Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
U snědeného krámu: Kam tečou naše peníze? Firmy vesele potopí - a ostatní jakbysmet. Americké a bruselské zadání pro Fialu. Mobilizace? Tak jedna rota zpitomělých. Už si to srovnejme v hlavě. Vysávají vše, co ještě zbývá

U snědeného krámu: Kam tečou naše peníze? Firmy vesele potopí - a ostatní jakbysmet. Americké a bruselské zadání pro Fialu. Mobilizace? Tak jedna rota zpitomělých. Už si to srovnejme v hlavě. Vysávají vše, co ještě zbývá

21. 10. 2022

Tisk článku

Jindřich Kulhavý komentuje současnou ekonomickou a politickou situaci, kterou je naše vláda pod cizí taktovkou pevně odhodlaná ještě dále zhoršit

O tom, že by některým našim občanům Fialova vláda v něčem pomohla, lze s úspěchem pochybovat. Všechna ta zastropování cen, různé balíčky pomoci a další rádoby pozitivní kroky vlády nemohou kohokoliv přesvědčit o tom, že to politici s námi myslí dobře.

Jediní, kdo si nemohou příliš stěžovat na vládní solidaritu, jsou nositelé ukrajinského pasu. Tam to teče proudem.

Krádeže za bílého dne

I přes proklamované sliby dávané ještě nedávno, tedy že vláda nenechá nikoho padnout, už plno firem a soukromníků ohlásilo konec činnosti. Je to vcelku logické. Pokud by si výrobci i prodejci vložili zvýšené náklady na energie do své marže, a tím i do konečných cen produktů, těžko by na vše hledali zákazníky. Ti se soustředí především na nákup životně potřebných komodit, zbytek je stojí topení, voda a pohonné hmoty. Je - li někdo plátcem hypotéky či jiného typu půjčky s nějakou fixací, která mu však záhy končí, zcela logicky mu narostou brzy výdaje a jeho kupní síla výrazně proti minulosti poklesne.

Takže pokud si sloučíme všechny atributy vyplývající ze současné uměle vyvolané energetické krize, která přechází v celkově ekonomickou, je vcelku jasné, že záchrana firem a živností je bez pobídek státu nemožná.

Jenže státní pokladna je prázdná i bez funkčních penězovodů, kterými odtékají peníze na Ukrajinu, do EU a USA formou obrovsky vysokých dividend (to platí i pro ČEZ), vnitrofiremních a státem těžko kontrolovatelných přesunů financí, do neziskových organizací parazitujících na liberální demokracii vstřícné k těmto krádežím za bílého dne a dalších nákladů skrytých zrakům veřejnosti. Bez těchto ,,banalit“ by byl náš rozpočet vyrovnaný a ziskový a zbylo by i na důchody. To i přes předražený a rozbujelý státní aparát plný politických darmožroutů.

Čtěte ZDE: Zločin č. 2: Že nečekaná energetická krize? Ne, všechno je to plán! Sociální inženýři z Bruselu i z Prahy tvoří další lockdown. Teď klimatický. Jak "zploštit křivku" bez covidu? Brzy další nouzák? Smeteme je dřív, než nás vypnou?

Témata a netémata

Fiala už veřejně prohlásil, že firmám pomoct, jako to dělají v Německu, jeho kabinet nemůže. A má pravdu, zadání zní přeci jinak, tedy připravit zbytek země k předání do cizích rukou. Zuby si na nás brousí potomci Sudeťáků, rádi by se po zrušení Benešových dekretů přidaly rodiny bývalých kolaborantů, kterým byl majetek zabaven, také Američané by rádi skoupili něco s toho, co dosud vydělávalo, ale kvůli proamerické rétorice vlády a následnému odříznutí od ruských zdrojů to přišlo jaksi ,,na buben“.

A netýká se to jen průmyslu, pokud nedojde ke změně myšlení a vlády, bude v podstatě brzy na prodej i plno nemovitostí. A to se už bude dotýkat všech. Přidejme systematickou likvidaci českého zemědělství a následně potravinářství. Po Fialovi tu zůstane potopa. Great Reset se zdá být mnohem reálnější a horší, než si samotní jeho tvůrci sjíždějící se za měsíc opět do Davosu dokázali představit a přát.

Všimněte si, že už se zdaleka ne tolik hovoří o klimatických změnách, ostatně tankery s plynem bloudící kolem evropského atlantického pobřeží za jednu plavbu vytvoří tolik CO2, že bychom v moderních dieselových a benzínových autech mohli jezdit do aleluja a tolik bychom ho přitom nikdy nevypustili. Mlčí se i o novém reaktoru, který pohání ruskou elektrárnu, která zpracovává již použité palivo z klasických jaderných provozů a zajišťuje levně elektřinu na dlouhou dobu, již omezuje jen životnost samotného zařízení. Tuto technologii Západ zatím nemá. Ostatně toho, co mají Rusové, nemá více.

Čtěte ZDE: Nová postava politické scény: Nás si nemohou koupit! Na čem záleží Fialovi především? Mizí nám kus historie. Fialová pohroma horší než světové války? (Bez)nadějné vyhlídky. Láska k vlasti není prázdný pojem. Rozhoří se?

Mobilizace?

Lidí doufajících, že se vše podaří vyřešit a věřících, že to dokáže tato vláda, sice ubývá, ale je jich stále nepochopitelně dost. I proto se může Fiala nadále tvářit arogantně, ekipa vládních politiků si klidně navýší už tak extrémně vysoké a nezasloužené platy, což potvrdil i ministr sociálních věcí Jurečka, s tím se sklouzne i opozice.

Nečekejme tedy ve sněmovnách velký odpor. Je evidentní, že občané, české firmy a živnostníci mohou trpět špatnými rozhodnutími a závadnou ideologií sebevíce, pořád je to proti politickým elitám plebs vhodný akorát tak k produkci peněz potřebných k výběru daní.

Takže si to už srovnejme v hlavě: Tato vláda tu není proto, aby pečovala o prosperitu státu a jeho občanů. Hlídá a ošetřuje nejen své vlastní, ale i zájmy jiných subjektů a vysává vše, co vysát ještě lze. Nic na tom nemění ani rádoby vše vysvětlující chování rukama panoptikálně rozkládajícího premiéra či vyznání Adamové Pekarové. Rakušan v pozadí mezitím pracuje na zákonech znemožňujících ozvat se proti zničujícím krokům vlády a vládců Evropské unie. Ne, tito lidé nikomu z nás nepomohou.

A to ještě uvažují o možné mobilizaci. Těch, co by umírali rádi za jejich ideály, by vydalo maximálně na jednu rotu.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky