Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Despocie 108: Drahota jako nikde jinde. Otrocké daně. Volební super podvody. To je, panečku, vládní balíček! Brzy i covidová tyranie č. 2! Jak dlouho ještě pod diktátem amerických a bruselských agentů? Pojďme do ulic a do stávky!

Despocie 108: Drahota jako nikde jinde. Otrocké daně. Volební super podvody. To je, panečku, "vládní balíček"! Brzy i covidová tyranie č. 2! Jak dlouho ještě pod diktátem amerických a bruselských agentů? Pojďme do ulic a do stávky!

9. 9. 2023

Tisk článku

Jindřich Kulhavý komentuje zběsilou zteč fialové pětikoalice, která hystericky spěchá protlačit "stoosmičkou" ve sněmovně zdražovací balíček, jenž nás nejen v životní úrovní srovná do lajny s Ukrajinou, přičemž doufá, že v záplavě vládních ran i mnozí nepodvolení rezignují, a přesunou se do skupiny mlčících otroků

Vládní ekonomický konsolidační balíček se stal středem pozornosti našich poslanců. Vzhledem k rozložení sil ve Sněmovně je prakticky jisté, že i přes řadu obstrukcí opozice ANO a SPD projde - a stane se zákonem. Pětikoalici už je jasné, že zůstat ve vládě v dalším volebním období pro ni bude víc než složité. Právě proto navrhlo Rakušanem vedené Ministerstvo vnitra nový volební zákon, jehož znění zatím přímo neznáme, nicméně je logické, že jeho úkolem bude udržet za každou cenu současné proamerické a prounijní liberály u moci.

Fialova smečka se neštítí ničeho

Očekávejme proto "soubor opatření" umožňujících ještě více než dosud neprůhledné volby se snadno zmanipulovatelným výsledkem těmi, kdo budou sčítat hlasy. To ale není momentální bod sváru, nyní se bojuje o to, nakolik z nás tato vláda ještě dokáže sedřít kůži.

pp

Čtěte ZDE: Posedlí eurofederalisté: Vládní bruselští patolízalové. PePa a Fiala milují válku na Ukrajině. Prezident chce elektronický podvod. Konec hry na demokracii. Vše rozhodnou režimní ajťáci a tajné služby. Čekají nás definitivně poslední volby?

Nebude to žádné povrchové zranění, ale spíše hluboká krvavá rána. Vyzbrojování zkorumpované Ukrajiny, vydržování si utečenců před vojenskými odvody a jejich rodin, dotování neziskovek, ponížené kývání Bruselu, podřizování (nejen) energetiky zájmům Německa a v neposlední řadě luxusní život politiků - to vše musí každý z nás zaplatit (buď přímo, nebo splátkami obřího dluhu). Stát nic neprodukuje s výjimkou několika málo pronájmů státního majetku (i ten však - formálně - patří občanům), takže odřít každého z nás, nejvíce ty, kdo žijí z ruky do úst.

Ve středověku se státu odevzdávaly tzv. desátky, tedy desetina produkce poddaných. My ale přece už nejsme poddaní - i když s námi tak zacházejí. Navíc po nás nechtějí "jen" desetinu toho, co vyděláme, ale skrze houštinu daní, poplatků a různých povinných "pojištění" nám tu desetinu asi tak akorát nechají. Ono to je o něco více, cca čistých 18%, což je v porovnání s feudalismem evidentně horší. Dobrá, desátky odebírala lidem církev, něco si vzal hradní pán, nicméně i přesto už mnozí skoro nemáme za co žít, když si spočítáme reálné peníze, které nám nechají. 

pp

Idiocie a chamtivost Fialovy vlády

Zvyšování daní je v rozporu s předvolebními sliby Petra Fialy a Pětikoalice. Výmluvy na Babiše, Ukrajinu a všechny další příčiny jsou pouze skrýváním reality. Tou je rekordní zadlužování státu ve jménu bojechtivé nálady vedoucí nás do inflační spirály, chudoby a války, kterou žádný jen trochu inteligentní Čech či Moravák prostě nechce. Skutečným důvodem je neschopnost současných (všehoschopných) pseudoelit, u části z nich doslovná idiocie a u zbytku chamtivost či ideologická zaslepenost.

Ten jejich "úsporný balíček" tomu svou kvalitou odpovídá. Priority vlády jsou jasné: Poslušnost Washingtonu, není-li tam Trump, podřazenost (nikým nevolené) Evropské komisi, podlézání americké loutce Zelenskému, provokace vůči Moskvě a plán rychle zakomponovat u nás žijící Ukrajince do volebního systému.

pp

Také nástroje jsou zjevné: Vysoké daně, krádež (tzv. snížená valorizace) důchodů, navýšení dotací pro veřejnoprávní média sloužících jako hlásné trouby vládní propagandy, udržení stávajících podpůrných balíčků pro Ukrajince, pokračující dotace politických neziskovek, cenzura a ovládnutí justice, policie a armády pro případ nepokojů nepodvolených. Přičtěme uškrcené rozpočty ministerstev, která jsou pro občany důležitá: školství, zdravotnictví, sport. Vzkaz je to jasný: Zblbněte, dříve umřete - a sportování je vlastně úplně na nic.

Dělají si z nás legraci už zcela otevřeně

Vláda proti vážným nařčením kontruje směšně. Snížení DPH u potravin o 3% je úskok hodný pláče. V době, kdy obchodní řetězce pracují s marží přes 100% minimálně, často i 150%, jsou 3% DPH otevřeným výsměchem. Pro příklad jogurt nakoupený řetězci za 8,90 od výrobce, prodávají za 22 korun, v akci možná za 18,90. Pokles ceny o miniaturně snížené DPH je tak v řádu haléřů.

SLEDUJTE: Protiproud TV uvede v sobotu 9. 9. 2023 od 18:00 první pořad z nového cyklu RUB A LÍC. Petr Hájek bude hovořit s Milanem Vidlákem na téma 11. září. Pořadu bude věnován jako vždy i článek zde na protiproud.info.

To jsou prostě výsměch a arogance v jednom. A ruku v ruce s tímto ,,razantním“ snížením jdou extrémní náklady na bydlení, energie, vodné a stočné, pohonné hmoty, a stále na potraviny. A to jsme si ještě nekoupili nic nového, protože pozemky, domy a byty jsou dnes skutečně dosažitelné jen pro minimum z nás, auta jsou předražená a vše ostatní připomíná život v naprosté beznaději, bez reálně očekávatelného světla na konci tunelu. Celý ten konsolidační balíček nás tak neposune k lepším zítřkům, jen nám již poněkolikáté propláchne peněženky, v nichž už stejně skoro nic nezbývá.

Jak ještě dlouho?

Ve Sněmovně se mohou dohadovat, jak se jim zalíbí. Pětikoalice si prosadí svou. Vinit za to můžeme především sebe, respektive ty, kdo nešli k volbám, a nepokusili se zvrátit jejich výsledek - zmanipulovanému systému navzdory. Odpovědnost však padá i na ANO a SPD, protože si pořádně nepohlídaly sčítání hlasů, a ještě před tím se dostatečně dramaticky nepostavily zvůli Pavla Rychetského, který z pozice předsedy Ústavního soudu přihrál předvolebním koalicím šance na zvolení.

SLEDUJTE: Protiproud TV v pondělí 11. 9. 2023 od 18:00 vysílá v přímém přenosu pravidelné setkání šéfredaktora Protiproudu s věrnými čtenáři a diváky - v jednom z mála necenzurovaných prostředí - nad aktuálními i obecnějšími otázkami naší doby. Do rozhovoru můžete vstupovat prostřednictvím chatu, a to i s předstihem před zahájením vysílání.

Andrej Babiš prováhal i možnost vyčistit chlív na Kavčích Horách, což se mu vymstilo. Mnozí občané již rezignují. Jako výsměch jim zní, že vláda i poslanci mají sloužit nám všem. Místo toho jsme se nechali zotročit.

Jak dlouho ještě budeme žít pod bičem (všehoschopných) neschopných politiků?

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky