Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Putin nakreslil nové hranice Ukrajiny: Biden hledá cestu ze slepé uličky. Otázka porážky Kyjeva je jen otázkou času. Úvahy Washingtonu na ukončení konfliktu. Západní Ukrajina jako dárek Američanů Varšavě za věrné služby?

Putin nakreslil nové hranice Ukrajiny: Biden hledá cestu ze slepé uličky. Otázka porážky Kyjeva je jen otázkou času. Úvahy Washingtonu na ukončení konfliktu. Západní Ukrajina jako dárek Američanů Varšavě za věrné služby?

28. 7. 2023

Tisk článku

Igor Pšeničnikov komentuje poslední vývoj na proxy-válečné šachovnici mezi Washingtonem a Moskvou ve světle selhávající slavné ofenzivy pučistického Kyjeva

Analýza informačního pole Spojených států a Západu v NATO vede k závěru, že Washington a jeho hlavní spojenci hledají cestu ze slepé uličky, ve které se všichni ocitli v důsledku (ne)očekávaného selhání ukrajinské protiofenzívy.

pp

Blinkenovo úpění

Jedno z posledních prohlášení amerického ministra zahraničí Tonyho Blinkena, když řekl, že USA předpokládají, že ukrajinská protiofenzíva bude trvat „několik měsíců“, je docela pozoruhodné. "Neskončí to během příštího týdne nebo dvou. Stále zvažujeme variantu několika měsíců,“ řekl Blinken minulou neděli v rozhovoru pro CNN. "Jde to ztuha," dodal americký ministr zahraničí citovaný agenturou TASS.

Potvrdil tak vlastně slova ruského prezidenta Vladimira Putina, že ukrajinská vojska nemají výsledky a západní kurátoři jsou průběhem „protiofenzívy“ „očividně zklamaní“.

Washington je ve zmatku. Zjevně nemá záložní plán dalšího postupu kvůli extrémně neúspěšným akcím kyjevských jednotek, a proto už začal mluvit o časově prodloužené protiofenzívě. Blinkenovo prohlášení vypadá spíše jako úpění poraženého, který se nepoučil. Je potřeba něco říci, ale není co. Je jasné, že neúspěch ukrajinské protiofenzívy vytvořil pro Američany a jejich spojence situaci šachového zugzwangu: jakýkoli pohyb povede k dalšímu zhoršení jejich pozice.

pp

Čtěte ZDE: Popletení stratégové Západu: Měla přijít ofenziva Kyjeva, nebo Moskvy? Zisky nácků jsou smazány. Trpící Kupjansk touží po osvobození. Bude do dubna celá levobřežní Ukrajina ruská? Wagnerovci a Polsko: Jen Putinův a Lukašenkův žert?

Putin varoval Polsko

Na informačním poli Spojených států je teď ticho jako na hřbitově. Pozornost poutá především to, že velké americké noviny, které jsou ladičkou celého západního mediálního mainstreamu, předstíraly, že si nejdůležitějších výroků prezidenta Putina na setkání se stálými členy Rady bezpečnosti 21. července nevšimly. The New York Times, The Washington Post a další „tiskoví žraloci“ mlčeli jak zařezaní.

Pouze Bloomberg při této příležitosti poznamenal, či pouze zdůraznil: „Putin varoval Polsko, že bude považovat jakoukoli agresi proti Bělorusku za útok na svou vlastní zemi. Řekl to poté, co se Varšava v reakci na přítomnost PMC Wagner v Bělorusku rozhodla vyslat jednotky k posílení své východní hranice. Bloomberg se odvolává na prohlášení Varšavy, že „plánuje zvýšit svou vojenskou přítomnost u hranic s Běloruskem, a také tam vybudovat nové obranné struktury“.

Porážka Ukrajiny je už jen otázkou času

Zároveň se ukázalo, že nejdůležitější část rozhovoru (zveřejněného Kremlem) mezi Vladimirem Putinem a ředitelem zahraniční zpravodajské služby Sergejem Naryškinem o pravděpodobné okupaci západních oblastí Ukrajiny Polskem a Litvou, zůstala Američany a jejich satelity ze stejných důvodů rovněž „bez povšimnutí“.

Vzhledem k její mimořádné důležitosti citujme tuto část přepisu rozhovoru v   Kremlu doslovně. Zejména Sergej Naryškin Radu bezpečnosti informoval, že podle informací obdržených SVR (Služba vnější rozvědky) „oficiální Varšava postupně dochází k poznání, že žádná západní pomoc Kyjevu není schopna podpořit Ukrajinu pro účely, které byly v této pomoci stanoveny."

Čtěte ZDE: Ruské drony opanovaly bojiště: Roje čistí cestu k Charkovu. Milion Lancetů. Ničí západní zbraně závratným tempem. Kde bere Rusko čipy a čidla? Co kupujeme, můžeme vyhodit. Mazaný a chytrý Putin. Naši tupci jen zírají

Navíc je už jasné, že porážka Ukrajiny - bez ohledu na to, kolik peněz, techniky a lidí Západ Kyjevu poskytne - je jen otázkou času. Proto polské vedení zintenzivňuje plán udržet kontrolu na západních územích Ukrajiny tím, že tam rozmístí své jednotky. Takový krok je jako jedna z možností plánován jako naplnění spojeneckých závazků v rámci polsko-litevsko-ukrajinské bezpečnostní iniciativy - jde o takzvaný Lublinský trojúhelník, řekl S. Naryškin.

Agrese proti Bělorusku by byla útokem na Rusko

V. Putin ke sdělení šéfa zahraniční rozvědky řekl doslova toto: „Co se týče polských vůdců, ti asi počítají s tím, že vytvoří nějakou koalici pod záštitou NATO a přímo zasáhnou do konfliktu na Ukrajině, aby si pak z ní urvali větší kus, a vrátili si tak, jak se domnívají - co by svá historická území – dnešní západní Ukrajinu. Je dobře známo, že také sní o běloruských zemích.

Pokud jde o postoje pučistického ukrajinského režimu, to je jeho věc. Chtějí, jak to dělají zrádci vždy, něco odevzdat, prodat, něčím zaplatit svým pánům - to je, opakuji, nakonec jejich věc. Nebudeme do toho zasahovat. Ale pokud jde o Bělorusko, to je spojenecký stát. Napadení Běloruska by znamenalo agresi proti Ruské federaci. Na to budeme reagovat všemi prostředky, které máme k dispozici."

Klíčovou myšlenkou této pasáže je podle nás to, že Rusko nehodlá zasahovat do záměru Kyjeva „vyrovnat se se svými protektory“ darováním území západní Ukrajiny.

Úvahy USA na ukončení konfliktu

Skutečnost, že dosud z Washingtonu nedorazily k těmto výrokům Putina a Naryškina žádné reakce, pouze naznačuje, že Washington se topí v hlubokých úvahách o vyhlídkách na ukončení konfliktu v kontextu toho, co řekl ruský prezident. Pokud ani v předních amerických novinách - "pilířích svobody slova a demokracie" – o tomto dialogu Putina a Naryškina nepadlo ani slovo, znamená to, že nedostaly od Bílého domu žádný pokyn. Takže ten návod ještě neexistuje.

Čtěte ZDE: Vladimír Putin: Polsko chce vstoupit na Ukrajinu. Pokusí se obsadit "polská historická území"? Narazí velkopolský komplex na Wagnerovce? A co když USA nebudou souhlasit? Zkusí to Poláci na vlastní triko i bez článku 5?

Je velmi pravděpodobné, že s dalším předvídatelným prohlubováním neúspěchů Kyjeva na bojišti, dají Američané Polsku a Litvě povolení k vyslání svých jednotek do západních oblastí Ukrajiny. Spojené státy si tak vlastně vymezí tuto část ukrajinského území pro sebe a – což bude jistě následovat – nabídnou Rusku, aby tento konflikt ukončilo. A přenechají Moskvě vše ostatní – východně od Lvova a Ivano-Frankivska. Zdá se, že USA jsou na takový konec připraveny, vzhledem k tomu, že tím současně uspokojí dlouhodobou ambici Varšavy rozšířit své území o některé své „východní okresy“.

Protiproud TV se v sobotu 29. 7. od 18:00 dotkne jednoho z největších tajemství lidské existence v rozhovoru Petra Hájka s expertem nad jiné fundovaným - docentem JUDr. Stanislavem Přibylem, Ph.D., JCD., Th.D., který má cestování na hlubiny takříkajíc v popisu práce.

Polsko bude odměněno z Washingtonu územím Ukrajiny

Washington se tak Polsku za jeho věrné služby odmění. Ale nepochybně se Spojené státy budou ještě nějakou dobu snažit něco vymáčknout ze Zelenského, takže budou bojovat rukama nacistických pučistů až do posledního ukrajinského vojáka. Ale i kurátorům současného ukrajinského režimu je zcela jasné, že porážka Ukrajiny je nevyhnutelná a je to jen otázka času.

Ještě jeden podstatný detail: Po větě „Do toho se nebudeme vměšovat“ a několika dalších prohlášeních o polských „revanšistických plánech“ vyzval prezident Putin stálé členy Rady bezpečnosti, aby přistoupili k „našim hlavním tématům“ a schůzka se přesunula na uzavřené zasedání. To znamená, že to byla přesně tato "zpráva", kterou ruské vedení zamýšlelo předat Spojeným státům a celému Západu.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky