Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Když budou chtít, vypnou vás: Revoluce v rukách finančních společností. Plány jsou dalekosáhlé. Účinnější než cenzura. Budou moci nakupovat jen prověření? Extrémistou může být kdokoli. Již brzy pocítíme sami

Když budou chtít, vypnou vás: Revoluce v rukách finančních společností. Plány jsou dalekosáhlé. Účinnější než cenzura. Budou moci nakupovat jen prověření? Extrémistou může být kdokoli. Již brzy pocítíme sami

2. 10. 2021

Tisk článku

Piotr Wloczyk komentuje jeden z nejhrozivějších nastupujících trendů současného pokrokového světa - odstavení lidí s nepohodlným názorem od financí

Má to být revoluce v boji za nový "tolerantní" svět. "Rozsévači nenávisti" mají být terčem útoků, stigmatizováni a nakonec odříznuti od zdrojů financování. Spojenci v této válce jsou PayPal, online platební platforma s téměř 400 miliony uživatelů, a Liga proti hanobení (ADL), která se před lety zabývala pouze sledováním antisemitismu, ale dnes bojuje proti VŠEM projevům "netolerance" a "nenávisti".

V oznámení rozhodnutí spolupracovat v této oblasti oba subjekty uvedly, že se "zaměří na další zkoumání a narušování finančních toků, které podporují extremistická a nenávistná hnutí. Kromě extremistů a protivládních organizací se iniciativa zaměří na subjekty a skupiny, které šíří a žijí ze všech forem nenávisti a fanatismu namířených proti jakékoliv komunitě." Důležité je, že, jak prohlašuje společnost PayPal, informace o hrozbách budou sdílet s "ostatními zúčastněnými stranami finančního odvětví".

"Američané, jejichž názory považují zaujaté levičácké instituce za 'nesprávné', tak nebudou moci posílat peníze. Takto se ve Spojených státech vytváří soukromá tyranie," říká Sohrab Ahmar, americký konzervativní publicista, který mimo jiné píše pro New York Postv rozhovoru pro Do Rzeczi.

Slídiči

"My všichni, včetně soukromého sektoru, hrajeme klíčovou roli v boji proti extremismu a nenávisti. Naše nová iniciativa stanovuje pro společnosti nový standard. Jde o to, abychom své odborné znalosti využili při řešení kriticky důležitých sociálních problémů," vysvětluje Jonathan Greenblatt, šéf ADL. Podle něj je PayPal příkladem "odpovědné technologické společnosti".

Takto americkou levicí respektovaná ADL osvědčuje slušnost společnosti PayPal, která zase na oplátku dotuje ADL. Jak by mohl vypadat tento hon na "nenávist" a "extremisty" pro tandem ADL - PayPal? Začněme první organizací.

Její současný předseda Jonathan Greenblatt je bývalý poradce Baracka Obamy, vyhlášený liberál, který už šest let vede ADL směrem ke krajní levici. Stále více židovských věřících má problém s touto organizací, která by sice teoreticky měla zabývat především potlačováním antisemitismu, avšak dnes se zaměřuje na jiné problémy, například na snahu dosáhnout, aby americká společnost přijala tzv. homosexuální sňatky jako cosi zcela normálního. Mimochodem, ani boj ADL proti antisemitismu nevypadá vždy seriózně, jak jsme mohli vidět ve filmu Defamation izraelského dokumentaristy Yoav Shamira. V něm je možné vidět, jak zaměstnanci ADL označují za důkazy antisemitismu e-maily od lidí, kteří tvrdí, že jim jejich šéfové nechtěli dát dovolenou.

Pod Greenblattovým vedením se ADL začala zabývat otázkou, která zejména v Izraeli vyvolává stále větší překvapení - otázkou boje proti "protiislámským" předsudkům. Zvláště tvrdě to postihlo Mikea Pompea, který byl v Trumpové administrativě zodpovědný za diplomacii. "Dobře známé antiislamské fobie pana Pompea hrozí, že oslabí efektivitu práce ministra zahraničí, kterou je zastupování amerických zájmů a hodnot ve světě," zhodnotil Greenblatt v roce 2018 jeho postoj. Společný jmenovatel těchto aktivit je jeden - kritice podléhá jen to, co je napravo od středu. Další hráč v této "protiextrémistické alianci", společnost PayPal, již dlouhodobě blokuje instituce, které její vedení považuje za hrozbu. 

Již několik let není možné prostřednictvím této platformy koupit střelnou zbraň ani žádné související příslušenství. PayPal po nepokojích na Kapitolu zařadil zaměstnance Donalda Trumpa na černou listinu (podobně postupoval i finanční gigant Stripe, který je propojen s PayPal). Když se Fox News pokusila od zástupců společnosti zjistit, zda bude v souvislosti s násilím během rasových nepokojů odříznuta od finančních služeb i organizace Black Lives Matter, PayPal odmítl odpovědět.

Důležité je, že plány společnosti jsou dalekosáhlé a neomezují se jen na USA. "Doufáme, že tato iniciativa bude účinná v boji proti nenávisti a extremismu, které se bohužel stále více projevují ve společnostech na celém světě," řekl Aaron Karczmer, viceprezident společnosti PayPal.

Čtěte ZDE: Smrt svobody: Rychle a tiše. Vadí ti migrantské násilí? Budeš bez peněz! Zřídí Mastercard výbor pro kontrolu nepohodlných? Další nástroj totality v pohybu. Co čeká Tommy Robinson? Neziskovky a jejich nové trofeje

Boj proti extremismu

Reakce demokratů nemůže v souvislosti s touto iniciativou naplňovat americkou pravici optimismem. "Blahopřeji PayPal a ADL ke spolupráci v boji proti nenávisti a extremistickým hnutím, které využívají finanční platformy na podporu své trestné činnosti a žijí ze šíření rasismu a předsudků," řekl Cy Vance, manhattanský okresní prokurátor, který kandiduje za demokraty ve volbách.

"Moje kancelář je připravena pomoci finančním institucím a společnostem v jiných odvětvích v tomto naléhavém boji za zastavení nenávisti a ochranu historicky diskriminovaných komunit," dodal.

"Partnerství mezi PayPal a ADL je nepochybně velmi znepokojující," píše Jonathan S. Tobin, konzervativní publicista a vedoucí Jewish News Syndicate, v New York Post"ADL nevysvětluje, na základě čeho bude rozhodovat o tom, kdo je extremista. Vzhledem k ideologické zaměření je však těžké nepodezřívá, že ADL se zaměřuje na každého, kdo nesdílí názory Black Lives Matter a jiných levicových skupin."

Dr. Mike Davidson, psychoterapeut a vedoucí britské organizace Core Issues Trust (CIT), která nabízí psychologickou podporu zmateným osobám, pokud jde o jejich sexuální orientaci či genderovou identitu, se přesvědčil na vlastní kůži, jak ve skutečnosti funguje "boj proti extremismu" společnosti PayPal.

Poté, co britské organizace LGBT loni v létě spustily poplach a tvrdily, že organizace doktora Davidsona poškozuje homosexuály, společnost PayPal vyřadila CIT ze svých služeb, stejně jako banka Barclays. Britská levice se nyní snaží takové organizace úplně zakázat.

"To, co dnes vidíme v Británii, je neomarxistický extremismus, který se dostává do salonů," řekl Dr. Mike Davidson pro Do Things"Lobbisté LGBT s tím však budou mít problém. Je totiž obtížné zakázat svobodným lidem, aby vyhledali pomoc odborníků, kteří jim mohou pomoci. Obviňují nás, že ubližujeme lidem, ale druhá strana o tom neposkytla žádné konkrétní důkazy. Tento typ terapie nikomu neubližuje, ale její zákaz by určitě vzal svobodu těm, kteří hledají pomoc."

"Zvykli jsme si bojovat proti ohrožení základních hodnot ze strany vlády. Bohužel jsme podcenili hrozbu ze strany korporátních a oligarchických subjektů," říká Sohrab Ahmar.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených. Korporátní fašismus EU. Proč Zuckerberg staví bunkr a převádí majetky do zlata? Platební karty? Ne, hotovost! Je to náš boj!

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených....

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace. Umělé vyvolání hladomorů. Vy a vaše rodina musíte zmizet. Nechte zdivočet zemi. Vypusťte divokou zvěř. Po dobytku vybijí i vás

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky