Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Vánoční odměna pro hodné děti: Poklábosit si s dementním Bidenem o vývozu demokracie. Kdo dostal pozvání a kdo ne? Rafinovaný klíč a nový typ demokracie. Bude to oříšek, pokrytci to však zvládnou. Za světlými zítřky!

Vánoční odměna pro hodné děti: Poklábosit si s dementním Bidenem o vývozu demokracie. Kdo dostal pozvání a kdo ne? Rafinovaný klíč a nový typ demokracie. Bude to oříšek, pokrytci to však zvládnou. Za světlými zítřky!

26. 11. 2021

Tisk článku

Redakce Protiproud přináší komentář k plánovanému summitu hodných kamarádů Joe Bidena, kde se budou radit, co udělají s těmi zlými a neposlušnými

Prezident Spojených států Joe Biden dostal po Severoamerickém summitu zjevně chuť na pořádání dalších akcí, které by potvrdily Trumpem pošramocené postavení USA jako lídra levicově-liberálních globálních inovací.

V těch nejlepších tradicích globálního šíření amerického demokratismu, s nímž přišel po I. světové válce prezident Woodrow Wilson, se rozhodl Biden zabojovat za záchranu světové demokracie, která je podle některých zdrojů ohrožována „populismem“. Proto svolal na prosinec virtuální světový demokratický summit, všech zemí, které Washington uznal za hodné této pocty.

Prověření soudruzi

Na summit bylo pozváno přibližně 110 zemí, včetně těch, kde má slovo demokracie spíše parodickou příchuť, jako Pákistán, Irák nebo Indie. Klíč, podle něhož byly tyto země vyhodnoceny jako demokratické a naopak Rusko, Turecko a Čína jako nehodné pozvání, je zřejmý a běžně Spojenými státy používaný během celého 20. století: demokratické jsou ty státy, které s USA spolupracují, obchodují nebo poslouchají jejich příkazy. Včetně ropou obdařeného Turkmenistánu a jeho, dnes již zesnulého (2006) prezidenta Sapamurata Nijazova Turkmenbašiho, někdejšího člena sovětského komunistického Politbyra. Toho George Bush ml. svého času označil, při oficiální návštěvě, za budovatele "nového typu demokracie".

Na summit byl pozván Izrael a dokonce i Tchaj-wan, což může v Pekingu vyvolat nepříznivou reakci. O reakci Ruska se zřejmě nikdo nestará ač je nepochybné, že Rusko by po účasti na takovém summitu rozhodně příliš netoužilo.

Že má americká administrativa těžký úkol, neboť musí skloubit pragmatické potřeby s patetickým celosvětovým apelem, o tom není třeba pochybovat. Avšak staletá tradice anglosaského pokrytectví dokázala, že se lze tvářit pateticky jako kvakerský kazatel a zároveň točit byznys v nejvyšších obrátkách. Proto byla na summit pozvána Brazílie, přestože její momentální prezident Bolsonaro byl příznivec Donalda Trumpa a levicovými liberály je považován za brazilského politického démona.

Čtěte ZDE: Dement, komsomolec a zednář se sešli: Soudruzi vytyčili nemalé cíle. Vakcíny, sodomii a migranty nacpeme všude! Pravidelná migrace, náš bolševický cíl. Humanitární bomby pro každého. Na obzoru občanská válka nejen v USA?

Popovídat si

Podobně Polsko: Sice má povážlivé tahanice s Bruselem, ale svou protiruskou politikou představuje pro USA důležitého partnera. Zato Maďarsko, které je na tom ve vztahu k Bruselu stejně, ale vykazuje povážlivé nedostatky uvědomělosti pokud jde o Rusko, bylo ze seznamu pozvaných vynecháno. Slovensko, se svou hujerskou vládou a prezidentkou, držitelkou ocenění od americké nevládní organizace, nesmí na summitu chybět a bude zřejmě představovat vzorovou ukázku, jak se správně buduje demokracie v souladu s pokyny ambasády na Hviezdoslavově náměstí. Česká republika ho bude na summit bratrsky doprovázet.

Dalšími pozvanými státy jsou takové perly svobody jako Konžská demokratická republika, Nigérie, Niger a dokonce i Jihoafrická republika, která drží vzácný primát státu s největším počtem vražd a znásilnění na světě. 

V prohlášení Bílého domu se píše, že prosincový virtuální summit má podnítit závazky a iniciativy, které se budou týkat tří základních témat: obrany proti autoritářství, boje proti korupci a podpory dodržování lidských práv. Zajisté témata, o kterých si určitě chtěli Kongo, Jihoafrická republika nebo Pákistán už dávno popovídat. Ale určitě se jim budou s radostí věnovat i státy EU, v čele s Rakouskem a jeho avantgardním novým kancléřem přinášejícím na oltář liberalismu a demokracie povinné očkování.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky