Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Jedenadvacátý únor: Na ruské západní hranici promluví Biden. Tentýž den mu odpoví Vladimír Putin v parlamentu. Dojde k faktickému vyhlášení války USA (tzv. NATO) Rusku? Proto tam za svým pánem jede i Fiala? Něco se stane

Jedenadvacátý únor: Na ruské západní hranici promluví Biden. Tentýž den mu odpoví Vladimír Putin v parlamentu. Dojde k faktickému vyhlášení války USA (tzv. NATO) Rusku? Proto tam za svým pánem jede i Fiala? Něco se stane

16. 2. 2023

Tisk článku

Ljuba Stěpušová se zamýšlí nad pozoruhodnou shodou, totiž že Biden oznámil svůj projev v Polsku na stejný den, kdy má promluvit Putin v Moskvě - a vidí v tom možnou eskalací konfliktu, ke které by mohlo dojít u příležitosti ročního výročí tiché války Západu proti Rusku

Ruský prezident Vladimir Putin a americký prezident Joe Biden se střetnou živě 21. února v den výročí zahájení speciální operace na Ukrajině. Kyjev tajemně sdělil, že výročí ruské „invaze“ bude připomenuto. Že Vladimír Putin přednese v parlamentu zprávu 21. února u příležitosti zahájení operace na Ukrajině, je už známo dlouho. A náhle jsme se dozvěděli, že také Joe Biden navštíví Polsko od 20. do 22. února. Chce tam s nevěrnějším poddaným (proto nejede do Berlína), "oslavit výročí invaze“ Ruské federace na Ukrajinu.

Bidenovo polské divadlo

Marat Bashirov píše na kanálu Politjoystick Telegram: “Toto není náhodná série událostí, pro něž byla vybrána nenáhodná místa. Prostě 21. únor bude zásadním ukazatelem nedaleké budoucnosti: Co proběhne na ukrajinské frontě, co bude dělat kyjevská armáda společně s NATO či samostatně bez NATO. Dávejte na sebe v tento den pozor,” píše politolog.

Jeho kolega Jurij Baranchik na svém telegramovém kanálu zdůrazňuje, že zjevně nepříliš psychicky stabilní Biden tím zahajuje kampaň za své znovuzvolení: „Aby kachna, která kulhá, vytvářela dojem, že stojí rovně na obou nohách, musí být hlasitá.“ Teprve poté budou mít demokraté příležitost vnést do hry postavu X tím, že ji přímo jmenují viceprezidentem. Pokud tuto operaci nezvládnou, prezidentské volby s jistotou prohrají. Biden proto odložil oznámení své případné opětovné kandidatury do prezidentských voleb v roce 2024. Možná to neudělá vůbec. Anebo to udělá právě v Polsku.

pp

Čtěte ZDE: Evropská Achillova pata: Polsko, Pobaltí a ČR. Francouzi a Němci nemají žaludek na pytle s mrtvolami. USA již otevřely Pandořinu skříňku. Sklouznutí k jaderné válce může být dílem okamžiku. Dokáže to někdo zastavit?

Pro Putina se situace v zóně invaze vyjasnila

„Pořád je možné se odrazit od nebezpečné linie přímé konfrontace Rusko - USA (takzvaně NATO). Ale je jasné, že dementní stařík a jeho pronajatý kyjevský herec jsou jen loutky. Zahrají ve Varšavě to, co jim „stínové elity“ přikázaly,“ zdůrazňuje Bashirov.  Současně si je jistý, že narozdíl od nich Putin přinese neobvyklou zprávu: „Po ní přijdou změny, na které Rusko celý minulý rok čekalo.“

Tisková služba Kremlu uvedla, že prezident přednese svou zprávu, až bude situace v zóně speciální operace jasnější. Kreml zjevně má za to, že do 21. února bude situace přehlednější. Změny na frontě zatím zahrnují zvýšenou aktivitu leteckých sil a tlak v několika oblastech. Proto s největší pravděpodobností Putinův projev proběhne až po Bidenově projevu, aby ruský vůdce mohl přitvrdit.

Současně nelze vyloučit, že jde jen o pokračování hry nervů. Přesto to bude zásadní bitva. Očekává se faktické vyhlášení války Rusku jménem "kolektivního Západu". A reakce Moskvy na toto vyhlášení.

pp

Čtěte ZDE: Demence a paranoia Západu: USA mají bžundu z Německa. Leopardy teď, naše Abramsy až po válce. Útok současně na Rusko, Čínu a Írán? Závod o pád na dno. Kdo se zřítí do propasti dřív: EU, NATO, nebo všichni společně?

Jasné příznaky a nejasné výhrůžky

Mezi poslední události eskalující situaci patří doporučení Washingtonu americkým občanům, aby opustili území Ruska. Ale je toho víc:

Prohlášení tiskové kanceláře ruské zahraniční rozvědky (SVR), že americká armáda aktivně rekrutuje militanty z džihádistických skupin v Sýrii „k provádění teroristických útoků na území Ruska a v zemích SNS“. Podle SVR bylo „v lednu vybráno 60 takových teroristů se zkušenostmi z bojových operací na Blízkém východě“, které nyní cvičí na americké základně Al-Tanf.

Také ukrajinský ministr zahraničí Dmitrij Kuleba v rozhovoru pro televizi tajemně naznačil některé „velké akce“, které se podle něj uskuteční 23. až 24. února – v den výročí zahájení invaze - a které si prý bude Rusko pamatovat. Symbolismus je na Západě velmi ctěn. Připomeňme, že teroristé vyhodili do vzduchu krymský most den po narozeninách Vladimira Putina.

pp

Čtěte ZDE: Německá ministryně zahraničí: "Vedeme válku proti Rusku." Kdo je to MY? Čtvrtá říše? Ukrajina již brzy nebude existovat. Penicilin pro "dělostřeleckou nemoc." Tři armády zničeny. Na čtvrtou už Západ nemá. Osud Sodomy a Gomory pro ČR?

Polsko čeká na vstup USA na Ukrajinu

A proč právě ve Varšavě? Polské řinčení zbraněmi již pár týdnů vyvolává zvýšení sázek na otevřenou válku proti Rusku. Varšava už dlouho usiluje o "povolení" ke vstupu na západní Ukrajinu - samozřejmě s „mírovými cíli“. Je docela možné, že Biden v Polsku dá k těmto akcím souhlas. A pokud ne? Poláci doufají, že vytěží alespoň politické dividendy, už z toho, že Biden nejede do Berlína, ale do Varšavy.

„Válka na Ukrajině podstatně posílila roli Polska v očích Washingtonu. Svědčí o tom také účast Američanů v Iniciativě tří moří,“ (stará americká koncepce, jak obklíčit Rusko od severu k jihu, pozn. PP) říká Anna Diner, analytička Polského institutu mezinárodních vztahů, v rozhovoru pro RMF FM. “Ruská invaze ukázala, že těžiště střední Evropy se přesunulo z Německa do Polska. Bez naší země není možné chránit východní křídlo NATO, ale především adekvátně podporovat Ukrajinu."

Právě ta to je. Polsko je dnes americkým klíčovým spojencem v NATO. Téměř se nemluví o tom, že má na svém území minimálně 10 000 amerických vojáků. A slouží jako hlavní logistické centrum pro nekonečný tok západních zbraní na Ukrajinu a výcvik vojáků kyjevského režimu.

A ještě jedno je dobré před Bidenovým příjezdem na západní ruské hranice připomenout: Při poslední návštěvě Polska (v projevu na Královském zámku ve Varšavě) Biden řekl, že ruský prezident „nemůže zůstat u moci“ a vyzval ke „změně režimu v Moskvě“.

Biden má zůstat v Polsku do 22. února. Hitlerova Operace Barbarosa započala přepadením Sovětského svazu také dvaadvacátého - ovšem června. Zmíněné "stínové elity" vodící si dementního Bidena opravdu číselný symbolismus milují. Tak uvidíme. Že by pouze chtěl oznámit svou další kandidaturu je málo pravděpodobné.

Ostatně - pokud by začal jadernou válku, už by nikam kandidovat ani nemohl.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Tři tváře lidovlády: Moskva, Kyjev, Washington (Brusel). V Rusku se volí. V Kyjevě a na Západě jen dosazuje. Brutální podvody. Cenzura jak břitva. Trump: V USA místo voleb Orwell. Není kouře bez ohně. Máme na výběr?

Tři tváře lidovlády: Moskva, Kyjev, Washington (Brusel). V Rusku se volí. V Kyjevě a na...

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených. Korporátní fašismus EU. Proč Zuckerberg staví bunkr a převádí majetky do zlata? Platební karty? Ne, hotovost! Je to náš boj!

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky