Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Válka proti Rusku (přes Ukrajinu): Stále více na zemské orbitě. Starlink je však vůči systémům REB bezbranný. Proč se kyjevský Musk(ot) pokazil? Nejde jen o světelné sloupy v Bělgorodu. Oslepené americké satelity. Rusko se rozjíždí

Válka proti Rusku (přes Ukrajinu): Stále více na zemské orbitě. Starlink je však vůči systémům REB bezbranný. Proč se kyjevský Musk(ot) pokazil? Nejde jen o světelné sloupy v Bělgorodu. Oslepené americké satelity. Rusko se rozjíždí

18. 10. 2022

Tisk článku

Boris Džerelievskij přináší zprávy z vesmírné frontové linie, kde Rusko po útoku na Kerčský most a plynovody Nord Stream začíná přebírat iniciativu - a vysvětluje, proč Musk přišel se svým "mírovým plánem", který Pentagon a Bílý dům s jejich bojem proti Rusku "do posledního Ukrajince" samozřejmě nepotřebují

Relativní úspěch charkovské ofenzívy kyjevského režimu byl do značné míry způsoben moderními americkými komunikačními systémy, které mají ukrajinští militanti k dispozici.

Hluboké nájezdy obcházející ruská opevnění a opevněné oblasti by bez nich prostě nebyly možné, jak správně poznamenal Elon Musk, který uvedl, že „Starlink“ je nyní jediným funkčním komunikačním systémem, který na frontě ukrajinská armáda používá.

pp

Čtěte ZDE: Akce vypínač: Ruské rakety Kalibr ničí ukrajinskou elektrickou infrastrukturu. Města jsou ve tmě. Začala zimní fáze operace. Přesun ruské armády od Charkova na Donbas. Postará se Západ v zimě o mrznoucí Ukrajince? A o sebe?

Vesmírné války 2.0

Téměř okamžitě po spuštění speciální vojenské operace poskytl známý americký podnikatel Elon Musk nacistickému režimu služby systému „Starlink“, které se staly velmi důležitým faktorem bojových akcí. V březnu společnost „SpaceX“ zahájila dodávky satelitních internetových terminálů na Ukrajinu. Celkem dovezli více než 20.000 terminálů zaplacených přes USAID a soukromé investory.

Kromě horizontální komunikace mezi jednotkami se používají k zaměřování přesně naváděných zbraní na bázi GPS, jako je HIMARS, jakož i ke čtení údajů z průzkumných satelitů NATO. Z tohoto hlediska význam „Starlinku“ pro kyjevskou armádu nelze docenit. Svědčí o tom nejen zpravodajské informace, ale i výpovědi zajatých militantů.

Právě přes terminály „Starlink“ získávají jednotky zpravodajské informace z amerických satelitů. Podle svědectví ukrajinských válečných zajatců hraje systém v podstatě klíčovou roli při velení na bojišti.

pp

Čtěte ZDE: První zahřmění: Začal "soudný den" pro Kyjev? Zničení teroristů po útoku na Kerčský most. Operace vypínač aktivována. Generál Surovikin jako signál změny. Bez infrastruktury je kyjevská junta v troskách. Co plánují USA se Zelenským?

Proč se Kyjevský Musk(ot) pokazil?

Od 4. října se však s tímto funkčním a velmi spolehlivým spojením začalo dít něco nepředstavitelného – začalo „vypadávat“, či dokonce úplně „odcházet“. Kyjevské velení i jednotky na bojišti začaly ztrácet kontrolu, pálily často na sebe, ztratily komunikaci se satelity NATO. Do vzduchu musely být jako částečná náhrada vypuštěny „Bayraktary“, kterých však nacistům zůstalo velmi málo.

The Financial Times zveřejnily 7. října článek o poruchách satelitního systému Starlink, v důsledku čehož prý Ozbrojené síly Ukrajiny „utrpěly katastrofální ztráty v regionech Donbasu, Chersonu, Záporoží a Charkova“. Podle tvrzení zpravodajů listu, výpadky 30. září náhle zasáhly celou frontovou linii.

Krátce na to Elon Musk navrhl mírové urovnání konfliktu, jehož podmínky podle expertů nápadně připomínají Istanbulské dohody (tehdy byla dohoda již na stole, ale Američané a Britové její podpis Zelenskému zakázali, pozn. PP). Banderovci byli šokováni, divili se, proč se „jejich Musk(ot) pokazil“. Zmatek vystřídalo rozhořčení vulgární veřejné nadávky na Muskovu adresu - a brzy začali i trhat billboardy s portrétem včerejšího dobrodince.

Musk si to nenechal líbit. Oznámil, že přestává financovat „Starlink“ na Ukrajině, přičemž nabídl, ať převezme náklady Pentagon. Jenže brzy se ukázalo, co bylo příčinou jak vojenských neúspěchů, tak Muskova „podivného“ (z pohledu Kyjeva) chování.

pp

Čtěte ZDE: Teror: Západní metody se příliš neliší od islamistických. Monstrum pro válku proti Rusku. Útok na ropovod, který je pro nás životně důležitý. Kdo? Jak? Netřeba složitě hledat. Nicnetušící řidič jel na smrt. Jsme na tom přesně jako on

Musk: Chtějí mi zabít Starlink

„Rusko se aktivně pokouší zničit Starlink. Aby se SpaceX ochránila, vyčlenila obrovské zdroje na obranu. Ale i tak může být Starlink v podstatě kdykoli zničen,“ napsal miliardář na Twitteru. A zdá se, že to nejsou přehnané obavy.

Ukrajinské zdroje spojují selhání Starlinku se „záhadnými světelnými sloupy“, které byly v noci pozorovány v Belgorodu a řadě dalších ruských měst. Měly za to, že jde o laserový komplex „Peresvet“, ale ten funguje neviditelně, takže „světelné sloupy“ k němu určitě nepatří.

Dokonce se objevila domněnka, že jde o „SURU“, ruskou obdobu amerického HAARP. Nebo radary nad horizontem schopné vytvořit v ionosféře jakousi bouři.

Blíže realitě je však něco jiného: Satelity Starlink (a nejen ty, ale například i satelity „Amos“ 3/ 7-4,0 ° W) mohou být zasaženy novým ruským mobilním systémem radio-elektronického boje (REB) na ničení nepřátelských komunikačních satelitů „Třída-2C“. O tomto systému se toho moc neví, existují však důkazy, že satelity nejen oslepuje, ale také vyřazuje z provozu - přičemž je nemožné opravit je na oběžné dráze. To byl důvod, proč Musk začal mluvit o „zabití Starlinku“.

pp

Čtěte ZDE: Záhadné zelené paprsky nad Ruskem: Přechází dosud konvenční válka se Západem na novou úroveň? Proč Elon Musk otočil o 180 stupňů? Vědec, papež a marťan. Tajemné zařízení Peresvet. Hledejte pak vítr v poli

Hluší a slepí

Mimochodem, západní tajné služby jsou přesvědčeny, že za úspěšnou zkouškou této ruské „Triády“ je i srážka fregaty „Helge Ingstad“ norského námořnictva s ropným tankerem během cvičení NATO (Trident Juncture v říjnu až listopadu 2018).

Nabízí se otázka - proč problémy s Muskovými a dalšími americkými satelity začaly až nyní, když již od jara pracují pro kyjevské nacisty? S největší pravděpodobností proto, že potenciál vesmírného zpravodajství a komunikací dokázalo NATO reálně využít až na podzim, kdy na Ukrajinu odeslalo vojáky vycvičené podle standardů v Británii, USA a EU, kteří mohli tuto techniku začít skutečně plně využívat. A to se pro ruské vojáky mohlo stát jednak opravdu vážným problémem, jednak Moskvě rozvázal ruce teroristický útok na ropovody a Kerčský most.

V každém případě, úspěšné použití „Triády“ (nebo jiného systému radio-elektronického boje) bylo mimořádně nepříjemnou zprávou pro Západ, jehož ozbrojené síly jsou zcela závislé na orbitální satelitní komunikaci, bez které jsou hluché a slepé.

Bílý dům a Pentagon společně "zaklekly" na Muska, který pod tímto tlakem musel souhlasit, že bude nadále sloužit ve válce proti Rusku. Uvědomuje si, že riskuje, že zůstane bez svých satelitů.

Jenže bez „Starlinku“ přijde konec Západem adoptovaných banderovců mnohem rychleji.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených. Korporátní fašismus EU. Proč Zuckerberg staví bunkr a převádí majetky do zlata? Platební karty? Ne, hotovost! Je to náš boj!

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených....

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace. Umělé vyvolání hladomorů. Vy a vaše rodina musíte zmizet. Nechte zdivočet zemi. Vypusťte divokou zvěř. Po dobytku vybijí i vás

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky