Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Migranti odjíždějí na rekreaci: Není tam náhodou válka, před kterou údajně uprchli? ČD očekávají nápor Ukrajinců. Vyber dávky, a hurá na prázdniny! Zotavit se musejí i mladí zdraví muži? Proč bojují s cikány, a ne na frontě?

Migranti odjíždějí na rekreaci: Není tam náhodou válka, před kterou údajně uprchli? ČD očekávají nápor Ukrajinců. Vyber dávky, a hurá na prázdniny! Zotavit se musejí i mladí zdraví muži? Proč bojují s cikány, a ne na frontě?

4. 7. 2023

Tisk článku

Radka Johnová kroutí hlavou nad faktem, že takzvaní uprchlíci z Ukrajiny míří na dovolenou do své vlasti údajně zmítané válkou a porovnává podmínky těchto lehkoživků na náš účet s podmínkami českých exulantů po roce 1968 na Západě

Zpráva z webu: "Ukrajinští uprchlíci v Česku nevědí, jestli vyžijí z humanitárních dávek. Ty se od 1. července začnou počítat novým způsobem, mnozí tak dostanou méně peněz. Někteří kvůli tomu zvažují návrat domů."

Nižší dávky? Hurá na rekreaci!

České dráhy napsaly na Twitteru: "V souvislosti s létem a prázdninami očekáváme zájem uprchlíků z Ukrajiny navštívit svou vlast. Nabízíme jako jediný železniční dopravce v Česku odbavení..."

Jako žena, resp. její geneticky zastaralý model, nekomentuji války. Ženy jsou dárkyně života a pro většinu z nás je jakékoli vraždění pro zájmy mocných nepochopitelné. Psychologové tvrdí, že ženy jsou empatičtější než muži a mají sklon pečovat a pomáhat potřebným. S tím se dá souhlasit.

Jako ekonom se ale ptám, kdo jsou uprchlíci před válkou a kdo jsou potřební. Pokud někdo může zvažovat návrat do své domoviny, protože u nás dostane nižší sociální dávky, tak není uprchlíkem před válkou, ale ekonomickým migrantem. Pokud může migrant odjet na prázdniny nebo na dovolenou do své válkou zmítané domoviny, jak může splňovat status válečného uprchlíka?

Čtěte ZDE: Fialova popravčí četa razantně zvyšuje daně: Tragický balíček jako další dějství vládní krádeže. Totální zdražení všeho. Pro Kyjev a americké zbrojovky peníze však jsou. Povede pětidemoliční zločin k lidovému povstání? Jak dlouho ještě?

Češi a Slováci utíkali po okupaci pěti armádami tehdejší Varšavské smlouvy pod vedením Sovětského svazu v roce 1968. Ale to nebyl odjezd "do lázní" se záměrem čerpat sociální dávky státu, který je přijal. A návrat znamenal postih a vězení.

Museli se starat

Uvedu konkrétní příklad, jak to fungovalo, na rodině přátel mých rodičů. Dvě sestry, z toho jedna s manželem a dítětem na základní škole, plus jejich matka v důchodu. Sestry s matkou prožily celou válku skrýváním se ve slovenských horách, o otce přišly v 50. letech, po okupaci se oprávněně cítily opět ohrožené. Celá rodina odletěla krátce po srpnu do Říma, což byl první spoj na Západ. Nechtěli jet přes německy mluvící země s ohledem na válečné zkušenosti. V Římě požádali o politický azyl v USA. Vyřízení trvalo několik měsíců, všechny náklady ubytování, pobytu a vyřizování si museli hradit sami, nebyl internet, mezinárodní telefonování bylo drahé.

K tomu, aby je Amerika přijala, si totiž museli sehnat tzv. garanta, tedy člověka, který se zavázal, že jim zajistí ubytování, zaměstnání, zdravotní pojištění, školu pro syna a uhradí potřebné náklady na první tři měsíce pobytu v USA. Až poté dostali všichni vstupní víza.

pp

Čtěte ZDE: Fialoví dezoláti utrženi ze řetězu: Už si dělají naprosto, co chtějí. Válčí proti Rusku a Číně. Prodávají vše, co zbývá. Obří dluh roste. Privatizace 2.3. Kde jsi, opozice? Vezmeme na ně cepy, než jim dorazí americká vládní ochranka?

Obě sestry i manžel té jedné byli vysokoškoláci, bioložky a technik a ve svém oboru, na místech zajištěných garantem, začali všichni hned pracovat. Když se po těch třech "garančních" měsících šli zeptat svého garanta resp. organizace, která jim ho zajistila (skutečné neziskovky, která nedostávala žádné dotace z veřejných, státních nebo federálních rozpočtů), komu a do kdy mají vynaložené náklady splatit, bylo jim řečeno: "To nebudete splácet nám. Až si to jednou budete moci dovolit, tak dejte vědět a uděláte totéž pro někoho dalšího." Ano, udělali.

Přijeli snad na grilovačku?

Jediné náklady, které měl stát s jejich pobytem, bylo místo pro syna ve veřejné základní škole. A po odevzdání prvního daňového přiznání tří pracujících členů přišlo matce sester vyrozumění o přiznání státního důchodu, kapesného v základní minimální výši za to, že vychovala a přivezla pracovité odborníky. Tak se dělá (dělala) migrační politika.

Nejen v souvislosti s Ukrajinci, ale už od začátku muslimské "migrační krize" je Čechům předhazováno, že i oni byli migranty. Jenže Češi odcházeli za prací a s ochotou přizpůsobit se své nové zemi, zapadnout do společnosti. Znáte snad někdo české emigranty, kteří utekli na Západ proto, aby tam šířili komunistickou ideologii a vynucovali si, aby se přijímající země přizpůsobila marxisticko-leninským ideálům?

pp

Čtěte ZDE: Vláda diletantů: v šoku: Šílených 271 miliard. Znechuceni jsou už všichni. Na pětikolce do propasti. Rychle vysát ty, kteří se nemohou bránit. Primitivní cíl. Bez rozumu a směru. Hlavně zelená zvěrstva Bruselu a peníze pro zbrojaře

Pobuřovalo Čechy, jak chodí místní oblékaní? Napadlo by Čechy dělat si ohníčky v chráněných územích a městských přírodních parcích, aby tam mohli grilovat? Přijet v terénním autě po cyklostezce a zaparkovat na louce, kde se lidé opalují? Ne, chodili do práce, neměli čas se přes den opíjet a válet u vody a nenapadlo by je po pikniku nechat válet odpadky v přírodě.

Tak se ptám vlády

Jako ekonom se tedy ptám naší vlády: Kdo dostává naše peníze z veřejných rozpočtů? To nejsou peníze státu nebo vlády. Stát si je nevydělal a ministři to neplatí ze svého. To čeští daňoví poplatníci si platí vládu, aby spravovala náš stát ku prospěchu svých občanů.

Mám pochopení pro maminky s dětmi, kterým agresor vybombardoval dům a které hledají azyl, ať už jsou odkudkoli. Ale čím si zasloužili naši podporu mladí zdraví muži, kteří by primárně měli bránit a budovat svou vlast, aby se jejich ženy a děti mohly vrátit domů?

Nejen na dovolenou nebo na prázdniny.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky