Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Fond Alexeje Navalného: Západnímu příběhu o Ukrajině většina lidí nevěří. Podle srpnového průzkumu většina  Němců i Francouzů Putina obdivuje. Výsledky vyvolaly mezi západními elitami šok. Proč už lži NATO nefungují?

Fond Alexeje Navalného: Západnímu příběhu o Ukrajině většina lidí nevěří. Podle srpnového průzkumu většina Němců i Francouzů Putina obdivuje. Výsledky vyvolaly mezi západními elitami šok. Proč už lži NATO nefungují?

1. 9. 2023

Tisk článku

Pavel Kopecký přináší výsledky průzkumu popularity Vladimíra Putina, který letos v srpnu v Německu a ve Francii prováděl Nadační fond Alexeje Navalného, který patří k oporám antiruské propagandy a rozhodně jej nelze podezírat ze sympatií k Moskvě, ba právě naopak

Již v minulosti to byli kupodivu Němci, kdo v průzkumech v rámci EU patřili k největším odpůrcům dodávek zbraní na Ukrajinu. Nyní se objevil poněkud jiný průzkum, který sondoval názory Němců na otázky, které byly z velmi podobného ranku. Ukázalo se, že většina Němců zřejmě oficiální verzi ražené mainstreamem příliš nevěří.

pp

Fond Navalného: Západnímu příběhu o Ukrajině většina lidí nevěří

Podle nedávného reprezentativního průzkumu, který provedl protikorupční fond Alexeje Navalného, mezi všemi respondenty většina Němců viní z ukrajinské války Spojené státy a NATO. Je to šok, protože při nejlepší vůli nelze obviňovat ty, kdo si studii objednali, že jsou „přátelští k Putinovi.“

Západní příběh o válce na Ukrajině je jak známo primitivně jednoduchý: Putin bezdůvodně napadl Ukrajinu a chce zemi vyhladit. To je známá verze západních korporátních médií a politiků. Ruský vládce prý má imperiální ambice a rád by oživil carskou říši nebo Sovětský svaz - to v závislosti na typu mystifikační strategie, kterou ta která země (dle své aktuální vlády) na Západě používá. Takto potřebují západní média a politici vykládat situaci voličům skrze prefabrikovanou propagandu mainstreamových zpráv.

pp

Otázka v průzkumu zní: Kdo je podle vás odpovědny za započetí války na Ukrajině?

V Německu a Francii věří oficiálnímu výkladu jen třetina lidí

V době, kdy se protiruská západní propaganda spustila, si politici pravděpodobně mysleli, že nekonečným opakováním této lži se západní vyprávěnka stane pro absolutní většinu veřejnosti pravdou, pokud se k nim současně „podle plánu“ nedostanou objektivní zprávy.

Proto byly okamžitě cenzurovány informace, které by se těm mainstreamovým jakkoli vymykaly (něco o tom u nás víme, protože Protiproud nechala vláda a tajné služby protiústavně vypnout hned "den poté", 25. 2. 2022). Jenže stejně jako nefungují sankce, ukázalo se, že nefunguje ani tento narativ, jak zjistil zmíněný reprezentativní průzkum.

V Německu se 36 procent dotázaných domnívá, že za válku mohou USA a 15 procent považuje za odpovědné NATO. Pouze 27 procent sleduje vládou propagovaný příběh, prosazovaný všemi hlavními německými (respektive všeobecně euro-unijními) médii, který svaluje vinu za válku na Vladimíra Putina.

Ve Francii je to velmi podobné. Tam dokonce 43 procent viní z války USA. 36 procent dotázaných považuje za odpovědné NATO. Procento těch, kteří považují Putina za odpovědného za válku, je ve Francii nanejvýš 40 procent.

pp

V tomto případě nedopočítávejme do sta procent, protože někteří respondenti ve Francii zvolili více variant odpovědí (např. USA a NATO, Putin a USA apod.), což je poněkud matoucí. V případě německých respondentů volil každý pouze jednu odpověď. Je nicméně zajímavé opět připomenout, kdo tento průzkum prováděl. Pochází z protikorupčního fondu Alexeje Navalného, což vylučuje, že by mohl být manipulován ve Putinův prospěch.

Putina obdivuje většina Němců i Francouzů

Zjišťován byl i pohled veřejnosti na ruského prezidenta - a výsledky jsou velmi podobné. Téměř shodný počet Němců považuje Putina za „silného vůdce“ (32 procent) jako za „nebezpečného politika“ (33 procent). V případě Francouzů byl pozitivní pohled dokonce 45%, ryze negativní 39%.

SLEDUJTE: V sobotu 2. 9. od 18:00 uvede Protiproud TV rozhovor s bývalým ministrem školství Josefem Dobešem v rámci cyklu Alfa a omega o zoufalém stavu českého školství. Pořadu bude věnován jako obvykle též článek zde na portálu Protiproud.

Zdá se, že ani vyprávění o homofobii se v oficiálně "pokrokovém" Německu „neuchytilo“. Pouze jedenáct procent dotázaných Němců považuje Putina za homofoba.  S 58 procenty má většina Němců k ruskému prezidentovi také spíše pozitivní nebo neutrální vztah.

Výsledky zjevně šokovaly i tvůrce průzkumu. Leonid Volkov, blízký důvěrník Alexeje Navalného (je ve vězení za porušení podmíněného odsouzení a zpronevěru), se pokouší vše vysvětlit "dobře fungující ruskou propagandou". Tváří se přitom, že neví, že jakékoli zprávy z Ruska zcela odřízla tvrdá cenzura všech ruských médií na území EU. Jenže lidé hledají zdroje informací ve svobodných médiích, která navzdory cenzuře a pronásledování jejich vydavatelů a novinářů stále statečně bojují za svobodu slova a projevu.

SLEDUJTE: Protiproud TV v pondělí 4. 9. 2023 od 18:00 vysílá v přímém přenosu pravidelné setkání šéfredaktora Protiproudu s věrnými čtenáři a diváky - v jednom z mála necenzurovaných prostředí - nad aktuálními i obecnějšími otázkami naší doby. Do rozhovoru můžete vstupovat prostřednictvím chatu, a to i s předstihem před zahájením vysílání.

Pprimitivní západní propagandě věří stále méně lidí

Propagandistický příběh o zlém Putinovi a jeho hrdinných demokratických odpůrcích v zemích Západu se navíc postupně stal až slabomyslně zjednodušený a čouhá z něho tak zjevná propagandistická lež, že se pro většinu stal zcela nevěrohodným. 

Pokusy prosadit západní narativ však selhávají nejen na Západě. I státy mimo „kolektivní Západ“ odmítají takový výklad konfliktu. Čína, většina zemí Afriky, Asie a Latinské Ameriky sdílí názor většiny Němců či Francouzů a vidí primární odpovědnost za rozpoutání konfliktu na straně USA a jeho "podřízených" vlád ve státech NATO.

Je to vlastně docela jednoduché: Kdo zažil a zaznamenal vývoj nejpozději od roku 2014 a nenechal si z hlavy vymlátit mozek dosti chabě napodobovanou goebbelsovskou západní propagandou, nemůže být výsledky průzkumu překvapen.

Stejně jako tím, že jeho výsledky žádná korporátní média nezveřejní. Neboť právě tak pracuje "liberální demokracie".

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace. Umělé vyvolání hladomorů. Vy a vaše rodina musíte zmizet. Nechte zdivočet zemi. Vypusťte divokou zvěř. Po dobytku vybijí i vás

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace....

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat. Mluvte šeptem! Neomezená moc všude a nikde. Chapadla ke všemu, co je připojené. Ovládnou i zbraňové systémy? Moloch se probouzí. Mlčení...

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky