Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Nedaří se: Rusko stále stojí a obrací se na východ. Zuřivost málo platná? Tři klíče ke zičení obra. Nevyhnutelná obrana útokem. Probudit Pátou kolonu se CIA sotva podaří. Kdo více trpí sankcemi? Sázka na poslední kartu

Nedaří se: Rusko stále stojí a obrací se na východ. Zuřivost málo platná? Tři klíče ke zičení obra. Nevyhnutelná obrana útokem. Probudit Pátou kolonu se CIA sotva podaří. Kdo více trpí sankcemi? Sázka na poslední kartu

22. 5. 2023

Tisk článku

Karel Bek konstatuje, že dosavadní vojenské, ekonomické a diverzní tlaky na Rusko se minuly účinkem a očekává, že brzy bude Západ žnout zničující úrodu z dračích zubů, které zasel

Pravděpodobně si mnozí všimli, že lídři západních zemí se v poslední době nějak uklidnili. Pokrytecká kritika Ruska nezmizela, ale dnešní epizodické výroky se nedají srovnávat s proudem urážek a obviňování ze všech smrtelných hříchů, který se na Rusko bez přestání valil celý uplynulý rok. Co se stalo?

Hlavním dlouhodobým cílem některých sil na Západě je zničení Ruska jako státu. Důvod je banální – jsou potřeba levné zdroje a nejsou potřeba silní konkurenti. Vzhledem k tomu, že ve válce není možné vyhrát nad jadernou velmocí, jedinou cestou k dosažení stanoveného cíle je vnitřní rozkol a změna vládnoucí elity na prozápadní (jako v Evropě a některých zemích SNS).

SLEDUJTE: Protiproud TV v úterý 23. 5. 2023 od 16:00 vysílá přímý přenos rozhovoru s Petrem Pelzem, generálmajorem v záloze, bývalým pracovníkem zpravodajských služeb, velvyslancem a bezpečnostním poradcem, Do rozhovoru můžete vstupovat prostřednictvím chatu, a to i s předstihem před zahájením vysílání.

Tři klíče

Jak je známo, bez vnějšího vlivu objekt, který je v klidu zůstane i nadále v klidu. Proto je pro realizaci vnitřního rozdělení nutné vytvořit vnitřní napětí.

Aby Západ vyvolal takové napětí, snaží se jednat v několika směrech najednou:

  • Izolace Ruska od interakce se zbytkem světa (sankce, „politika zrušení“ všeho ruského, přepisování historie, atd.), což by mělo vést k oslabení zahraniční politiky a ekonomických vztahů, a v důsledku toho k ekonomickému oslabení Ruska, a tím ke zvýšení úrovně napětí v zemi.
  • Vytváření akutních konfliktních situací na přilehlých územích, které by měly negativně ovlivnit politické a ekonomické vazby s nejbližšími sousedy a vojensky oslabit Rusko. To také vede ke zvýšení úrovně napětí v zemi;
  • Rozbití vnitřní stability prostřednictvím agentů vlivu, placených agentů, sabotáží; diverze a teror je přímé vytváření napětí v zemi.

Pro současné spuštění těchto procesů bylo zapotřebí velmi vážného důvodu, a ten sám od sebe nemohl vzniknout (Rusko je zodpovědnou zemí a na zbytku světové scény je dobře zapsáno). Proto byla záminka uměle a pečlivě připravena … na území Ukrajiny.

Čtěte ZDE: Slova z Rudého náměstí: Nacisté jsou zpátky. Dědicové těch, které jsme porazili ve Velké vlastenecké válce, chtějí opět zničit Rusko. Myslíme na naše bojovníky na frontě. Není nic silnějšího než láska k vlasti. Zvítězíme!

Úkolem západního projektu „Ukrajina“ (říkejme tomu tak) bylo vyprovokovat Rusko k tvrdým akcím.  Mimochodem, neonacistická ideologie pro ozbrojené formace Ukrajiny nebyla zvolena náhodou – pro občany naší země je jakýkoli projev nacismu 100% dráždidlem, na které prostě nelze nereagovat.

A pro Západ nebylo důležité, jak přesně ke srážce dojde. Zda Ukrajina začne ostřelovat pohraniční oblasti, nebo Rusko preventivně vyhlásí vojenskou operaci… Západu vyhovovala jakákoliv z variant. Jen v tom druhém případě méně trpí samotné území Ruska a jeho civilní obyvatelstvo. Vlastně proto začalo Rusko svoji operaci. Bylo to z ruského pohledu prostě nevyhnutelné.

Nic dobrého na obzoru

Nicméně i ruská opatření zapadala v této fázi do plánů Západu. Západ již předtím s pomocí řízených médií a sociálních sítí obviňoval Rusko z agrese a spustil výše uvedené tři body. A proto nálada západních elit na začátku ruské operace na Ukrajině a po celý rok 2022 byla na vzestupu. Protože všechno šlo podle jejich plánu.

ČESKÁ TEA PARTY: Protiproud TV v pondělí 22. 5. 2023 od 18:00 vysílá pravidelné setkání šéfredaktora Protiproudu s věrnými čtenáři a diváky, kde se společně zamýšlejí nad aktuálními i obecnějšími otázkami naší doby. Své podněty a dotazy můžete psát do chatového okna již nyní.

Avšak uplynul rok aktivního tlaku … ale žádné výsledky:

  • Izolace Ruska selhává. Země se navíc velmi přiblížila hlavnímu protivníkovi Spojených států – Číně.  Zapomíná na existenci Evropy a Ameriky a rychle navazuje vztahy v Asii a Africe. Ke zrušení ruské kultury v celosvětovém měřítku nedošlo. Sankce v podstatě nefungují.

  • Konfliktní situace na sousedních územích jsou rychle uhašeny společným úsilím armády a diplomatů Ruska a sousedních zemí. Kazachstán selhal. Arménie vázne. Bělorusko rozdrtilo Pátou kolonu hned v zárodku.

  • Vnitřní situace, i přes určité pokusy o eskalaci, také zůstává klidná. Důvěra v prezidenta Putina jen vzrostla. Veškerá negativa za případná selhání a neúspěchy dopadají na byrokratickou výstelku mezi národem a prezidentem, ve které je i značná část západních agentů vlivu, a proto tím trpí samotná západní zpravodajská síť. Sice pomalu, ale státní mechanismy se začaly přizpůsobovat možným sabotážím a teroristickým útokům. Speciální služby pracují rychle a operativně – FSB se daří odhalovat sabotážní skupiny. Vyšetřovací výbor už začal mluvit o znárodnění strategických sektorů ruské ekonomiky a přítomnosti podvodných schémat i v obranném průmyslu. A tak dále. 

To znamená: západní plán nevychází. Soudě podle mlčení západních lídrů plán „B“ nemají. Zůstává jim už jen dodávat na Ukrajinu zbraně, dokud je budou moci vyrábět a dokud z nich bude někdo střílet v naději, že se stane něco nepravděpodobného. 

A jsou tu problémy.

Čtěte ZDE: Evropa před poslední červenou linií: Budou evropské národy obětovány již ve třetí válce za posledních 100 let? Gavrilovovo varování a blížící se generál mráz. Kyjev ostřeloval zajaté nácky z pluku Azov. Začali totiž mluvit...

Se zbraněmi je vše jasné. V případě potřeby je možné na Ukrajinu přivézt odpad z celého světa. Ale – zase smůla – dolarový systém, který živí ozbrojený konflikt, dýchá z posledního. Po jeho zničení budou muset stroj vypnout a proud “Leopardů”, “Patriotů” a další nebude z čeho platit. 

Evropa dramaticky trpí svými vlastními sankcemi. Vnitřní hádky v USA také nevěstí nic dobrého. A ještě ke všemu si Čína začala hrát na Velkého bratra. A při tom všem jsou ruské zásoby ještě velmi daleko k vyčerpání. Je jisté, že i ti nejzarputilejší rusofobové na Západě si již kladou otázku – je to všechno nutné, když z toho nic není?

Poslední záchvěv?

Nedávno se na internetu objevily náznaky pokusů Západu situaci nějak oživit. 

Rozhodli se zvýšit tlak na třetí bod:

  • Za prvé, hvězdy-zahraniční agenti, kteří odešli ze země, se rozhodli žalovat stát kvůli jejich označení – zahraniční agent. Zdálo by se to jako zbytečný a nesmyslný záměr, ale ne. Touto hříčkou se jejich loutkáři snaží dát prozápadní části ruské populace (té, která stále zůstává), jasně najevo, že není vše ztraceno, že se dá a musí stále bojovat. Čistě propagandistický tah;
  • zadruhé, CIA zahájila projekt v Telegramu na nábor Rusů nespokojených s Putinem.

A tyto dvě věci se staly současně, žádná náhoda. V blízké budoucnosti bychom měli ještě očekávat aktivizaci liberálně-prozápadního opoziční kliky. Stát ovšem najde způsob, jak ji uklidnit. 

Zřejmě jsme svědky posledních pokusů Západu jak svůj plán alespoň v nějaké jeho části realizovat. Ale jak se říká, “je příliš pozdě pít Borjomi, když Anuška už rozlila olej.” (odkaz na mistrovský román Michaila Bulgakova Mistr a Markétka, pozn.red.)

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat. Mluvte šeptem! Neomezená moc všude a nikde. Chapadla ke všemu, co je připojené. Ovládnou i zbraňové systémy? Moloch se probouzí. Mlčení...

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat....

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky