Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Západ zašel příliš daleko: Zabránil naší dohodě s kyjevským režimem. Dnes již NATO útočí i na naše území. Ochráníme milióny lidí na Dobasu. Mobilizace 1 % záloh. Máme dost prostředků, abychom se Západu ubránili - jako vždy v historii

Západ zašel příliš daleko: Zabránil naší dohodě s kyjevským režimem. Dnes již NATO útočí i na naše území. Ochráníme milióny lidí na Dobasu. Mobilizace 1 % záloh. Máme dost prostředků, abychom se Západu ubránili - jako vždy v historii

22. 9. 2022

Tisk článku

Vladimír Putin ve svém "mobilizačním" projevu řekl mnoho důležitých věcí, které se v naší "cenzurované svobodě a demokracii" k veřejnosti nemají dostat - a proto přinášíme celé jeho zásadní vystoupení, které se na Západě okamžitě stalo předmětem obvyklých dezinterpretací

Předmětem tohoto projevu je situace na Donbasu a průběh speciální vojenské operace na jeho osvobození od neonacistického režimu, který se v roce 2014 chopil moci na Ukrajině v důsledku ozbrojeného státního převratu.

Dnes se obracím na vás – všechny občany naší země, lidi různých generací, věků a etnik, lid naší velké vlasti, všechny, které spojuje velké historické Rusko, vojáky, důstojníky a dobrovolníky, kteří bojují na frontě a plní svou bojovou povinnost, naši bratři a sestry v Doněcké a v Luhanské lidové republice, v Chersonské, v Záporožské a dalších oblastech, které byly osvobozeny od neonacistického režimu.

pp

Čtěte ZDE: Vladimír Putin: Západ právě překročil červenou linii. Diplomatické tanečky skončily. Částečná mobilizace směřuje jinam než jen na ukrajinské bojiště. Fialovým hordám jsme lhostejní. Rusko je na jaderný střet připraveno. A my?

Chtějí rozebrat Rusko na součástky

Problém se týká nezbytných, imperativních opatření k ochraně suverenity, bezpečnosti a územní celistvosti Ruska a podpory touhy a vůle našich krajanů zvolit si svou budoucnost nezávisle, a agresivní politiky některých západních elit, které dělají vše pro to, aby zachovaly jejich nadvládu a s tímto cílem se snaží blokovat a potlačovat jakákoli suverénní a nezávislá rozvojová centra, aby nadále agresivně vnucovali svou vůli a pseudohodnoty jiným zemím a národům.

Cílem této části Západu je naši zemi oslabit, rozdělit a nakonec zničit. Nyní otevřeně říkají, že v roce 1991 se jim podařilo rozdělit Sovětský svaz a nyní je čas udělat totéž s Ruskem, které musí být rozděleno do mnoha oblastí, které by mezi sebou byly ve smrtícím sporu.

Tyto plány vymysleli už dávno. Podporovali skupiny mezinárodních teroristů na Kavkaze a přesunuli útočnou infrastrukturu NATO blízko našich hranic. Využili bezohlednou rusofobii jako zbraň, mimo jiné tím, že po desetiletí živili nenávist k Rusku, především na Ukrajině, která se měla stát protiruským předmostím. Z ukrajinského lidu udělali potravu pro děla a dotlačili ho do války s Ruskem, kterou rozpoutali už v roce 2014. Použili armádu proti civilistům a zorganizovali genocidu, blokádu a teror proti těm, kteří odmítli uznat vládu, která vznikla v roce 2014 na Ukrajině v důsledku státního převratu.

pp

Čtěte ZDE: Válka na Ukrajině teprve začíná: NATO vstupuje u Charkova zcela otevřeně do konfliktu. Zoufalství EU. Čeká i Kyjev a další "americká" města dlouhá temná noc? Generálové Volt a Mráz nastupují. Jaké jsou další ruské plány?

Očistit Donbas od neonacistů

Poté, co kyjevský režim veřejně odmítl vyřešit otázku Donbasu mírovou cestou a zašel tak daleko, že oznámil své ambice vlastnit jaderné zbraně, bylo jasné, že nová ofenzíva na Donbasu – po dvou předchozích – je nevyhnutelná, a nevyhnutelně by následoval útok na ruský Krym, tedy na Rusko.

V této souvislosti bylo rozhodnutí zahájit preventivní vojenskou operaci nezbytnou a jedinou možností. Hlavní cíl této operace, kterým je osvobození celého Donbasu, zůstává nezměněn.

Luhanská lidová republika byla již téměř úplně od neonacistů osvobozena. Boje v Doněcké lidové republice pokračují. Během předchozích osmi let si zde vytvořil kyjevský okupační režim hlubokou linii trvalé obrany. Čelní útok by vedl k těžkým ztrátám, proto naše jednotky, stejně jako síly obou republik Donbasu, jednají racionálně a systematicky. Za využití vojenské techniky zachraňují životy, a postupují krok za krokem k osvobození Donbasu. Jde o to očistit města a obce od neonacistů a pomoci lidem, které kyjevský režim proměnil v rukojmí a lidské štíty.

Proto se náš profesionální vojenský personál sloužící na smluvním základě účastní speciální vojenské operace. Bok po boku s nimi bojují dobrovolnické jednotky – lidé různých etnik, profesí a věku, skuteční patrioty. Odpověděli na výzvu svého srdce, a povstali na obranu Ruska a Donbasu.

pp

Čtěte ZDE: Skončil zástupný konflikt: Začala válka mezi NATO a Ruskem. USA operují již i na ruském území. Přejí si jadernou odpověď. Hlavní města Západu už brzy smetena z povrchu? Včera nemyslitelná 3. světová válka je již na dohled

Žoldáci a "poradci" NATO znemožnili mírové ujednání

V této souvislosti jsem již vydal pokyn vládě a ministerstvu obrany ke stanovení právního postavení dobrovolníků a personálu vojenských jednotek Doněcké a Luhanské lidové republiky. Musí být stejný jako status vojenských profesionálů ruské armády, včetně materiálního, zdravotního a sociálního zabezpečení. Organizaci dodávek vojenského a dalšího vybavení pro dobrovolnické jednotky a lidové milice Donbasu musíme věnovat zvláštní pozornost.

K dosažení hlavních cílů obrany Donbasu - v souladu s plány a rozhodnutími ministerstva obrany a generálního štábu - osvobodili naši vojáci značná území v Chersonské, Záporožské a v řadě dalších oblastí. To vytvořilo protáhlou linii kontaktu, která je dnes dlouhá přes 1000 kilometrů.

Chci dnes poprvé zveřejnit podstatnou skutečnost: Po zahájení speciální vojenské operace, zejména po istanbulských jednáních, reagovali kyjevští představitelé na naše návrhy poměrně pozitivně. Šlo především o zajištění bezpečnosti a zájmů Ruska. Mírové urovnání však Západu absolutně nevyhovovalo, a proto místo určitých kompromisů dostal Kyjev rozkaz všechny tyto dohody zrušit.

Na Ukrajinu pak bylo dodáno mnoho zbraní. Kyjevský režim přivedl skupiny zahraničních žoldáků a nacionalistů, vojenské jednotky vycvičené podle standardů NATO a dostávající rozkazy od západních poradců.

pp

Čtěte ZDE:  Putinův ostrý a jasný vzkaz: Světový řád založený na hegemonii USA se hroutí. Sankční pec sebevražedně spálí EU. Kyjevský režim je nelegitimní. Rusko hájí své životní zájmy. Nenechá si už nic diktovat Západem. Nepotřebuje ho

Nenecháme naše lidi kyjevským řezníkům

Současně na celém území Ukrajiny tvrdě zesílil režim represálií proti vlastním občanům, nastolený bezprostředně po ozbrojeném převratu v roce 2014. Zastrašování, teror a násilí nabývá stále masovějších, děsivějších a barbarštějších podob.

Chci zdůraznit: Víme, že většina lidí žijících na územích osvobozených od neonacistů - to jsou především historické země Novoruska - nechce žít pod jhem neonacistického režimu. Lidé v Záporoží a Chersonské oblasti, v Luhansku a Doněcku viděli a vidí zvěrstva páchaná neonacisty na Ukrajinou okupovaných územích Charkovské oblasti. Potomci banderovců a členové nacistických trestných výprav zabíjejí, mučí a vězní nevinné lidi; vyřizují si účty, mlátí a páchají zvěrstva na mírumilovných civilistech.

Před vypuknutím nepřátelství žilo v Doněcké a Luhanské lidové republice, v Záporožské a v Chersonské oblasti přes 7,5 milionu lidí. Mnoho z nich bylo nuceno stát se uprchlíky, opustit své domovy. Ti, kteří zůstali – je jich asi pět milionů – jsou nyní vystaveni dělostřeleckým a raketovým útokům neonacistických militantů, kteří bombardují nemocnice a školy a podnikají teroristické útoky na mírumilovné civilisty.

Nemůžeme to dopustit. Nemáme morální právo nechat naše příbuzné roztrhat na kusy těmi řezníky; musíme reagovat na jejich upřímnou snahu rozhodnout o svém vlastním osudu.

pp

Čtěte ZDE: Na prahu velkého finále: Klid před bouří? Ohnivé peklo v Nové Kachovce. Odpověď Ruska bude tvrdá. Vyhlásí Ukrajině válku? Stačí první sestřelený satelit... a bohužel nejen Fiala pozná, co to je "být ve válce"

Bojujeme už proti vojenské mašinérii Západu

Parlamenty lidových republik Donbasu a vojensko-civilní správy Chersonské a Záporožské oblasti přijaly rozhodnutí o uspořádání referend o budoucnosti jejich území, a vyzvaly Rusko, aby je podpořilo.

Chci zdůraznit, že uděláme vše pro to, abychom pro tato lidová hlasování vytvořili bezpečné podmínky, aby lidé mohli vyjádřit svou vůli. A budeme podporovat volbu budoucnosti, kterou učinila většina lidí v Doněcké a Luhanské lidové republice a v Záporožské a Chersonské oblasti.

Jak jsem již zmínil, dnes naše ozbrojené síly bojují na linii dotyku dlouhé přes 1000 kilometrů. Bojují už nejen proti neonacistickým jednotkám, ale fakticky proti celé vojenské mašinérii kolektivního Západu.

V této situaci považuji za nutné přijmout následující rozhodnutí, které je plně adekvátní hrozbám, kterým čelíme. Přesněji řečeno, považuji za nutné podpořit návrh ministerstva obrany a generálního štábu na částečnou mobilizaci v Ruské federaci k obraně naší vlasti, její suverenity a územní celistvosti a k zajištění bezpečnosti našeho lidu i lidu na osvobozených územích.

pp

Čtěte ZDE: Akce vypínač: Ruské rakety Kalibr ničí ukrajinskou elektrickou infrastrukturu. Města jsou ve tmě. Začala zimní fáze operace. Přesun ruské armády od Charkova na Donbas. Postará se Západ v zimě o mrznoucí Ukrajince? A o sebe?

Mobilizace pro jedno procento záložáků

Jak jsem řekl, mluvíme o částečné mobilizaci. Povoláni budou pouze někteří vojenští záložníci, především ti, kteří sloužili v ozbrojených silách a mají specifické vojenské profesní specializace a odpovídající zkušenosti.

Před odesláním k jednotkám projdou povolaní do aktivní služby doplňkovým vojenským výcvikem na základě zkušeností ze speciální vojenské operace.

Výkonný příkaz o částečné mobilizaci jsem již podepsal.

V souladu se zákony o tom budou dnes oficiálně písemně vyrozuměny sněmovny Federálního shromáždění – Rada federace a Státní duma.

Mobilizace začne dnes 21. září. Pověřuji vedoucí krajů, aby poskytli potřebnou pomoc práci vojenských rekrutačních úřadů.

Dodávám, že ruští občané povolaní v souladu s mobilizačním rozkazem, budou mít postavení, výplaty a veškeré sociální výhody vojenského personálu sloužícího na smluvním základě.

Prováděcí nařízení o částečné mobilizaci navíc stanoví i další opatření k plnění obranného příkazu státu. Vedoucí podniků obranného průmyslu budou přímo zodpovědní za potřebné zvýšení výroby zbraní a vojenského materiálu a využití dalších výrobních zařízení k tomuto účelu. Vláda se přitom musí neprodleně zabývat všemi aspekty materiální, zdrojové a finanční podpory našich obranných podniků.

pp

Čtěte ZDE: Evropa před poslední červenou linií: Budou evropské národy obětovány již ve třetí válce za posledních 100 let? Gavrilovovo varování a blížící se generál mráz. Kyjev ostřeloval zajaté nácky z pluku Azov. Začali totiž mluvit...

Západ zašel příliš daleko: Až k jadernému vydírání

Západ zašel ve své agresivní protiruské politice příliš daleko a neustále ohrožuje naši zemi a lidi. Někteří nezodpovědní západní politici už navíc jen mluví o plánech na dodávky útočných zbraní dlouhého doletu na Ukrajinu, které by mohly být použity k úderům na Krym a další ruské regiony.

K podobným teroristickým útokům, včetně použití západních zbraní, již dochází v pohraničních oblastech v oblastech Belgorod a Kursk. NATO současně provádí průzkum v jižních oblastech Ruska v reálném čase a s využitím moderních systémů, letadel, plavidel, satelitů a strategických dronů.

Washington, Londýn a Brusel již nezakrytě nabádají Kyjev, aby přesunul nepřátelské akce na naše území. Otevřeně říkají, že Rusko musí být poraženo všemi prostředky, a následně zbaveno politické, ekonomické, kulturní a jakékoli jiné suverenity - a vypleněno.

Dokonce se uchýlili k jadernému vydírání. Mám na mysli nejen Západem podporované ostřelování Záporožské jaderné elektrárny, které představuje hrozbu jaderné katastrofy, ale také prohlášení některých vysokých představitelů předních zemí NATO o možnosti a přípustnosti použití zbraní hromadného ničení – jaderných zbraní – proti Rusku.

Chtějí to zkusit znovu - a opět špatně dopadnou

Těm, kteří se takto vyjadřují k Rusku, bych rád připomněl, že i naše země má různé druhy zbraní a některé z nich jsou modernější než zbraně, které mají země NATO. V případě ohrožení územní celistvosti naší země a k obraně Ruska a našeho lidu využijeme všechny zbraňové systémy, které máme k dispozici.

To není bluf.

Občané Ruska si mohou být jisti, že územní celistvost naší vlasti, naši nezávislost a svobodu budou bránit – opakuji – všechny systémy, které máme k dispozici. Ti, kteří proti nám používají jaderné vydírání, by měli vědět, že větrná růžice se může otočit.

Naší historickou tradicí a osudem našeho národa je zastavit ty, kteří touží po globální nadvládě a hrozí rozdělením a zotročením naší vlasti.

Buďte si jisti, že to uděláme i tentokrát.

Věřím ve vaši podporu.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených. Korporátní fašismus EU. Proč Zuckerberg staví bunkr a převádí majetky do zlata? Platební karty? Ne, hotovost! Je to náš boj!

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených....

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace. Umělé vyvolání hladomorů. Vy a vaše rodina musíte zmizet. Nechte zdivočet zemi. Vypusťte divokou zvěř. Po dobytku vybijí i vás

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky