Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Zemanův velký návrat domů: Zakázat! Přikázat! Sebrat! Levičáka nepředěláš. Koho dál humanitárně bombardovat? Povinně očkovat! Ekonom – darwinista? Řeč uprostřed Nikde. K Nikomu. Nic – a přece… Skličující prezidentský epitaf

Zemanův velký návrat domů: Zakázat! Přikázat! Sebrat! Levičáka nepředěláš. Koho dál humanitárně bombardovat? Povinně očkovat! Ekonom – darwinista? Řeč uprostřed Nikde. K Nikomu. Nic – a přece… Skličující prezidentský epitaf

27. 12. 2021

Tisk článku

Petr Hájek vysvětluje, proč se „vánoční“ projev hlavy státu setkal konečně s takovou „vážnou odezvou“ levičáckého mainstreamu – a má za to, že nám dal Zeman klíč k šifře svého prezidentství

Dárky jsou rozdány (obchody opět měly rekordní tržby), navařené a napečené se (zčásti) přesunulo do žaludků (a pak pryč) – prostě hojnost a blahobyt. Rekordní odběr elektřiny na Štědrý den to dokumentoval asi nejlépe. Rekordní zdražování se totiž ještě plně neprojevilo, a až se projeví, levičácká Fialovo-Pekarová vláda to nějak dorovná (z našich daní nebo z dalších půjček), protože jinak poletí.

Prezident přednesl svatoštěpánský „vánoční“ projev, ve kterém dal jasně najevo, že už je mu všechno fuk, protože pokud vláda do konce jeho mandátu nepoletí, nemá už žádnou páku na nic než na „domácí úklid“. Věnoval se pár minut třem (respektive čtyřem) tématům: obhajobě covidismu v jeho nejhorších podobách, kritice Zeleného údělu nadiktovaného Bruselem, volání po zvýšení daní (respektive nesouhlasu s ukončenou okupací Afghánistánu).

Záměr byl jasný: Na pohled radikálními postoji zakrýt svou bezmoc. Tak trochu naštvat obě strany barikády totálně a fatálně rozdělené společnosti, a předstírat tím, že je nestranný a jaksi „nad“. Dopadlo to bohužel spíše komicky a současně smutně. Nejde o to, že vršil faktickou chybu na chybu. Nebo že tajemně sdělil, že nebude mluvit jako prezident, ale jako občan – patrně si dosud myslel, že hlava státu občanem není. 

To všechno jsou podružnosti proti celku: Miloš Zeman dal krásou nechtěného najevo, že se definitivně odtrhl od reality, a nyní se vznáší „uprostřed Nikde“. Na prahu posledního roku ve funkci si tak začal psát skličující prezidentský epitaf, v němž Nikdo adresuje Nikomu mnohomluvné Nic.

Humanitární bombardování

Plačky nad zběsilým úprkem z Afghánistánu po nekonečných letech okupace této zoufale zkoušené země mají stejný motiv jako snaha přesunout českou ambasádu v židovském státě do Jeruzaléma. Náš prezident je zapřisáhlý bijec islámu, což bychom mu měli přičíst za kladné body. Myslí to upřímně. Kdyby mohl, zařídil by humanitární bombardování všech zemí, kde praktikují toto svérázné bojové náboženství. Jenže to nejde, protože v mnoha z nich se nacházejí naši spojenci (neboť jsou spojenci Spojených států, a my pouze protektorát). A Izrael je vzor demokracie a svobody (proto je také nejvíc proočkovaný).

A proto tedy i někteří muslimové jsou hodní a jiní zlí. Třeba v Íránu (s fungující demokracií) jsou ti zlí, zatímco třeba v Saudské Arábii (s monarchistickou totalitou středověkého typu) jsou ti hodní. V Afghánistánu jsou ti zlí, protože – podle mínění pana prezidenta – hnutí Tálibán srovnalo se zemí v roce 2001 v New Yorku dva věžáky a jednu nižší budovu CIA. Sami Američané to sice oficiálně připisují spíše Al Kajdě a Bin Ládinovi, ale protože to je stejný nesmysl a desinformace, nelze to mít Miloši Zemanovi příliš za zlé. Ostatně – fór by to mohl být. Přesun západních ambasád do Jeruzaléma by totiž skvěle vyprovokoval muslimy po celém světě k odvetným krokům – a že to umějí! A protože jich máme v Evropě již milióny, bylo by později nutné bombardovat také třeba Francii nebo Německo, o severských státech ani nemluvě. Že by Zeman – prognostik uvažoval tudy? Zjevně nikoli. Takže komu byly ty plačky adresovány? Nikomu.

Velký vakcinátor

Povinně proočkovat všechny – a bude po covidu 21 (zřejmě v amerických laboratořích nějaká nově zkoušená „mutace“, aby bylo co rozšířit po „omikronu“). Není vyloučeno, že i toto myslí náš pan prezident vážně a upřímně. Chtěl by také povinnou volební účast. Jen on sám ví, co všechno – kdyby mohl – by zavedl jako povinnost v naší vyspělé svobodné a demokratické společnosti. S tím očkováním je to ale zvlášť pikantní. Je mu to přece jasné: Když je možné povinně očkovat děti proti neštovicím a spol., proč by to nešlo stejně s dospěláky a covidem 

„Argumentace“, kterou používají „mediální imunologové“ v ČT a spojených médiích (Lidových novinách zvláště) se prezidentovi zalíbila. Asi proto, že je to mystifikace na úrovni 11. září 2001. Že má ten podivný genetický mix chemikálií s „klasickými“ vakcínami společný jen klamnýí název (přičemž i ty „klasické“ jsou příčinou masového rozšíření alergií, dětského autismu a mnoha dalších báječností)? Vsjo róvno, soudí nejvyšší velitel ozbrojených sil, něco jako bratr Žižka. Hurá na ně, děti moje!

Kupředu levá!

Neslyšel, nečetl, neví, že třeba právě i náš velmi oficiální SÚKL varoval před aplikací „vakcín“ Johnson a Astra Zeneca lidem mladším 60 let, protože „závažné riziko trombózy s trombocytopenií u nich převyšuje přínosy očkování“? Že země s nejvyšší mírou proočkovanosti (Portugalsko, Španělsko, Itálie atd.) mají aktuálně nejvyšší počet nakažených a nemocných? 

Že i trojnásobně očkovaní sportovci a sportovkyně (třeba tenistky Bencicová, Džabůrová) mají dramatický průběh covidu, ač rozhodně nepatří mezi „rizikové skupiny“ ani věkem, ani stavem těla a životosprávou? Že dokonce šéf Světové zdravotnické organizace (WHO) Ghebreyesus právě prohlásil, že očkování třetí dávkou pravděpodobně může za prodlužování pandemie? Že ale především vůbec nikdo netuší, co udělá vakcinace s lidskými organismy po jednom až pěti letech, přičemž dramatický nárůst výskytu rakoviny v nejvíce proočkovaných státech USA je již oficiální realitou? Vsjo róvno, nacpěte to do nich! Nacpěte to do nich, a bude klid. To ano. Jako v hrobě. 

Komu je tedy tato rada adresována? Očkovaným? Asi ne. Neočkovaným – nepodvoleným? Sotva, ty spíše ještě více zvedne k odporu proti již beztak neslýchanému násilí vakcinační totality. Prezident je bytostný levičák (a byl vždy). Proto také vždy horoval za přeměnu EU v diktátorský federální stát – tak, jak se to nyní pokusí provést nová hyperlevičácká německá vláda. On o tom sice nyní mlčí, protože se s bruselskými soudruhy nepohodl (není pro ně dost havlistický), ale starého psa novým kouskům nenaučíš. Povinné očkování je sen levičáckých elit Nového světového řádu. Že by to tedy adresoval těm, kteří to všechno způsobili? Jako aby ještě přitvrdili? Asi ne, když s nimi chce bojovat proti Green Dealu. Tak komu? Nikomu.

Čtěte ZDE: Česko 2021: Dobyté území? Podzimní podraz na voliče. Česká varianta Deep State: Čtyři pilíře moci. Novodobí diktátoři a jejich média. Dveře vůči zlu jsou dokořán. Před zásadní otázkou

Ekonom - darwinista

Prezident jako ekonom rovněž doporučuje udělat rázný řez ve veřejných financích. Bezva! Zadlužení státu je opravdu strašidelné, a pouze ve srovnání s daleko zadluženějšími zeměmi eurozóny může být pokládáno za „únosné“. Jak na to? No samozřejmě, kupředu levá, daně! Zrušením všech daňových výjimek by se prý ušetřilo 380 miliard – zrovna tolik, kolik má činit deficit státního rozpočtu na příští rok. Takže žádné slevy na státní pojštěnce (nejchudší část společnosti), ani zvýhodnění mladých rodin s více dětmi. 

Vsjo róvno! Přežijí jen ti nejsilnější – což je prozměnu Darwinova základní teze, z níž vycházel třeba i jeden německý kancléř neblahé paměti. Proč ale potom je náš pan prezident tak rozladěn z nového pirátského ministra zahraničí, jenž chce u nás pořádat sudetoněmecké srazy? Nebo že by nebyl, a proto ho nakonec bez dalšího odporu jmenoval? Kdo ví? V každém případě je však tento „návrh“ na zrušení všech daňových výjimek (krásně to zní!) rovněž adresován Nikomu. 

Stínový bojovník proti Bruselu 

Vyvažme se ze Zeleného údělu! Je to šílenství, které nás přijde draho, zničí hospodářství, přivede do chudoby milióny našich občanů! To je, panečku, teze! Konečně, chtělo by se zvolat. Konečně se Miloš Zeman trochu poučil u Václava Klause! Jenže kdyby to myslel vážně, pak by musel říct také B: Vyvázat se ze Zeleného údělu, hlavního programu na zničení hospodářství členských států EU (a jejich pevnému přivázání k Bruselu, jak se říká novodobě Berlínu) – to znamená odejít z Evropské unie. 

Jenže to Miloš Zeman nechce. Naopak chce, aby se z EU stal federální superstát, v němž se historické státy změní na „regiony“. Jen k tomu chce dojít jinou cestou než Kalousek či Adamová-Pekarová. Bez opuštění Bruselu a opětovného získání státní suverenity jsou výzvy k „vystoupení z Green Dealu“ jen prázdné fráze. Komu adresované? Nikomu. Okamura (zatím) na to sílu nemá a ostatní (včetně Andreje Babiše) pouze stínují – právě tak jako Miloš Zeman. Ostatně jeho současný oblíbenec Petr Fiala už přece Green Deal „přivítal“ jako příležitost pro naši zemi…

Návrat

Prezident prostě pronesl svůj nejzbytečnější projev. Jaký div, že je tentokrát snad poprvé v mainstreamových médiích „vážně“ rozebírán a interpretován. Lze z toho odhadnout, že Zeman zahájil manévr „parkování“ – aby našel své nové místo před opuštěním Hradu. V dalších měsících v tom bude nepochybně dál pokračovat – a přibližovat se mainstreamu (jenž je z definice levičácký), a který proto ve skutečnosti nikdy neopustil. 

Před devíti roky zahájil první prezidentské období příznačně: Vztyčením modrého hadru s pěticípými hvězdami na Prvním hradním nádvoří. Něco, co Václav Klaus nikdy nedopustil. Říká se tomu hadru „vlajka EU“ – i když podle Lisabonské smlouvy nic takového jako vlajka či hymna EU neexistuje. V Německu ale za její demonstrativní zničení přesto můžete jít do vězení. Povinné uctívání symbolů 4. říše sice prezident zatím hlasitě nepreferuje, ale z logiky myšlení eurofederalisty…

Zeman se prostě vrací do lůna levičáckých zákazů, příkazů a „vizí“, z něhož si – pro přízeň té části veřejnosti, která ho volila – občas odskočil do reálného světa. Ten nyní opouští, a míří zpět. I jeho svatoštěpánský projev, „řeč uprostřed Nikde“, je zjevně pouze zastávkou na cestě „domů“. A v tom je i klíč k rozluštění záhady bezproblémového jmenování havlistické vlády Petra Fialy.

Takže vlastně ten projev – kouzlem nechtěného – také něco řekl.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky