Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Bída, obrna a tuberkulóza: Import již vymýcených chorob z Ukrajiny. Proč ČT mlčí jak zařezaná? Proč Bakala hlásí další daně? Proč bude stát léčení UA migrantů 5x více? Proč u nás nejdražší elektřina? A co na to kadet Biegler?

Bída, obrna a tuberkulóza: Import již vymýcených chorob z Ukrajiny. Proč ČT mlčí jak zařezaná? Proč Bakala hlásí další daně? Proč bude stát léčení UA migrantů 5x více? Proč u nás nejdražší elektřina? A co na to kadet Biegler?

13. 4. 2022

Tisk článku

Michal Svatoš analyzuje některá zdravotní a ekonomická data, z nichž vyplývá, že dramatické zhoršení zdravotní situace i bída, do níž nás Fialova vláda kormidluje, je umělý a zcela záměrný čin

Jaký je vládní recept na bídu, která se žene na Čechy? Zvyšovat lidem daně, aby měli ještě míň peněz! To oznámily Hospodářské Bakalo-Noviny – budou se muset razantně zvyšovat daně! Poslední razantní zvýšení daní provedl Miroslav Kalousek zavedením tzv. superhrubé mzdy. ČSSD pak nazvala toto drastické zvýšení daní zločinem.

Kalousek je Guru TOP-09. A TOP 09 je nyní zase ve vládě! A už se okamžitě hovoří o razantním zvyšování daní. A u Bakaly! K čemu tedy má toto razantní  zvyšování daní sloužit?

Za Ukrajince pětinásobek než za Čecha

Bude třeba zaplatit nově 6,5 miliardy korun na zdravotní péči pro ukrajinské uprchlíky. Sumu 6,5 miliard  jsme si nevycucali z prstu, ale vypočítali ji ze stížnosti Polska do Bruselu. Polský ministr zdravotnictví Adam Niedzielski totiž nechal spočítat kolik bude stát polské daňové poplatníky zdravotní péče ukrajinských uprchlíků v Polsku. A když mu vyšlo 70 milionů EUR měsíčně na každý jeden milion Ukrajinců, šel si ztěžovat do Bruselu, ať to zaplatí! Brusel zatím jen pokrčil rameny a oznámil, že se na to podívá.

pp

Čtěte ZDE: Ukrajinská invaze na Moravu a do Čech: Hordy cikánů a mafiánů na pochodu. 100 000 neviditelných? Zkušenosti taxikáře. Gangy loví v ulicích nezletilé. Fiala však místo nich zatýká naše lidi. Nepodvolme se! Naše chvíle přijde

V Česku je nyní nejméně 300 tisíc uprchlíků z Ukrajiny (na Slovensku nejméně 100 tisíc dalších). Z toho vyplývá, že ročně budou muset Češi  po přepočtu polských údajů zaplatit na daních navíc 6,5 miliardy korun (Slováci navíc 84 milionů eur). Profesora Fialu to ovšem nezajímá, a ihned obvinil opozici slovy – Babiš poštvává Čechy proti ukrajinským uprchlíkům, když požaduje, aby vláda také myslela na chudé Čechy!

Podle veřejně dostupných údajů stála taškařice kolem nemoci COVID-19 zdravotnictví celkem 99 miliard korun za dva roky. To je 9 428 korun na každého českého občana. Za zdravotní péči o každého jednoho ukrajinského uprchlíka ovšem chce vláda (podle polských údajů) zaplatit až 43 333 Kč! Je snad pane Fialo Čech méně hodnotný, když se za celý COVID za něj průměrně utratilo z veřejných peněz 5 krát méně, než se očekává, že bude muset utratit na léčení průměrného ukrajinského uprchlíka?

Přízrak dětské obrny

Proč bude léčení ukrajinských uprchlíků tak drahé? Podle závěrů jednání rady ministrů zdravotnictví v Bruselu (mainstream o něm zase zapomněl informovat) je zdravotní stav uprchlíků špatný z těchto prostých důvodů: Ukrajinci trpí vysokou mírou infekčních nemocí, jako je  HIV a tuberkulóza. Navíc ještě před ruskou invazí vypukla na Ukrajině epidemie obrny. Její šíření je dáno nízkou proočkovaností ukrajinské populace proti této nemoci (ostatně i proočkovanost proti covidu má asi jen třetina ukrajinské populace).

pp

Čtete ZDE: Sto dnů Fialovy vlády: Noční můra, kterou jsme si neuměli představit. Kryje premiér nelegální obchod se zbraněmi? Ukrajinské mafie zaplavují zemi

Už 8.března Evropská agentura pro kontrolu nemocí nařídila vládám EU, včetně Česka a Slovenska, aby zahájily okamžité očkování ukrajinských uprchlíků proti virové dětské infekční obrně. Zároveň doporučila vládám, aby informovali veřejnost o nebezpečí infekčních onemocnění, které sebou běženci z Ukrajiny přinášejí, protože tamní zdravotnictví bylo v rozkladu už dávno před invazí. Výskyt dětské infekční obrny, která na Ukrajině propukla, se musí v každém jednotlivém případě okamžitě hlásit WHO. Musí být zahájeno i trasování kontaktů nositele viru.

Celý svět bojuje proti návratu této nebezpečné nemoci. Česko bylo první zemí na světě, která ji před mnoha destiletími ze své populace vymýtila.  Očkování proti dětské infekční obrně v ČR je povinné u dětí, a to celkem 5 dávkami neživé vakcíny. A co dělá v tomto konkrétním případě Fialova vláda? Veřejnost neinformuje (jak bylo doporučeno), neprovádí vyšetření uprchlíků, jestli nemoc do Česka nepřinášejí, pouze nadává Babišovi, že po opatřeních volá. Předseda vlády Fiala si raději jezdí hrát do Kyjeva na kadeta Bieglera ze Švejka!

Importujeme tuberkulózu a AIDS

WHO rovněž varovalo EU před velmi nebezpečnou multi-rezistentní nakažlivou nemocí, která se šíří z Ukrajiny – tuberkulózou MDR – která je podle WHO neléčitelná tradičními prostředky. Tuberkulóza MDR podle WHO představuje čtrtinu všech tuberkulóz na Ukrajině, která je podle WHO tikající bombou epidemie tuberkulózy v Evropě. Podle VHO míra nákazy tuberkulózou na Ukrajině dosahuje až 110 nakažených na 100 tisíc lidí, a její výskyt na Ukrajině se zrychluje kvůli zkorumpovanému zdravotnímu systému. Reálně tak (statisticky) hrozí, že v Česku se  nyní pohybuje 300 přenašečů této nakažlivé nemoci

pp

Čtěte ZDE: odrožlutá frčí: Kam budeme všechny ty vlajky věšet? Máme místo i pro jiné? Bombardování na Blízkém východě nikoho nezajímá. Stovky náletů na Jemen. Raději nevzpomínat, co bylo minule

Podle Alexeye Bobrika, odborníka WHO na TBC, který EU varoval před touto nemocí, představuje ukrajinská tuberkulóza pro Evropu velmi citlivé téma z hlediska globální bezpečnosti a přenosu TBC z Ukrajiny přes evropské hranice. Fialova vláda přitom chce, abychom - kvůli úsporám pro Ukrajinu - jezdili více MHD, ideálním prostředkem pro přenos kapénkových nákaz. Tak ať okamžitě všechny uprchlíky prověří, zda nemají TBC a jiné choroby!

Podle údajů téže Světové zdravotnické organizace (WHO) má 250 000 Ukrajinců HIV, tedy 1% všech obyvatel ve věku 15-49 let. Jen loni bylo prokázáno na Ukrajině 17 333 nových případů.Pokud tedy do Česka přibylo 300 tisíc uUkrajinců, 1% z nich ve věku 15-49 let bude nositeli HIV a bude potřebovat léčbu – další důvod proč polský ministr zahraničí počítá s tak vysokými částkami na léčbu imigrantů. Léčba všech pacientů na HIV stála loni 420 milionů jenom pojišťovnu VZP. Letos bude statisticky třeba počítat s nárůstem výdajů jenom na léčení ukrajinských pacientů pro nemoc HIV o dalších 320 milionů, a to podle oficiálních dat WHO a VZP.

Před problémy s ukrajinskou TBC varovali i čeští odborníci!  Začátkem března Brusel sliboval, že pro ukrajinské pacienty vyhradí 10 000 nemocničních lůžek, zřídí třídící centra imigrantů a nemocné odešle k léčení. Jako vždy však bruselské plány zůstaly na papíře a česká vláda také nic adekvátního situaci nepodniká. Za pandemie museli Češi bez milosti do karantény, na testy a očkovat se! Všichni hřímali, ČT nejvíc! Teď, když je obdobné nebezpečí s importovanou ukrajinskou obrnou, TBC, HIV, spalničkami a dalšími nakažlivými nemocemi – je ticho.

pp

Temná protektorátní mlha nad Prahou: Špiclové a udavači se rojí. Don Pablo: Za chvíli bude „Z“ na každé druhé zdi. Protistátní výrok legendy: „Dobývání Ruska jako poslední bašty světového míru“. Svoboda 2022: Všechno zakázat!

Zbytečné nemoci a zbytečná bída - to je, co nás čeká

Donedávna bohatí západní Němci nyní stojí ve frontách jako Češi stávali za Husáka na banány! Ale pozor Němci nestojí na banány, ale na základní potravinovou pomoc německým občanům v nouzi! Už nyní je na tom donedávna bohaté Německo tak špatně, že si Němci už nemohou dovolit ani kupovat základní potraviny. A to ještě proudí Ruský plyn, teče Ruská ropa!

Cena emisních povolenek, která (uměle) zvyšuje cenu elektřiny a plynu se za jediný měsíc zvedla ze  58,42 eur na 81,27 eur. USA povolenky stojí ani ne 50% ceny EU povolenek! Také asi jen náhoda, že?)A pouze připomínám, že konečnou cenu emisní povolenky platíme v ceně plynu a elektřiny, přičemž peníze jdou přímo do Bruselské pokladny (používají se hlavně na splátky dluhů EU).

Zatímco byl Fiala v Kyjevě, tak si Španělé a Portugalci vyjednali, že cena elektřiny nebude podle ceny plynu, ale podle toho, za kolik se elektřina vyrábí. V Česku by to bylo za hubičku – 200 Kč na megawatthodinu. Fiala nám ji však prodává za 3 až 4000 korun. Kdyby se místo hrátek v Kyjevě na Kadeta Bieglera zúčastnil madridských vyjednávání, mohla být elektřina v Česku za polovinu, a bez bruselských povolenek rovnou za čtvrtinu současné ceny!

Jenže čím vyšší cena elektřiny, tím větší daně z ní zaplatíme. A jsme opět na začátku článku. Jak nařídily Bakalo-Noviny: daně se musí razantně zvýšit!

Zdroj. (redakčně kráceno)

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky