Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
UFO je zase všude: Oživení okultního fenoménu? Vatikánská observatoř jde s dobou. Přijde mimozemské 11. září? Zvrácená teologie. Ďábel útočí zleva i zprava. Mohou mimozemšťané hřešit?

UFO je zase všude: Oživení okultního fenoménu? Vatikánská observatoř jde s dobou. Přijde mimozemské 11. září? Zvrácená teologie. Ďábel útočí zleva i zprava. Mohou mimozemšťané hřešit?

4. 7. 2021

Tisk článku

Matej Gavlák komentuje obnovení mediálního zájmu o údajné mimozemské civilizace a upozorňuje, že se jedná o něco více než jenom neškodnou módu

Zdá se, že se k nám z USA pomalu valí - po LGBT, gender, či globálním oteplování - další obrovský fenomén: opětovný zájem o UFO a takzvané "mimozemské civilizace". V tamních médiích, liberálních i konzervativních, se objevují záběry "neidentifikovatelných létajících objektů" a tamní politici otevřeně hovoří o ohrožení národní bezpečnosti. Pentagon také právě v těchto dnech vydal dlouho očekávanou zprávu o UFO. Celý fenomén mimozemšťanů je však z křesťanského pohledu mimořádně problematický a křesťanské víře doslova odporuje.

Mimozemské 11. září?

Portál britských novin The Guardian přináší poměrně pestrou směs vyjádření amerických politiků obávajících se možného ohrožení národní bezpečnosti ze strany "neidentifikovatelných létajících objektů technologicky 1000 let před námi". Nejde přitom jen o představitele ultraliberálních demokratů, ale i republikánské politiky. Tak například republikán Tim Burchett v souvislosti s UFO řekl, že "je to zjevně něco, čemu nedokážeme konkurovat ". Luis Elizondo, bývalý ředitel protivzdušné obrany, se zase vyjádřil:

"Jsme celkem přesvědčeni, že máme do činění s technologií, která je multigenerační, několik generací před tím, co považujeme za next-generation technologii. Jde o něco, co je někde mezi 50 až 1000 let před námi."

Podobně tajemně se nedávno vyjádřil i bývalý prezident USA Barack Obama, který prohlásil: "Co je pravda - a teď mluvím naprosto vážně - je, že existují fotografie a videozáběry objektů na obloze, o kterých prostě nevíme, co jsou zač.Portál zpravodajské stanice NBC o tomto výroku uvedl, že "zvyšuje legitimitu zpráv o neidentifikovatelných jevech" a že "vláda na nejvyšší úrovni o nich ví ".

Politikům se však netřeba až tak divit. Byla to opět spíše média, kdo toto téma nadhodil. Na zpravodajských stanicích neustále běží záběry rychle se pohybujících teček či vzdálených podivně tvarovaných objektů, jakož i rozhovory s různými piloty, "kteří je vídají denně už léta" i vědci očekávajícími kontakt s mimozemskou civilizací. Jedním z hlavních propagátorů fenoménu UFO se stal, překvapivě, populární konzervativní novinář z Fox News Tucker Carlson. V jednom ze svých pořadů měl interview s bývalým zaměstnancem ministerstva obrany, který zcela vážně varoval před tím, že "v otázce UFO tajné služby selhávají, jako před 11. zářím".

Podle BBC sice Pentagonem přezkoumaných asi 120 případů neprokázalo, že jde o mimozemskou technologii, ale, jak stanice přizvukuje, "ani to nevyvrátilo". Média současně neustále rozpalují oheň, jako by bylo už už za dveřmi nějaké velké odhalení. A kdo ví - možná se i nějaké chystá.

Mimozemšťané a jezuité 

To, že se fenomén UFO dostává znovu do popředí, zaregistrovali už i v liberálním časopise America: The Jesuit Magazine. Tamní článek s názvem UFO je zpět ve zprávách - a katolíci jsou připraveni čelit teologickým otázkám ohledně mimozemského života je (jak již tolikrát předtím) téměř až neuvěřitelný a člověka někdy nutí zkontrolovat, zda některé jejich výtvory náhodou nebyly napsány 1. dubna. Tento je však z 19. května 2021.

Autor, Charles Camós, píše:

"Ředitel Vatikánské observatoře, jezuita Guy Consolmagno se mnou souhlasil, že katolická intelektuální tradice by neměla absolutně žádný problém s myšlenkou inteligentního života na jiných planetách... (Filosof) Klein upozorňuje, že náboženské tradice vždy věřily, že Země i vzdálený vesmír sdílíme s inteligentními bytostmi: anděly, démony, polobohy (?) , džiny (??) a jinými druhy ne-lidských inteligencí (???)."

Taková "intelektuální tradice" by však začala narážet na různé teologické problémy. 

Camós pokračuje:

"Zemřel Ježíš i pro ně (mimozemšťany / ne-lidské inteligence)? Nebo potřebují svého vlastního spasitele? Nebo možná nemají prvotní hřích ... Řídí se stejným smyslem pro dobro a zlo, nebo mají něco zcela jiného? Nebo jsou vůbec schopni hřešit?"

Autor si s teologií hlavu příliš neláme. Naopak, je připraven jednat: "Tak ukažte, řediteli národní bezpečnosti a Pentagone, co máte. Katolická intelektuální tradice stojí připravena pomoci lidstvu interpretovat a přijmout fakt, že nejsme ve vesmíru sami."

Čtěte ZDE: A teď: Mimozemšťané! Proč Pentagon začal uvolňovat videa s UFO? Mluvil J. P. Juncker s vůdci z jiných planet? Jak to celé souvisí s covidem? Normalizace 2.1: Husák byl břídil. Hitlerova Velká lež dochází naplnění

Křesťanská démonologie 

Je téměř nemožné najít nějaké skutečně katolické či alespoň křesťanské vysvětlení toho, jak fenomény mimozemšťanů a létajících talířů vlastně vysvětlit. Jezuité správně poukázali na to, že je tu nepřekonatelný rozpor s katolickou doktrínou, a to přímo v podobě Ježíše Krista, který "zemřel, abychom my mohli být spaseni". Jejich vlastní konstrukty o možné "bezhříšnosti" mimozemšťanů nestojí ani za odplivnutí, zvláště, když si vzpomeneme na údajné únosy některých lidí a nelidské experimenty na nich prováděné.

Práce Dr. Christophera Partridge, odborníka z Centra pro studium náboženství momentálně přednášejícího na Lancasterově univerzitě, je proto jako pramen čisté vody ve vyprahlé poušti. Práce nese název Mimozemská démonologie - křesťanské kořeny mimozemšťanů v náboženstvích spojených s UFO a duchovno únosů. Autor zde jasně poukazuje na propojení různých pseudo-okultních skupin na mimozemšťany, kteří jim pomocí "channelingu" (osoba vypráví cizím hlasem "mimozemské entity" - podobně jako u posedlých) měli podávat různé zprávy. S mimozemšťany se podle vlastních slov nakontaktovala například i známá okultistka H. P. Blavatská, zakladatelka Teosofické společnosti věnující se "esoterické spiritualitě". 

Dr. Partridge pokračuje:

"Začátkem 70. let 20. století došlo k exponenciálnímu nárůstu zpráv o únosech, přičemž při nich nejednou došlo k sexuálnímu styku s mimozemšťany, nebo mimozemským chirurgickým zákrokem ... Jak (proto) uvádí Ted Peters: 'V 70. letech se objevilo množství článků a knih, které dramaticky zpochybnily údajnou existenci UFO a zobrazovaly celý jev jako satanskou konspiraci.'"

Bývalý okultista, kdysi jeden z představitelů neslavného hnutí New Age Randall Baer věří v reálný základ celého fenoménu: "Za UFO skutečně stojí mocná síla. Tato síla je definitivně démonické povahy a má mimořádné prostředky brainwashingu (vymývání mozků)."

Práce dokonce nabízí i jisté vysvětlení, proč se vlastně děje něco takového, jako je fenomén UFO (nebo spíše "fenomén mimozemšťanů", jelikož UFO se vztahuje na jakýkoliv neidentifikovatelný létající objekt): 

"Podle křesťanské démonologie je motivem těchto vesmírných démonů, jak uvádí Frank Allnutt, 'zmást lidi v otázkách skutečného zdroje spásy, kterým je Pán Ježíš Kristus ... hlavním cílem mimozemšťanů je svádět lidi, aby svou spásu hledali jinde; (démoni) tak chtějí přerušit vztah lidí s Bohem.'"

Co ale ty vzdálené rozmazané rychle letící objekty, které občas natočí vojenští piloti? Inu, možnou odpověď podává svatý Pavel, který píše: "Oblecte se v plnou zbroj Boží, abyste mohli čeliti úkladům ďáblovým, neboť bojování naše není proti krvi a tělu, nýbrž proti knížectvím a mocnostem, proti světovládcům této temnosti, proti duchům zlým v povětří." (Ef 6,11-12)

Případně jinde:

"Také vás, když jste byli mrtvi poklesky a hříchy svými, v nichž jste druhdy žili podle ducha světa tohoto, podle knížete mocnosti ovzdušní, duchů to, kteří působí nyní v neposlušnících..." (Ef 2,1-2)

Asi není náhodou, že se například populární seriál Akta X z 90. let o dvou agentech FBI vyšetřujících "paranormální jevy", věnoval kromě mimozemšťanů i duchům, démonům, satanistům, čarodějnicím či okultním sektám. 

Všechny tyto věci totiž spolu jaksi souvisejí...

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Postní naděje: Skutečnost nebo klam? Už i vědci souhlasí, že všechno vzniklo z ničeho. Víra v Něj je cesta zdravého rozumu. Stovky proroctví a stovky vzkříšení. Ateismus je rovněž víra - bez Víry. On žije a je přítomen mezi námi!

Postní naděje: Skutečnost nebo klam? Už i vědci souhlasí, že všechno vzniklo z ničeho....

Velké zatmění v USA: Přesně za měsíc to začne. Znamení biblických rozměrů? Vzkaz z Ninive pro celý Západ? Kříž nad Amerikou. Ze země vylezou miliardová mračna cikád. Varování? Příležitost? Jednou za 32 000 000 let. Porozumíme?

Velké zatmění v USA: Přesně za měsíc to začne. Znamení biblických rozměrů? Vzkaz z Ninive...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky