Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Kyjev blokuje vyšetření zločinu v Nové Kachovce: Nechce OSN, ani Turecko. Místo toho pro Západ inscenuje falešné nahrávky. Je to stejná hra jako s Nord Streamem. Carlson zvedl doznání ukrajinského generála

Kyjev blokuje vyšetření zločinu v Nové Kachovce: Nechce OSN, ani Turecko. Místo toho pro Západ inscenuje falešné nahrávky. Je to stejná hra jako s Nord Streamem. Carlson zvedl doznání ukrajinského generála

10. 6. 2023

Tisk článku

Andrew Korybko přináší informace o zoufalé snaze kyjevské junty vykroutit se z válečného zločinu odpálení přehrady na Dněpru tím, že bojkotuje mezinárodní vyšetřovací komisi a vrhá do mediálního prostoru falešné odposlechy ve chvíli, kdy jeho vlastní generálové se k tomuto hrůznému činu přiznávají ve Washington post

Obsah, načasování a kontext, ve kterém ukrajinská tajná služba sdílela svůj údajný důkaz, že Rusko vyhodilo do povětří přehradu Nová Kachovka, jsou více než sporné samy o sobě, natož když je prověříme dohromady. Ti, kteří chtějí znát pravdu o tom, co se stalo, by měli tlačit na Ukrajinu, aby se připojila k tureckému mezinárodnímu vyšetřovacímu výboru pod vedením OSN.

pp

Falešná nahrávka má odvrátit pozornost

Ukrajinská tajná služba 9. června tvrdila, že zachytila hovor jakýchsi dvou blíže neurčených ruských vojáků, kde jeden z nich údajně přiznal, že jejich strana vyhodila do povětří přehradu Kachovka. Tato osoba výslovně popřela, že by za to mohl Kyjev, a místo toho uvedla, že šlo o útok pod falešnou vlajkou ruských vlastních jednotek, který se údajně zvrtnul, což by prý mohlo vysvětlit ruské ztráty po proudu Dněpru. V nahrávce bylo také řečeno, že záplavy zabily tisíce zvířat v nedaleké zoologické zahradě.

Nikdo by neměl věřit účtu, který byl sdílen v této nahrávce, protože neobstojí při kontrole. Pro začátek: Je už dost podezřelé, že tři body řeči uvedené v nahrávce – že Ukrajina nebyla zodpovědná, Rusko zinscenovalo falešnou vlajku, která nešla podle plánu, a tisíce zvířat zemřely – se dokonale shodují s kyjevským úředním příběhem. Pravděpodobnost, že by některý z protivníků Kyjeva zopakoval všechny tři body v jediném tajně nahraném rozhovoru, je vysoce nepravděpodobná.

pp

Čtěte ZDE: Kyjevský teror: Vyhodili do vzduchu hráz vodní elektrárny Nová Kachovka. Média západu teď musí sborem ječet o ruském podílu. Důvod barbarského činu nacistů? Příprava útoku na jaderku Záporoží a ohrožení dodávek vody pro Krym

Jen ne nezávislou vyšetřovací komisi!

Druhý důvod, proč je to pochybné, je ten, že to bylo sdíleno den poté, co ukrajinský ministr zahraničí Kuleba naštvaně odmítl turecký pragmatický návrh na vytvoření mezinárodní komise pro vyšetřování zničení přehrady Kachovka. Kyjev věděl, že odmítnutím účasti na skutečně neutrálním vyšetřování tohoto válečného zločinu, by jejich strana vypadala nevěrohodně, což vysvětluje, proč si tuto nahrávku vymysleli, aby narychlo zoufale odvedli pozornost k Rusku.

A konečně, celosvětová mediální pozornost, kterou tato nahrávka právě vyvolala, slouží k přehlušení diskuse, kterou vyvolal Tucker Carlson v první epizodě své nové show na Twitteru, kde informoval 110 milionů lidí, kteří ji sledovali, o usvědčující zprávě Washington Post z prosince. Ukrajinský generálmajor Andrej Kovalčuk nejenže přiznal, že naplánoval přesně stejný teroristický útok, který se stal o půl roku později, ale dokonce otestoval jeho životaschopnost pomocí raket HIMARS dodaných USA.

První epizoda pořadu Tuckera Carlsona věnovaná zločinu v Nové Kachovce

Pravda nesmí vyjít najevo - jen pokud by to bylo proti Moskvě

Obsah, načasování a kontext, ve kterém ukrajinská tajná policie sdílela svůj údajný důkaz, že to bylo Rusko, kdo vyhodil do povětří přehradu Kachovka, jsou sporné, a to i jednotlivě, natož dohromady a v souvislostech. Žádný čestný pozorovatel by nevěřil této nahrávce, která je zjevně vymyšlená z výše uvedených důvodů. Ti, kteří skutečně chtějí znát pravdu o tom, co se stalo, by měli tlačit na Ukrajinu, aby se připojila k tureckému mezinárodnímu vyšetřovacímu výboru pod vedením OSN.

Kulebova narážka, že „paluba“ bude nasměrována proti Kyjevu v případě, že se bude podílet na vyšetřování pod vedením OSN, je zdiskreditována skutečností, že tento Spojenými státy kontrolovaný globální orgán se vždycky důsledně ve všech sporných událostech staví proti Rusku od začátku speciální operace. Na rozdíl od hlasování Valného shromáždění OSN, kde lze země podplácet nebo na ně tlačit, aby ovlivnily politický výsledek tohoto procesu, však k žádnému takovému triku nemůže dojít ve vyšetřování řízeném důkazy, kde se Rusko účastní jako rovnocenná strana.

pp

Čtěte ZDE: Ukrajinci utrpěli při začátku ofenzivy zdrcující ztráty: Tisíc pět set mrtvých a zničené Leopardy. Z Kyjeva řídí ofenzivu neúspěšný generál z Afghánského tažení David Petraeus. Horší než debakl Kyjeva je pro USA ekonomická krize

Zoufalá snaha Ukrajiny odvrátit pozornost

Ukrajina ví, že turecký návrh by dokázal, že přehrada byla vyhozena do povětří přesně tak, jak přiznal ukrajinský generál Kovalčuk pro Washington Post. Kyjev plánoval toto spiknutí od konce minulého roku, a proto se odmítá připojit. Pro západní veřejné mínění místo toho vytvořil falešnou nahrávku jako „důkaz“ o vině Ruska. Turecko a další členové OSN sice mohou pokračovat v nezávislém vyšetřování i bez Ukrajiny, pokud k tomu budou mít vůli, ale Západ bude tvrdit, že je to „nelegitimní“, pokud do toho nebude zapojen Kyjev.

U soudu veřejného mínění se však Ukrajina zdiskreditovala tím, že se odmítla zúčastnit skutečně neutrálního vyšetřování tohoto válečného zločinu. To, že její mimořádně zkorumpovaná tajná služba sdílí podezřelou nahrávku, která shodou okolností odráží všechny tři "argumenty" používané Kyjevem, a pak tvrdí, že případ je v této věci uzavřen, není něco, co by udělal někdo, kdo je nevinný. 

Každý, kdo tvrdí opak, má zjevně v úmyslu pouze zahladit stopy, aby zakryl vinu Kyjeva na tomto dalším válečném zločinu.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky