Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Jedeme dál (ale ONI také): 4. říše v cenzorské euforii. Zakážeme všechno! Zahraniční vměšování! Občan má znát jen naše „informace“! Trestní oznámení na místodržícího Petra Fialu. Co udělá policie? Díky, přátelé!

Jedeme dál (ale ONI také): 4. říše v cenzorské euforii. Zakážeme všechno! Zahraniční vměšování! Občan má znát jen naše „informace“! Trestní oznámení na místodržícího Petra Fialu. Co udělá policie? Díky, přátelé!

10. 3. 2022

Tisk článku

Petr Hájek informuje o tom, že masakr občanských svobod (slova a projevu na místě prvním) není jen „místní“ záležitostí, ale právě naopak a přináší reportáž Jany Bobošíkové a plný text trestního oznámení na premiéra (místodržícího)

Takzvaný parlament 4. říše (jinak nazývaný mystifikačně též Europarlament) kráčí zdatně ve šlépějích svého předchůdce z dob 3. říše. Spolu s nevolenými představiteli bruselské totalitní moci (tzv. Komise) nejprve přivedl země podřízené diktátu EU do energetického a hospodářského chaosu, a nyní má hrůzu z toho, že by tyranii někdo veřejně popsal a analyzoval. Přistupuje proto k dosud neslýchaným cenzorským zásahům do (už beztak předtím značně omezené) svobody slova a projevu.

Aktuálně využil mediální „železné opony“ mainstreamu, jenž vyměnil covidovou a vakcinační kampaň za ukrajinskou, a potichu připravil dokument o zavedení brutální cenzury, který v takové podobě nebyl k vidění ani za druhé světové války v zemích neobsazených německými nacisty. Protože totální likvidaci svobod musí ale přece jen nějak zdůvodnit, odkazuje se příznačně na „zahraniční vměšování“. Něco jako u nás před rokem 1989, kdy z téhož důvodu ječely rušičky a cenzura tisku, rozhlasu a televize (ač i v tehdejší ústavě – právě tak jako v té dnešní – byla svoboda slova zaručena) jela na plné obrátky, právě tak jako dnes. 

Informovanost bez informací

Podle Bruselanů nastolení úplné cenzury jiných než oficiálních informací a názorů prý musí 4. říše zavést kvůli „zahraničnímu vměšování, které představuje závažné porušení všeobecných hodnot a zásad, na nichž je Unie založena, jako je lidská důstojnost, svoboda, rovnost, solidarita, dodržování lidských práv a základních svobod, demokracie a právní stát”. Soudruzi totiž právě zjistili, že „cílem zahraničního vměšování je překrucování faktů a předkládání nepravdivých informací, umělé nafukování jednostranných argumentů, diskreditace informací s cílem degradovat politický diskurz a v konečném důsledku podkopat důvěru ve volební systém, a tedy i v samotný demokratický proces”.  

A docházejí k fascinujícímu zjištění, že svoboda informací je ohrožena právě svobodou informací: „Zahraniční vměšování, manipulace s informacemi a dezinformace představují porušení základních svobod projevu a informací, které jsou zakotveny v článku 11 Listiny základních práv Evropské unie, a ohrožují jak tyto svobody, tak demokratické procesy v EU a jejích členských státech”. Brilantně to komentoval spisovatel Benjamin Kuras:

„Je to tvrzení, že nějaká informace může ohrožovat svobodu informací. Svoboda informací může přece být ohrožována jen potlačováním informací. A to právě tento dokument (Evropského parlamentu, pozn. PP) žádá. Zavádí „ochranu před subjekty, které se dopouštějí zahraničního vměšování a manipulace s informacemi, zneužívají tyto svobody ve svůj prospěch”, a proti nimž „je nezbytné zintenzivnit preventivní boj, neboť demokracie závisí na lidech, kteří přijímají informovaná rozhodnutí”. 

Geniální twist absurdity: aby občan mohl přijímat informovaná rozhodnutí, nesmí přijímat informace, z nichž by se mohl srovnáváním a ověřováním informovat, jaké by mělo být to jeho „informované“ rozhodnutí. Takže může rozhodovat jen neinformovaně.“

Čtěte ZDE: Prohlášení Petra Hájka: Vypnuli nás. Je 25. únor 1948, nebo 2022? Jsme zpátky!

Fialova aplikace

A protože zavedení válečné cenzury a likvidaci svobody slova a projevu v celé 4. říši má na starosti soudružka komisařka Jourová, jaký div, že jako první musel vystartovat její podřízený, aktuální místodržící v protektorátu Petr Fiala (oficiálně předseda vlády). Nejenže ve spolupráci s tajnými a Rakušanovým ministerstvem vnitra uložil soukromé firmě spravující internetové domény se zkratkou cz, aby „vypnula“ nepohodlné svobodné weby jako je právě – či dokonce především – Protiproud. 

Ale nedosti na tom. Náš místodržící premiér měl ještě tu drzost tento protiprávní krok veřejně obhajovat – konkrétně v rozhovoru pro televizi Prima. Podle výše uvedeného vzoru tvrdil, že svobodné šíření informací bylo ve skutečnosti „zahraničním vměšováním“. Weby jsou sice české, ale byly prý financovány z Ruska. Myslel si, že ve válečnické mediální psychóze je možné říci cokoli, kohokoli bez důkazů obvinit, znectít, pomluvit. My si pořád myslíme, že nemůže – a bude zajímavé sledovat, co se z toho narodí, respektive nenarodí.

Co udělá policie?

Protiproud se sice po vypnutí na scénu rychle vrátil s novou nikou, ale okamžitě narazil na tvrdé údery organizovaných hackerských skupin – tentokráte skutečně zahraničních. Potýkali jsme se s tím dlouhé dny a noci. Stateční ajťáci svedli s hackery tvrdé souboje – a nakonec v bitvě zvítězili (i když dobojováno úplně není, útoky se valí dál, naše obranné „valy“ sice zatím vzdorují, ale ještě nemůžeme plně ovládat redakční systém, proto vkládání nových článků občas vázne). Dnes se už sice čtenář na novou adresu protiproud.info dostane (když si ho před tím systém „ohmatá“), ale provoz ještě plně „komfortní“ není.

Musím znovu obdivovat obrovskou vlnu solidarity, kterou projevili naši čtenáři v nemalém počtu zasíláním drobných, větších i docela podstatných finančních příspěvků na obnovení a provoz Protiproudu. Díky vám za to, přátelé svobody slova, projevu, informací – svobody obecně. Pochopili jste, v jaké jsme se ocitli situaci při současné úplné blokádě příjmů z inzerce (okleštěných už před tím „na kost“). Pochopili jste, že nás chtějí nejen vyhladovět, ale přímo nechat zahynout „na úbytě“ – a nedopustili jste to.

Ale ani my jsme se nenechali jenom bít a mordovat. Ve spolupráci se statečnými právníky jsme právě podali trestní oznámení na Petra Fialu a podáváme žalobu na společnost s příznačným názvem NIC, která původní Protiproud (normálně fungující firmu) na Fialův příkaz a možná i nátlak tajných služeb svévolně zlikvidovala. Bude docela dobrý test sledovat, zda policie bude mít odvahu zahájit Fialovo trestní stíhání. Je nutno v této souvislosti ocenit také rychlou a kvalitní reportáž týmu Jany Bobošíkové, která se na zmíněnou firmu odvážila podívat zblízka. Těch pár minut za to opravdu stojí.

A my? V této šílené atmosféře odpovídáme: Nic nekončí, jedeme dál! Najdete nás ostatně i na Telegramu, kde máme plně pulzující diskusní fórum (Protiproud oficiální). Psát nám můžete rovněž na novou adresu (všechny maily odeslané po 25. únoru už nebyly doručeny): [email protected]

A zde je již avízované trestní oznámení.

 




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky