie, která v minulém roce kritizovala Řecko za nehumánní přístup k migrantům, když řecké ozbrojené složky před rokem odolávaly soustředěnému tlaky migrantských skupin, které se snažily přejít za podpory turecké armády řecko-tureckou hranici.

Připomeňme si, že právě před rokem začal masivní přísun migrantů na řeckou hranici z Turecka, který vyvrcholil jarním útokem při kterém tisíce řeckých policistů a vojáků bránily s největším úsilím a za kritiky Bruselu hranice své země proti dobře organizovaným migrantským jednotkám. Mnoho z nich bylo při obraně hranice, která je zároveň hranicí Evropy, zraněno střelbou turecké armády nebo molotovovými koktejly, které na ně házeli migranti. 

Řekové nakonec při vrcholící první covidové vlně a pod kritikou sorosovských neziskovek a Bruselu pozemní hranici ubránili. Jen co se podařilo odrazit pozemní útok, vrhli se v květnu migranti podporovaní tureckou armádou na řecké ostrovy. Ostudná role EU, jejíž lodě blokovaly řeckou obranu a často přivážely migranty na řecké ostrovy pod záminkou údajné humanitární katastrofy, je všeobecně známá.

Čtěte ZDE: Vzkaz z Itálie: Bráníš svou vlast před invazí? Dostaneš 15 let basy! Jak bažiny odstavily Salviniho. Obžalují i samy sebe? Výměna obyvatel Itálie. Tragédie tzv. humanitárního euro-šílenství. Brzy také u nás?

Spálená země

Frontex, který se změnil na přepravní migrační agenturu na řecké ostrovy spolupracující s pirátskými loděmi z celého středomoří, přestal již zcela předstírat nestrannost. Lodě agentury EU nabírající u Libyjských břehů migranty a vozící je na Řecké ostrovy se staly dýkou Bruselu do řeckých zad oslabených ohlušující koronavirovou propagandou překrývající všechny zprávy v Evropě monotematickým rachotem.

Letní a podzimní nájezdy na řecké ostrovy byly další fází operace na prolomení hranic Evropy, kterou tak jako před 2.500 lety u Thermopyl hájili právě Řekové. A tak jako jejich předchůdci pociťovali na vlastní kůži po celé léto obyvatelé ostrovů taktiku spálené země. Řečtí farmáři žijící po generace na ostrovech tvořících hraniční pásmo s muslimským světem byli obětí nájezdů migrantských hord, pod jejichž útoky se kdysi vyhledávané turistické destinace rychle měnily zejména v noci nebezpečnou džungli. 

Nezvaní hosté obrátili život starousedlíků naruby. Zoufalí obyvatelé, zasažení navíc vládními nařízeními kvůli koronaviru, se snažili bránit svůj majetek všemi prostředky. Mezi imigranty a řeckými farmáři tak pravidelně docházelo minulý rok k ostrým konfliktům, z nichž mnohé končily zraněními na obou stranách. Nejhorší situace byla na ostrově Lesbos kolem tábora Moria, kde brzo nestál ani jeden olivovník z kdysi bohatých prastarých olivových hájů, jimiž byl ostrov proslulý a jež byly důležitým zdrojem obživy místních obyvatel.

Taktiku spálené země, jíž chtěli muslimové vyhnat původní obyvatelstvo a obsadit jejich půdu, uplatňovaly minulý rok migrantské houfy také v pohraničních oblastech s Albánií, kam se z rozhodnutí Ankary začali stěhovat muslimští „utečenci“. A to i za pomoci leteckého mostu, na kterém se podílela turecká armáda, jež tímto způsobem „rozsévala“ migranty po dohodě s muslimsku albánskou vládou i v oblastech, kde muslimové do minulého roku nebyli. 

Čtěte ZDE: Invaze přes českou migrační dálnici: Mohamedáni k nám pádili v listopadu ostošest. První výsadky nájezdníků pro ČR? Berlín zakázal používat slovo migrant. Shrňme si fakta. Osídlení našich měst a dědin začne již brzy

Zatmění

Otevření kyperské migrantské základy, kde od nového roku přistávají stovky lodí v oblasti tureckého protektorátního území, mohou zásadním způsobem ohrozit křesťanskou část ostrova, která je zároveň bránou do Evropy. Není vyloučené, že právě v letošním roce se Turci odhodlají k vyvolání nepokojů, které by mohly znovu rozehřát zamrzlý konflikt na rozděleném ostrově, jehož severní část muslimové již téměř půl století okupují.

Podle posledních zpráv také řada migrantů, směřuje z Turecka, Sýrie a Libanonu přes Kypr dále do Evropy, zejména do Itálie, která je po vládním puči v srpnu 2019 a odstranění vlastence Mattea Salviniho z vlády otevřenou branou pro přesun migrantů na starý kontinent. Už v prvních dnech nového roku čelí zejména italský ostrov Lampedusa invazi, která předznamenává novou fázi koordinovaných přesunů migrantů. Zatímco občané evropských států pod kuratelou Bruselu jsou pomocí koronahysterie udržováni v neustálém strachu, kolem nás se rychle rozvíjí něco velmi nebezpečného a skutečně nezvratného.

Země V4 byly dosud migračních excesů, kterými prochází dnešní Západ, ušetřeny. Rozhodnost Budapešti a Varšavy a i jistá neústupnost pražského hradu a vlády ve věci přijímání migrantů dokázala dosud naši zemi od nevítaných návštěv (téměř) uchránit. To by se mohlo začít měnit ve chvíli, kdyby se k moci po říjnových parlamentních volbách v Praze dostal Sorosův demoblok pod vedením Pirátů a naše země by se začala více otevírat pod pláštíkem mediálního corona zatmění invazním hordám.

Poučíme se?

 




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky