Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Nic nového: USA vedou proxy válku proti Rusku již celá desetiletí. Agent CIA Usáma byl součástí plánu zničit SSSR. Výcvik a zbraně již před převratem. McCain k Ukrajincům: Našimi zbraněmi za naše zájmy! Tomuhle pomáháme?

Nic nového: USA vedou proxy válku proti Rusku již celá desetiletí. Agent CIA Usáma byl součástí plánu zničit SSSR. Výcvik a zbraně již před převratem. McCain k Ukrajincům: "Našimi zbraněmi za naše zájmy!" Tomuhle pomáháme?

9. 7. 2022

Tisk článku

Patrick Macfarlane bezpečnostní expert a právník z Wisconsinu dokazuje, že zástupný útok USA na Rusko byl připravován cílevědomě a dlouhodobě a vyprovokování ruské operace na Ukrajině je jen další z pokusů vést válku proti Moskvě zatím "jen" cizíma rukama

Již v roce 1998 poradce pro národní bezpečnost prezidenta Jimmyho Cartera Zbiegnew Brzezinski řekl Le Nouvel Observateur, že CIA „zcela vědomě a značně zvýšila pravděpodobnost“, že Rusové napadnou Afghánistán a to tím, že před sovětskou invazí skrytě podporovala mudžahedíny. O něco později ve tomtéž rozhovoru Brzezinski dokonce tvrdí, že právě tato tajná intervence potom také způsobila konec Sovětského svazu:

pp

Zbigniew Brzezinski

Brzezinski: „Litovat a čeho? Ta tajná operace byl skvělý nápad. Mělo to za následek vtažení Rusů do afghánské pasti a vy chcete, abych toho litoval? V den, kdy Sověti oficiálně překročili hranici, jsem prezidentu Carterovi napsal v podstatě toto: „Nyní máme příležitost dát SSSR jeho vlastní vietnamskou válku. Ve skutečnosti musela Moskva téměř 10 let vést válku, která byla pro režim neudržitelná. Byl to konflikt, který nakonec skutečně přinesl nejprve demoralizaci a nakonec i definitivní rozpad celého sovětského impéria.“

pp

Američtí jestřábi Graham a McCain při setkání a ukrajinskými nacisty

Proxy války: boj USA s Ruskem cizíma rukama

V červenci 2014, tedy téměř šest měsíců po státním převratu na Majdanu a ruské odpovědi anexí Krymu, Brzezinski naznačil, že podobný plán měly Američané také pro Ukrajinu - když jej tehdy obhajoval spíše v defenzivních termínech. Napsal v té době na blogu Atlantic Council :

„Pokud bude potřeba podpořit Ukrajinu, aby Rusku odolala, Ukrajinci musí vědět, že Západ je připraven jim pomoci vzdorovat. A není žádný důvod to tajit. Bylo by mnohem lepší se k tomu vyjádřit otevřeně a říci jak Ukrajincům, tak i těm, kteří mohou Ukrajině vyhrožovat, že pokud Ukrajinci někomu vzdorují, tak budou mít od nás nejmodernější zbraně. A že jim některé z těchto zbraní poskytneme ještě před samotným aktem invaze. Protože pokud by tomu tak nebylo, tak jak pokušení k invazi, tak její předcházení se může stát zdrcujícím. Důležité ale také je jaké zbraně. Podle mého názoru by to měly být zbraně navržené zejména tak, aby umožnily Ukrajincům zapojit se do účinné městské války.“

pp

Čtěte ZDE: Velké Provizorium: Pokusy o zničení Ruska trvají již stovky let. Amerika - mýtický Babylón. Klidný rozpad Unie, nebo občanská válka? Vstal Hitler z mrtvých? Putinova červená linie a casus belli. Nadzemská výzva k proměně trvá

V září 2014 se Brzezinski k tomuto tématu vrátil v rozhovoru pro MSNBC: „V tuto chvíli aliance NATO – stejně jako Evropa a Amerika společně – neposkytují Ukrajině vojenskou pomoc. Ale nevylučoval bych ani tu možnost, že Ukrajincům budou již brzy předány nějaké zbraně, pokud se Rusové, a zejména Putin, budou nadále pokoušet Ukrajinu zastrašovat. To není totéž jako je bránit; to jen pomáhá Ukrajině aby se bránila.“

MSNBC: Je to střední cesta, kterou si myslíte, že se Spojené státy vydají – něco víc než ekonomické sankce, ale méně než zástupná válka?

Brzezinski: „Myslím, že ano. Zdá se mi, že pokud to opravdu myslíme vážně s tím, že Ukrajina má právo být nezávislým státem s přátelským vztahem k Evropě, ale nemusí být přece ještě i nutně členem NATO, ale pokud je dnes Ukrajina ohrožována Ruskem za použití síly, pak ale nějaké obranné zbraně – veřejně poskytnuté – ale pouze obranné zbraně, předané Ukrajincům, dávají eminentní smysl. Přispělo by to k větší stabilitě v regionu a je také pravděpodobnější, že to pana Putina odradí, než kdyby mu byla dána zelená k tomu použít tolik síly, kolik se mu zachce.“

pp

Čtěte ZDE: Nesvatá aliance nenávisti: Hitler – Polsko – Amerika. Proč má být Rusko zničeno? Svět se přepóloval. Bolševici se přestěhovali do Washingtonu. Lavrov: „Promiňte, že jsme obklíčeni“

Navzdory Brzezinského pečlivě zdůrazňovanému obrannému etosu americké vojenské pomoci má podpora Washingtonu ukrajinské armádě velice mnoho podobného s jeho proxy - válkou podporou mudžahedínů.

Na scéně agent CIA Usáma bin-Ládin

První zdokumentovaná podpora CIA mudžahedínům přišla v červenci 1979 , kdy „byl schválen malý politický akční program na podporu vzrůstajícího afghánského povstání přes Pákistán“. Po invazi se tajná pomoc Washingtonu mudžahedínům snažila „dostat zbraně do jejich rukou a udržet je tak v boji“.

Tyto snahy spočívaly převážně v prodeji vojenského vybavení prostřednictvím pákistánské ISI. Mezi tu vůbec nejúčinnější podporu patřilo přesun raket Stinger, kterými USA vybavily mudžahedíny k ničení ruských vrtulníků. V Reaganových letech byly tyto přesuny ještě usnadněny nasazením „polovojenských důstojníků Divize zvláštních činností CIA“ (jedním z jejích tajných agentů byl Usáma bin-Ládin, který na popud CIA a za její peníze vytvořil organizaci Al-Kajdá, pozn. PP).

Na začátku února 1980 Brzezinski navštívil Pákistán na sérii setkání s tehdejším pákistánským prezidentem Mohammedem Zia ul-Haqem, aby prodiskutovali americkou podporu Pákistánu v důsledku sovětské invaze. Brzezinski jako součást své delegace ještě uskutečnil „symbolickou návštěvu“ afghánských uprchlíků v Chajberském průsmyku. Když mluvil o mudžahedínech, řekl uprchlíkům: "Víme o jejich hluboké víře v Boha a jsme si jisti, že jejich boj bude úspěšný. Tahle země je jejich. Jednoho dne se sem vrátí, protože jejich boj bude vítězný. A budou mít své domovy a své mešity zase zpátky, protože jejich věc je správná a Bůh je na jejich straně". Ve chvíli, kdy Američané vtrhli do Afghánistánu, Brzezinski kupodivu mlčel jako zařezaný.

pp

Čtěte ZDE: Zlatý věk paradoxu aneb Rusko trpící pro Evropu

Cvičili je na převrat a následnou válku

V lednu 2022, měsíc před ruskou invazí na Ukrajinu, bylo americkými zpravodajskými úředníky odhaleno, že CIA poskytovala tajnou pomoc ukrajinské armádě již od roku 2014. Program začal za Baracka Obamy, pokračoval za Donalda Trumpa a výrazně posílil pod Joe Bidenem.

Podle Yahoo News: Vícetýdenní program CIA se sídlem v USA zahrnoval výcvik ve střelných zbraních, v maskovacích technikách, pozemní navigaci, taktice boje jako je „kryjte se a pohybujte se“, ve zpravodajství a v dalších oblastech. To vše vyplývá z výpovědí bývalých úředníků.

 …Program také zahrnoval „velmi specifické školení v dovednostech, které by zlepšily“ „schopnost Ukrajinců zatlačit proti Rusům,“ řekl vysoký zpravodajský důstojník. Výcvik, který zahrnoval „taktické věci“, „začne vypadat dost dramaticky, pokud Rusové napadnou Ukrajinu,“ řekl bývalý úředník. Osoba detailně obeznámená s programem to vyjádřila úplně jasně. „Spojené státy cvičí Ukrajince k povstání a státnímu převratu,“ řekl bývalý představitel CIA a dodal, že program učil Ukrajince, jak „zabíjet Rusy“.

Ačkoli někteří ze zpravodajských úředníků naopak popřeli výcvik zaměřený na „vytvoření povstání“, velká část výcviku je duálně použitelná. Sémantické kroucení, které nejen Brzezinski, ale i další představitelé zpravodajských služeb používají ve svých nemotorných pokusech odlišit podporu obrany od podpory v přípravě na povstání, je doslova neuvěřitelné. To platí zejména s ohledem na typ zbraní, které tento výcvik doplňovaly : „ostřelovací pušky, ozbrojené čluny, RPG a protitankové střely Javelin“.

pp

Čtěte ZDE: Je to ještě jinak: Útok USA na Rusko skrze kyjevský režim je jen zástěrka. Cílem je zkáza ekonomiky a hlad ve světě – včetně Západu. Že to nedává smysl? Pro trockistické šílence, kteří ovládli Washington, ano. To je ten Velký reset!

Freudovské podřeknutí

V projevu, který je děsivě podobný Brzezinského návštěvě v průsmyku Khyber v roce 1980, promluvili k vojákům ukrajinské 36.brigády samostatné námořní pěchoty senátoři John McCain (R-AZ), Lindsey Graham (R-SC) a Amy Klobuchar (D-MN) 2. ledna 2017. Graham a McCain ukrajinské vojáky nadšeně chválili.

          Během setkání 2. ledna 2017 Graham a McCain chválili ukrajinské nacisty

Graham: „Obdivuji hlavně skutečnost, že budete bojovat za svoji vlast." A pak se "freudovsky" podřekl: "Váš boj je také náš boj. Rok 2017 bude rokem zúčtování. Vrátíme se do Washingtonu a budeme vyvíjet nátlak na Rusko. Je načase, aby zaplatilo tu nejvyšší cenu… Slibujeme vám, že předneseme celou záležitost ve Washingtonu, informujeme americký lid o vaší statečnosti a obžalujeme Putina před celým světem,“ pravil celých pět let před tím, než Rusko započalo svou "speciální vojenskou operaci".

McCain: „Věřím, že vyhrajete. Jsem přesvědčen, že vyhrajete a my uděláme vše pro to, abychom vám poskytli všechno, co k vítězství nezbytně potřebujete. Uspějete však nikoli jen díky našemu vybavení, ale i díky vaší odvaze. Celý svět se na vás dívá, protože nemůžeme dovolit, aby Vladimir Putin uspěl na Ukrajině. Protože když uspěje tady, uspěje také v jiných zemích.“

pp

Čtěte ZDE: Malý Den vítězství: Zhroucení ukrajinské fronty u Lisičansku. Putin: Odpočiňte si. Dienego: Trochu později. Oslavy jak v Praze 1945. Některá západní média mění tón. Pět příčin porážky Západu. Deprese v Bílém domě

V 80. letech byla Brzezinského tajná strategie postupného „vykrvácení“ vypočítána tak, aby poskytla SSSR cosi jako „jeho vlastní Vietnam“, o kterém nakonec sám Brzezinski později tvrdil, že skutečně způsobil konec Sovětského svazu.

Na jaře a počátkem léta 2022 se však skutečný cíl angažovanosti Washingtonu na Ukrajině stal otevřenější: změna režimu v Moskvě. Bylo to ovšem vždy tím cílem?

Na rozdíl od značně diskutabilního účinku Brzezinského intervence v Afghánistánu z 80. let byla účast Washingtonu na Ukrajině přímo citována ruským prezidentem Vladimirem Putinem jako casus belli (důvod k obranné protiakci uznávané mezinárodním právem).

V projevu z února 2022 Putin řekl: „Jakékoli další rozšiřování infrastruktury Severoatlantické aliance nebo pokračující snahy o vojenskou podporu na ukrajinském území jsou pro nás nepřijatelné. Otázka se samozřejmě netýká samotného NATO. To slouží pouze jako nástroj zahraniční politiky USA. Problém je v tom, že na územích sousedících s Ruskem, což je, musím poznamenat, historicky naše území, se formuje jakési nepřátelské „antiRusko“. Je plně řízené zvenčí a dělá vše pro to, aby přilákalo ozbrojené síly NATO a získalo jeho špičkové zbraně.“

pp

Čtěte ZDE: Západ provokuje a zvyšuje sázky: Dostaveníčko poblíž Hitlerova doupěte. Americké stíhačky vzlétly z ČR. Rusové postupují na Donbasu na Slavjansk. Nové důkazy o zločinech kyjevských nacistů. Uvaří nás ve vlastní šťávě?

Brzezinského vliv na zahraničněpolitický establishment je nesmírný. Brzezinski byl mezi prvními, kdo otevřeně požadoval konec Putinovy vlády. Byl také mezi prvními, kdo přirovnal Putina k Hitlerovi. Mezi Brzezinského chráněnce na které má maximální vliv patřily a patří takové osobnosti jako Barack Obama, Madeline Albrightová, Victoria Nulandová, Jake Sullivan nebo současný ministr zahraničí Antony Blinken .

I když je skutečná role Washingtonu při vyprovokování sovětské invaze do Afghánistánu stále ještě plně neobjasněna, je třeba si položit daleko současnější otázku: Pokud by ruská invaze na Ukrajinu měla přinést konec Putinova Ruska, podporoval by Brzezinského duch a jeho linie Straussových ghúlů (démonů, zaklínačů) roli Washingtonu při vyhrocování konfliktu?

A co nejdůležitější: Pokud je cílem amerických jestřábů skutečně "jen" změna režimu, jakou strašlivou cenu za to bude muset celý svět ještě zaplatit?

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky