Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Vrtěti Trumpem: Bažiny bojují o život. Známý recept = kriminalizace. Neštítí se ničeho. Model Babiš v USA? Zvěrstva Bidenovců soudy ignorují. Jediný úkol: Jak dostat Trumpa do tepláků. Média čekají na povel. Mise zla splněna?

Vrtěti Trumpem: Bažiny bojují o život. Známý recept = kriminalizace. Neštítí se ničeho. Model Babiš v USA? Zvěrstva Bidenovců soudy ignorují. Jediný úkol: Jak dostat Trumpa do tepláků. Média čekají na povel. Mise zla splněna?

12. 6. 2023

Tisk článku

Pete Hoekstra popisuje, jak americké "demokratické" bažiny zběsile útočí na Trumpa, přičemž něco jako zákony už pro absurdně konstruovaná obvinění a procesy neplatí, protože strach z toho, že opět ovládne Bílý dům je pro ně horší než válka s Ruskem a Čínou dohromady

Co má politik dělat? Úřadující americký prezident to bude mít v roce 2024 se svým znovuzvolením velmi těžké. Problém představuje hlavně trvale vysoká inflace. Ceny energií stále rostou. Přes jižní hranice USA se valí ilegální imigranti a fentanyl. Krachy velkých bank vyvolaly přízrak bankovní krize. Sněmovna reprezentantů USA vede několik vyšetřování týkajících se financí Bidenovy rodiny, zneužívání vládních agentur v politickém boji, Číny a původu Covidu.

Pro současnou administrativu a její podporovatele je řešení všech těchto problémů snadné a dobře známé – stačí jednoduše změnit téma na Donalda Trumpa. Od té doby, co se Trump v roce 2016 odvážil vstoupit na politickou scénu, to je oblíbený manévr Demokratů na odvrácení pozornosti amerických voličů.

Jde o ekonomiku, hlupáku

Předpoklady, že prezident Joe Biden by mohl v prezidentských volbách v listopadu 2024 čelit výraznému protivětru, se ukazují jako přesné. I když je ještě spousta času na to, aby se současný politický narativ změnil – a on se změní – musí být současná situace pro mnoho členů vlády, kteří doufají, že budou znovu kandidovat, velmi znepokojivá.

Televizní kanál Fox News oznámil, že průzkum z 23. března 2023 zjistil, že podpora Bidena klesla ze 45 % na 38 %. To je těsně nad jeho historickým minimem z července 2022, kdy jej podporovalo pouhých 36 % dotázaných – tehdy to byl důsledek inflace, která v červnu 2022 dosáhla výše 9,1 %. "Jde o ekonomiku, hlupáku," je známá věta z prezidentské volební kampaně Billa Clintona v roce 1992. V kriticky důležité ekonomice schvaluje Bidenovu politiku pouze 31 % dotázaných.

Ve volbách v roce 2022 – tzv. midterm elections (uprostřed prezidentského mandátu) – "rudá vlna", v kterou Republikáni doufali, a "chytré hlavy" předpovídali, neproběhla a Republikáni získali kontrolu jen nad Sněmovnou reprezentantů. Když dnes odborníci připravují své předpovědi na rok 2024, tak se mohou poučit z voleb v roce 1980, kdy byla inflace tak vysoká, jako byla v létě 2022.

Čtěte ZDE: Trumpovo zatčení: Ústavní krize v USA? Washingtonské bažiny za Rubiconem. Zatkne teď Texas Joe Bidena nebo Clintonův klan? Kdy vezmou po zuby ozbrojení nepodvolení "Trumpovci" spravedlnost do vlastních rukou?

Blíží se nebezpečí

Před prezidentskými volbami v roce 1980 zažívali Američané fronty u benzinových pump a prezident Jimmy Carter je vybízel, aby nosili svetry – a snížili tak své náklady na vytápění. USA tehdy také trápily vysoké úrokové sazby, vysoká inflace a vysoká nezaměstnanost, což nakonec vedlo ke "stagflaci" (kombinaci vysoké inflace a ekonomické stagnace). Jimmy Carter nakonec svůj souboj s Ronaldem Reaganem drtivě prohrál a svoji pozici v Bílém domě neobhájil.

Ekonomická nejistota a obavy spotřebitelů znemožnily obhájit svoji funkci dvěma prezidentům – v roce 1980 prohrál Jimmy Carter s Ronaldem Reaganem a v roce 1992 prohrál George H. W. Bush s Billem Clintonem. Biden a Demokraté si uvědomují, že pokud budou pokračovat na své současné trajektorii tak zřejmě směřují ke stejnému výsledku v roce 2024.

Současné americké administrativě a jejím příznivcům musí před očima blikat červené kontrolky: "Blíží se nebezpečí."

Nadále hrozí, že současná vysoká inflace povede k drtivé recesi. Írán je údajně jen několik dní od zkonstruování jaderných zbraní. Čínský špionážní balón nedávno strávil týden létáním osmiček nad nejcitlivějšími americkými vojenskými základnami a zároveň přenášel informace zpět do Pekingu v reálném čase. Čínský komunistický prezident Si Ťin-pching svým lidem říká, aby se připravili na válku. A Výbor pro dohled a odpovědnost Sněmovny reprezentantů USA (The House Committee on Oversight and Accountability) stále nalézá další bankovní důkazy o tom, že rodina Bidenových byla kompromitována převody peněz ze zahraničí.

Vrtěti Trumpem

Jak na to všechno Bidenova administrativa a její podporovatelé reagovali? Vrátili se k osvědčenému receptu z Trumpovy éry a spustili další "Trumpův proces", aby odvrátili pozornost od palčivých problémů Bidenovy vlády. Vzorec zůstal stejný – vytvořili falešný narativ, který je výhodnější pro ně a problematičtější pro ty, kdo se jej pokusí zpochybnit.

Čtěte ZDE: Vzorová lekce: Jak vytvořit a udržet totalitu nazývanou demokracií? Metoda, kterou tiše opisují zločinci v západních vládách a médiích. Fialovci jsou zvláště učenliví. Nakonec nezbyde než další volební podvod? Když se podvolíme...

I když Hillary Clintonová i volební průzkumníci očekávali v bitvě o Bílý dům v roce 2016 vítězství Hillary Clintonové, tak zahájili proti Trumpovi zlověstnou kampaň "Ruský hoax", ve snaze vytvořit narativ, že Donald Trump je zavázán Rusku. Bývalý manažer kampaně Hillary Clintonové Robby Mook u soudu vypověděl, že sdílení informací s médii o nepodložených informacích spojujících Trumpa s Ruskem schválila sama Clintonová. Kampaň Clintonové a Demokratický národní výbor (Democratic National Committee, DNC) údajně financovaly "Steeleho spis" – dnes již zdiskreditovanou zprávu, "která obviňovala Trumpa z oplzlého chování v Rusku a přičítala jeho volební kampani vazby na Rusko."

Součástí tažení proti Trumpovi byly i další akce – včetně dvou Trumpových impeachmentů; zablokování diskuse o původu COVIDu-19 a prohlášení informací o notebooku Huntera Bidena za ruskou dezinformaci. To vše se odehrálo těsně před prezidentskými volbami v roce 2020.

K čemu to směřuje? Byli jsme svědky toho, jak mnoho vysoce postavených představitelů Demokratické strany počínaje samotnou kandidátkou Hillary Clintonovou schválilo dezinformační operaci proti tehdejšímu kandidátovi Donaldu Trumpovi, a jak kampaň Clintonové a DNC údajně financovaly Steeleho zprávu, jak bývalý ředitel tajných služeb USA James Clapper vypustil informace o Steeleho zprávě do médií, jak Adam Schiff uvedl své kolegy v omyl ohledně informací vedoucích k prvnímu Trumpovu impeachmentu a jak 51 bývalých zpravodajců podepsalo podvodný dopis o notebooku Huntera Bidena.

Nemělo by nás tedy překvapit, že manhattanský okresní státní zástupce Alvin Bragg – jehož kampaň nepřímo podpořil milionem dolarů George Soros a který "slíbil, že Trumpa posadí za mříže" – rozhodl vyrukovat s naprosto vykonstruovaným, politicky motivovaným obviněním Donalda Trumpa. Tato soudní žaloba dokonce ani nesplnila ústavní požadavek, aby byl Trump "informován o povaze a příčině obvinění" – Bragg se ani neobtěžoval pojmenovat Trumpův údajný federální zločin.

Mise splněna

Ti, kteří jsou nyní u moci, udělají zřejmě cokoliv, aby místo geopolitických a ekonomických nedostatků Bidenovy politiky převládl narativ o obviněních proti Trumpovi. Když se do stranických politických aktivit zapojí pod rouškou legitimních vládních aktivit prezidentský kandidát, bývalý ředitel tajných služeb a předseda Zpravodajského výboru Sněmovny reprezentantů, tak proč by totéž nemohl udělat i nějaký okresní prokurátor?

Je jasné, že narativ se již mění. Trumpova obžaloba – první obvinění bývalého prezidenta v historii země – bude na začátku dubna dominovat zprávám. Média již jednají na povel a neúnavně pokrývají jeho každé hnutí – Trumpovu kolonu, Trumpův let do New Yorku a jeho obžalobu. Pokračující diskuse o riziku, nebezpečích a příležitostech nadcházejícího soudního procesu budou zaručeně tématem číslo 1.

Čtěte ZDE: Dement Biden: Znovu prezidentem? USA před rozpadem, dolar před krachem. Jeho junta však vládne: Podivná úmrtí a zmizení disidentů. Stovky politických vězňů. Brutální cenzura. Ani Trump už Američany asi nezachrání

Bezprostředně po zveřejnění zprávy o obžalobě Donalda Trumpa vystřelila výše finančních darů pro jeho kampaň do nebes a podle průzkumů se zvýšila i jeho podpora v republikánských primárkách. Zatím se vše vyvíjí dle předpokladů: Trumpovu obžalobu podporuje 94 % voličů Demokratů, ale Republikánská strana je v této otázce roztříštěná.

Republikánský prezidentský kandidát Asa Hutchinson vyzval Trumpa, aby z klání v roce 2024 odstoupil, zatímco Perry Johnson, který se v prezidentském průzkumu CPAC (Conservative Political Action Conference) umístil na třetím místě, naznačil, že v případě svého vítězství udělí Donaldu Trumpovi milost. Republikánský prezidentský kandidát Vivek Ramaswamy řekl, že Trumpova obžaloba by mohla dovést hluboce rozdělenou zemi k bodu zlomu, a republikánská prezidentská kandidátka Nikki Haley vyjádřila zděšení nad tím, že se média opět soustředila na Donalda Trumpa místo na problémy na jižní hranici USA.

Suma sumárum: Každý potenciální republikánský kandidát bude v nadcházejících týdnech a měsících muset mnohokrát řešit "Trumpa", místo aby mluvil o naléhavých otázkách národní bezpečnosti a své vizi na řešení ekonomických problémů, které dnes Američany sužují.

A Bidenova administrativa si může říct: "Mise splněna".

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky