Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Záhadné objekty nad Severní Amerikou: Nejprve bludný balón pomalu přeletěl celé USA. Pak se prý další narušitelská tělesa objevila nad Kanadou. Pentagon spekuluje o Mimozemšťanech. Svět se Americe směje a Čína si mne ruce

Záhadné objekty nad Severní Amerikou: Nejprve "bludný balón" pomalu přeletěl celé USA. Pak se prý další narušitelská tělesa objevila nad Kanadou. Pentagon spekuluje o Mimozemšťanech. Svět se Americe směje a Čína si mne ruce

14. 2. 2023

Tisk článku

Darja Volková tlumočí názory některých expertů, podle nichž Čína provádí nevázanou špionáž americké protivzdušné obrany a mocný světový hegemon neví, kde mu hlava stojí - jiní tvrdí, že jde jen o odpoutání pozornosti od skandálů s Nord Streamem, ekologickou katastrofou a prohrávanou ukrajinskou válkou

V posledních dnech byl sestřelen již třetí balon nad územím Severní Ameriky – tentokrát v kanadském vzdušném prostoru. „Číňané udělali z Američanů naprosté idioty,“ komentují situaci odborníci a vysvětlují, jaké vojenské a politické cíle tímto způsobem sleduje Čína v konfrontaci s USA.

Že by UFO?

Další záhadný létající objekt sestřelilo v sobotu nad severní Kanadou Společné velitelství protivzdušné obrany Severní Ameriky (NORAD). První zprávy o „letecké špionáži“ na obloze nad severoamerickým kontinentem uváděly, že NORAD sleduje pohyb jednoho nebo dvou neidentifikovatelných objektů, ale nakonec byl ohlášen pouze jeden sestřelený narušitel.

Kanadská ministryně národní obrany Anita Anandová uvedla, že objekt letěl ve výšce asi 40 000 stop (12,1 km), narušil kanadský vzdušný prostor a představoval reálnou hrozbu pro bezpečnost civilních letů. Podle ní byl objekt sestřelen asi 160 km od kanadsko-amerických hranic nad kanadským územím v centrální části Yukonu. Probíhá pátrací akce s cílem najít spadlé úlomky a bylo zahájeno vyšetřování, do něhož jsou zapojeni příslušníci kanadských ozbrojených sil a národní policie (včetně UFO-logů).

Podle CNN vydal Bílý dům prohlášení, že americký prezident Joe Biden a kanadský premiér Justin Trudeau v sobotu schválili sestřelení objektu stíhačkou NORAD.

Čtěte ZDE: Záhada na záhadu: Poslední dny Atlantidy zvané Severoatlantická (zkratka NATO)? Zločiny bez trestu. Zničil Antiochii HAARP? Kdy další plandémie? Střílí Biden a Trudeau na UFO? Alfa a Omega. SOS z Kanady

S UFO se zřejmě roztrhl pytel

Jde o třetí podobné pozorování létajícího objektu nad severoamerickým kontinentem za posledních několik dní. Podle zpráv amerických médií byly všechny tři létající objekty sestřeleny americkou stíhačkou F-22 s raketou AIM-9X.

Čínský balon byl sestřelen 4. února. Předtím devět dní „cestoval“ po obloze nad Severní Amerikou. Čína v reakci na to protestovala proti použití síly USA k útoku na civilní bezpilotní balón a uvedla, že rozhodnutí Washingtonu balón sestřelit poškodilo vztahy mezi oběma zeměmi. Podle Pekingu měl balon čistě civilní účel (meteorologický výzkum) a do vzdušného prostoru USA vletěl omylem.

Minulý pátek Bílý dům informoval o sestřelení druhého létajícího objektu nad územím Aljašky. Zpráva uvádí, že Washington neví, které zemi patřil, ale byl mnohem menší než dříve sestřelený čínský balon. Nevyloučil ani mimozemské těleso. Americká administrativa uvedla, že očekává vyzdvižení trosek zničeného objektu a jeho prozkoumání.

Bludný aerostat

Vojenský expert Vasilij Kašin komentoval sestřelení prvního létajícího balonu slovy, že je těžké uvěřit americké verzi, podle níž byl sestřelen teprve v okamžiku, kdy přestal představovat nebezpečí pro lidi na zemi.

Kdyby USA mohly úspěšně navést raketu na čínský aerostat, sestřelily by ho ještě předtím, než by se přiblížil k hranicím USA. Navíc letěl nad velmi řídce osídlenou oblastí, a ne nad Singapurem nebo Nizozemskem,“ poznamenal s nadsázkou Kašin.

Proč byl první aerostat sestřelen až za mnoho dní a následující dva doslova během několika hodin? A odkud se nad Severní Amerikou mohlo v tak krátké době vzít tolik záhadných létajících objektů a kdo z toho mohl mít prospěch?

Čtěte ZDE: UFO je zase všude: Oživení okultního fenoménu? Vatikánská observatoř jde s dobou. Přijde mimozemské 11. září? Zvrácená teologie. Ďábel útočí zleva i zprava. Mohou mimozemšťané hřešit?

Princip aerostatické špionáže

Pokud jde o samotnou možnost sestřelení vzdušného plavidla, závisí to především na výšce, ve které se nachází. Aerostaty často létají ve stratosféře, tj. ve výškách nad 25-30 km. Tato výška není dostupná ani pro moderní stíhačky, ani pro zbraně na nich umístěné. Kromě toho není snadné zaměřit střely na tento typ vzdušného plavidla. Aerostat objevený na obloze Kanady byl okamžitě sestřelen právě proto, že se nacházel ve snadno dostupné výšce 12 000 metrů.

Není ovšem důvod příliš pochybovat o tom, že všechny tyto aparáty (nejen ten první) byly s velkou pravděpodobností vypuštěny z Číny.

Máme-li soudit podle zveřejněných fotografií a vzpomeneme-li vojenskou historii, potom je zřejmé, že se jedná o špionážní sondy, které se aktivně používají od šedesátých let minulého století. Mimochodem, v té době je Američané vypouštěli nad území SSSR,“ uvedl vojenský analytik Michail Onufrienko.

Princip fungování těchto výzvědných sond je jednoduchý: zařízení, které je na nich umístěno, umožňuje pořizovat údaje o provozu radarových stanic. Každý radar se přepne do aktivního režimu, jakmile zaznamená podobný objekt, a začne sledovat jeho let,“ uvedl expert. „Kromě toho se aktivují zařízení, která v normálním režimu nepracují a nejsou rozpoznatelná. Do aktivního režimu přejde část naváděcích systémů, aby objekt eliminovaly. Takovýto výzvědný průzkum umožňuje nabourat se do systému protivzdušné a protiraketové obrany nepřítele.“

Kromě toho je možné vysledovat zranitelná místa nepřátelské protivzdušné obrany, zjistit oblasti jejího dosahu a pochopit mnohé z toho, co není rozpoznatelné v případech, kdy nepřátelské radary pracují v pasivním režimu. A také pochopit systém NORAD jako celek: jak reaguje, jak se rozhoduje atd. Není možné zajistit, aby se jakýkoli systém protivzdušné obrany při takovéto špionáži neprozradil, protože musí reagovat,“ doplnil Onufrienko. „A vzhledem k tomu, že vztahy mezi Čínou a USA se nyní kvůli situaci na Tchaj-wanu výrazně zhoršily a napětí roste, je z čínské pozice logické vyrobit tucet či dva takovýchto balónů – tím spíše, že jsou poměrně levné, a vypustit je nad území USA.“

Peking tak může získat mnoho užitku. Zaznamená některé zpravodajské informace a vystraší nepřítele, aniž by riskoval výměnu jaderných úderů. Kromě toho Číňané udělali z Američanů naprosté idioty,“ uzavřel analytik.

Čtěte ZDE: Jak to vidí Čína: Zpráva o stavu země. Skok vpřed. Za vlády Si se HDP na hlavu zdvojnásobil. Právo každé země na suverénní vlastní cestu - ke globálnímu socialismu! Si blíže Maovi než Tengovi. A nejblíže Schwabovi a Velkému resetu

USA přistiženy v nedbalkách

Autoři telegramového kanálu „Rusko v globální politice“ soudí, že „čínské balónky se nafukují do nemístné hrozby.“ „Peking prý nyní sleduje celý svět a balón nad USA je jen špičkou ledovce. Proč si jich dosud nikdo nevšiml? Možná jsou navíc neviditelné?“ poznamenávají ironicky autoři kanálu.

Incidenty se záhadnými létajícími objekty nad USA tak mohou být pokusem Číňanů proniknout do systémů protivzdušné obrany USA. Kromě čistě vojenského mají však i význam vojensko-psychologický – poprvé po velmi dlouhé době se Spojené státy ocitly v pozici, kdy neútočí ale brání se, kdy reagují na iniciativu nepřítele namísto toho, aby mu vnucovaly svou vlastní.

Výškové aerostaty se ukázaly být mimořádně účinným nástrojem tlaku na USA – a v dané chvíli prakticky beztrestným.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky