Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Skončil zástupný konflikt: Začala válka mezi NATO a Ruskem. USA operují již i na ruském území. Přejí si jadernou odpověď. Hlavní města Západu už brzy smetena z povrchu? Včera nemyslitelná 3. světová válka je již na dohled

Skončil zástupný konflikt: Začala válka mezi NATO a Ruskem. USA operují již i na ruském území. Přejí si jadernou odpověď. Hlavní města Západu už brzy smetena z povrchu? Včera nemyslitelná 3. světová válka je již na dohled

20. 8. 2022

Tisk článku

Pavel Kopecký přináší závažný materiál prestižního amerického think tanku Strategic Culture Foundation, ze kterého vyplývá, že přenesením války na ruské území, k němuž právě dochází, se Západ bez ohledu na apokalyptické následky, zjevně rozhodl pro sebevražedný přímý střet z Ruskem

Skutečnost, že NATO zvyšuje svou bojovou podporu ukrajinské armádě v Británii a na územích jiných členských států, je jasným důkazem, že osa vedená USA je už otevřeně ve válce s Ruskem. Toto již není zástupná válka, ale plnohodnotná víceúrovňová válka.

pp

"Nebudeme vést válku proti Rusku na Ukrajině." Tak řekl americký prezident Joe Biden v březnu tohoto roku a zároveň se chlubil tím, jak pumpuje Ukrajinu smrtícími zbraněmi, aby zajistil, že kyjevský režim podporovaný NATO nebude poražen.

Západ válku s Ruskem chce

Bidenův celonárodní projev dodal s předtuchou: "Přímá konfrontace mezi NATO a Ruskem je třetí světová válka, a to je něco, čemu se musíme snažit zabránit."

Měli jsme očekávat, že otřesný, nesmyslný rozpor se dříve nebo později stane neudržitelným. Americký lid a svět byli skutečně podvedeni válečnou štvanicí v Bílém domě.

pp

Čtěte ZDE: Evropa před poslední červenou linií: Budou evropské národy obětovány již ve třetí válce za posledních 100 let? Gavrilovovo varování a blížící se generál mráz. Kyjev ostřeloval zajaté nácky z pluku Azov. Začali totiž mluvit...

Ve skutečnosti to vypadá, že Bidenova administrativa a její partneři v NATO udělali vše pro to, aby se válka proti Rusku odehrála. Slova tohoto amerického prezidenta (stejně jako slova jeho předchůdců) nemají žádnou důvěryhodnost. Navzdory jeho naoko vážnému varování před zabráněním 3. světové válce, figurína v Bílém domě usnadnila právě tento výsledek v ohavných službách amerických imperialistických zájmů.

Loutka válečných štváčů

Biden byl více než 50 let věrným slouhou amerického válečného štvaní a podporoval každou zločinnou válku, kterou americký imperialismus vedl. Je však chybou vinit Bidena osobně, takzvaného demokrata. Je pouze loutkou systému, který ke svému fungování válku nutně potřebuje. Je bohužel pravděpodobné, že kdyby se i Donald Trump nebo jiný republikánský politik v této chvíli ocitl v Bílém domě, pravděpodobně bychom viděli stejné opovrženíhodné dilema.

pp

Čtěte ZDE: Nic nového: USA vedou proxy válku proti Rusku již celá desetiletí. Agent CIA Usáma byl součástí plánu zničit SSSR. Výcvik a zbraně již před převratem. McCain k Ukrajincům: "Našimi zbraněmi za naše zájmy!" Tomuhle pomáháme?

Množí se zprávy o vojenských útocích na Krym a další části Ruské federace. Oblast Belgorod sousedící s Ukrajinou byla několikrát bombardována a vesnice evakuovány. Ukrajinský dron se také údajně pokusil zaútočit na Kerčský most, který spojuje ruskou pevninu s Ukrajinou. Most dlouhý 19 km otevřel v květnu 2018 ruský prezident Vladimir Putin za cenu 3,7 miliardy dolarů.

Sabotážní operace v americké a britské režii

Zatím není jasné, jaké jsou přesné příčiny těchto výbuchů. Zpočátku ruské úřady tvrdily, že šlo o náhodné požáry, ale nyní připouštějí, že došlo k sabotáži. Zprávy ze západních médií tvrdí, že jsou zapojeny rakety nebo drony USA a NATO.

pp

Čtěte ZDE: Válka s Ruskem: Na otevřený konflikt nemají Spojené státy včetně zemí NATO. Už i pokus "do posledního Ukrajince" ztrácí příznivce. Nikoli čísla, ale realita. Expertní závěr: V přímém střetu Rusko rychle vyhraje. Fiala ale dál bubnuje...

Spojené státy zvyšují své dodávky útočných zbraní dlouhého doletu a také výbušnin C-4 pro sabotážní operace. Spojené státy, Británie, Polsko, Německo a další mocnosti NATO přislíbily munici v hodnotě až 40 miliard dolarů na podporu nacisty zamořeného kyjevského režimu v jeho válce proti Rusku. Ukrajina upadla do orgií západního militarismu.

Na vojenské chování kyjevského režimu dohlíží americká a britská rozvědka. Útoky na Krym a další části Ruské federace schvalují Washington a Londýn.

Kromě bezprecedentní záplavy zbraní NATO na Ukrajinu je stále více zřejmé, že osa vedená USA již otevřeně cvičí ukrajinské síly.

pp

Čtěte ZDE: Je to stále blíže: Válka Západu proti Rusku jde do obřích rozměrů. Kdy Rusko odpoví drtivým protiútokem? Rand Paul zablokoval 40 miliard. Brzy ne jen zbraně, ale i vojáci NATO. Fiala z nás dělá cíl. Chceme to?

Plnohodnotná víceúrovňová válka

Tento týden to bylo oficiálně oznámeno: ukrajinští vojáci jsou v Británii cvičeni k boji. Na konferenci v Kodani minulý týden podpořili britské náborové a výcvikové programy pro Ukrajinu další členové NATO včetně Dánska, Kanady, Polska a pobaltských států. USA a jejich spojenci v NATO samozřejmě neoficiálně provozují bojový výcvik na Ukrajině již léta. To byl částečně důvod, proč ruské síly letos v únoru vyrazily na Ukrajinu, aby neutralizovaly rostoucí hrozbu své národní bezpečnosti.

Skutečnost, že NATO zvyšuje svou bojovou podporu ukrajinské armádě v Británii a na územích jiných členských států, je jasným důkazem, že osa vedená USA je ve válce s Ruskem. Toto již není zástupná válka, ale stává se z ní plnohodnotná víceúrovňová válka.

Dalším hrozivým vývojem bylo nasazení amerických dálkových bombardérů B-52 ve Švédsku tento týden. Severská země je spolu s Finskem brzy novým členem NATO. Kombinovaný krok je zamýšlen jako vypočítaná hrozba pro ruskou arktickou oblast. V Arktidě již dlouho síly NATO ohrožují Rusko, ale vůbec první rozmístění jaderných bombardérů B-52 ve Švédsku je „důležitým signálem“, jak se válečnicky šklebil švédský ministr obrany Peter Hultqvist.

pp

Čtete ZDE: Už není pochyb: NATO pod vedením USA vyhlásilo Rusku válku. Osm roků příprav. Britové již otevřeně: Napadneme teď ruské vnitrozemí ukrajinskýma rukama. Donutí ti šílenci Putina použít jaderné zbraně? Lze ještě odvrátit katastrofu?

Režim závislý na válce

To vše ukazuje obscénní, neúprosnou logiku války. Bidenovy veřejné výroky o nutnosti zabránit třetí světové válce byly jen opovrženíhodnou lží a podvodem. Spojené státy se připravují na nepřátelské akce proti Rusku přinejmenším od státního převratu CIA v Kyjevě v roce 2014. Opravdu nezáleží na tom, kdo sedí v Bílém domě. Obama, Trump, Biden, stejně jako jiní před nimi, jsou všichni jen různé zástěrky pro americký imperialismus.

Vládnoucí režim je zoufale závislý na válce, aby zachránil svou ubývající globální moc a hroutící se hospodářství. To je hlavní důvod, proč je Washington odhodlaný tak bezohledně rozdmýchávat kritické napětí s Ruskem a Čínou, jak o něm tento týden mluvil ruský prezident Putin.

Stupňující se škála vojenské angažovanosti na Ukrajině a nová nebezpečná fáze úderů na ruské území znamená, že osa NATO vedená USA je už fakticky v otevřené válce proti Rusku. Osu tvoří 30 států (kromě Švédska a Finska) a další spojenci mimo NATO, jako je Austrálie a Nový Zéland. Ze všech těchto států podřízených USA proudí na Ukrajinu zbraně zvyšující útočné schopnosti na dlouhé vzdálenosti a také výcvik vojenských sil.

Loni v prosinci Rusko požádalo o diplomatické vyřešení svých důvodných dlouhodobých obav o strategickou bezpečnost ohledně NATO a Ukrajiny. Washington a jeho vazalové tyto výzvy k míru arogantně odmítli. Dřívější výhrady mezi členy NATO ohledně posílání smrtících zbraní na Ukrajinu byly rovněž Američany smeteny se stolu. Někdejší výhrady k zahájení mezinárodního konfliktu tím byly opuštěny.

pp

Čtěte ZDE: Balancování na hraně zániku civilizace: Z Moskvy zaznělo dosud nejvážnější varování Západu. Pokud rakety USA zasáhnou ruské území, přijde drtivá odpověď na "řídící centra". Neumí, nebo záměrně nechce Washington rozumět?

Západ stupňuje provokace 

Spojené státy, Británie a další imperialistické mocnosti otevírají cynicky další válečné kohoutky, aby na Ukrajině vyvolaly krvavou lázeň. Fašistický režim v Kyjevě, který podporují již s jejich souhlasem či dokonce vedením, využívá jaderný terorismus útokem na největší jadernou elektrárnu v Evropě v Záporoží. A západní sponzoři současně zdvojnásobují provokace vůči Rusku, které nyní již zahrnují i vojenské útoky na ruské suverénní území.

Moskva opakovaně varovala, že v případě útoku na její území budou terčem „centra rozhodování“. Toto varování naznačuje, že západní hlavní města mohou být brzy smetena z povrchu zemského, protože v tomto počtu jsou neubránitelná. Zvláště když Rusko varovalo, že pokud bude ohrožena jeho národní bezpečnost, vyhrazuje si právo použít k obraně jaderné zbraně.

Ještě včera nemyslitelné se prostě stává myslitelným. Západní státy jsou v zajetí stupňujícího se válečného běsnění mediálního systému, který již funguje jako ministerstvo propagandy války. Je ostudné, že na Západě tak málo zaznívají politické hlasy volající po diplomatických jednáních o míru.

pp

Čtěte ZDE: Kyjevské propagandistické lži dostávají rozměr dadaismu: Rusové v Záporožské elektrárně prý bombardují sami na sebe. Úder hypersonických raket Kinžál na srdce velitelství HIMARS. Obranné linie u Slavjansku se hroutí

Apokalyptické směřování západních režimů

Zdá se, že šílené západní mocnosti vedené USA již překračují všechny dosavadní hranice. Celý konflikt o Ukrajinu ukazuje neúprosnou logiku agrese vůči Rusku. Vládnoucí západní režimy jsou na ideologii agrese závislé. Nejen vůči Rusku, ale stejně tak vůči jakémukoli jinému státu a národu, který vnímají jako překážku svých globálních mocenských ambicí.

Západní režimy tak beznadějně vedou své státy k válce - bez ohledu na demokratické zájmy a přání jejich obyvatel, bez ohledu na úplné zhroucení zbytků mezinárodního práva. Nechtějí světový řád založený na pravidlech! Američtí vládci a jejich loutky v podřízených zemích tlačí svoje národy i se zbytkem světa do propasti úplného zničení.

Zdá se až neuvěřitelné, že tytéž odporné politické a ekonomické síly, které vytvořily dvě předchozí světové války, se znovu slétají k válečnému hodování.

A své apokalyptické touhy zdůvodňují stejně prolhaně a podvodně jako jejich předchůdci. 

Zastavíme je?

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky