Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Na prahu velkého finále: Klid před bouří? Ohnivé peklo v Nové Kachovce. Odpověď Ruska bude tvrdá. Vyhlásí Ukrajině válku? Stačí první sestřelený satelit... a bohužel nejen Fiala pozná, co to je být ve válce

Na prahu velkého finále: Klid před bouří? Ohnivé peklo v Nové Kachovce. Odpověď Ruska bude tvrdá. Vyhlásí Ukrajině válku? Stačí první sestřelený satelit... a bohužel nejen Fiala pozná, co to je "být ve válce"

13. 7. 2022

Tisk článku

Václav Danda přináší znepokojivé zprávy z ukrajinské fronty, kde se Západ zjevně rozhodl hrát vabank, a směřuje tím k rozšíření válečného požáru, přičemž "díky" Fialově vládě a všem těm Rakušanům a Pekarovým budeme jedním z prvních cílů ruské odpovědi

Režimní média si toho "kupodivu" příliš nevšímají, ale na Donbasu jde nyní opravdu do tuhého. Rusko dál postupuje s chirurgickou přesností a vůči civilistům (relativně) mimořádně ohleduplně. Je to logické. Většinou se bojuje ve městech, kde většinu tvoří ruskojazyčné obyvatelstvo čekající na osvobození, jež si ukrajinští nacisté berou již dlouhé měsíce za živé štíty.

.pp

Kyjev ovšem dělá pravý opak. Snaží se způsobit co největší zkázu mezi civilním obyvatelstvem ve městech na osvobozeném Donbasu. Tam už totiž vůbec nejde o bojové operace - Donbas je pro popřevratovou kyjevskou juntu definitivně ztracen - ale pouze o zabíjení pro zabíjení, prostě čistý teror. A nejenže to jinak obvykle "moralizujícímu" Západu nevadí, ale ještě tomu nadšeně tleská. Jenže zdá se, že tentokrát už došla Rusku trpělivost a terorismus nezůstane bez odpovědi. Bohužel - může se to bezprostředně dotknout i nás.

Raketomety HIMARS vyhlazují civilisty

Na Donbasu jsou od státního převratu (2014) kyjevští náckové vnímáni jako vetřelci, jak dosvědčují záběry z osvobozených měst. Lidé po mnoha měsících s pláčem vylézají z krytů a vítají spojenecké jednotky Ruska, LLR, a DLR. Strategie Kyjeva je jasná: Ztrácí další a další oblasti, na bojišti navzdory olbřímím dodávkám západních zbraní prohrává, zbývá mu tedy jen zvířecká pomsta - zabít co nejvíce nenáviděných civilistů - "Moskalů", kteří na Donbasu žijí a jako lidské štíty jsou již nepoužitelní.

K tomu jim skvěle slouží americké raketomety HIMARS s doletem stovky kilometrů s obrovskou ničivou silou, které spolu s dalšími západními smrtícími zbraněmi nejsou sice schopny prolomit frontu, ale na zkázu mezi civilním obyvatelstvem osvobozených měst se hodí náramně.

pp

Čtěte ZDE: Malý Den vítězství: Zhroucení ukrajinské fronty u Lisičansku. Putin: Odpočiňte si. Dienego: Trochu později. Oslavy jak v Praze 1945. Některá západní média mění tón. Pět příčin porážky Západu. Deprese v Bílém domě

Cílené útoky na civilní čtvrti donbaských měst, ke kterým od dodání smrtích raketometů dochází, jsou klasickou nacistickou taktikou spálené země, jak ji známe z tohoto prostoru z dob II. světové války v podání ustupujících Hitlerovců. Dnes ji realizují Ukrajinci s Američany, kteří tak již zcela otevřeně vstoupili do války proti Rusku. Nejen, že na bojišti působí stále více amerických jednotek a těžkých zbraní, ale každý úder raketových systémů je koordinován americkými satelity a špionážními letouny. Navádění smrticích zbraní, pak probíhá již zcela jen výhradně v americké režii.

Můžeme tedy stále častěji vidět výjevy vyhlazování celých čtvrtí - americká taktika při válce v Perském zálivu. Tento týden byly americké raketomety navigované pomocí letounů AWACS a satelitů v akci hned několikrát. Nejděsivější vyhlazovací útok zažila osvobozená padesátitisícová Nová Kachovka v Chersonské oblasti,  kde dopadlo hned několik raket do centra města, a způsobilo zkázu nevídaných rozměrů.

pp

Čtěte ZDE: Západ provokuje a zvyšuje sázky: Dostaveníčko poblíž Hitlerova doupěte. Americké stíhačky vzlétly z ČR. Rusové postupují na Donbasu na Slavjansk. Nové důkazy o zločinech kyjevských nacistů. Uvaří nás ve vlastní šťávě?

Ohnivé peklo

"Bohužel, jsou zde mrtví, velké množství zraněných, desítky lidí zůstaly bez domova. Byly zničeny desítky domů, hodně infrastruktury dvě městská tržiště a obrovské množství budov," uvedl šéf civilní správy okresu Kachovka v Chersonské oblasti Vladimir Leontiev. Podle Leontieva vypukly ve městě obrovské požáry, neboť do raket byly použity zvláště účinné zápalné směsi, které proměnily části města v ohnivé peklo. „Mně osobně to připomíná atomové útoky na Hirošimu a Nagasaki,“ uvedl správce okresu.

Krvavé divadlo v Nové Kachovce, nebyla náhoda. Šlo o plánovaný zločin a vzkaz Washingtonu do Kremlu, že pokud bude Rusko osvobozovat za pomoci donbaských partyzánů, město za městem, budou osvobozená města, kam se vrací mírový život, místem pomsty Američanů. Zatím totiž ještě není v technických silách ruské armády občany před raketami  kompletně ochránit. Fronta se dále pohybuje a obranné protiraketové systémy s nimi. 

pp

Čtěte ZDE: Přituhuje: Ruská armáda rozmetala velitelství u Dněpropetrovsku. Ve „Vlčím doupěti“ zahynulo 50 generálů. Litva blokádou Kaliningradu vyhlásila Moskvě válku. Útok na vrtné plošiny u Krymu. „Náhodné“ zažehnutí války?

Ruský parlament nebude mlčet

Ruské obyvatelstvo na osvobozených územích Donbasu se tak stává rukojmími, na které může kdykoliv dopadnout smrtící salva jako na Novou Kachovku nebo včera na Lugansk. Úsilí o osvobození Donbasu a postup spojenců to nijak neovlivní, ale Moskva bude muset na tyto americké (formálně ukrajinské) zločiny reagovat. Lze předpokládat, že odpověď přijde už tento týden. V pátek 15. července se totiž sejde na mimořádném zasedání ruský parlament. A poslanci budou určitě požadovat přijetí razantních opatření na ochranu civilistů v Donbasu, kde ruská armáda spolu se spojenci z DLR a LLR připravují rozhodující úder na Slavjansk a Kramatorsk před jehož branami (obklíčením Severska) ruské jednotky této týden stanuly.

Vždyť právě ochrana ruskojazyčného obyvatelstva Donbasu byla spolu s denacifikací a demilitarizací Ukrajiny ovládané pomajdanskou juntou jedním z hlavních cílů ruské speciální vojenské operace, Lze proto předpokládat, že ochrana osvobozených území bude i jedním z hlavních bodů mimořádného zasedání Ruské státní Dumy. Kromě razantního posílení protivzdušné obrany kolem osvobozených měst a eliminace amerických raketových systémů ze vzduchu, může totiž Rusko sáhnout i k razantnějším opatřením, aby zločinům na svých občanech zabránilo.

pp

Čtete ZDE: Ukrajinská lež se hroutí: Ombudsmanka „to přehnala?“ Osvobození Donbasu se blíží. V rukou islámských teroristů zbydou Javeliny a Zelenskému miliarda dolarů v Kostarice. Konec začátku konce? Doufejme, že doufají marně

Podle bezpečnostního experta Sergeje Veselovského nelze vyloučit, že Rusko vyhlásí Ukrajině válku, čímž zásadním způsobem změní dynamiku celého konfliktu.

"V tomto případě se všichni západní spojenci kyjevského režimu dostanou do situace, kdy pomoc jedné ze stran války z nich automaticky dělá její účastníky. A to jakýmikoli prostředky, včetně satelitních snímků a dodávek zbraní a munice. V tom případě dostane Západ ultimátum, po němž může být těmto zemím uštědřena jakkoli tvrdá odpověď.“

pp

Čtěte ZDE: Zase o krok blíž apokalypse: USA umístí na bojiště raketomety HIMARS. Proč? Severodoněck jako Mariupol. Nacisté obklíčeni v průmyslové zóně. Rusko zahajuje jaderné cvičení. Spoléhá Fiala na vyhlášení válečného stavu?

Podle experta to znamená, že například v evropských zemích může Rusko zničit továrny na opravy vojenské techniky či sklady zbraní včetně těch, které jsou na cestě na bojiště, například potopením lodí Spojených států či Velké Británie. Současně by podle něho mohlo Rusko začít sestřelovat špionážní satelity a letadla, která zaznamenávají pohyb ruské techniky na bojišti a řídí "ukrajinské" rakety,

pp

Čtěte ZDE: Balancování na hraně zániku civilizace: Z Moskvy zaznělo dosud nejvážnější varování Západu. Pokud rakety USA zasáhnou ruské území, přijde drtivá odpověď na "řídící centra". Neumí, nebo záměrně nechce Washington rozumět?

Vyhlásí Moskva Kyjevu válku?

Tím by Rusko postavilo Západ před volbu, zda do války vstoupí v plném rozsahu. Taková eskalace, kterou vzhledem k posledním krokům obou stran nelze vyloučit, by byla faktickým začátkem třetí světové války s nedozírnými následky. Zdá se, že Pentagon s takovou možností kalkuluje. Svědčí o tom prohlášení Zelenského o milionu vojáků připravených k útoku na Chersonskou oblast a ohlášené předání 200 polských tanků T 72 Kyjevu - prakticky všechny které má Varšava k dispozici. (Američané jim na oplátku dodají své Abramsy).

Současně vidíme postupné stahování obrovských vojenských jednotek k ruským hranicím prakticky ze všech zemí NATO. Nejvyšší představitelé Moskvy zase odjíždějí tento týden do Teheránu, kde budou s Íránem jednat nejen o dodávkách některých zbraňových systémů, ale údajně se zde setkají i s tureckým prezidentem Erdoganem.

Zdá se, že finále se blíží. Snížení intenzity propagandistického zpravodajství západních korporátních médií z bojiště by tomu nasvědčovalo:

Klid před bouří?

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky