Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Třicet vět proti současné normalizaci: Výzva proti vládě Petra Fialy. K odvaze nepodvolených v boji za naši svobodu. Mezi signatáři je na padesát osobností veřejného života. 25. únor: Den, kdy totalita opět udeřila. Vrátíme úder?

Třicet vět proti současné normalizaci: Výzva proti vládě Petra Fialy. K odvaze nepodvolených v boji za naši svobodu. Mezi signatáři je na padesát osobností veřejného života. 25. únor: Den, kdy totalita opět udeřila. Vrátíme úder?

25. 2. 2023

Tisk článku

Radek Pokorný přináší zásadní Výzvu k ročnímu výročí vládního úderu proti zbytkům občanských svobod, kterou zformulovala iniciativa Zachraňme náš stát - a k níž se mohou připojit všichni nepodvolení, kteří to s bojem proti fialové totalitě myslí doopravdy

Parlamentní i mimoparlamentní opozice, výrazné osobnosti veřejného života, spisovatelé, publicisté, hudebníci, filosofové i akademici se spojili ve výzvě k občanské odvaze. Společně řekli své důrazné NE vládě Petra Fialy, která zatahuje naši zemi do chudoby a do války. Osobnosti z celého politického spektra vyzývají občany, aby projevili svoji odvahu, a postavili se současné vládě, dříve, než napáchá další nenapravitelné škody.

pp

Dnes - 25. února 2023 - kdy je Výzva Pojďme se nebát zveřejněna, není náhodným datem. Připomíná nejen 75. výročí komunistické "sametové revoluce" v roce 1948, ale současně - příznačně - též roční výročí otevřeného brutálního útoku vlády proti svobodě slova, který nemá v naší třiatřicetileté popřevratové historii obdoby. Právě před rokem, 25. února 2022, dala Fialova vláda ve spolupráci s tajnými službami vypnout Protiproud (a sedm dalších svobodných webů). Zahájila politický, ekonomický a sociální frontální útok na občany úderem proti občanským svobodám. Potřebovala na prvním místě zakroutit krkem z Bruselu beztak již tak dlouho oklešťované svobodě slova.

Plán (zatím) selhal díky nepodvoleným

Potřebovala to i proto, že se rozhodla zatáhnout naši zemi do války Západu proti Rusku, kterou na ukrajinském bojišti - po osmi letech příprav, zbrojení, vraždění tisíců lidí na Donbasu a v Luhansku - vedou od krvavého státního převratu Spojené státy a NATO rukama kyjevských pučistů. Také o tom (či právě o tom) se už naše veřejnost neměla nic dozvědět. Měla zůstat jen vládní propaganda takzvaných veřejnoprávních médií (ČT a ČRo) propojená s mocně financovanými tištěnými i elektronickými médii zdejších miliardářských oligarchů zájmově pevně svázaných s Bruselem a Washingtonem.

Je jinou věcí, že umlčet svobodné šíření informací se jim nakonec (zatím) tak zcela nepodařilo. Za pomoci tisíců svobodomyslných nepodvolených občanů a jejich finančních příspěvků nás nedokázali ani ekonomicky zničit a uškrtit. Stateční IT experti, jejichž identitu musíme nadále skrývat, pomohli obnovit naše stránky (a postupně i vysílání Protiproud TV) ze zahraničí. A vytvořit postupně za nemalých nákladů také obranné linie proti neustávajícím hackerským útokům - které pochopitelně státní orgány nejen nevyšetřují, ale pravděpodobně za nimi i stojí. A pokračují dál. Připravují totalitní zákony, které mají cenzuru a rušení (tolik podobné předlistopadovým rušičkám režimu) učinit "legální". 

„Vláda přijímá opatření, která mají zastrašit a umlčet kritiku a udržet u moci vládu za každou cenu," stojí ve dnes zveřejněné Výzvě. "Tlak na omezování plurality názorů, na ostrakizaci nositelů a hlasatelů nepohodlných myšlenek se nyní před očima mění na tvrdou institucionalizovanou cenzuru. Desítky lidí jsou stíhány za projevení politického názoru, a to již včetně představitelů politické opozice,“ konstatuje Výzva, která svým duchem navazuje na předlistopadových Několik vět či Vaculíkových 2000 slov.

K výzvě se mohou občané připojovat na webové stránce iniciativy Zachraňme náš stát, která ji iniciovala. Svým podpisem se tak mohou občané připojit k signatářům - a vyslovit se tak pro myšlenky odboje proti totalitní Fialově vládě. 

Přinášíme plný text Výzvy 30 vět proti současné normalizaci:

pp

Čtěte ZDE: Zachraňme náš stát: Nová iniciativa chce koordinovat postup vlasteneckých sil. Chceme žít v bezpečné zemi. Fialova vláda nás žene do chudoby a války. Hnutí odporu je třeba spojit do jednoho proudu: Sdílet informace, spolupracovat

Pojďme se nebát!

Naše vláda škodí lidem. Zasahuje jim do životů, ohrožuje jejich svobodu i prosperitu. Prodává naši suverenitu a slouží cizím zájmům. Náš národ ale není stádem ovcí. Často to dlouho vypadá, že si nechají líbit všechno. Ale když se pak ozvou, obvykle to stojí za to. Poměry v naší republice jsou dnes natolik neudržitelné, že chvíle se nahlas ozvat právě přichází.

Drtivá inflace sebrala během krátké doby velkou část úspor všem z nás, kdo mysleli na budoucnost. Energetická drahota posílá do chudoby stále další a další vrstvy našich obyvatel. Před krachem jsou živnostníci, malé a střední firmy i firmy a značky se staletými kořeny patřící k národnímu bohatství. A v neposlední řadě to nejděsivější: Vláda dělá vše pro to, aby nás zatáhla do válečného konfliktu.

A v této situaci připravuje vláda kroky, které sociální situaci našich rodin ještě dramaticky zhorší. Už nyní nám vláda sahá do kapes a obírá nás o vydělané peníze, které pak používá na nesmyslné účely. To ale vládě nestačí, a tak připravuje zvyšování stávajících daní a zavádění nových. Na stole už jsou konkrétní návrhy na zvýšení spotřebních daní, na zvýšení sazby daně z přidané hodnoty u mnoha druhů zboží a služeb, na zásadní zvýšení daně z nemovitosti a nově rovněž návrh na razantní až likvidační zvýšení pojistných odvodů pro živnostníky.

pp

Čtěte ZDE: Setkání vlastenců na Řípu: Zachraňme naši republiku! Osobnosti vyzývají: Šílená vláda Petra Fialy musí okamžitě skončit. Zastavme cenzuru a šikanování kvůli odlišným názorům! Jen jednotné hnutí odporu může vládu porazit

Cenzura a zastrašování 

Namísto slibované důchodové reformy vláda v rozporu s předvolebními sliby chystá tupé zvýšení hranice věku pro odchod do důchodu bez jakýchkoli systémových kroků. Vládní většina jako robot bezduše schvaluje jednu bruselskou implementaci za druhou. Výsledkem jsou nové povinnosti pro výrobce, obchodníky i živnostníky, což vede jen ke zhoršení konkurenčního prostředí, zužování sortimentu a zdražování.

Kapitolou samou o sobě je fanatický boj s klimatem, který je záminkou k násilnému prosazování jediného správného způsobu života, ke zvyšování životních nákladů, ale brzy také ke krachu průmyslových podniků, propouštění, nezaměstnanosti a nedostupnosti mnoha produktů pro běžné sociální vrstvy. Genderová protirodinná politika slepě kopírovaná od nejdekadentnějších zemí rozleptává právní a sociální poměry obyčejných a normálních lidí.

Vláda pochopitelně ví, že její politika je neobhajitelná. A tak přijímá opatření, která mají zastrašit a umlčet kritiku a udržet u moci vládu za každou cenu. Tlak na omezování plurality názorů, na ostrakizaci nositelů a hlasatelů nepohodlných myšlenek se nyní před očima mění na tvrdou institucionalizovanou cenzuru. Desítky lidí jsou stíhány za projevení politického názoru, a to již včetně představitelů politické opozice.

Ostré NE! demoliční vládě

Nejen drahota a propukající chudoba, ale už i kontrola a šikana kritiků moci je vládou a poslušnou částí médií hájena válkou na Ukrajině a sankcemi proti Rusku. Prokazuje se tak, že vládnoucí moci je každá krize dobrá.  

Připravuje se i zavedení korespondenčního hlasování pro sněmovní a prezidentské volby, což je v rozporu s principem tajnosti a rovnosti volebního práva a přináší riziko volebních manipulací a podvodů velkého rozsahu. Vláda si tak chce pojistit nesesaditelnost.

Za těchto okolností vyzýváme každého obyvatele naší krásné země, kterému jde o zachování míru a samotné její existence, aby se přestal bát, aby se přestal hrbit před narůstající cenzurou a řekl jasné NE této vládě!

Ladislav Jakl –  publicista   

Zuzana Majerová – předsedkyně Trikolory 

Mgr. Jiří Kobza – poslanec SPD

Mgr. Stanislav Novotný -  právník, publicista

Václav Hrabák – publicista

doc. JUDr. Zdeněk Koudelka, Ph.D – ústavní právník

pplk. v.z. MUDr. Marek Obrtel – lékař, velitel Národní domobrany

Jaroslav Bašta – historik, poslanec SPD

Petr Hájek – šéfredaktor magazínu Protiproud

prof. MUDr. Jiří Beran, CSc. – epidemiolog

Mgr. Michal Semín – místopředseda Akce D.O.S.T.

prof. RNDr. Jaroslav Turánek, CSc. – imunolog a vakcinolog

Roman Horký – kytarista, zpěvák, skladatel a frontman skupiny Kamelot

prof. MUDr. Jan Žaloudík, CSc. - politik a lékař

Ing. Bc. Ivan Noveský – energetik

Ing. Vladimír Štěpán – energetik

Jaroslav Foldyna – poslanec SPD

Ing. Zdeněk Jandejsek, CSc. – zemědělský inženýr a podnikatel

Petr Zuska – choreograf, režisér, tanečník

Mgr. Petr Štěpánek – hudebník a spisovatel , 1. místopředseda Trikolory

Antonín Baudyš – astrolog, hnutí Cesta

PhDr. Josef Skála, CSc. – historik, Kudy z krize

Ladislav Vrabel - Česká republika na prvním místě

PhDr. Jiří Hejlek –  filosof

plk. Ing. Jaroslav Štefec CSc.– bezpečnostní analytik

František Hacker – kytarista, zpěvák a kapelník skupiny KTO

David Martínek -  režisér, producent

Jindřich Koudelka – signatář Charty 77, člen Sdružení politických vězňů ČR

PhDr. Vladimíra Vítová, Ph.D. – předsedkyně Aliance národních sil

JUDr. Jana Turoňová - právnička, členka ČSSD

RNDr. Otto Jarolímek, CSc. – podnikatel, vysokoškolský pedagog

Mgr. Josef Nerušil – předseda SPD Praha

Ing. Tomáš Doležal – ekonom, politický analytik

MUDr. Alice Tomková – lékařka

Martina Novotná – Vraťme děti do školy, bez podmínek

Matěj Gregor –  předseda spolku Odchod z.s.

Viliam Poltikovič – dokumentarista a spisovatel

Ivo Osovský – občanský aktivista

Lic. Daniel Solis, LL.M – politolog

Josef Nos – písničkář

PhDr. Radomír Malý – signatář Charty 77, historik

Jiří Fuchs – filosof

Slávek Popelka – politický vězeň, Holešovská výzva

kpt. Tomáš Ježek – policista

Jiří Havel – Národní rada obnovy

Ing. Vlastimil Podracký – spisovatel

František Červenka – publicista

David Bohbot, MBA – bezpečnostní expert

Michal Gulyáš – spisovatel

René Josef „Jorek“ – písničkář

Tomáš Čada - podnikatel, Spojenectví Říp

Vlasta Nowak - publicistka

Mgr. Ivana Nová - právnička

Jan Betko – publicista

Ladislav Malý – signatář Charty 77, Občané proti EU

Rostislav Kubíček – hnutí Občan v odporu

Milan Macák – publicista a spisovatel

K výzvě se mohou připojovat všichni občané na webové stránce iniciativy Zachraňme náš stát.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Izrael a Írán se vzájemně bombardují: Vše vyprovokoval Tel Aviv. Peršané zase dosáhli toho, co plánovali. Obojek na izraelském krku a americká paže. Tak si to teda sestřelte! Pogromy a kolektivní vina. Začátek velké války?

Izrael a Írán se vzájemně bombardují: Vše vyprovokoval Tel Aviv. Peršané zase dosáhli...

Letitá válečnická nadutost Západu se zničehonic mění v chaos a bezradnost: Je s Kyjevem konec? A co pak? Už ani hlavní média se Rusku nesmějí. Směřuje Polsko k osudu Ukrajiny? Konec staré dobré Evropy? Hrůza ze Sarmatu...

Letitá válečnická nadutost Západu se zničehonic mění v chaos a bezradnost: Je s Kyjevem...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky