Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Západ provokuje a zvyšuje sázky: Dostaveníčko poblíž Hitlerova doupěte. Americké stíhačky vzlétly z ČR. Rusové postupují na Donbasu na Slavjansk. Nové důkazy o zločinech kyjevských nacistů. Uvaří nás ve vlastní šťávě?

Západ provokuje a zvyšuje sázky: Dostaveníčko poblíž Hitlerova doupěte. Americké stíhačky vzlétly z ČR. Rusové postupují na Donbasu na Slavjansk. Nové důkazy o zločinech kyjevských nacistů. Uvaří nás ve vlastní šťávě?

28. 6. 2022

Tisk článku

Václav Danda přináší poslední zprávy z ukrajinské fronty, kde se prohrávající Západ uchyluje ke stále zoufalejším činům, zatímco Američané dementně sní o tom, že válka, kterou vyvolají, se odehraje jen v Evropě

Ruská armáda postupuje krok za krokem při osvobozování Donbasu. Zoufalí Američané se svými vazaly z NATO válku proti Rusku stejně krok za krokem prohrávají. Vedou ji sice nadále zatím „jen“ prostřednictvím ukrajinské armády, ale už i mainstreamoví holubi na střeše si prozpěvují o tom, že by ji proto rádi „rozšířili“. Pentagon se proto snaží o další eskalaci konfliktu. Po dodávkách dalekonosných raketometů HIMARS (vraždících především civilisty na osvobozených územích a v Doněcku) se rozhodl vyslat na bojiště poprvé také americká bojová letadla.

pp

Dvě nejmodernější americké stíhačky F - 35 Stealth -  vzlétly tento týden z České republiky (!), a zamířily k Černému moři do těsné blízkosti ruských hranic. Nasazení bojových letadel tak blízko ruských jednotek na Donbasu, je dalším hrozivým signálem blížícího se válečného požáru v Evropě. Po startu ze svého protektorátu v ČR si to americké stihačky namířily podél rakouských hranic do Rumunska a dále do Černého moře.

Test?

Šlo o demonstrativní gesto, které měla Moskva zaznamenat. Letouny nechaly zapnuty identifikátory, aby je ruské velení „vidělo“ a demonstrativně prolétly poblíž Oděsy a jižní fronty. Rusové naštěstí tuto akci vzali jen jako provokaci, a spokojili se pouze se sledováním, než letadla opustila prostor jižní fronty.

pp

Čtěte ZDE: Přituhuje: Ruská armáda rozmetala velitelství u Dněpropetrovsku. Ve „Vlčím doupěti“ zahynulo 50 generálů. Litva blokádou Kaliningradu vyhlásila Moskvě válku. Útok na vrtné plošiny u Krymu. „Náhodné“ zažehnutí války?

Je možné, že šlo o test před vyprovokováním konfliktu, který by přímo vtáhl Rusko do války s NATO na evropském kontinentě? Vůbec to není vyloučeno. Jak minulý týden uvedl bezpečnostní expert  Dmitrij Jevstafjev v televizním pořadu populárního Vladimíra Solovjeva, Američané plánují zažehnout v Evropě rozsáhlý válečný požár – a ve správný čas se pak od něho distancovat.

„Britové zatím projevují záviděníhodnou horlivost a nadšení, ale nakonec budou následovat své americké protektory. Anglosasové na obou stranách Atlantiku se stále řídí starým, časem prověřeným schématem – velkou válku pouze zahájit, aby pak slízali všechnu smetanu z bezpečné vzdálenosti,“ uvedl Jevstafjev, podle kterého USA už své plány ani neskrývají.

V Bílém domě prý stále častěji zaznívají teze o výhradně evropské válce, ke které kupodivu Washington údajně nemá žádný vztah. Také Londýn stále pokračuje v podněcování Kyjeva, Varšavy a Berlína, ale až se dobere svého, rovněž vycouvá a bude trvat na své neutralitě a nepříslušnosti k EU.

pp

Čtete ZDE: Ukrajinská lež se hroutí: Ombudsmanka „to přehnala?“ Osvobození Donbasu se blíží. V rukou islámských teroristů zbydou Javeliny a Zelenskému miliarda dolarů v Kostarice. Konec začátku konce? Doufejme, že doufají marně

Do posledního Čecha?

Rusko by podle bezpečnostního experta však za žádných okolností nemělo dovolit hlavním strůjcům konfliktu ustoupit do pozadí. „Je nutné všemi prostředky udržet USA a Velkou Británii v samotném epicentru kataklyzmatu, které vytvořily.“ Kontinentální Evropa už bohužel nebude moci změnit názor a vrátit se zpět, a tak zhatit plány svých zámořských kurátorů. Rusofobní politika EU už v podstatě míří do války s Ruskem.

„Musíme pochopit, že současná evropská politika je jako jízda na kole. Už nemohou zastavit konfrontaci. Neexistuje špatná a dobrá Evropská unie. Existuje unie, která nasedla na kolo zvané „zničení Ruska“, a nemůže přestat šlapat, protože jinak z kola spadne. Opravdu se chystají bojovat dlouhou válku. Nejprve do posledního Ukrajince, pak do posledního Poláka, Slováka a Čecha, protože lídři EU stále bláhově věří, že velkým státům západní Evropy nic nehrozí. Sázejí na dlouhý konflikt, ale Američané už dosáhli svého – a začínají z tohoto příběhu čím dál tím víc couvat.“

Tomu však Rusko musí zabránit. „Američané a Britové zapálili tento oheň, tak v něm také budou muset shořet. Rusko je musí všemi prostředky přinutit zůstat v tomto konfliktu. Když ne vojensky, tak ekonomicky – což ve výsledku zničí jejich už stejně mrtvou hegemonii hůř než jakákoli válka,“ tvrdí politolog.

pp

Čtěte ZDE: Balancování na hraně zániku civilizace: Z Moskvy zaznělo dosud nejvážnější varování Západu. Pokud rakety USA zasáhnou ruské území, přijde drtivá odpověď na "řídící centra". Neumí, nebo záměrně nechce Washington rozumět?

Náckové na bojišti, vůdci na dohled Hitlerova doupěte

Anglosasové si teď ve stále větší nouzi předvolali své podřízené (takzvaná skupina G7) na kobereček. Pokud jde o symboly (záměr, nebo krása nechtěného?), nemohlo se to inscenovat lépe. Sešli se v Bavorsku, nedaleko někdejšího Hitlerova Vlčího doupěte v Alpách. Má pro ně – právě tak jako Rusko – zjevně stejnou osudovou přitažlivost.

Ruská armáda mezitím při osvobozování Donbasu dosáhla tento týden (při relativně malých ztrátách) další vytýčené mety. S maximálními ohledy na civilní obyvatelstvo, kyjevskými hrdlořezi opakovaně a již zcela otevřeně používaného jako živé štíty, se jí podařilo dokončit vyčištění Severodoněcka. Včetně poslední bašty ukrajinských nacistů, chemického závodu AZOT, odkud osvobodila téměř tisíc civilních rukojmí.

Po likvidaci ukrajinských jednotek a zahraničních žoldnéřů se trosky ustupujících jednotek pokusily opevnit v Lisičansku, na který ruské jednotky udeřily celkem z pěti stran, a rychle ovládly většinu města. Tím ustupujícím náckům, mezi nimiž je mnoho zahraničních jednotek států NATO, odřízly ústupové cesty. Kyjevské velení se neúspěšně snažilo zastavit chaotický útěk armády. Do oblasti vyslalo zlopověstné kárné oddíly nacistických formací Pravého sektoru, aby pod hrozbou zastřelení udržely prchající jednotky na místě. Tito fanatici poblíž obce Volčejarovka okamžitě pro výstrahu postříleli několik vojáků, kteří odmítali dál bojovat.

pp

Čtěte ZDE: Zase o krok blíž apokalypse: USA umístí na bojiště raketomety HIMARS. Proč? Severodoněck jako Mariupol. Nacisté obklíčeni v průmyslové zóně. Rusko zahajuje jaderné cvičení. Spoléhá Fiala na vyhlášení válečného stavu?

Ruské armádě se nakonec podařilo nacistický trestní prapor zničit pomocí velkokalibrového dělostřelectva. V Lisičansku drželi do posledních chvil obranu hlavně polští žoldnéři a stovky francouzských, britských a amerických bojovníků.

První pětina

Ruským jednotkám se na této části fronty podařilo rovněž zablokovat ukrajinské seskupení vojsk v oblasti Zolote. V kotli zbyly 3 až 4 prapory – tedy asi 2000 vojáků. K úplnému osvobození Luhanské lidové republiky zbývá dočistit už jen pár kilometrů čtverečních, což představuje zhruba dvě procenta území oblasti. Jednotky LLR se potom soustředí na pomoc Doněcké lidové republice, která je osvobozena zhruba ze 60 procent. A především na rozhodující bitvu o symbol protinacistického odporu Slavjansk, před jehož branami vojska spojeneckých jednotek Ruska, DLR a LLR tento týden stojí.

Když k tomu připočteme Záporožskou oblast, která je již osvobozena ze 75 procent, a Chersonskou, odkud byli nacisté vyhnáni z 95 procent území, je to jednoduchý počet: Pod ruskou správou je již zhruba pětina někdejší popřevratové Ukrajiny.

pp

Osvobozené oblasti ruskou armádou

Každé osvobozené město – kromě radosti obyvatel, kteří se po osmi letech zbavili vlády kyjevských tyranů – přináší také řadu důkazů o absolutní nevyhnutelnosti speciální vojenské operace. V Severodoněcku se objevily důkazy o přípravě vojenského letiště, které mělo tvořit páteř budované vojenské základny NATO, plánované na dohled od hranic pro chystaný útok na Rusko.

Koho a proč tu likvidovali?

Podobné to je v ocelárnách Azovstal v Mariupolu, které se čistí a odminovávají metr po metru. Tento týden speciální jednotky narazily v jednom z bunkrů na improvizované krematorium, kdy byly narychlo páleny nejen tuny nacistických dokumentů, ale také lidé, jejichž ostatky již nebylo možné identifikovat. Při podrobném zkoumání však byly objeveny některé identifikační znaky, například kovové štítky, které dokazují, že šlo především o zahraniční vojáky. Podle ruských vyšetřovatelů pravděpodobně – když už bylo jasné, že odpor je zbytečný a záchrana nepřijde – dostali velitelé Azova rozkaz zlikvidovat některé západní velitele NATO i odborný personál biologických laboratoří, aby nepadli Rusům do rukou.

pp

Čtěte ZDE: Srdce kyjevského odporu v Azovstalu dobilo: Nacisté jsou „evakuováni“ do vězení. Všichni se hrdlořezů báli. Černé slunce opět pohaslo. Proč Zelenský zvedl symboliku SS právě v den vítězství nad Hilterem?

Snažili se současně zničit i veškeré stopy o podobných zařízeních a tuny dokumentů, jejichž torza se v krematoriu také nacházela. Tomu odpovídají i mnohé podzemní prostory, které byly pečlivě vypáleny, aby nebylo možné zjistit, co se zde odehrávalo. Protože však zbývá ještě odminovat a dočistit asi třicet procent železáren, lze očekávat mnoho dalších podstatných objevů. Tak jako v prostorách rozsáhlého komplexu mariupolského letiště, které po osm let sloužilo jednotkám Azov a Dněpr jako tajná věznice a mučírna, odkud se mnozí obyvatelé Mariupolu - už nikdy nevrátili. Hrdlořezové nazývali mučírnu “knihovnou” a zajatce “knihami”, které je třeba “přečíst.“

Po osvobození každého města na Donbasu mají s dokumentací těchto zločinů, kterých se za osm let dopouštěli na ruskojazyčném obyvatelstvu jejich trýznitelé, vyšetřovatelé plné ruce práce. Vzhledem k tomu, že kyjevské jednotky často opouštěly města v panice a narychlo, zanechaly na místě rozsáhlé archivy obsahující nejen konkrétní fakta o zločinech, ale také interní seznamy příslušníků tajné služby a nacistických praporů, kteří se těchto zvěrstev dopouštěli. To bude teprve „čtení v knihovně…“

pp

Čtěte ZDE: Fronta v pohybu: Kotel u Severodoněcka se uzavírá. Čeká elitní kyjevské jednotky osud nácků z Mariupolu? Ukrajina se stává polskou kolonií. Fialova vláda vydává válečné protektorátní vyhlášky. Vede nás na jatka. Zeptala se, zda to chceme?

Na konci sil?

Není divu, že kyjevští místodržící a jejich západní protektoři (a samozřejmě korporátní média) strkají před těmito důkazy hlavu do písku. O to víc však – dodávkami dalších smrtících zbraní terorizujících především civilní obyvatelstvo – se snaží odvrátit neodvratitelné: Blížící se porážku.

Minulý týden o tom hovořil bývalý důstojník americké armády pro psychologický boj Scott Bennett, stejně jako Richard H. Black, americký plukovník a bývalý senátor za stát Virginia. Podle nich Spojené státy nemohou ani při nasazení všech nejmodernějších systémů válku o Donbas vyhrát. Zvláště, když Moskva dodávané zbraně obvykle bezpečně zničí ještě dříve, než se dostanou na frontu.

Ruské letectvo teď zahájilo doslova hon na americké raketomety HIMARS, od kterých si Američané slibovali obrat na bojišti. Dokonce i americko-česká CNN přišla tento týden s „podvratným“ titulkem Ukrajincům se na Donbasu se podlamují kolena. Západní státy sice neustále posílají na Ukrajinu zbraně, jenže zásoby se tenčí. A tak se množí debaty o tom, jak dlouho budou ještě mocnosti schopné Kyjev podporovat.

pp

Čtěte ZDE: Válka s Ruskem: Na otevřený konflikt nemají Spojené státy včetně zemí NATO. Už i pokus "do posledního Ukrajince" ztrácí příznivce. Nikoli čísla, ale realita. Expertní závěr: V přímém střetu Rusko rychle vyhraje. Fiala ale dál bubnuje...

Ve vlastní šťávě

Západ v čele s USA se prostě přibližuje k bodu, kdy nebude moci další zbraně poslat. Některým přívěškům Pentagonu, jako například vládě České republiky, vojenský arzenál k odeslání na Ukrajinu už v podstatě došel. Jiné země prý budou zvažovat, zda sáhnout do svých kritických rezerv, a ohrozí tím vlastní obranyschopnost. Při snaze vtáhnout válku na evropské bojiště je to vskutku Sofiina volba…

Proto ta zoufalá demonstrativní gesta jako přelet amerických stihaček nad jižní černomořskou frontou. Proto nervózní debaty nedaleko Hitlerova Vlčího doupěte, kde francouzský prezident Macron – záměrně v dosahu mikrofonů – vytkl dementnímu prezidentu Bidenovi, že má špatné informace.

To, když hovořili o tom, jak nahradit ruskou ropu, od níž se musel bruselský protektorát na příkaz Washingtonu odříznout. Biden ujišťoval soudruhy, že to zvýšením těžby nahradí Arabové, Macron mu však veřejně vmetl to tváře, že se šejky hovořil – a oni už těžbu dál zvýšit nemohou (to jen Fiala pojede do Kataru). A Biden neřekl nic, jen se otočil a odešel. Spory v „politbyru“ holt nejsou pro kamery…

To jsou ale jen ornamenty na situaci, do níž nás tito zločinci záměrně přivedli – a kterou, jak doufají, si místo nich vyžereme až do hořkého konce my, plebs. A když nebudou vědět kudy kam? Sáhnou klidně i k válce. V Kaliningradu a v Černém moři již pro ni vypustili testovací balónky.

Budeme se chovat jako žáby? Uvaří nás ve vlastní šťávě?

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky